Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Socata băloasă
Last Updated: Nov 11 2023 12:44, Started by
sandel1
, Jun 23 2022 04:11
·
4
#37
Posted 26 June 2022 - 22:12
Se pune si putin otet din vin ca sa sa aiba fermenti naturali, nu drojdie !
3 linguri la 10 litrii nu mult Zaharul se dizolva amestecand cu un bat lung la inceput, nu se dizolva singur. Proportia de zahar 1:10, idem orice bautura carbogazoasa din comert. Nu se lasa la soare, se lasa 3-4 zile la temperatura camerei ferita de razele directe ale soarelui, nu facem culturi de bacterii si apa de mlastina Edited by radu103, 26 June 2022 - 22:15. |
#38
Posted 26 June 2022 - 22:25
Na…acum nu mai înțelege nimic Săndel al nostru 😂😂😂😂😂😂😂😂.
|
#40
Posted 27 June 2022 - 14:37
Mai frate, sincer acum: tu chiar nu ai farfurie?
Asta e trolling deja. |
#41
Posted 27 June 2022 - 22:03
AlexEn, on 27 iunie 2022 - 14:37, said:
Mai frate, sincer acum: tu chiar nu ai farfurie? Asta e trolling deja. Iată ce s-a întâmplat cu ultima socată: N-am mai acoperit-o cu prosop ci am dus borcanul pe alt pervaz unde este umbră toată ziua. Noroc cu radu103 și apa de mlaștină. Mi-a căzut fisa că nu e bine să fie borcanul fierbinte de la soare. Am ținut-o de ieri seara până azi seara. Deci 24 ore. Și a fost gata! A ieșit bună, lichidă, dulce, dar nu și acidulată. E bine și așa, nu-mi forțez norocul. Oricum și în puținele ocazii când am nimerit-o să fie sifonată, se asprea după câteva zile de ținut în frigider, nu așa pe loc. Rămâne totuși curiozitatea de la ce s-a băloșat până acum? De la soare, drojdie sau orez? Eu tind să cred că de la soare, pentru că am asezonat-o și altă dată iar uneori ieșea bine. Edited by sandel1, 27 June 2022 - 22:10. |
#42
Posted 02 August 2022 - 21:36
Am reușit să fac socată acidulată ca o cola proaspătă. A ieșit senzațională, mai bună ca cea cu flori verzi. Am pus apă la fiert (4 litri) apoi zahăr cam 1/2 kg și înainte să fiarbă am oprit focul și am pus sucul de la 3-4 lămâi stors în prealabil și apoi am aruncat în oală și lămâile stoarse de zeamă. După aia am băgat în oală cam 2 mâini de flori uscate de soc și câteva boabe de orez (vreo 8-10). Apoi am lăsat-o să se răcească până dimineața (acoperită cu un capac de oală) și am turnat-o în peturi. A ieșit galbenă, lichid clar și foarte aromată. Data trecută când am mai făcut din asta cu flori uscate a avut culoarea maronie ca un ceai, dar acum a fost mult mai bine. După câteva zile de ținut în frigider s-a acidulat de nu pot apăsa sticlele.
Concluzie: socata fiartă nu iese băloasă iar boabele de orez chiar au efect. Acum am unde să mă uit ca să nu greșesc când mai fac la anul. Edited by sandel1, 02 August 2022 - 21:40. |
#44
Posted 21 May 2023 - 19:55
Azi am făcut prima socată pe anul ăsta. Am respectat în mare ce am scris până acum: borcan mare de 4 l, flori proaspete două mâini bune, 3 lămaî mari stoarse, coaja am aruncat-o că era cam lemnoasă, zahăr cam 1/2 kg, vreo 5 stafide și apă rece de la robinet. Borcanul acoperit cu o farfurie din inox și apoi plasat pe balcon dar unde nu bate soarele deloc.
Am preparat-o pe la ora 20 și mă gândesc să o țin la maturat până mâine pe la aceași oră. Să vedem ce-o ieși! |
#46
Posted 21 May 2023 - 22:17
La faza asta am sărit peste rețeta câștigătoare, habar n-am de ce?! Acum stau ca pe ace.
|
|
#47
Posted 22 May 2023 - 20:29
A ieșit aromată, culoare verde-galben, limpede dar prea dulce. A mai și rămas zahăr pe fundul borcanului. Poate dacă fermentează se mai duce din dulceață. Să vedem.
|
#48
Posted 22 May 2023 - 20:36
e cat de cat acidulata?
mai stoarce niste lamai (la final, sa nu strici vraja acum ) |
#49
Posted 22 May 2023 - 20:47
Am făcut și eu socata acum câțiva ani, a ieșit foarte buna dar nu mai fac deoarece îmi provoacă somnolenta.
Cred ca am folosit rețeta asta: https://pofta-buna.c...a-traditionala/ |
#50
Posted 22 May 2023 - 22:40
irina2014, on 22 mai 2023 - 20:36, said:
e cat de cat acidulata? mai stoarce niste lamai (la final, sa nu strici vraja acum ) Ca să se aciduleze trebuie să stea câteva zile. Ce bine ar fi să mă ia somnul si pe mine după socată... |
#51
Posted 23 May 2023 - 11:31
Nu ma lua somnul ci mai mult o stare de moleșeală de nu mai eram in stare de nimic. E explicabil deoarece ca si teiul este utilizat in tuse si răceli.
|
|
#52
Posted 24 May 2023 - 08:42
Ei, cum e?
oare ca sa iasa acidulata, nu ar fi trebuit sa stea mai mult timp la temperatura camerei, nu in frigider? |
#53
Posted 24 May 2023 - 10:14
Am pus și eu ieri doua borcane de câte 5 litri la treaba. Rețeta clasica, 4 litri apa, 400g zahăr, 4
Lămâi mari, una stoarsă 3 feliate, vreo 8 flori mari de soc. Din păcate nu am cum sa le pun in bătaia directa a soarelui, le țin in bucatarie, unde am constant 24-25 grade. Nu am dat greș cu rețeta asta pana acum, insa durează mai mult fără sa o “vadă” soarele, cam 4 zile pana începe sa fie buna, 5-6 pana e perfecta. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users