Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Google Sheet - Referire la textul...

De ce vor atația politicieni...

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?
 Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...
 Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...
 Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...
 

Despre reconstructia Ucrainei dupa terminarea razboiului

* * * * - 4 votes
  • This topic is locked This topic is locked
146 replies to this topic

Poll: Despre reconstructia Ucrainei dupa terminarea razboiului (70 member(s) have cast votes)

Cat va dura reconstructia Ucrainei?

  1. Sub 15 ani (23 votes [32.86%] - View)

    Percentage of vote: 32.86%

  2. Peste 15 ani (47 votes [67.14%] - View)

    Percentage of vote: 67.14%

Vote Guests cannot vote

#37
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,619
  • Înscris: 02.10.2009
Nu veti vedea Ucraina reconstruita in timpul vietii voastre.
Sunt si alte nevoi in Europa si in lume, prima data va fi vorba de reconstructia economiilor lor care incep deja sa fie devastate de efectele colaterale ale razboiului.

Unde mai punem eforul de inarmare care va consuma serios din resurse.
Tot ce putem spera este un minim de refacere, nevoile de baza, locuinte, hrana, transporturi. Vor fi diferente mari dintre zonele care au mai scapat de bombe si cele nivelate, ceea ce va accentua migratia populatiei.
Fiecare vom da de la noi pentru a fi un pic mai bine acolo.

Si sa nu-si faca nimeni visuri despre regiunile acelea estice separatiste. Dincolo de retorica, de patriotism, etc, este realitatea si logica: ar fi ca un ghimpe, o permanenta sursa de necazuri.

#38
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,548
  • Înscris: 07.02.2003

View PostRosebud09, on 24 iunie 2022 - 17:22, said:

Nu veti vedea Ucraina reconstruita in timpul vietii voastre.
Sunt si alte nevoi in Europa si in lume, prima data va fi vorba de reconstructia economiilor lor care incep deja sa fie devastate de efectele colaterale ale razboiului.
Nu mai fi asa negativist, cu un efort colectiv se poate face mai repede.

#39
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,243
  • Înscris: 05.08.2015

View PostMembruAnonim, on 23 iunie 2022 - 12:20, said:

Pozele cu orasele ruina din Ucraina imi aduc aminte de un singur lucru: Berlinul imediat dupa incheierea ww2. O ruina.. Imi parea atat de rau de oamenii din clip..pt ca stiam ca au nevoie de zeci de ani sa isi revina. La fel se intampla si acum cu ucrainenii.

La fel ca nemtii, ucrainenii au declansat un razboi mondial care a facut milioane de victime si acum, dupa ce l-au pierdut, trebuie sa indeparteze molozul in care le-au fost transformate orasele

Sa-ti zic eo cum ar fi fost frumos, daca tot ne avantam pe plaiurile fictiunii: WW2 dura pana prin august 45, Fat Man si Little Boy erau lansate deasupra unor orase nemtesti si apoi Stalin era aruncat de unde a venit, in Asia.

Dar nu s-a putut asa ca csf, ncsf

Edited by Mount_Yerrmom, 24 June 2022 - 22:49.


#40
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,015
  • Înscris: 23.09.2005

View Postandreic, on 24 iunie 2022 - 22:33, said:

Nu mai fi asa negativist, cu un efort colectiv se poate face mai repede.

Cu un efort colectiv se puteau face multe pe planeta asta si pana acum... Ti s-a parut pana acuma vreodata ca populatia planetei e cumva unita in "cuget si simtiri", ca sa faca toti impreuna ceea ce trebuie, asa, ca o mare si fericita familie de albinute, care lucreaza impreuna pentru propasirea binelui comun? Posted Image

Edited by Phobos, 24 June 2022 - 23:08.


#41
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,619
  • Înscris: 02.10.2009
Va dati seama cat de saritori vor fi rusii cu reconstructia... Un "No Man Land" le trebuie acolo, ceva care sa nu prezinte vreun pericol, nici militar, nici social sau economic. Daca ar putea ar rade tot, de fapt nici nu stim daca chiar nu pot sau nu vor, inca.

Vestul s-a grabit atunci la Bucuresti in 2008, Merkeloaia si Sarkozy au incercat sa evite ca promisiunea intrarii in Nato sa fie in documentul final, dar se vede ca Bush a stiut cum sa-i preseze pe toti. Apoi, Obama, Trump si Biden  au urmat in aceeasi directie, pe deasupra incepand practic procesul prin aducerea de experti si instructori militari si furnizare de echipamente militare. Stiau bine ca asta sunt de neadmis pentru rusi, dar poate ca au intuit potentialul, atacul rusilor care avea sa urmeze in curand, probabil ca stiau bine care e capacitatea militara reala a armatei ruse (acum au facut pe miratii, vai ce slaba, nu ne-am asteptat, etc). Acum, cu reconstructia, fara indoiala ca americanii vor avea liber prin Ucraina sa reconstruiasca inclusiv baze miltare... spre disperarea si mai mare a rusilor, prinsi in capcana de prostia si megalomania lor.

Intr-un fel fiecare euro/dolar care se va duce acolo la reconstructie inseamna un euro/dolar mai putin pentru constructie in UE, mai ales ca nu e vorba numai de bani ci si de forta de munca si resurse materiale.

Rusii nu vor plati nimic pentru ca ar insemna sa recunoasca ca au pierdut, ori asta nu e posibil cata vreme mai exista la ei aceasi grup la putere si aceeasi forta a propagandei.

Edited by Rosebud09, 25 June 2022 - 04:38.


#42
e2k

e2k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,325
  • Înscris: 15.10.2004
Nu putem vorbi de reconstructie pana cand Ucraina nu face pace cu Rusia. Si ca sa faca pace ar cam fi doua variante:
1) Rusia sa se retraga sa se recunoasca infranta si sa cearca in schimbul retragerii eliminarea tuturor sanctiunilor.
2) Ucraina sa recunoasca Crimeea si celelalte teritorii dorite/cucerite de rusi ca facand parte din Rusia, in schimb rusii nu vor mai ataca.

Eu personal cred ca rusii nu se vor retrage niciodata indiferent de costuri, doar costurile sunt platite de oamenii obisnuiti si nu de elite. Poate doar daca va exista o revolta a oamenilor care sa aiba succes insa cred ca sansele sunt foarte mici pentru asa ceva.

Daca nici una dintre cele doua variante de mai sus nu se aplica atunci razboiul va continua ani de zile sau va ajunge un conflict inghetat. In ambele cazuri nu cred ca se apuca nimeni de reconstructie.

Daca suntem insa optimisti si presupunem ca razboiul se va termina in curand si nu va ramane un conflict inghetat reconstructia tot va fi o problema. Indiferent de ce varianta s-ar aplica, Ucraina aproape sigur va continua sa existe ca tara, in varianta 2 insa cu terioriu putin mai mic. Cel mai probabil dupa razboi Ucraina va fi un stat vasal occidentului si de la occident pot veni banii pentru reconstructie. Bineinteles ca vor fi firme care vor dori sa profite de reconstructie ca doar nu ii ajuta nimeni pe ucrainieni din omenie. Problema e daca cetatenii statelor occidentale vor accepta ca o pare din banii din impozitele lor sa mearga la ucrainieni si nu la ei.

Important pentru reconstructie insa e sa se scape de rusi. E de preferat sa le fie recunoscute teritoriile rusilor si sa se reconstruiasca ce mai ramane din Ucraina (practic majoritatea teritorilului) decat sa se ajunga la un conflict inghetat. Eu personal insa nu mai cred in slabiciunea armatei ruse, totul cred ca a fost o pacaleala pe rusi interesandu-i de fapt sudul unde, cu pasi mici, cuceresc si rusifica. Greu sa ii mai scoti de acolo.

Edited by e2k, 25 June 2022 - 12:09.


#43
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View Poste2k, on 25 iunie 2022 - 12:01, said:

Nu putem vorbi de reconstructie pana cand Ucraina nu face pace cu Rusia.

Tu crezi ca nu se fac deja planuri, strategii, calcule etc? Sau crezi ca asteapta sa se termine razboiul si sa fie luati pe nepregatite? Ma refer la parti implicate: Ucraina, UE, SUA etc.

#44
e2k

e2k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,325
  • Înscris: 15.10.2004
Sfarsitul razboiului este prea imprevizibil pentru a te baza pe planuri. Si planurile de multe ori nu iti ies. Daca se ajungem la conflict inghetat atunci nici un plan nu te ajuta la nimic.

#45
WestPoint

WestPoint

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,054
  • Înscris: 12.12.2016
However, daca Germania inca de pe acum, cand toata lumea este atat de agreabila cu Ucraina, a spus un NEIN foarte clar in a participa la un imprumut comun pentru
reconstructia Ucrainei, „RebuildUkraine” ce sa mai vorbim cand acest razboi nu mai apare in stiri si mass media 2 sau 3 ani?.
https://adevarul.ro/...b446/index.html

Edited by WestPoint, 25 June 2022 - 14:54.


#46
e2k

e2k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,325
  • Înscris: 15.10.2004
Pai Germania si alte tari au problemele lor, culmea unele dintre aceste probleme avand chiar cauza in razboi. Ar fi aiurea sa folosesti resurse imense pentru reconstructia Ucrainei cand puteai sa folosesti acele resurse pentru cetatenii tai. Da, a existat planul Marshall dar acolo lucrurile erau diferite, tarile care au beneficiat de acest plan fiind practic in sfera de influenta americana. Aici nu e mare paguba daca nu ajutam Ucraina dupa razboi. In fond cand nu au cedat in fata rusilor, ucrainenii si-au asumat un risc si cand iti asumi un risc poti pierde.

#47
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012

View Poste2k, on 25 iunie 2022 - 15:08, said:

i. Da, a existat planul Marshall dar acolo lucrurile erau diferite, tarile care au beneficiat de acest plan fiind practic in sfera de influenta americana. Aici nu e mare paguba daca nu ajutam Ucraina dupa razboi. In fond cand nu au cedat in fata rusilor, ucrainenii si-au asumat un risc si cand iti asumi un risc poti pierde.
LA dracu cu planu Marshall!
Scheise! Merdre! Cacat!Mierda!Főnév! лайно! My sheet!!! (my, Buffalo!!)

A ! Nu a existat un plan Marshall si a fost mai mult decat binevenit.
Dar nu a existat in sensul in care fantezia romaneasca (vrabia malai viseaza!) delireaza - Mos Craciun  a da si copii cuminti au ...

Planul Marshal .. a fost exprimat contabiliceste in bani "atatia dolari" insa dolari nu contau!
O! Da Planul Marshal a avut un cost total de 13 miliarde $ , dar nu era voba despre bani (credite, granturi samd) cat despre utilaje de tot soiul. Utilaje adaptate societii, geograofoe si climei. Adica in Grecia au livrat si .. catâri (Equus mullus)!!!

O! Da. ! Tarile  au profitat  - fiecare dupa posibilitati , insa ce nu se prea zice este ca si economia americana a profitat ....
Si cantecul asta se pare ca este o amintire a planului Marshal :

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/RU-Z0SiQKgU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Insa ar fi o  intrebare la abbectu' lu' subjectu' : cat de mut ar prfita Ucraina ca tara  de un program de reconstuctie ?

Va aminmtesc ca marele catsigaot asl planului Marshal a fots Nemtika. Desi fondurimar (mai mari!) a gloftit Anglia ... si nici Sfrentika nu prea a avut a se plange .... si  nici Ciubotizca lu Caligula ...


Cimpletare

Panul Marshall
Tara -  total cumulat in $$$ (milioane)

RFG -  1448

Franța - 2296

UK - 3297

Edited by Ghita_Bizonu, 25 June 2022 - 19:55.


#48
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013
Nici nu se pune problema reconstructiei acolo. La ce probleme economice sunt acum in lume, nimeni nu o sa bage bani in tara aia.
Plus ca o sa fie distrugeri si mai mari pentru mai mult timp, Rusia o sa incerce sa ajuga pana la Nipru, un baraj natural foarte bun pentru ei.
Cred ca Ucraina primeste acum ultimele ajutoare de orice fel. Sa vedem ce o sa faca cu ele, dar nu cred ca mare branza. Europa a cam dat tot ce a avut si e satula de razboiul asta. Probleme uriase energetice in Europa mai ales in Germania, asta inseamna revenirea la evul mediu. Ultima vizita de zilele trecute a italianului, francezului si neamtului (l-au luat si pe Iohanis pe post de catelus) cred ca e o vizita disperata sa il convinga pe Zelenski sa faca pace cu orice pret.
Americanii au si ei probleme financiare grave si sunt discutii aprinse pentru stoparea ajutoarelor trimise catre Ucraina.
Oricum au trimis catre Ucraina cam tot ce s-a putut. Acum nu prea mai au ce. Bombe atomice? Nicidecum.
Oricum s-ar termina razboiul, Ucraina ramane perdantul clar pe toate planurile. Exact la fel si Siria unde tot o confruntare Occident vs Rusia a fost.

Edited by Friskey, 25 June 2022 - 20:33.


#49
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,548
  • Înscris: 07.02.2003

View PostPhobos, on 24 iunie 2022 - 23:07, said:

Cu un efort colectiv se puteau face multe pe planeta asta si pana acum... Ti s-a parut pana acuma vreodata ca populatia planetei e cumva unita in "cuget si simtiri",
Da, pentru libertate si extinderea UE se uneste fara probleme spre enervarea conservatorilor Posted Image

View PostFriskey, on 25 iunie 2022 - 20:24, said:

Probleme uriase energetice in Europa mai ales in Germania, asta inseamna revenirea la evul mediu.
Nimic de netrecut, in rest prostii cu evul mediu.

View PostFriskey, on 25 iunie 2022 - 20:24, said:

Americanii au si ei probleme financiare grave si sunt discutii aprinse pentru stoparea ajutoarelor trimise catre Ucraina.
Oricum au trimis catre Ucraina cam tot ce s-a putut. Acum nu prea mai au ce. Bombe atomice? Nicidecum.
Oricum s-ar termina razboiul, Ucraina ramane perdantul clar pe toate planurile. Exact la fel si Siria unde tot o confruntare Occident vs Rusia a fost.
Sunt discutii doar in stalele rosii ca sunt in aceeasi ideologie cu Putin, in rest se continua, au diversificat, deja trimit si barci militare de patrulare.

Edited by andreic, 25 June 2022 - 22:57.


#50
e2k

e2k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,325
  • Înscris: 15.10.2004

View Postandreic, on 25 iunie 2022 - 22:55, said:

Sunt discutii doar in stalele rosii ca sunt in aceeasi ideologie cu Putin, in rest se continua, au diversificat, deja trimit si barci militare de patrulare.

Depinde cat de grea va fi situatia economica. Daca se ajunge la o scadere semnificativa a nivelului de trai, nu cred ca va mai trimite nimeni nimic in Ucraina. Poate doar ajutoare umanitare.

#51
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,015
  • Înscris: 23.09.2005

View Postandreic, on 25 iunie 2022 - 22:55, said:

Da, pentru libertate si extinderea UE se uneste fara probleme spre enervarea conservatorilor Posted Image

Hohoho, uniunea europeana si libertatea. :D

Sa nu confundam simpla libertate de miscare cu libertatea propriu-zisa.

#52
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012

View Postandreic, on 25 iunie 2022 - 22:55, said:

Sunt discutii doar in stalele rosii ca sunt in aceeasi ideologie cu Putin, in rest se continua, au diversificat, deja trimit si barci militare de patrulare.

Su ma rog ca care ideologieare si Putin?

#53
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012
Ma copchii ai durerii  craniene (adica de cap) sunt niste chestii legate de reconstructie.

Dupa un razboi reconstructia se face mai ales cf intereselor invingatorului. Interese economice in primul rand (ca e nevoie de bani si cum razboaiele costa si invingatorul e cam mort de foame! Si aici intervon .. finatatorii care au si ei interresele lor
Apoi interesee politice sa zic asa "majore" (alea care se lasa cu razboaie) ...

Mai conteaza si societateqa care este reconstruita - planul Marshal a livrat Germaniei utilaje industriale iar Greciei ... catari. Da greii nu prea aveau ce face cu utilajele necesare Germaniei, Angliei  sau Frantei ...

E .. e cam incur ccata sitiatia..

Na planul Marshall a scos Germania din moloz si Schraheit ..... dar se dorea ca Germania sa poata participa ;la reinarmarea Europei ...
Se dorea ca siretul tarilopr din Vest sa "redemareze" economic ....
Dar, s emai doprea ca insustria americana sa isi pastreze avantul .. adica sa produca .. Deci panlul Marshall nu a fots dpoar o "pomana" p[tr Europa de V ci si, sau mai ales ptr industria americana !!

Si interese.. da .. da Prin 1970 se zicea ca in EFG capitalul german era pe locul .. 3 ! Pe primul era ala american ! I O sa va radeti dar Iranul lui Aryamer era in primii 5 sau 7 investitoiri din RFG ...

Si intorcandu-le la topic....

Ucraina are (prea)mari capacitati agricole . Cine are nevoie de ele ? Ue.. in nici un caz! Egipt? Si pe cine intereseaza nevoile Egiptului?
Ucraina are mari capacitati siderugice.. Brrr ce poluatori inapoiati!
Are mult carbune ....

V3deti voi dotaruile uicroianei sunt de fapt nedorite ..

Plus mai sunt si late jocuri....

Panii (lesii adica) par a muri de grija ucrainienilor .. Ciudat ... f ciudata.
Insa se pare ca se gandesc asa .. la reconstrictie. Adica sa furnizeze ei "vizoiunea" si sa numere banii .. Adica sa se bage  pe fir ca reconstructia sa sa fie cat mai utila Poloniei

E .. E?!

#54
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,548
  • Înscris: 07.02.2003

View PostGhita_Bizonu, on 26 iunie 2022 - 08:51, said:


Su ma rog ca care ideologieare si Putin?
Una conservatoare si dictatoriala, exact ca Trump adica.

View PostPhobos, on 25 iunie 2022 - 23:39, said:

Sa nu confundam simpla libertate de miscare cu libertatea propriu-zisa.
Nicio confuzie, libertate reala nu la misto in texte cum au conservatorii si in realitate doar interdictii, pana si cartile sunt interzise ca cica te fac liberal :roflmao:

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate