Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Georgia.Cu masina.Camper.Moto.202...

Eroare gif Facebook

Epson, acuzat ca-si programeaza i...
 ExpertBook P2451FA

La multi ani @sftpdt!

Proiect garaj respins ca nu este ...

Casa parasita
 Discotecile anilor '90. Cine ...

Recuperare date dupa chkdsk

ce motor am pe opel ?

A inviat Florin Salam
 Tot inainte, sa ajunga si la noi&...

Este zoofilia legala in Romania ?

Zgomot ciudat in bloc

SSD Adata SU650
 

Problema router? Tplink C6

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
adiharan

adiharan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,561
  • Înscris: 24.03.2002
De citeva luni, pe cite un dispozitiv (laptop, tel, desktop, tv etc) pierd conexiunea la net. Sint in continuare conectat la reteaua locala, dar nu merge niciun ping in afara. Pe celelalte dispozitive merge net-ul. Eu suspectez ruterul, dar credeti ca ar putea fi si altceva?
De obicei se rezolva cu restartul ruterului.

Edited by adiharan, 03 July 2022 - 14:00.


#2
Rares95

Rares95

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,196
  • Înscris: 18.01.2020
Logurile routerului ce zic?

#3
adiharan

adiharan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,561
  • Înscris: 24.03.2002
Nimic. Din partea lui, e totul ok.

#4
Rares95

Rares95

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,196
  • Înscris: 18.01.2020
Model router, ISP, banda care "pica", etc?

#5
adiharan

adiharan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,561
  • Înscris: 24.03.2002
Archer C6. RDS. Nu pica banda, ca retea locala am. Dar se intimpla si in 2,4, si in 5, si pe cablu. Pur si simplu nu mai face NAT pe scula respectiva.

#6
Rares95

Rares95

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,196
  • Înscris: 18.01.2020
A patit cineva o "chestie" asemanatoare tot pe un TP-Link, uneori, la conectare pe WIFI/LAN nu avea net sau, cand era lumea mai draga, aparea "Limited connection", trebuia sa restarteze placa de retea sau sa opreasca WIFI. A rezolvat cu rezervarea unor adrese statice in DHCP, pe firmware-ul default de la TP-link te poti astepta la orice, daca tot ai probleme si routerul a iesit din garantie, incearca un OPEN-WRT.

Edited by Rares95, 03 July 2022 - 15:36.


#7
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,028
  • Înscris: 15.06.2004
Am mai auzit de la cineva de asta, tot la un C6.
Vezi daca ai utimul firmware si mai poti incercaasa cum s-a zis mai sus - IP static.
In plus recomand sa setezi tu DNS in placile de retea, manual - un 1.1.1.2 si un 4.4.4.4 - astea sunt si cu filtrari malware din cate tin minte.
Uneori la TP-link nu se transmite DNS-ul la client.

#8
Bucifon

Bucifon

    Enervant

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,661
  • Înscris: 08.05.2005

View Postadiharan, on 03 iulie 2022 - 13:59, said:

Eu suspectez ruterul, dar credeti ca ar putea fi si altceva?

N-ai de unde sa stii daca e router-ul au ba, poate ca sunt interferente pe WLAN-ul tau daca sunt si alte Wi-Fi-uri configurate pe acelasi canal ca al tau.

#9
adiharan

adiharan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,561
  • Înscris: 24.03.2002
@Bucifon
Nu, pentru ca am w-less pe reteaua locala. NAT nu am. Si in plus, se intimpla si pe cablu. Si la adresele fixe. O sa incerc sa pun un Open WRT. Dar n-am mai folosit. Stie oare VPN?

#10
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,398
  • Înscris: 23.08.2020
Ce dispozitive mai ai in retea? Vreun access point, ceva?

#11
adiharan

adiharan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,561
  • Înscris: 24.03.2002
da, mai am un DD-WRT, dar e configurat corect. Dar ce legatura poate avea? Ala pare ca nu pierde net-ul niciodata. Nu stiu exact, ca nu prea ma leg la el. E vechi si lent. Il folosesc doar ca sa fac WOL din afara.

#12
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,028
  • Înscris: 15.06.2004
Incearca intai faza cu DNS-urile.
S-ar putea sa ai o surpriza.

#13
adiharan

adiharan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,561
  • Înscris: 24.03.2002
N-am stiut de dns-urile astea. Pai nu le pun si in ruter?

#14
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,398
  • Înscris: 23.08.2020
In ce ai dat ping cand nu functiona? intr-un hostname sau intr-un IP?

#15
adiharan

adiharan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,561
  • Înscris: 24.03.2002
google.com. Acolo dau eu de obicei. Dar zici ceva, puteam da intr-un IP, si atunci e clar problema de DNS. Dar nu stiu cu ce m-ar ajuta asta, totusi. Ca banuiesc ca ruterul nu mai rezolva la un moment dat DNS-ul. Acuma am pus local dns-urile sugerate de Eiffel. Sa vad ce se intimpla.

#16
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 15,324
  • Înscris: 05.01.2006
Dacă este vreo diferență ai putea seta ca C6 să trimită / steze automat acele DNS-uri tuturor ca să nu le mai setezi manual.

#17
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,398
  • Înscris: 23.08.2020
Te ajuta sa dai ping / trace la un IP cunoscut (1.1.1.1 / 8.8.8.8 etc) pentru ca stiai incotro sa mergi.
Asa, te-ai oprit la DNS.
Poate e vreun dispozitiv in retea cu DHCP server activ, sau ai alt dispozitiv care incearca acelasi IP cu al router-ului.
Dar nu stim :)
La unele TP-Link-uri intr-adevar, mai crapa resolverul intern, rezolvarea eleganta era sa setezi in partea de LAN sa-ti trimita DNS-urile de la ISP sau care vrei tu, in locul IP-ului router-ului ca DNS1 si DNS2.

#18
adiharan

adiharan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,561
  • Înscris: 24.03.2002
nu am alt dispozitiv in retea, in afara de dd-wrt, un ap, care are dhcp-ul dezactivat, evident. Totusi, ce bine ca am deschis topicul. Eram pe punctul sa arunc ruterul la gunoi... :)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate