Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Astrologul Minerva angajata la BNR

Problema electronica Mercedes C22...

Plinta parchet lata
 Pareri produse vetter.ro

Honor 8x blocat la pin

Laptop Asus nu recunoaste SSD si ...

cumparare 2/3
 Criza de politisti in SUA in cont...

Spuma poliuretanica vs Vata bazal...

Cu ce as putea inlocui telecomand...

Recomandare reglare termopane
 Ascita caine

Comutator 3 pozitii --> contr...

Tetiera Toyota Yaris din 2009

After Ever Happy (2022)
 

Cablu intrare in apartament cu probleme

- - - - -
  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1
Mioara2018

Mioara2018

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 25.08.2018
Bună dimineața! Am și eu o problemă cu cablul de internet, UTP cat 5E, care intră în apartament. Nu am fibră și niciun echipament de la RCS, ci cablul lor este îmbinat cu cablul meu din apartament prin conectori de îmbinare cu gel, ca cei din poza atașată. Am abonament FiberLink 1000. Eu am un router Tp Link AX73 și totul funcționează bine. Problema apare dacă cumva mișc cablul în zona de îmbinare când router-ul pierde conexiunea la internet și trebuie să-i dau restart și să mai mișc de cablu acolo la îmbinare. Aș vrea să-mi spuneți dacă aș putea să-mi cumpăr eu conectori de acel tip și să refac legătura sau trebuie să am scule speciale pentru asta? Eu mai am și un router Tp Link Archer C2 care stă degeaba și mă gândeam dacă aș putea să-l pun pe el la îmbinare el făcând doar legătura, adică ca un switch, iar router-ul principal să rămână AX73? Am prin casă un clește de sertizat cablul de internet și mufe.

Attached Files



#2
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,366
  • Înscris: 23.10.2006
Poti sa faci fara probleme ceea ce ai spus.  Dar mai bine ai putea sa ii chemi pe cei de la RDS, sa iti schimbe tot cablul sa nu mai ai probleme.

#3
vestale

vestale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,912
  • Înscris: 24.11.2002
Formuleaza o sesizare si solicita inlocuirea intregului cablu, ideal cu fibra optica.
La 1Gigabit conteaza imbinarea aia, iar mai sigur ai un fir rupt ce se tine in izolatie si cand face contact cand nu face, daca iti dispare linkul.

#4
2Unlimited

2Unlimited

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,024
  • Înscris: 29.12.2016
Nu prea poti schimba cablul existent cu fibra optica, daca exista aceasta posibilitate aveai un ONT de mult in apartament. Totusi, nu strica sa intrebi. Inlocuirea cablului complet este cea mai buna solutie, insa presupun ca in apartament ai cablul tras prin perete, si din nou acest lucru este imposibil. Acei conectori nu se folosesc decat pentru telefonie. Eu nu am montat conectori (papucei) pe cablul de internet niciodata in 10 ani de service la RCS. Trebuie sa soliciti mufarea cablului si montarea unui adaptor UTP mama-mama ca in imaginea de mai jos. Desigur ca aceasta operatiune este ideal sa fie facuta de catre provider. Spor!

Attached Files


Edited by 2Unlimited, 01 July 2022 - 09:01.


#5
Mioara2018

Mioara2018

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 25.08.2018
La toate apartamentele sunt folosiți acei conectori de către cei de la RCS. Nu avem fibră optică în bloc și în tot orășelul. Cablul în casă este prin pereți, iar eu bănui că la acele îmbinări este problema. De fiecare dată când fac curat în cămară, că acolo se face îmbinarea, și deranjez puțin cablul acela sunt probleme. Cei de aici de la  RCS lucrează la toate apartamentele cu acei conectori. Dar, revenind la router-ul meu  care stă degeaba nu aș putea să-l folosesc cumva? Dacă cumpăr eu un conector ca cel recomandat de 2Unlimited la ce trebuie să fiu atentă?

Edited by Mioara2018, 01 July 2022 - 09:04.


#6
vestale

vestale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,912
  • Înscris: 24.11.2002
Daca e pe proprietatea ta imbinarea si nu ai priza foarte departe, poti muta routerul acolo, dar iti afecteaza si semnalul Wifi.
Pe langa acel conector, mufa I, mai ai nevoie si de mufe de retea RJ45 de pus/montat pe capetele cablului cu problema.

#7
2Unlimited

2Unlimited

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,024
  • Înscris: 29.12.2016
Repet, mufarea ar trebui sa fie facuta de cei de la RCS. Suna-i si solicita sa-ti mufeze cablul. Aceasta operatiune ar trebui sa fie gratuita ca si manopera. Platesti doar cativa lei, mufele. Si nu mai accepta acei conectori. Probabil ca locuiesti intr-un orasel mai mic, insa acei conectori nu se folosesc pe cablul de internet. Nu va mai chinuiti sa remediati singuri problemele aparute la reteaua de CaTV. Aveti service gratuit asigurat de catre provideri.
Daca totusi doresti sa faci aceasta operatiune singura, trebuie sa tii cont de culori, firele sa se uneasca prin adaptor exact asa cum sunt imbinate acum. Eventual daca tipul de la service nu are mufe de acel tip, cumpara din comert.

Pentru mutarea routerului acolo (doar daca imbinarea este in interior) se tine cont de faptul ca ai nevoie si de alimentare pentru router, priza de 220V.

Observatii pentru legaturile mecanice sau cu conectori mecanici:

"Desigur, o astfel de conexiune nu poate fi numită eficientă, deoarece sunt posibile consecințe negative sub formă de atenuare a semnalului. Cu toate acestea, firul va rămâne operațional și se va potrivi pentru cel puțin o utilizare temporară."

Deci nu am spus ca nu merge, insa nu se recomanda folosirea lor. Mai ales la service. De ce sa-mi creez probleme si sa ma intorc in aceeasi locatie de mai multe ori?

Edited by 2Unlimited, 01 July 2022 - 09:25.


#8
Mioara2018

Mioara2018

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 25.08.2018
Este pe proprietatea mea. Eu aș vrea să adaug un al doilea router în cămară care să aibă rol de realizare a legăturii, iar cel principal să rămână acolo unde este. Cel vechi, Archer C2, este gigabyte și aș vrea să-l pun în bridge sau cum s-o spune.

#9
2Unlimited

2Unlimited

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,024
  • Înscris: 29.12.2016
Daca ai deja routerul si sta degeaba, si ai si curent in camara, poti sa-l pui acolo. Mufe ai, cleste de sertizat ai, doar sa tii cont de fire.
Inca ceva, nu taia cablurile mult, mufeaza exact in capat. Lasa cablurile lungi, chiar daca arata inestetic sau trebuie sa faci bucle. In caz de nevoie, sa ai de unde sa tai si sa refaci mufele din nou.

Edited by 2Unlimited, 01 July 2022 - 09:29.


#10
Mioara2018

Mioara2018

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 25.08.2018
Am curent în cămară și tot ce trebuie. Mă uit pe internet pentru mufat, la ordinea firelor.

#11
2Unlimited

2Unlimited

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,024
  • Înscris: 29.12.2016
Ordinea standard:

Attached Files


Edited by 2Unlimited, 01 July 2022 - 09:59.


#12
StefanRO

StefanRO

    Urasc prostii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,070
  • Înscris: 06.03.2018
Pe tipul ala de mufa ai mai multe pierderi fata de acele sigilii.

#13
2Unlimited

2Unlimited

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,024
  • Înscris: 29.12.2016
Daca adaptorul este de firma si nu este cumparat de la rusi, este in regula.
Acolo doar am postat o poza aleatorie, ca si exemplu.

Edited by 2Unlimited, 01 July 2022 - 10:57.


#14
vestale

vestale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,912
  • Înscris: 24.11.2002
Atentie ca daca mutati AC2 in fata si routerului principal, doar ca sa fie un simplu switch, trebuie folosite porturile fizice notate cu LAN din el si dezactivat DCHP-ul din interfata.
In 2 luni cred ca se amortizeaza investitia intr-o mufa prelungitoare I mama-mama RJ45, daca este ok, raportat la consumul electric suplimentar generat de acel AC2. La un 5Wh in 720ore dintr-o luna, ies 3.6KWh.

#15
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,366
  • Înscris: 23.10.2006
Sau asa ceva: https://conectica.ro...poaAs4GEALw_wcB

#16
Mioara2018

Mioara2018

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 25.08.2018
Vă mulțumesc! O să încerc să cumpăr un adaptor să văd ce-mi iesePosted Image. Mă voi apuca de probe.

#17
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,259
  • Înscris: 02.09.2006
folositi tot cleme cu gel, exact cum este acum, nu va complicate cu atitea imbinari! si nici un ruter suplimentar nu-si are rostul!

#18
costeld69

costeld69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,462
  • Înscris: 07.02.2011

Vizualizare mesajMioara2018, pe 01 iulie 2022 - 09:45, a scris:

... Mă uit pe internet pentru mufat, la ordinea firelor.
Verifica daca este la fel cu capatul care intra in router.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate