Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Socata băloasă
Last Updated: Nov 11 2023 12:44, Started by
sandel1
, Jun 23 2022 04:11
·
4
#19
Posted 23 June 2022 - 19:44
canarel, on 23 iunie 2022 - 07:26, said: zeama de clopot, ce sa mai faci cu ea daca are consistenta albusului!!! Am vazut cu ochii mei la un butoi de vin alb. Apropos, soiul Muscat Ottonel are nevoie de o aciditate corespunzatoare in mustuiala, ca sa nu se baloseasca. sandel1, on 23 iunie 2022 - 09:17, said:
La umătoarea șarjă nu o mai las în soare direct, să vedem diferența. De preferinta din cele cu coaja netratata. |
#20
Posted 23 June 2022 - 22:07
Am pus lămâi, cum să nu pun? 3 lămâi la 4 litri de apă.
Nu știu dacă a fost doar o impresie, dar la câteva ore după ce am stors o jumãtate de lămâie într-un pet de 2 litri, socata parcă s-a mai dres. |
#21
Posted 25 June 2022 - 16:48
Eu am facut socata de vreo 2 ori dupa aceasta reteta si a iesit foarte buna. Am renuntat fiindca ma ia cu somn dupa ce o consum.
https://pofta-buna.c...nala-cu-lamaie/ |
#22
Posted 25 June 2022 - 18:02
sandel1, on 23 iunie 2022 - 09:38, said:
Ok, următoarea o țin 2 zile dar nu la soare și cu o farfurie deasupra. Nu mă deranjează dacă iese mai mult limonadă, doar să nu fie grețoasă. Dacă nici așa nu iese bine, o să fac mai mult din cea fiartă. |
#23
Posted 25 June 2022 - 18:46
richelieu, on 25 iunie 2022 - 18:02, said:
Expunerea directa in soare este o condiție necesară (nu și suficientă) pentru a obține o socata buna. Nu e vorba doar de caldura acolo, radiatia solară are rolul ei. După aia revin cu rezultatul. Edited by sandel1, 25 June 2022 - 18:50. |
#24
Posted 25 June 2022 - 18:48
Nu e necesar celofanul, o farfurioară așezată pe gura borcanului este suficientă.
|
#25
Posted 25 June 2022 - 21:44
#26
Posted 25 June 2022 - 21:58
sandel1, on 25 iunie 2022 - 18:46, said: De 10 minute am pus ingredientele în borcan și am pus-o pe pervaz, la soare. O mână bună de flori, 4 litri apă, 3 lămâi stoarse și apoi cojile tăiate felii, un vârf de cuțit de drojdie uscată și cam 300-400 grame zahăr. O las până mâine seara. Am acoperit borcanul cu celofan și i-am pus elastic. După aia revin cu rezultatul. |
#27
Posted 25 June 2022 - 22:02
AlexEn, on 25 iunie 2022 - 21:44, said:
Adica fix ce ti-am zis sa nu faci. Am spus clar ca trebuie sa respire, ca sa poata fermenta corect. |
#28
Posted 26 June 2022 - 00:46
|
#29
Posted 26 June 2022 - 08:09
sandel1, on 25 iunie 2022 - 22:02, said:
Păi am zis să fac ceva diferit fată de cum am făcut până acum. Am folosit un tifon deasupra și nu a fost bine...Să schimb celofanul cu o farfurioară? Nu mai știu ce să-i fac. In reteta aia pe care ti-am lasat-o si la care te-ai strambat dar ai zis ca o urmezi, ce scria sa faci? |
#30
Posted 26 June 2022 - 10:23
Să dizolv zahărul în apă și suc de lămâie înainte de-al pune în borcan și să acopăr borcanul cu o farfurie. Recunosc că am citit pe sărite dupã ce am văzut că trebuie să stea 2 sau 3-4 zile. M-am conformat și am pus farfurie. Cred că am zbârcit-o și de data asta pentru că pe lângã drojdie i-am mai adăugat și câteva boabe de orez.
Acum am amestecat-o cu o lingură de lemn și nu-i gata, nu are gust și nici nu-i dulce. Edited by sandel1, 26 June 2022 - 10:24. |
#31
Posted 26 June 2022 - 11:32
De ce ii mai pui drojdie sau boabe de orez? Nu are nevoie de asa ceva ca sa fermenteze daca respecti cantitatile si modul de lucru.
|
#34
Posted 26 June 2022 - 22:03
De data asta am luat-o metodic. Socata a ieșit binențeles băloasă și în plus nu-i nici dulce. Culoarea e bună în schimb. Deci ratare din nou.
Am băgat-o în frigider și am luat o "coală nouă de hârtie". Adică flori mai multe, plus respectarea întrutotul a rețetei. Am pus cam o jumătate de kg de zahăr, stors lãmâile în zahăr, amestecat, pus un apă, amestecat...până s-a dizolvat aproape tot zahărul. Apoi l-am pus peste flori și am completat cu apă. Am mai aruncat în borcan și cojile de la lămâi tăiate grosier. N-am mai pus nici drojdie, nici orez. Direct o farfurie deasupra și direcția lângă fereastră. Asta-i ultima încercare pe anul ăsta, că nu mai găsesc flori. Și un pic de offtopic, sper că nu se supără nimeni: sunt în al noulea cer pentru că azi am prins un avat de 50 cm. Este o minune, râul e mereu tulbure de la balastiere, doar în weekend se limpezeste. A fost ceva de vis. Edited by sandel1, 26 June 2022 - 22:07. |
#35
Posted 26 June 2022 - 22:08
Apropos, da’ tu unde viețuiești de mai găsești flori de soc acum? 🤷
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users