Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
O smecherie pe care nu o inteleg

Balcon parter fara acte

unde gasesc un speed bag in bucur...

Programe TV cu altfel de sporturi
 Laptop "bun la toate" max...

navigatie noua vw tiguan

ctfmon.exe - System Error (in Saf...

Ați prins vremurile cand 120 Volț...
 Whatsapp nu afișeaza numele ...

Medii admitere Politehnica Bucure...

Se extinde Baza de la Kogalniceanu

Politist mutilat de caine in curt...
 Trotineta- cat rezista?

Windows 11 si inregistrare de pe ...

Cont Facebook spart

Accesare Plex prin webstation
 

Colegi de muncă

- - - - -
  • Please log in to reply
34 replies to this topic

#1
augustinpaled

augustinpaled

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 19.02.2021
Salut,

Am următoare situație. Aștept părerea atât din partea femeilor, cât și bărbaților, vă rog. Posted Image

De foarte curând am început un nou job. Sunt un tip extrovertit, mă integrez rapid și sunt rare momentele în care mă simt intimidat indiferent ca vorbim de șefi sau o femeie frumoasă. Niciodată n-am dat curs unei relații sau one night stand cu vreo colegă de muncă, tocmai pentru a nu-mi complica viața. Însă de data asta... să fiu sincer m-aș risca să încerc. E vorba de o colegă de muncă de care mă simt atras ca niciodată. Încă de când am văzut-o prima oară am simțit niște fluturași în stomac.

Nici n-am început bine job-ul că imediat la câteva zile era programat să se plece în team building. Cât am fost la birou am făcut cunoștință și am vorbit pe alocuri câteva chestii, iar în team building la fel. Am discutat doar ca colegi, am făcut câteva glumițe și am în râs, dar nu am făcut nici pe departe vreo aluzie care să-i dea de înțeles că n-am fi decât niște colegi.

La fel și în team building. Singurele chestii care să zic că ar fi puțin puțin mai diferite că m-am oferit spre seară să-i dau hanoracul meu din bagaj că îi era frig, ea l-a acceptat și l-a purtat. Plus câteva dansuri individuale și în timp ce eram pe scena comună de dans i-am mai aruncat din an în paște câteva priviri mai lungi la care uneori răspundea, alteori nu. Dar și astea pot fi catalogate tot niște chestii de bun simț ca între colegi, fără vreo implicare emoțională sau sexuală.

Acum dilema mea la care aș aprecia o sugestie sau sfat, eu neavând experiență în zona asta. Cum faci trecerea de la colegi de muncă la iubiți? Sunt conștient de riscul în care să am impresia ca ar fi o reciprocitate, să merg mai departe, iar mai apoi să aflu că de fapt ea nu-și dorește asta, ci doar încerca să fie nice ca o simplă colegă. Iar o dată ajuns în punctul ăsta, e clar ar fi puțin cringe pt mine. Dar cum ziceam, e un risc pe care l-aș încerca. De menționat că o văd strict ca pe o potențială relație, nu ons.

Așadar, ce sugestii aveți? Cum să interacționez cu ea de acum înainte? Cum m-aș putea prinde că-și dorește mai mult? Cum și când aș putea face trecerea de la colegi la iubiți? Voi ce experiențio aveti din trecut în privința asta?

Vă mulțumesc!

#2
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,791
  • Înscris: 07.06.2014
tu deja sari la pasul de iubiti, insa din ce spui, sunt banalitati de birou si atat

mai intai cred ca terbuie sa afli daca este sau nu singura, daca are sau nu vreo alta relatie. abia apoi poarta o discutie mai serioasa cu ea si vezi in ce stadiu va aflati

dar dupa cum ziceam, o colega joviala nu inseamna ca musai vrea o relatie cu orice alta persoana care ar vrea cu ea. daca asa cum vb cu tine, vb si cu restul, atunci e clar ca fata e doar comunicativa si atat

insa la fel de bine, inainte de toate, gandeste foarte bine daca s-ar rupe o eventuala relatie, cum va fi apoi mediul cu voi 2 in acelasi birou si mereu nas in nas. nu toata lumea agreaza relatii de birou, tocmai pt ca nu va veti desparti complet, decat daca pleaca unul din firma

ori cine stie, poate sunteti foarte nepasatori de fel incat sa nu va intereseze pe urma care cu cine umbla apoi, tot din birou sau ca va vedeti in continuare si atat

#3
stefians

stefians

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,169
  • Înscris: 12.09.2019
E greu sa fii femeie..si căsătorită..si Frumoasa.. diavolul te pune la grele încercări.

#4
Ger0nimo

Ger0nimo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 994
  • Înscris: 21.07.2021
De ce sa strici placerea de a fi colegi? Daca va dati papucii in cateva saptamani trebuie sa schimbati jobul.

Sunt cateva semne pe care femeia le face cand e atrasa de tine. Isi trece des mana prin par si mai ales, te atinge. Involuntar, prieteneste, dar daca te-a atins pe brat...mergi la sigur!

Edited by Ger0nimo, 25 June 2022 - 20:53.


#5
Alltrack

Alltrack

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 4,737
  • Înscris: 01.08.2020
Pai depinde de risc ! Daca e casatorita sau are un iubit care iti pot rupe oasele usor , riscul e mare ! Poate confunzi amabilitatea cu iubirea .
In primul rand o intrebi direct daca si-ar dori o relatie noua...asa in general . Atunci iti va spune daca e in cautare , daca e casatorita sau intr-o relatie sau nu e . Si atunci o intrebi daca tu ai fi interesant pentru ea .
Te interesezi si de politica firmei , ca poti ''mute'' ceva dar iti poti pierde jobul....alt risc , tu alegi . In plus toata lumea din firma ar vrea sa ''mute'' bunaciunile...te expui prea tare mai ales ca ...nou venit !
Mare atentie !
PS - Trebuie sa te uiti si in oglinda Posted Image ! Daca nu esti vreun Elvis...in viata Posted Image , mai bine iti vezi de treaba !

#6
augustinpaled

augustinpaled

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 19.02.2021
Multumesc pentru raspunsuri, dar cum ziceam, sunt constient de riscul de a strica colegialitatea si nu doresc sugestii in privinta asta, ci sugestii despre cum as putea face trecerea de la colegi la iubiti. ideal de la persoane care au trecut prin experienta asta. Multumesc.

#7
stefians

stefians

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,169
  • Înscris: 12.09.2019
Da s o invite la o cafea si gata, dacă acceptă atunci înseamnă că are șanse daca nu ..asta e .

#8
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,888
  • Înscris: 18.09.2008
1. La ce etaj stă?
2. Cât de mare este dimensiunea dulapului?
3. Cum arată omul ei? E masiv?

#9
stefians

stefians

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,169
  • Înscris: 12.09.2019
Nu stie,nu și a pus întrebări dastea inutile 😄

#10
petit_christian

petit_christian

    Homo mirabilis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,780
  • Înscris: 15.08.2014
Fa cum simți și nu mai caută sfaturi pe forum că numai specialiști pe aici,unul și unul care mai de care mai expert ca celălalt

#11
stefians

stefians

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,169
  • Înscris: 12.09.2019
Daca stia nu întrebă..

#12
lely

lely

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 916
  • Înscris: 03.02.2010

Quote

Așadar, ce sugestii aveți? Cum să interacționez cu ea de acum înainte? Cum și când aș putea face trecerea de la colegi la iubiți?   

Attached Files



#13
ambr0zie

ambr0zie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,537
  • Înscris: 04.01.2006
Te-a lovit ala mic in fundul gol cu sageata tare. Se intampla si celor introvertiti, si celor extrovertiti.
In primul rand, asa cum ti s-a spus, trebuie sa afli daca e singura sau nu. Daca e singura (daca e cuplata, eu nu m-as complica, dar fiecare cum crede), trebuie sa vezi daca ar fi dispusa la ceva cu tine.
Suna simplu dar nu e chiar asa un-doi gata. Dar nici nu trebuie sa faci din afacerea asta ceva super complicat.

Problema este ca de multe ori interpretam comportamentul altuia ca fiind ceva si de fapt respectivul sau respectiva n-are nicio treaba.
Poti avea impresia ca o femeie flirteaza cu tine sau iti raspunde la flirt dar de fapt:
- sa fie de felul ei mai joviala si mai sociabila
- pur si simplu sa ai o impresie gresita
- sa vrea de fapt sa se "valideze" sau sa atraga atentia altcuiva.
Eu am patit-o de cateva ori si m-am simtit un pic jenat. Uneori, un pic mai mult.
Prima data, cu o colega cu care eram in general pe ture diferite, puteam sa jur ca i s-a pus pata pe mine grav. Mai era si o femeie foarte frumoasa. Ma trezeam ca imi lasa diverse desene pe birou, cand ne vedeam pe aceeasi tura, era super comunicativa, cu gesturi de apropiere, atingeri. Am chemat-o la o cafea in timpul liber. Raspuns, nu hotarat si apoi nu cred ca am mai schimbat vreo vorba. Din ce am auzit dupa, tot facea chestii din astea cu barbati prin firma. Habar n-am de ce, se plictisea, nu stiu dar nici nu mi-am batut capul.
Alta data, mi s-a pus pata pe o colega, era exact genul meu si fizic, si la comportament. O fata foarte finuta, zambitoare, dar nu la modul de a flirta, era pur si simplu un om care emana pozitivitate si bun simt. Dupa ce am stat de vorba in cateva zile prin pauze, am chemat-o in oras. Raspuns "mi-ar placea mult dar prietenul meu s-ar supara asa ca te refuz". Esec grav. Mi-a fost rusine sa o intreb daca are prieten, dar vazusem ca n-o lua nimeni de la munca, ma uitasem pe Facebook si nu aparea nimic pe acolo, dar nici mare activitate, asa ca am dedus, prost, ca e singura. Dupa ceva vreme am vorbit cu cineva care o cunostea si am aflat ca era cu cineva de ani buni.
Ultima oara m-am indragostit lulea de o colega noua de echipa. Dar tare. Si eram deja trecut de 30 si cu ceva experienta. Absolut toate semnalele erau de bine, mai ales ca era un om destul de salbatic si raspundea monosilabic oricui in afara de mine la munca, vorbea mult cu mine chestii personale, imi facea complimente. Intr-un final, dupa vreo 2-3 saptamani in care fiersesem in suc propriu ca la 18 ani mi-am luat inima in dinti. Si mi-am luat si un refuz cat casa, cu celebrul "esti un tip fain dar ...". M-am prins ca mare parte din comportamentul ei se datora faptului ca avea nevoie de un "protector" la munca si m-am gasit eu mai prost.
Si am mai patit-o. Nu des, ca nu ma indragosteam saptamanal. Pur si simplu nu le placeam respectivelor la modul care trebuie sau interpretasem eu ceva gresit. N-ai ce face.

Ce am observat la mine e ca ma termina psihic nesiguranta si asteptarea, dar oare ce-i zic, dar cand, dar ce spune. Mai ales cand eram tinerel. Ulterior am vazut ca refuzul, chiar daca imi crea sentimente de jena si nervi, mai ales daca imi placea femeia respectiva mult, e mai putin prost decat nesiguranta.

In cazul tau eu as face fix asa: as incerca sa vorbesc cu ea in pauze, la masa, amical/colegial dar nu exclusiv despre munca. Nici sa fii ghiolban, dar nici ala care stie numai proceduri. Mai o glumita, mai o discutie extra, vezi tu. As incerca sa aflu si daca e singura. Si apoi as invita-o in oras, daca e singura si daca e comunicativa.  De acolo te descurci.
Daca baga placa "nu ies cu colegii" "sunt intr-o perioada mai dificila din viata si nu as avea timp de o relatie" sau ceva similar, treci mai departe, ramai la stadiul de salut si asta e. Se traduce prin "nu te plac". Nu e usor dar peste catva timp iti trece.
Desigur avand o relatie cu o colega exista sansa ca daca intervin dificultati in relatie sa afecteze si munca, dar eu n-as considera asta un impediment daca mi-ar placea mult o femeie.

#14
persona695

persona695

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,599
  • Înscris: 17.07.2014
Incearca sa ramai singur cu ea. De ex: asteapt-o după munca și ofera-te sa o conduci acasă cu mașina, preferabil sa fie roalert sau noapte ca sa nu poată refuza.
Când ajungi la ea acasă intreab-o dacă poți urca până la toaleta, restul este istorie și poveștile kilometrice de mai sus sunt pentru adormit copiii.

#15
Bob493

Bob493

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,305
  • Înscris: 12.07.2010
Cum? A acceptat sa-ti poarte hanoracul cand s-a facut rece afara? Bai, eu zic sa platesti avansul pentru nunta la restaurant, ca treaba e cam clara. La nasi te-ai gandit?

#16
augustinpaled

augustinpaled

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 19.02.2021
Multumec @ambr0zie pentru răspuns. Restul au dat și eu un comentariu ca să pară că sunt amuzanți. Sunt genul de oameni care se îmbată în team buildinguri ca acasă nu-i lasă nevasta.

#17
petit_christian

petit_christian

    Homo mirabilis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,780
  • Înscris: 15.08.2014
Eu te am avertizat, dar tu nu si nu

#18
beavis03

beavis03

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,399
  • Înscris: 10.04.2009
rezonez in mare masura cu ce a scris @ambr0zie

si eu am patit de multe ori ca o fata, fiind joviala/ comunicativa sa confund cu un flirt... dar asta e, se mai intampla sa interpretezi gresit :D

cel mai bine, vorbeste cu ea, prin pauze sau cand plecati de la serviciu si incearca sa vezi daca are pe cineva (desi... in ziua de azi... multe zic ca sunt singure si de fapt joaca la 2 capete (patit si chestia asta, dar nu era ceva serios :D)

daca e sincera cu tine si chiar e singura... invit-o in oras... si daca incepe cu "imi esti simpatic dar nu am timp/ am multa treaba" e motiv de "move on" pentru ca nu te place/ cauta doar atentie


btw: daca e sa va combinati... ai mare grija ;) eu nu am lucrat intr-o multinationala dar m-am cuplat cu o fata care a venit in practica si... dupa ce am fost colegi 7 ani... s-a terminat naspa, dar naspa rau

si da, afecteaza munca si toate cele... trust me! ajunsesem sa ne certam de fata cu alti oameni & multe alte chestii... daca ar fi sa mai angajez o fata clar nu m-as mai combina cu ea (sau i-as spune din start sa lucreze in alta parte daca as face-o :D)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate