Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum accesez site-ul CNAS ?

Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024
 Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 

Socata băloasă

- - - - -
  • Please log in to reply
71 replies to this topic

#19
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016

View Postcanarel, on 23 iunie 2022 - 07:26, said:


zeama de clopot, ce sa mai faci cu ea daca are consistenta albusului!!!
Se modifica aspectul, odata cu cresterea aciditatii.
Am vazut cu ochii mei la un butoi de vin alb.

Apropos, soiul Muscat Ottonel are nevoie de o aciditate corespunzatoare in mustuiala, ca sa nu se baloseasca.

View Postsandel1, on 23 iunie 2022 - 09:17, said:

La umătoarea șarjă nu o mai las în soare direct, să vedem diferența.
La urmatoarea sarja pune si lamai.
De preferinta din cele cu coaja netratata.

#20
sandel1

sandel1

    Avat de 4 kg/75 cm. Ultimul, balastierele usl au distrus râul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,051
  • Înscris: 24.02.2011
Am pus lămâi, cum să nu pun? 3 lămâi la 4 litri de apă.
Nu știu dacă a fost doar o impresie, dar la câteva ore după ce am stors o jumãtate de lămâie într-un pet de 2 litri, socata parcă s-a mai dres.

#21
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,491
  • Înscris: 15.09.2010
Eu am facut socata de vreo 2 ori dupa aceasta reteta si a iesit foarte buna. Am renuntat fiindca ma ia cu somn dupa ce o consum.
https://pofta-buna.c...nala-cu-lamaie/

#22
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,321
  • Înscris: 04.05.2006

View Postsandel1, on 23 iunie 2022 - 09:38, said:

Ok, următoarea o țin 2 zile dar nu la soare și cu o farfurie deasupra. Nu mă deranjează dacă iese mai mult limonadă, doar să nu fie grețoasă. Dacă nici așa nu iese bine, o să fac mai mult din cea fiartă.
Expunerea directa in soare este o condiție necesară (nu și suficientă) pentru a obține o socata buna. Nu e vorba doar de caldura acolo, radiatia solară are rolul ei.

#23
sandel1

sandel1

    Avat de 4 kg/75 cm. Ultimul, balastierele usl au distrus râul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,051
  • Înscris: 24.02.2011

View Postrichelieu, on 25 iunie 2022 - 18:02, said:

Expunerea directa in soare este o condiție necesară (nu și suficientă) pentru a obține o socata buna. Nu e vorba doar de caldura acolo, radiatia solară are rolul ei.
De 10 minute am pus ingredientele în borcan și am pus-o pe pervaz, la soare. O mână bună de flori, 4 litri apă, 3 lămâi stoarse și apoi cojile tăiate felii, un vârf de cuțit de drojdie uscată și cam 300-400 grame zahăr. O las până mâine seara. Am acoperit borcanul cu celofan și i-am pus elastic.
După aia revin cu rezultatul.

Edited by sandel1, 25 June 2022 - 18:50.


#24
LouisCyphre

LouisCyphre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,944
  • Înscris: 24.01.2012
Nu e necesar celofanul, o farfurioară așezată pe gura borcanului este suficientă.

#25
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,826
  • Înscris: 18.12.2007

View Postsandel1, on 25 iunie 2022 - 18:46, said:

Am acoperit borcanul cu celofan și i-am pus elastic.
După aia revin cu rezultatul.

Adica fix ce ti-am zis sa nu faci.
Am spus clar ca trebuie sa respire, ca sa poata fermenta corect.

#26
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,321
  • Înscris: 04.05.2006

View Postsandel1, on 25 iunie 2022 - 18:46, said:


De 10 minute am pus ingredientele în borcan și am pus-o pe pervaz, la soare. O mână bună de flori, 4 litri apă, 3 lămâi stoarse și apoi cojile tăiate felii, un vârf de cuțit de drojdie uscată și cam 300-400 grame zahăr. O las până mâine seara. Am acoperit borcanul cu celofan și i-am pus elastic.
După aia revin cu rezultatul.
Toți oamenii îți spun sa nu închizi ermetic borcanul și tu ce faci…..? 🤦🏻

#27
sandel1

sandel1

    Avat de 4 kg/75 cm. Ultimul, balastierele usl au distrus râul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,051
  • Înscris: 24.02.2011

View PostAlexEn, on 25 iunie 2022 - 21:44, said:

Adica fix ce ti-am zis sa nu faci.
Am spus clar ca trebuie sa respire, ca sa poata fermenta corect.
Păi am zis să fac ceva diferit fată de cum am făcut până acum. Am folosit un tifon deasupra și nu a fost bine...Să schimb celofanul cu o farfurioară? Nu mai știu ce să-i fac.

#28
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,321
  • Înscris: 04.05.2006

View Postsandel1, on 25 iunie 2022 - 22:02, said:

Nu mai știu ce să-i fac.
Sa asculti :)
Farfurioara. Nu tifon (prea expusă), Nu capac, șau celofan (prea ermetica). Farfurioara.

#29
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,826
  • Înscris: 18.12.2007

View Postsandel1, on 25 iunie 2022 - 22:02, said:

Păi am zis să fac ceva diferit fată de cum am făcut până acum. Am folosit un tifon deasupra și nu a fost bine...Să schimb celofanul cu o farfurioară? Nu mai știu ce să-i fac.

In reteta aia pe care ti-am lasat-o si la care te-ai strambat dar ai zis ca o urmezi, ce scria sa faci?

#30
sandel1

sandel1

    Avat de 4 kg/75 cm. Ultimul, balastierele usl au distrus râul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,051
  • Înscris: 24.02.2011
Să dizolv zahărul în apă și suc de lămâie înainte de-al pune în borcan și să acopăr borcanul cu o farfurie. Recunosc că am citit pe sărite dupã ce am văzut că trebuie să stea 2 sau 3-4 zile. M-am conformat și am pus farfurie. Cred că am zbârcit-o și de data asta pentru că pe lângã drojdie i-am mai adăugat și câteva boabe de orez.
Acum am amestecat-o cu o lingură de lemn și nu-i gata, nu are gust și nici nu-i dulce.

Edited by sandel1, 26 June 2022 - 10:24.


#31
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,826
  • Înscris: 18.12.2007
De ce ii mai pui drojdie sau boabe de orez? Nu are nevoie de asa ceva ca sa fermenteze daca respecti cantitatile si modul de lucru.

#32
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,321
  • Înscris: 04.05.2006
Io creca e masochist 😂😂

#33
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,826
  • Înscris: 18.12.2007
Posibil si asta.

#34
sandel1

sandel1

    Avat de 4 kg/75 cm. Ultimul, balastierele usl au distrus râul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,051
  • Înscris: 24.02.2011
De data asta am luat-o metodic. Socata a ieșit binențeles băloasă și în plus nu-i nici dulce. Culoarea e bună în schimb. Posted Image Deci ratare din nou.
Am băgat-o în frigider și am luat o "coală nouă de hârtie". Adică flori mai multe, plus respectarea întrutotul a rețetei. Am pus cam o jumătate de kg de zahăr, stors lãmâile în zahăr, amestecat, pus un apă, amestecat...până s-a dizolvat aproape tot zahărul. Apoi l-am pus peste flori și am completat cu apă. Am mai aruncat în borcan și cojile de la lămâi tăiate grosier. N-am mai pus nici drojdie, nici orez. Direct o farfurie deasupra și direcția lângă fereastră. Asta-i ultima încercare pe anul ăsta, că nu mai găsesc flori.

Și un pic de offtopic, sper că nu se supără nimeni: sunt în al noulea cer pentru că azi am prins un avat de 50 cm. Este o minune, râul e mereu tulbure de la balastiere, doar în weekend se limpezeste. A fost ceva de vis.

Edited by sandel1, 26 June 2022 - 22:07.


#35
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,321
  • Înscris: 04.05.2006
Apropos, da’ tu unde viețuiești de mai găsești flori de soc acum? 🤷

#36
sandel1

sandel1

    Avat de 4 kg/75 cm. Ultimul, balastierele usl au distrus râul.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,051
  • Înscris: 24.02.2011
B-N

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate