Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 

Reteta speciala pt a fi preparata de un tatic nepriceput

* - - - - 2 votes
  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
alexandersch

alexandersch

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 883
  • Înscris: 19.09.2020
Salutare tuturor. Incerc sa fac cat mai scurt mesajul. Skiluri zero. Am gatit o portie de cartofi gratinati urmand un video de pe youtube si mi-a iesit. Partea buna a fost ca a fost si delicioasa reteta, nici nu a fost nevoie de skiluri speciale si totodata a fost o mancare care a ajuns pentru mai multe zile caci am facut intr-o tava mare.

Acum intrebarea este care va fi urmatoarea reteta ? As vrea iarasi sa fie usor de gatit, preferabil sa ne ajunga pentru pranzul pe 2 zile. Recomandari ? Doar cu videouri functionez. Dupa reteta text clar nu ma descurc.

#2
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Mai bine spui cam ce ai vrea sa faci.
In general nu e mare stiinta sa gatesti, iar cu un tutorial video bine facut, este aproape imposibil sa gresesti.

Uite una, asa de proba:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/q-FeegQ7lKs?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by pasilla, 26 June 2022 - 13:28.


#3
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,410
  • Înscris: 08.12.2005

View Postpasilla, on 26 iunie 2022 - 13:26, said:

In general nu e mare stiinta sa gatesti
Asa e, stiinta e sa faci mancarea buna, savuroasa. ;)

#4
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

View Postursamajor, on 26 iunie 2022 - 15:30, said:

Asa e, stiinta e sa faci mancarea buna, savuroasa. Posted Image
Daca o prepari cu placere, nu are cum sa nu iasa gustoasa.

#5
nico99900

nico99900

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,068
  • Înscris: 09.09.2010

View Postpasilla, on 26 iunie 2022 - 15:34, said:

nu are cum sa nu iasa gustoasa.
Gustoasa e cand iti place tie, sau mie?

#6
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,436
  • Înscris: 05.07.2018
https://youtu.be/l6BVEQ3YbZU?t=193

Am facut reteta asta deja de patru ori. Este foarte simpla si delicioasa.

Hinturi:
-folosesti uleiul din conserva de ton pentru a cali ceapa si restul;
-ceapa calita trebuie sa fie aurie (nu maronie, cum imi iese mie).
-spiralele le lasi sa fiarba bine (nu al dente).

Pofta mare!

#7
anca0an

anca0an

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 124
  • Înscris: 30.12.2020
Pastele cu ton sunt printre preferatele mele, iar ca sa le fac si mai gustoase mie imi place sa adaug ansoa in sos. 2 bucati de ansoa conservate (din acelea sarate) la 1 conserva de ton. Tocate marunt si adaugate spre sfarsitul calirii cepei. Nu folosesc usturoi la pastele cu ton, dar eu deseori pun si zahar in sos, cam max 2 linguri la 1 conserva/borcan de rosii. Evident, e o chestie persoanala, imi place sa fie mai dulce sosul.

#8
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,877
  • Înscris: 28.11.2006
Daca te pricepi sa fierbi niste paste, poti folosi sosuri gata preparate din comert. Ai zeci de variante. N-ai decat sa citesti pe ambalajul pastelor (sa vezi cat timp trebuie fierte) si al sosului (sa vezi daca trebuie si el fiert - de obicei trebuie). Razi niste parmezan peste cand e gata, pui niste patrunjel verde si pofta mare!

#9
anca0an

anca0an

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 124
  • Înscris: 30.12.2020

View Postpufonel, on 26 iunie 2022 - 21:07, said:

Daca te pricepi sa fierbi niste paste, poti folosi sosuri gata preparate din comert. Ai zeci de variante. N-ai decat sa citesti pe ambalajul pastelor (sa vezi cat timp trebuie fierte) si al sosului (sa vezi daca trebuie si el fiert - de obicei trebuie). Razi niste parmezan peste cand e gata, pui niste patrunjel verde si pofta mare!

Da, e o idee buna. Daca vrei sos Bolognese, il recomand pe cel de la Lidl, brand Cambino. Mi se pare foarte bun.

Poate te inspira tipul asta: https://www.youtube....53zIEVTE1JmlDST

#10
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

View Postnico99900, on 26 iunie 2022 - 18:06, said:

Gustoasa e cand iti place tie, sau mie?
Cand imi place mie. Tu trebuie sa iti gatesti singur.

#11
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

View Postanca0an, on 26 iunie 2022 - 21:02, said:

Pastele cu ton sunt printre preferatele mele, iar ca sa le fac si mai gustoase mie imi place sa adaug ansoa in sos. 2 bucati de ansoa conservate (din acelea sarate) la 1 conserva de ton. Tocate marunt si adaugate spre sfarsitul calirii cepei. Nu folosesc usturoi la pastele cu ton, dar eu deseori pun si zahar in sos, cam max 2 linguri la 1 conserva/borcan de rosii. Evident, e o chestie persoanala, imi place sa fie mai dulce sosul.

La pastele cu ton, una dintre cele mai tari chestie e sa pui la final in farfurie niste frunze de menta. Sau praf de menta dintr-un plic de ceai. Duce reteta la un alt nivel Posted Image

Edited by giuliani, 27 June 2022 - 09:37.


#12
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,473
  • Înscris: 04.05.2006
Sau bottarga ras….dar deja discutam despre alte chestii :)

#13
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,076
  • Înscris: 04.03.2014
Sau niste capperi:)

#14
anca0an

anca0an

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 124
  • Înscris: 30.12.2020
Eh,  la cele de mai sus nu m-am gandit sa le adaug in pastele cu ton. Multumesc de sugestii. De bottarga nici nu stiam ca exista :)

Capere pun in salata tartinabila cu ton: 1 conserva de naut fiert, pasat bine si facut ca o pasta, 1 conserva de ton, 2 linguri de capere, mustar, maioneza, sare, piper. Pe paine prajita e nemaipomenit de buna.

#15
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007
O alta reteta simpla e Spaghetti alla puttanesca.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate