Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Problema electronica Mercedes C22...

Plinta parchet lata

Pareri produse vetter.ro
 Honor 8x blocat la pin

Laptop Asus nu recunoaste SSD si ...

cumparare 2/3

Criza de politisti in SUA in cont...
 Spuma poliuretanica vs Vata bazal...

Cu ce as putea inlocui telecomand...

Recomandare reglare termopane

Ascita caine
 Comutator 3 pozitii --> contr...

Tetiera Toyota Yaris din 2009

After Ever Happy (2022)

Where the Crawdads Sing (2022)
 

Adaptor mufa scart la coaxial

- - - - -
  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
stevetlangat

stevetlangat

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,029
  • Înscris: 24.10.2019
Salutare!

S-a busit mufa de intrare coaxial in TV
Nu merge sa lipesc de ceva existent.


Gasesc adaptor scart la coaxial. ?

Trebuie sa ma uit dupa ceva anume?

Multumesc!

Sau alta varianta. Mai vad intrare hdmi.

Edited by stevetlangat, 03 July 2022 - 15:04.


#2
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,366
  • Înscris: 23.10.2006
Nu. Te duci la service si schimbi mufa. Sau soliciti un receiver, de la compania de cablu unde ai ab.

Edited by baribalu, 03 July 2022 - 15:16.


#3
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,659
  • Înscris: 08.02.2011
Nu poti tu sa rezolvi, dar aia de la service pot rezolva. Exista tunere externe daca preferi asa, cu telecomanda proprie.  Sau decodor in chirie de la furnizorul de cablu, dar poti astepta mult si bine dupa el si e conditionat de pachetul "digital" mai scump in cele mai multe cazuri.

#4
stevetlangat

stevetlangat

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,029
  • Înscris: 24.10.2019
https://www.dedeman..../8052343#opinii

Am vazut asta, dar prin comentarii cineva zicea ca nu ii merge de la operatori.


O fi gresit el ceva. Sau e vreo diferenta de semnal?

#5
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,366
  • Înscris: 23.10.2006
Ala este tuner DVB-T2 pentru receptie terestra nu de cablu. Iti trebuie un receptor DVB-C.

#6
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,232
  • Înscris: 24.04.2013
@stevetlangat: Acela e un tuner DVB-T2, folosit pentru transmisiile terestre. Stii, alea de pe vremuri cu antena pe casa sau cu furculita in casa, doar ca e digital (ca analogicu’ s-a inchis de niste ani). Pentru televiziune prin cablu iti trebuie tuner DVB-C. Sau de fapt pentru receptie terestra iti trebuie?

In categoria ‘sa mai si radem’:
Din descrierea acelui produs:

Citat

Numarul posturilor receptionate este de 9 si se va dezvolta odata cu trecerea timpului.
Posted image Posted image (sa mai pun? nu-s cam putini care se tavalesc pe jos de ras?)

#7
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,659
  • Înscris: 08.02.2011
UIte un exemplu de ceva ce ar merge, dar nu stiu daca are si analogic in caz ca folosesti asa ceva:
https://www.elstar.r...o-Mirax-HiS-500

#8
stevetlangat

stevetlangat

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,029
  • Înscris: 24.10.2019
E nevoie pentru transmisie prin cablu de la operator.

Eu ma uitam la asta.

https://www.emag.ro/...rch-Action=view

#9
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,931
  • Înscris: 01.12.2001
Doar mufa busita? Se înlocuiește.

#10
Mircel

Mircel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,061
  • Înscris: 01.10.2005

Vizualizare mesajstevetlangat, pe 03 iulie 2022 - 16:12, a scris:

E nevoie pentru transmisie prin cablu de la operator.
Digi? Orange? sau...?

#11
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,232
  • Înscris: 24.04.2013
@stevetlangat: Ar fi bine sa spui ce operator de cablu folosesti (de el depinde cat de importante sunt canalele criptate), daca vrei si canalele criptate (extraoptiuni dar nu numai, depinde de operator), daca acum folosesti CAM/card (ca decodor nu folosesti, altfel nu era vorba de coaxial direct in tv), si ce intrari are televizorul. Pana cum ai spus de SCART; asa ceva mai rar la decodoarele in ziua de azi, daca televizorul are si HDMI atunci a una, daca nu are (televizor foarte vechi) e alta. (LE: Acu vad ca ai zis si de HDMI; raman tousi intrebarile cu CAM-ul si canalele criptate.) LLE: Totusi nu gasest un depanator sa iti inlocuiasca mufa aceea? Ar fi cel mia sanatos si poate nu e asa de costisitor.

Edited by sags, 03 July 2022 - 17:19.


#12
r_murphy

r_murphy

    analfabet functional

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,194
  • Înscris: 30.04.2007
https://www.emag.ro/...or rca la scart

#13
stevetlangat

stevetlangat

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,029
  • Înscris: 24.10.2019
Multumesc tuturor!


Solutia cu depanatorul este posibila, dar nu merita.
Televizorul are deja niste pete luminoase.
Persoane mai in varsta. Deci nu il pot duce ei.
Iar reparatiile pe care le-am vazut de-a lungul timpului, mai slabe decat ale mele.

De asemenea, nu e televizorul meu. Ca il aruncam in secunda 2 pe masa de operatie.
Dar nu e stricat. E semi-stricat.
Si daca il stricam de tot. Eram cam bun de plata.


Plus ca nu puteam face reparatia pe loc. Acasa am cu ce. Am si liniste.
Dar n-am cablu tv. Deci testare lipsa.
Si sa fac ture cu televizorul in brate, in masina, urcat cateva etaje si retur. Nu mersi. N-am innebunit.


Daca se buseste de tot, valoarea reparatiei cumva se conserva in tv tuner.
Si e rapid. Si am si o garantie.
Si e si simplu.

#14
Mircel

Mircel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,061
  • Înscris: 01.10.2005
Eroare!
Mea culpa!

Edited by Mircel, 03 July 2022 - 17:45.


#15
stevetlangat

stevetlangat

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,029
  • Înscris: 24.10.2019

View Postr_murphy, on 03 iulie 2022 - 17:34, said:

Din ce am inteles nu merge asa.

Trebuie sa treaca printr-un tuner. Si scart-ul sare tunerul tv-ului.

Daca stii altfel, te rog sa explici.

#16
hellmarvel

hellmarvel

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,187
  • Înscris: 12.03.2010
N-ai ce face cu scart-ul, HDMI-ul sau RCA-ul, pentru ca de la mufa coaxiala semnalul trece prin selectorul de canale si doar asa poti schimba canalele. Prin celelalte intrari video poti baga un SINGUR semnal.

Deci, sau repari mufa de coaxial (e o reparatie ieftina si usoara), sau iti iei STB (mediabox) pentru canale digitale, si pe ALA il bagi in scart sau HDMI.

#17
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,259
  • Înscris: 02.09.2006

View Poststevetlangat, on 03 iulie 2022 - 17:43, said:

Multumesc tuturor!


Solutia cu depanatorul este posibila, dar nu merita.
Televizorul are deja niste pete luminoase.
Persoane mai in varsta. Deci nu il pot duce ei.
Iar reparatiile pe care le-am vazut de-a lungul timpului, mai slabe decat ale mele.

De asemenea, nu e televizorul meu. Ca il aruncam in secunda 2 pe masa de operatie.
Dar nu e stricat. E semi-stricat.
Si daca il stricam de tot. Eram cam bun de plata.


Plus ca nu puteam face reparatia pe loc. Acasa am cu ce. Am si liniste.
Dar n-am cablu tv. Deci testare lipsa.
Si sa fac ture cu televizorul in brate, in masina, urcat cateva etaje si retur. Nu mersi. N-am innebunit.


Daca se buseste de tot, valoarea reparatiei cumva se conserva in tv tuner.
Si e rapid. Si am si o garantie.
Si e si simplu.
deci tu faci pe depanatorul si nu stii cum iti poti verifica lucrarea fara cablu? si traiesti din depanare?

  defectul respectiv este destul de intilnit si in functie de felul in care s-a ''busit''( asta-i un termen de specialitate presupun'' mufa, exista diverse metode de reparare a acesteia! sau daca este cazul se inlocuieste cu alta recuperata de la alt selector sau cu un cablu coaxial care are lipit un capat in selector iar la celalat o mufa mama! E cam migalos, dar perfect rezolvabil! Vwerificarea e simpla, te las sa-ti dai singur seama cum se face fara semnal.

Edited by tytysor, 03 July 2022 - 23:46.


#18
stoshiba

stoshiba

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,134
  • Înscris: 22.02.2014
Folosesti un receptor cu receprie DVB-C ca acesta https://www.receptoa...-his-500-amiko/

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate