Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Magazine cash and carry

Recomandare mouse, buget 200 lei

SSD M2
 XP NTLDR is missing

NVIDIA RTX 4090 vs RTX 3090 Ti | ...

I5 10400F sau I5 11400F?

Google Pixel 6 vs Samsung S21 Fe
 Abatere de la autorizatie casa

Rețeaua RCS va pune Aleph si toat...

Navigatie blocata

Recomandare tastatura
 Slavia Praga - CFR Cluj 6.10.2022...

Problema citire stick USB

Recuperare document Office

USB-C obligatoriu pe toate dispoz...
 

Zgomot amplificator Onkyo

- - - - -
  • Please log in to reply
53 replies to this topic

#37
johnnydanut

johnnydanut

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,234
  • Înscris: 26.11.2006

 Peerless, on 12 iulie 2022 - 18:20, said:

O fi vreun surub slabit... o fi avut seibi din cauciuc care o fi imbatranit...
Nu, este ok. Cum spuneam la inceput, amplificatorul facea chiar mai rau cand foloseam un expresor mai vechi, trebuia sa-l inchid cand faceam cafea caci zbarnaia foarte urat. Ma mai gandesc ca fiind capat de retea si la vreo 800m de transformator, sa nu fie si  reteaua prea slaba.

#38
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,821
  • Înscris: 08.02.2011
Dar schimba odata vechitura de amplificator cu unul ce are sursa in comutatie si ai rezolvat problema definitiv.  Cred ca gasesti client la el pe olx.

#39
Peerless

Peerless

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 630
  • Înscris: 14.03.2022

View Postjohnnydanut, on 12 iulie 2022 - 18:49, said:


Nu, este ok. Cum spuneam la inceput, amplificatorul facea chiar mai rau cand foloseam un expresor mai vechi, trebuia sa-l inchid cand faceam cafea caci zbarnaia foarte urat. Ma mai gandesc ca fiind capat de retea si la vreo 800m de transformator, sa nu fie si  reteaua prea slaba.
Ai verificat tu suruburile cu care e prins transformatorul de sasiu? Zic de ala mare. Sau ala al mic bazaie?
Topicul asta pare facut "sa reziste"...

#40
stdalionutpwr

stdalionutpwr

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,947
  • Înscris: 08.04.2020
N-are treaba cu transformatorul, al meu diy are o sursa LLC autooscilanta,  inspirata dupa Sony, dar mergea la fel cu transformator.

Are nevoie de amplificator cu intrare optica, orice sarma aninata la intrare e antena si capteaza toate gunoaiele.

Vreau sa va prezint o serie de oscilograme cu bruiajul si cam ce pot masura intre iesirea bifazica a invertorului si pamant, si intre iesiri si corpul meu,  si cam ce capteaza corpul meu din ce scoate invertorul in diferite locuri prin casa, momentan ma lupt cu niste flashuri de 2 bani care se scriu cu erori, trebuie sa-mi iau una  buna sa pot descarca imaginile din osciloscop.

Osciloscopul are si FFT, cu doua feluri de vizualizare.

Am facut mai demult FFT pe invertor si retea, e cam acelasi lucru, la armonicele joase, la invertor se poate observa si purtatoarea, dar e slaba, din pacate am salvat pe memoria defecta.

Edited by stdalionutpwr, 12 July 2022 - 20:01.


#41
stdalionutpwr

stdalionutpwr

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,947
  • Înscris: 08.04.2020
Compleare: in cazul in care amplificatorul e mai ieftin ca invertorul, un alt amplificator, cu intrare toshlink/ spdif, sa  rezolve sigur.

Pe mine bruiajul ala ma facea sa ma simt rau, din acest motiv am schimbat modulatia, in plus zapacea si masina de spalat, cu modulatia bipolara s-a rezolvat.

#42
stdalionutpwr

stdalionutpwr

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,947
  • Înscris: 08.04.2020
am gasit FFT-urile prima reteaua, a doua invertorul

Attached Files



#43
johnnydanut

johnnydanut

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,234
  • Înscris: 26.11.2006

 Peerless, on 12 iulie 2022 - 19:54, said:


Ai verificat tu suruburile cu care e prins transformatorul de sasiu? Zic de ala mare. Sau ala al mic bazaie?
Topicul asta pare facut "sa reziste"...
L-am desfacut si verificat, nu e desprins nimic. Solutiile astea cu "schimba invertorul" sau "schimba statia" sunt cam descurajatoare pentru cine nu are tiparnita de bani. Multumesc de raspunsuri! Toate cele bune!

#44
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,273
  • Înscris: 01.11.2005

Vizualizare mesajmodoran, pe 12 iulie 2022 - 19:34, a scris:

Dar schimba odata vechitura de amplificator cu unul ce are sursa in comutatie si ai rezolvat problema definitiv.  Cred ca gasesti client la el pe olx.
Prefer de jdemii de ori amplificator cu transformator decat unul cu sursa in comutatie.

#45
Peerless

Peerless

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 630
  • Înscris: 14.03.2022
@Tehnics Clar! Si punem la el, din telefon, prin BT, clipuri de pe yt. Cand e cazu' e cazu', acu' nu e.

View Postjohnnydanut, on 13 iulie 2022 - 07:36, said:

L-am desfacut si verificat, nu e desprins nimic. Solutiile astea cu "schimba invertorul" sau "schimba statia" sunt cam descurajatoare pentru cine nu are tiparnita de bani. Multumesc de raspunsuri! Toate cele bune!

Scoate-l din priza ca e fara leac daca nici aia, nici aia....

#46
johnnydanut

johnnydanut

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,234
  • Înscris: 26.11.2006

 Peerless, on 13 iulie 2022 - 09:52, said:

@Tehnics Clar! Si punem la el, din telefon, prin BT, clipuri de pe yt. Cand e cazu' e cazu', acu' nu e.



Scoate-l din priza ca e fara leac daca nici aia, nici aia....
Va mai plictisesc cu o constatare. Am luat impamantarea de pe baterie si nu mai zbarnaie amplificatorul. Acum o sa pun bateria pe impamantare separata sa vad daca mai face figuri. Multumesc tuturor pentru sfaturi!

#47
Peerless

Peerless

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 630
  • Înscris: 14.03.2022
Da' unde ai gasit baterii cu impamantare, ca de cand caut?

#48
johnnydanut

johnnydanut

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,234
  • Înscris: 26.11.2006

 Peerless, on 20 iulie 2022 - 17:06, said:

Da' unde ai gasit baterii cu impamantare, ca de cand caut?
Este Pylontech, asa vine din fabrica.

#49
stdalionutpwr

stdalionutpwr

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,947
  • Înscris: 08.04.2020

View Postjohnnydanut, on 20 iulie 2022 - 13:43, said:

Va mai plictisesc cu o constatare. Am luat impamantarea de pe baterie si nu mai zbarnaie amplificatorul. Acum o sa pun bateria pe impamantare separata sa vad daca mai face figuri. Multumesc tuturor pentru sfaturi!

Ti-am spus mai sus sa iei pamintarea, mult mai ieftin e cu celule si BMS, pe 48 v nici nu sunt multe 16 s cu 320ah LFP e mult mai bine decat cu pylonteck, eu am LTO 55s pe 120v, mult mai multe, nu comenteaza isi fac treaba de 7 ani, vor trai mai mult decat am estimat.

#50
johnnydanut

johnnydanut

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,234
  • Înscris: 26.11.2006

 modoran, on 12 iulie 2022 - 19:34, said:

Dar schimba odata vechitura de amplificator cu unul ce are sursa in comutatie si ai rezolvat problema definitiv.  Cred ca gasesti client la el pe olx.
Nu-i dau de cap si gata. Am bagat impamantari conforme, separate pe retea/invertor/baterie si nu scap de zgomot cand e pe retea, pe baterie sau pv nu face. Ca urmare m-am hotarit sa iau un amplificator cu comutatie. Poti sa-mi recomanzi ceva asemanator la ce am eu? Multumesc!

#51
johnnydanut

johnnydanut

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,234
  • Înscris: 26.11.2006
Am inteles, v-ati plictisit de problema mea dar daca nu mi-a recomandat nimeni un amplificator cu sursa in comutatie, intreb altceva: se poate pune o sursa in comutatie la Onkyo?

#52
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,273
  • Înscris: 01.11.2005

Vizualizare mesajjohnnydanut, pe 17 august 2022 - 08:36, a scris:

Am inteles, v-ati plictisit de problema mea dar daca nu mi-a recomandat nimeni un amplificator cu sursa in comutatie, intreb altceva: se poate pune o sursa in comutatie la Onkyo?
Te complici. Merge dar te complici. Si nimeni nu-ti garanteza ca vei scapa de zgomot. Plus ca o sursa in comutatie va trebui sa o gasesti proportional cu puterea si dimensiunile de gabarit necesare.
Amplificatoarele de genul ala nu cred ca ai sa gasesti cu surse in comutatie.

Eu sunt curios daca alte marci de amplificatoare fac la fel. Ar fi bine daca ai putea imprumuta de test de la cineva un Harman Kardon, Sony, Yamaha, Pioneer, NAD, KENWOOD....

Edited by tehnics, 20 August 2022 - 19:50.


#53
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,551
  • Înscris: 05.12.2005
Din poze reiese că amplificatorul are un transformator mic auxiliar pt. standby, care acţionează un releu ce conectează partea de putere. E posibil ca filtrajul acelei surse mici să nu fie suficient când treci pe invertor şi atunci releul zbârnâie, nu transformatorul de putere.

#54
Peerless

Peerless

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 630
  • Înscris: 14.03.2022
Pare cam resuscitat subiectul... Nu-i rau, dar nici de interes nu e.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate