Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Un scurt dezacord

Amplificatoare IPRS Baneasa (cod ...

Montare Jante noi si problema de ...
 Rabla pentru becuri.

Permis suspendat 3 luni

Calculatorul nu mai afiseaza

Recomandare piersic
 Sfat instalare termosemineu lemne

Rambursare anticipata credit nevo...

Schimbare robinet retur calorifer

Antena PNI Flex 27 pentru PNI Esc...
 Passat CC 2009 - Perdea trapa des...

Led RGB alimentat pe 3 fire

De ce apare administrator?

Modele asemanatoare Mercedes Viano
 

Sfat achizitie UPS / Inlocuitor pt PC/Laptop

- - - - -
  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
kingofbattle

kingofbattle

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 07.04.2022
Salut! De ceva timp am inceput sa lucrez de acasa si am o mare problema.. In zona in care stau eu (rurala) se intampla sa se mai intrerupa curentul. Din cate am mai cautat si citit pe internet, o solutie buna pentru lucrul acesta este de a-mi achizitiona un UPS. Curentul a picat in cel mai rau caz 30-40 minute.. in general pica 5-10 minute si isi revine, ideea e ca as dori totusi o vartianta de UPS / inlocuitor pentru a putea face treaba in continuare.. Vreau sa stiu si daca exista vreun inlocuitor al UPS-ului care sa ma ajute cu tinerea router-ului / pc-ului pornite in caz de pana pe o perioada de 30-40 minute.. Bugetul meu ar fii de 500-600 lei, nu stiu daca ma incadrez sau nu. Daca are cineva idei si poate sa ma ajute..

#2
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,435
  • Înscris: 07.06.2014
poate te ajuta  https://forum.softpe...ups-calculator/

ups-ul se alege in functie de incarcarea ce o va avea cu tot ce ai tu conectat, in load, nu idle

in functie de rezerva de putere iti rezulta timpul de cat le poate tine pornite pe baterie

la bugetul tau de 600 lei, gasesti ceva pe la 350w, ori prastii cu mai multi w, dar care tin jumate de fapt

ca sa stii si tu, ups-ul nu este pt a sta sa lucrezi fara curent, ci de a iti aloca un timp necesar (maxim5 min) sa poti salva tot ce ai in lucru si sa inchizi pc-ul, iar cum zici ca ai maxim 30 de min oprit curentul, nu pierzi asa mult timp

#3
NikoroB

NikoroB

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,321
  • Înscris: 26.05.2022
Un APC sh, dar cu baterii noi!

#4
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,032
  • Înscris: 28.10.2006
Intreb si eu:
Cand nu exista energie electrica la prize, esti sigur ca exista semnal pe cablul/fibra de la furnizorul de internet?
Pentru ca este posibil ca atunci cand "pica curentul" sa pice si internetul!
Ca si recomnadare strict pentru ce vrei, un UPS APC LINE INTERACTIVE 1000 VA
Un exemplu. Sau ASTA
Unul ADEVARAT, nou, costa de la 2000 - 2500 lei in sus.

#5
kingofbattle

kingofbattle

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 07.04.2022
Dany darke, Multumesc pentru raspuns. Nu, nu am nevoie sa "salvez" ce am lucrat.. problema e ca lucrez ca si suport tehnic si trebuie sa stau online pe platforma! Deci trebuie intr-un fel sa raman conectat..

View PostNikoroB, on 29 iunie 2022 - 11:22, said:

Un APC sh, dar cu baterii noi!

Spui ca un APC ar rezolva problema mea?

View Postviceroy56, on 29 iunie 2022 - 11:34, said:

Intreb si eu:
Cand nu exista energie electrica la prize, esti sigur ca exista semnal pe cablul/fibra de la furnizorul de internet?
Pentru ca este posibil ca atunci cand "pica curentul" sa pice si internetul!
Ca si recomnadare strict pentru ce vrei, un UPS APC LINE INTERACTIVE 1000 VA
Un exemplu. Sau ASTA
Unul ADEVARAT, nou, costa de la 2000 - 2500 lei in sus.

M-am gandit si eu la chestia cu internetul, sa zicem ca o rezolvare ar fii sa fac un hotspot.. dar macar sa imi tina PC-ul deschis maxim 30-40 minute pana revine

#6
vestale

vestale

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,037
  • Înscris: 24.11.2002
La UPS_urile se pot pune si acumulatori mai mari in capacitate, pentru o autonomie mai mare. Dar o sa dureze mai mult incarcarea si trebuie vazut cu conexiunile.
@viceroy56 de aceia pui internet prin fibra, pana in Data Center la ISP nu ar trebui sa ai probleme, echipamente active. Daca Dorel ce provoaca avaria la reteaua electrica iti taie/rupe si fibra e altceva.

#7
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,032
  • Înscris: 28.10.2006
In multe situatii la tara, este fibra pana pe stalp, in strada si apoi distribuie cu cablu UTP la "consumatori".
Deci, asteptam sa vada initiatorul care este adevarul: are sau nu semnal de net cand pica curentul!

#8
vestale

vestale

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,037
  • Înscris: 24.11.2002
Da, depinde de solutia tehnica adoptata de ISP. Dar eu am optat/ales pe cel care mi-a adus fibra in casa, tocmai sa nu astfel de probleme.
Dar daca are PC si router fara UPS, ii este mai greu sa verifice lucrul acesta. II pica energia electrica, ii pica si alimentarea routerului.
Cred ca e mai simplu sa ne scrie ce echipamente are in casa pe post de router si/sau mediaconvertor.

Edited by vestale, 29 June 2022 - 12:01.


#9
NikoroB

NikoroB

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,321
  • Înscris: 26.05.2022

View Postkingofbattle, on 29 iunie 2022 - 11:38, said:

Spui ca un APC ar rezolva problema mea?
Da. Cauta un APC de 1500VA (ceva de genul asta https://www.apcguard.com/SUA1500.asp , dar bine, versionea europeana). Daca insa pica si netul o data cu curentul, atunci iti iei un router 4G in care pui un sim de la operatorul care are cel mai bun semnal in zona. Cand pica curentul/netul la providerul principal, pc-ul/laptopul se muta pe wifi-ul secundar. E cea mai low tech solutie dar care functioneaza de minune.

#10
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,478
  • Înscris: 23.10.2006
Poate te ajuta, am un APC Back-UPS RS 1500 LCD. Ai in poza c-am cat tine UPS la incarcarea pe care o am eu pe el. Calculatorul, 2 monitoare de 27" 2 modemuri unul de cablu, unul de fibra si un router.
Attached File  WhatsApp Image 2022-06-29 at 1.18.31 PM.jpeg   184.34K   21 downloads

#11
XTH

XTH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,481
  • Înscris: 23.01.2010
Folosesc Well 800 modelul orizontal, cu acumulatori auto
Daca iti cumperi un acumulator peste 150Ah pt camion, stai cu orele pe nett.

#12
vestale

vestale

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,037
  • Înscris: 24.11.2002
@NikoroB nu are nevoie de router 4G suplimentar si mutat manual de pe o retea pe alta, un modem 4G e suficient, de peste 10ani sunt routere cu port USB  ce au implementata functia de FailOver pentru WAN.

#13
kingofbattle

kingofbattle

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 07.04.2022

View Postvestale, on 29 iunie 2022 - 11:59, said:

Da, depinde de solutia tehnica adoptata de ISP. Dar eu am optat/ales pe cel care mi-a adus fibra in casa, tocmai sa nu astfel de probleme.
Dar daca are PC si router fara UPS, ii este mai greu sa verifice lucrul acesta. II pica energia electrica, ii pica si alimentarea routerului.
Cred ca e mai simplu sa ne scrie ce echipamente are in casa pe post de router si/sau mediaconvertor.

Tot ce stiu sa va spun este ca am internet la Digi prin fibra optica.. Fibra optica vine direct din stalp, intr-un ONT de al lor (fiberhome) acela fiind in mod bridge deoarece am conectat la el noul lor router wifi 6 pe care il poti lua in chirie.. mai mult nu stiu sa spun despre internet

View Postbaribalu, on 29 iunie 2022 - 12:23, said:

Poate te ajuta, am un APC Back-UPS RS 1500 LCD. Ai in poza c-am cat tine UPS la incarcarea pe care o am eu pe el. Calculatorul, 2 monitoare de 27" 2 modemuri unul de cablu, unul de fibra si un router.
Attachment WhatsApp Image 2022-06-29 at 1.18.31 PM.jpeg

Salut! Sa inteleg ca acolo arata cat te tine bateria UPS-ului pentru toate dispozitivele conectate pe care le-ai scris ?! Este super ok zic eu.. am doar un monitor, o unitate si cele 2 routere de care ziceam mai sus.. deci cred ca ar fi o varianta buna aceasta ??

View PostXTH, on 29 iunie 2022 - 12:30, said:

Folosesc Well 800 modelul orizontal, cu acumulatori auto
Daca iti cumperi un acumulator peste 150Ah pt camion, stai cu orele pe nett.
Cam cat m-ar costa investitia asta

#14
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,622
  • Înscris: 30.08.2006
O varianta cu acumulator auto este mai buna decat un UPS de 1500VA care nu are cum sa tina o ora. Daca vrei sa ai si net de la router, nici o sansa. La mine prin fibra merge netul dar in cazul tau e mai putin probabil. Se rezolva prin hotspot prin usb cu telefonul.

#15
XTH

XTH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,481
  • Înscris: 23.01.2010
600...700 ups, + 700...1000bateria.
Spor!

#16
vestale

vestale

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,037
  • Înscris: 24.11.2002
E foarte bine daca intra fibra in casa si asigurati alimentarea acelui echipament ONT.
Un UPS de 1500VA e posibil sa fie prea mult pentru nevoile scrise, dar depinde si cat e consumul unitatii centrale si cat e de folosit. Dar in domeniul acesta mai mult nu strica, doar la buzunar, daca nu alimentati motoare electrice.
Si incercati sa nu folositi acumulatori pentru auto, se cam "supara" la descarcarile puternice, sunt acumulatori de capacitate mare, dar care suporta descarcarile "adanci", dar mai scumpi un pic.

#17
Alltrack

Alltrack

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,601
  • Înscris: 01.08.2020
De obicei folosesc generatorul ! Daca penele de curent sunt scurte , folosesc un acumulator extern si un modem de internet mobil !

#18
kingofbattle

kingofbattle

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 07.04.2022

Vizualizare mesajAlltrack, pe 29 iunie 2022 - 17:48, a scris:

De obicei folosesc generatorul ! Daca penele de curent sunt scurte , folosesc un acumulator extern si un modem de internet mobil !

M-am gandit si eu sa iau un generator, cred ca s-ar merita investitia! Baieti, stiu ca am raspuns cam tarziu dar m-am gandit pana la urma sa achizitionez un Stick usb cu internet (de la digi) - credeti ca este o idee ok ? in caz ca se ia curentul si nu o sa functioneze nici router-ul,  ma gandeam sa iau in stick usb.. ma gandesc ca e mai ok decat sa fac hotspot de pe telefon (avand in vedere viteza foarte slaba de la hotspot-ul mobilului..) Ce parere aveti ??

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate