Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

Prostia (si implicit prostii) si pretul lor. Platit de noi toti!

* * - - - 7 votes
  • Please log in to reply
47 replies to this topic

#19
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,810
  • Înscris: 22.12.2005

View Postlucian123, on 03 iulie 2022 - 10:37, said:

Momentan in eroare incerci sa ne duci tu prin micile minciunele. Vezi ca ai fost prins cu minciunica, las-o asa cum a cazut.

Inclusiv la partea cu asigurarile ai “gresit”, avem chiar preturi mici comparativ cu vestul europei sau cu vecinii de peste ocean. Foarte mici.

ok, sa fie cu sanatate. fix de astfel de "abordare" este nevoie acum. capul in pamand ca strutul.
preturle sunt mici comparativ cu ei, pt nivelul de aici sunt mari.

ca idee  - cand te cauta si in "dos" pentru ca esti motocilist si politistul "stie el ca sunteti donatori de organe si va drogati", sau cand se sta la panda cu radare in zone in care "smecherii s-au accidentat" si se vaneaza orice km in plus( btw , in Elvetia e chiar 1 km abaterea acceptata) - esti multumit? Pentru "uscaturi" sa traga toata "padurea"?

pesemne ca da din ce zici.

#20
A10

A10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,057
  • Înscris: 19.12.2012

View Postfoxbat, on 03 iulie 2022 - 10:33, said:

cu parere de rau. esti in mare eroare. este un lagar, colivie - dar cu gratiile aurite Posted Image
imi dau seama din postarile tale ca tu esti o mironosita sclifosita si mofturoasa... Eh asta e, nu iti convine, fa si tu ca ceilalti, emigreaza !

on topic: partea cu accidente si asigurari e de dat vina pe autoritati, care nu isi fac treaba, nu fac legi competente, nu le aplica etc.

Partea cu youtube ul, doar daca ai tu o afacere ar trebui sa te oftice, in rest, lasa oamenii sa isi faca treaba. Romanu se adapteaza... daca ar avea bani, probabil ar sta doar in casa si ar face comenzi de pe telefon sau laptop.. dar dupa cum vezi, inflatia creste, puterea de cumparare scade => necesar sa mai si misti osu si sa faci singur daca sti.

#21
lucian123

lucian123

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 813
  • Înscris: 23.02.2005
Ah, acum sari la altceva…. Mergi in Germania sa vezi acolo vânătoare pe șosele. La noi e lux, din pacate, la capotolul “libertate” pe strazi, asta se vede la modul absolut haotic, mizerabil in care se conduce, la numarul de betivi de pe sosele, la halul in care aleg ghertoii aia pe doua roti motorizate sau nu, sa circule, la numarul de jeguri care trec pe rosu, la numarul de morti pe sosele, samd.


#22
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,450
  • Înscris: 02.09.2006

View Postfoxbat, on 03 iulie 2022 - 09:51, said:

Din ce apare in media - te iei cu mainile de cap ( si ma refer doar la accidentele zilnice nasoale)  - la fiecare din ele  (dincolo de tragedia in sine si de pierederea de vieti)  parca vezi cum pleaca bani din buzunar (ca la peco cand se invartesc rotitele cu cifre).

E de neinteles cum putem sa fim de inerti fara sa realizam ca orice" nu facem" de fapt facem, tacit - platind (cu drepturi, bani, sanatate).

Daca ne-am linistit si nu mia avem niciun pic de sange in intalatie (cum de exemplu au  bulgarii, sarbii etc) incat sa ne aparam libertatea  pesemne ca restul este inclus in "blazare" asa ca platim linistiti.
adica ce facem? sa luam locul agentilor de circulatie? sa-i batem pe cei care fac accidente? sa desumflam rotile in parcari?
cind propui ''sa facem'' incearca sa ne spui si ''ce''!

View Postun_el, on 03 iulie 2022 - 09:54, said:

..................
Doreii profesionisti au fost facuti de madam Ecaterina Andronescu care a decis sa desfiinteze scolilie de arte si merserii, mai pe scurt scoli profesionale. Inainte vreme era o spaima sa ajungi la.... ............................
S-au reinfiintat de un deceniu! dar nu prea au spor!

Edited by tytysor, 03 July 2022 - 10:50.


#23
spinname

spinname

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,550
  • Înscris: 01.08.2011

View Postfoxbat, on 03 iulie 2022 - 09:34, said:

Va imaginati un scenariu gen Elvetia in care nu poti sa cumperi o baterie ceramica sau o lustra sau antigel ca sa iti faci singur reparatia in casa sau service-ul "in parcare"? Si singurul mod este sa apelezi la o firma careia ii platesti o galagie de bani pentru nimic? ( been there-  o baterie de baie pe care am schimbat-o in Ro cu 200 ron (piesa inclusa, Horbach) in regie proprie


Ce romanism stupid? Cum ai indraznit sa faci asa ceva la dimensiunea inteligentei tale cu care ii faci pe altii prosti?!

#24
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,450
  • Înscris: 02.09.2006

View Postfoxbat, on 03 iulie 2022 - 10:11, said:

am dat exemplu cu Elvetia pentru ca m-am lovit de asta acum 3 ani - n-am stat sa sap sau sa caut pe net. Am intrebat la vecinii din bloc si mi-au explicat. FIx la fel a fost si cu cablarea ( 4 patch-uri amarate cu 8 mufe..).
.............................



m-ai prins, bravo!
vecinii au facut misto de tine si tu ai incercat sa faci misto de noi!

#25
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,109
  • Înscris: 05.06.2002

View Postfoxbat, on 03 iulie 2022 - 10:11, said:

Pare nu m-am exprimat eu ok - orice se intampla cu "Doreii" din jur, Dorei pe care ii toleram - NOI, restul, platim! Daca un Dorel iti pune un sistem fotovoltaic si ala ia foc - se vor inchide posbiltatile de a mai cumpara/instala in regie proprie, de exemplu.
samd.

acum este nitel mai clar ? ( prostia se plateste dar nu numai de "Dorel" ci se imparte la toti) . Deci lipsa de atitudine nu rezolva! Ba dimpotriva.



m-ai prins, bravo!
Cu ce te afecteaza ca eu pun sistemul fotovoltaic cu Dorei? Platesti tu pagubele care le fac acei Dorei? Te opreste cineva ca tu sa-ti pui acele sisteme fotovoltaice cu cea mai tare firma in domeniu cu cele mai multe si tari acreditari?

#26
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,450
  • Înscris: 02.09.2006

View Postglassofwine, on 03 iulie 2022 - 10:30, said:

Problemele pe care le-ai descris sunt o consecință a unor carențe structurale, specifice României, în tandem cu o serie de mentalități deficitare care frizează dorința de îmbogățire rapidă a unora, pe spinarea altora. Că tot ai menționat asigurările, românii habar n-au ce-i ăla Casco, iar dacă RCA-ul n-ar fi obligatoriu, nici așa ceva nu și-ar face.
Românii, la fel ca restul popoarelor din țări subdezvoltate, în curs de tranziție, apelează la ”autonomie” și ”creativitate”, pentru a compensa lipsa de acces la servicii profesioniste. În principiu, nu e un lucru rău, doar că e o diferență între a ști să-ți pui singur o priză, sau a pretinde că știi să-ți repari singur mașina.
Minte cine ti-a spus!

#27
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,109
  • Înscris: 05.06.2002

View Postfoxbat, on 03 iulie 2022 - 10:11, said:

am dat exemplu cu Elvetia pentru ca….
Stim, you been there.

#28
mariusr1976

mariusr1976

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,404
  • Înscris: 26.04.2016

View Postfoxbat, on 03 iulie 2022 - 09:34, said:

Pesemne ca majoritatea celor "blazati" (mai precis - plin de lehamite pentru mizeria morala si intelectuala in care suntem) au preferat sa isi protejeze nervii si sa "marce banul"  in loc sa ia atitudine.

Sa exemplific nitel:

1. RCA - platim de ne rupem (la preturile din Ro) pentru nr mare de accidente. Deci cand vad ca un prost face accident- e ca si cum mi-ar baga mana in buzunar! Ca doar asa merge "Asigurarea" - platim toti pentru ei. Deci solutia - nr de accidente cat mai mic - politia e e depasita grav asa ca noi platim.

2. Diversele "smecherii" locale - de la parcare pana la "do it yourself"urile in care  dupa un mic video pe youtoube suntem in starea sa ne reparam singuri centrala de gaz din bloc sau ne punem panouri solare si baterii DIY.

3. Reparatiile" dupa youtube" in "Fata blocului" - la fel, Doreii profesionisti .


Am pus doar 3 exemple (elocvente cred dar lista e practiv infinita ) pentru ce  ne asteapta - atata vreme cat  "tontii" ne inconjoara si nimeni nu ia atitudine - se vor limita din ce in ce mai mult libertatile si vom plati oalele sparte.

Va imaginati un scenariu gen Elvetia in care nu poti sa cumperi o baterie ceramica sau o lustra sau antigel ca sa iti faci singur reparatia in casa sau service-ul "in parcare"? Si singurul mod este sa apelezi la o firma careia ii platesti o galagie de bani pentru nimic? ( been there-  o baterie de baie pe care am schimbat-o in Ro cu 200 ron (piesa inclusa, Horbach) in regie proprie - acolo n-o poti cumpara pentru ca nu se vinde decat catre firme autorizate care o si monteaza - pe la 500 eur toate distractia pe factura).

Asta este pretul pe "prostie" de platit (si deja o parte din el il simtim).
Sa îți spun o chestie des întâlnită....
Instalații electrice executate execrabil de electriceni autorizați ANRE, și exelente făcute de persoane necalificate...

View Postfoxbat, on 03 iulie 2022 - 09:34, said:

Pesemne ca majoritatea celor "blazati" (mai precis - plin de lehamite pentru mizeria morala si intelectuala in care suntem) au preferat sa isi protejeze nervii si sa "marce banul"  in loc sa ia atitudine.

Sa exemplific nitel:

1. RCA - platim de ne rupem (la preturile din Ro) pentru nr mare de accidente. Deci cand vad ca un prost face accident- e ca si cum mi-ar baga mana in buzunar! Ca doar asa merge "Asigurarea" - platim toti pentru ei. Deci solutia - nr de accidente cat mai mic - politia e e depasita grav asa ca noi platim.

2. Diversele "smecherii" locale - de la parcare pana la "do it yourself"urile in care  dupa un mic video pe youtoube suntem in starea sa ne reparam singuri centrala de gaz din bloc sau ne punem panouri solare si baterii DIY.

3. Reparatiile" dupa youtube" in "Fata blocului" - la fel, Doreii profesionisti .


Am pus doar 3 exemple (elocvente cred dar lista e practiv infinita ) pentru ce  ne asteapta - atata vreme cat  "tontii" ne inconjoara si nimeni nu ia atitudine - se vor limita din ce in ce mai mult libertatile si vom plati oalele sparte.

Va imaginati un scenariu gen Elvetia in care nu poti sa cumperi o baterie ceramica sau o lustra sau antigel ca sa iti faci singur reparatia in casa sau service-ul "in parcare"? Si singurul mod este sa apelezi la o firma careia ii platesti o galagie de bani pentru nimic? ( been there-  o baterie de baie pe care am schimbat-o in Ro cu 200 ron (piesa inclusa, Horbach) in regie proprie - acolo n-o poti cumpara pentru ca nu se vinde decat catre firme autorizate care o si monteaza - pe la 500 eur toate distractia pe factura).

Asta este pretul pe "prostie" de platit (si deja o parte din el il simtim).
Sa îți spun o chestie des întâlnită....
Instalații electrice executate execrabil de electriceni autorizați ANRE, și exelente făcute de persoane necalificate...

#29
radunic

radunic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,001
  • Înscris: 09.08.2005

View Postfoxbat, on 03 iulie 2022 - 10:11, said:

am dat exemplu cu Elvetia pentru ca m-am lovit de asta acum 3 ani - n-am stat sa sap sau sa caut pe net. Am intrebat la vecinii din bloc si mi-au explicat.
Te-ai gîndit că e vorba de asigurare? Că dacă montezi tu, asigurarea nu plătește pagubele unei inundații și că de aia vecinii preferau să dea banii pe montaj profi?

#30
iuliean50

iuliean50

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,227
  • Înscris: 04.12.2011
Initiator, daca ai uitat cumva sa stii ca zicala " Spune-mi cu cine te aduni ca sa-ti spun cine esti!" inca este valabila! Si apropo de atitudine : Tu personal ce atitudine ai luat? Asa ca las-o mai moale si ciocu mic. Nu te retine nimeni cu forta aici intre prosti !

#31
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016

View Postfoxbat, on 03 iulie 2022 - 09:34, said:

Va imaginati un scenariu gen Elvetia in care nu poti sa cumperi o baterie ceramica sau o lustra sau antigel ca sa iti faci singur reparatia in casa sau service-ul "in parcare"? Si singurul mod este sa apelezi la o firma careia ii platesti o galagie de bani pentru nimic? ( been there-  o baterie de baie pe care am schimbat-o in Ro cu 200 ron (piesa inclusa, Horbach) in regie proprie - acolo n-o poti cumpara pentru ca nu se vinde decat catre firme autorizate care o si monteaza - pe la 500 eur toate distractia pe factura).
Asta e buna ?

https://www.obi.ch/w...chrom/p/4225439

Sau asta ?

https://www.obi.ch/w...hromt/p/4494449

Sau asta ?

https://www.obi.ch/w...-1-2-/p/4853875

Ori poate ca asta ?

https://www.obi.ch/w...optik/p/4494605

Mno, mai bine alegi dintre astea:

https://www.obi.ch/w...-3-4-/p/4853636
https://www.obi.ch/w...chrom/p/4924932
https://www.obi.ch/w...hromt/p/4537908

Sau mai bine, intri direct aici si le cumperi pe toate:
https://www.obi.ch/w...adewannen/c/790

#32
smoke

smoke

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,680
  • Înscris: 08.10.2004
peste tot se practica DYI, mai ales in tarile dezvoltate unde pretul firmelor specializate  e imens. singurele situatii in care se apeleaza la specialisti oficiale e cand nu ai un prieten care stie sau e nevoie de ceva documentatie oficiala pentru autoritati. in rest...nu cheama nimeni firma daca poate face el.

been there done that...:))))

#33
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016
Ohoo...
Am rezolvat si baia si bucataria la fie-mea in Salzburg cand s-o mutat.
O vrut numa' Grohe.
Mno, Grohe sa fie...

#34
foxbat

foxbat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,810
  • Înscris: 22.12.2005
Mult misto degeaba.daca asta ati inteles..

Vorba aia: cine nu intelege o privire nu va intelege 1000 de vorbe.

Btw.am trecut granita in Fr si cumparat tot ce trebuia(inclusiv cablu ftp,mufe,prize,etc) si intors si montat.

Sa ma iertati de v am suparat,macar Dumnezeu fu bun si nu v am pus la cheltuieli cu daunele provocate de mine.



View Postsmoke, on 03 iulie 2022 - 11:48, said:

peste tot se practica DYI, mai ales in tarile dezvoltate unde pretul firmelor specializate  e imens. singurele situatii in care se apeleaza la specialisti oficiale e cand nu ai un prieten care stie sau e nevoie de ceva documentatie oficiala pentru autoritati. in rest...nu cheama nimeni firma daca poate face el.

been there done that...:))))

Te rog schimba ti tu uleiul in fata blocului in Austria de ex.Viena e un loc bun sa incerci.

#35
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,109
  • Înscris: 05.06.2002

View Postsmoke, on 03 iulie 2022 - 11:48, said:

peste tot se practica DYI, mai ales in tarile dezvoltate unde pretul firmelor specializate  e imens. singurele situatii in care se apeleaza la specialisti oficiale e cand nu ai un prieten care stie sau e nevoie de ceva documentatie oficiala pentru autoritati. in rest...nu cheama nimeni firma daca poate face el.

been there done that...:))))
Se mai apeleaza la firme specializate cand ce faci tu in regim DYI poate afecta si pe altii. Ceva gen schimbi bateria singur, provoci inundatie, vecinul cheama asiguratorul, ala il despagubeste dar pe tine te trage la raspundere. Si atunci e posibil sa nu vrei sa-ti asumi raspunderea, chemi firma specializata si daca se intampla ceva ii tragi la raspundere. Normal ca acea firma specializata va ingloba in pret si asumarea unor riscuri.

#36
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016

View Postfoxbat, on 03 iulie 2022 - 12:07, said:

Te rog schimba ti tu uleiul in fata blocului in Austria de ex.Viena e un loc bun sa incerci.
In fata blocului, nu.
Dar in curtea ta proprie, poti.
Bineinteles, cu conditia sa il recuperezi, sa nu poluezi mediul.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate