Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool
 Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...
 Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 

Casa Parter - 100mp

- - - - -
  • Please log in to reply
189 replies to this topic

#181
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,966
  • Înscris: 01.03.2013

View Postroman_roman, on 30 iulie 2022 - 09:32, said:

@kolf ca ex.plastic - cheltui 1 leu cu încălzirea volumului de aer , 3 lei cu încălzirea anvelopei(dintre care si pereții) și primești înapoi de 50 de bani. Că tot e la moda acest ajutor Posted Image)
La structura ușoară cheltui 1 leu + 25-50 bani cu anvelopa.  
Nu este adevarat.

Ca ex. plastic, sa zicem ca termostatul porneste la 20.5 C si se opreste la 21 C.
  • la o casa cu inertie mica, porneste din ora in ora si merge cate 20 de minute.
  • la o casa cu inertie mare, porneste din 4 in 4 ore si merge cate 80 de minute.


#182
Prototype2

Prototype2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,913
  • Înscris: 20.11.2008
@MarinsiGeorgiana
Ma refer si la sistemul clasic cand se fac pereti de compartimentare din gips-carton - nu sunt expert, e doar o parere...

La izolarea fonica ma refeream la peretii interiori ,familie cu copii mici deci 20 in care intimitatea conteaza.
Parerea mea neavizata e ca pachetul de zidarie tencuit si gletuit pe ambele fete e superior fonic stucturii metalice placate cu gips-carton si umplut cu vata, deoarece zidaria are masa mare si omoara usor transmiterea de unde mecanice sonore la care se adauga si faptul ca transmisia prin medii cu densitate diferita ajuta fonic: glet-tencuiala-caramida- - goluri- -caramida-tencuiala-glet, pe cand stuctura metalica placata cu gips-carton va vibra si rezona cu unele unde mecanice din spectrul audio. Binenteles exista solutii, dar scumpe si unele complicate prin montaje elastice.
Blocurile noi mai ofera cateodata pereti usori intre apartamente si e teroare, studiaza bine acest aspect...
Mai dau un exemplu, pe copiii vostri sa zicem ca ii convingeti sa nu va deranjeze dar s-ar putea sa va auda ei pe voi si sa nu zica nimic. Sunt chestii de intimitate... cum ar fi si toaletele lipite de alte dormitoare vecine etc Degeaba ai baie matrimoniala daca ai lipito de dormitorul copilului si obisnuiti sa faceti dus seara impreuna...
Da, usile sunt un punct sensibil dar pot fi mai izolatoare decat un perete prost, si mai e vorba si de suprafata ocupata si de smecheria sa nu-ti proiectezi casa cu dormitoare cu usile fata in fata.
Pe forumurile audio se discuta cum incintele aucustice din materiale cu masa mare sunt cele mai potrivite pentru boxe deoarece nu vibreaza peretii cutiei si asta ajuta si in acel caz.

Legat de inertia termica, cred ca orice casa bine izolata va da caldura inapoi din pereti in mare masura in functie de izolatie si dupa mine e mai confortabila caldura constanta radiata din ei decat sa ai fluctuatii mai mari de temperatura a aerului, cel putin eu nu le suport in timpul noptii mai ales ca nu pot dormi sau adormi pe caldura. Deasemenea prin peretii umpluti cu vata nu se realizeaza omogenizarea temperaturii in casa si apar mai usor puncte prea calde sau prea reci ale casei ceea ce duce si la pierderea caldurii in exterior in loc sa fie data inapoi in casa. Aceste diferente obliga la o automatizare pe fiecare incapere care vine cu multe dureri de cap: termostate, cablaje, reglaje, cicluri scurte la centrala, ceea ce eu de ex. incerc sa evit si sa egalizez temperatura in mare doar din debite si in rest caldura sa se egalizeze singura prin casa dupa ce se opreste un ciclu de incalzire.

Pana la urma fiecare familie si concept de casa are "filozofia" ei de viata datoria voastra e sa faceti o alegere in cunostinta de cauza si sa va hotarati ce vi se potriveste pe termen lung. Perfect nu exista, dar puteti face o alegere care sa va dea confortul fizic si psihic pe durata de exploatare a locuintei.

Edited by danciusergiu84, 30 July 2022 - 13:17.


#183
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,966
  • Înscris: 01.03.2013

View Postdanciusergiu84, on 30 iulie 2022 - 13:13, said:

La izolarea fonica ma refeream la peretii interiori ,familie cu copii mici deci 20 in care intimitatea conteaza.
Chiar si la interior, peretii de rigips umpluti cu vata bazaltica izoleaza fonic mai bine decat caramida de 25.
Iar caramida de 11 este ... bataie de joc dpdv izolare fonica.

View Postdanciusergiu84, on 30 iulie 2022 - 13:13, said:

Blocurile noi mai ofera cateodata pereti usori intre apartamente si e teroare, studiaza bine acest aspect...
Pentru ca n-au nimic (sau aproape nimic) intre placile de rigips.
E teroare si acolo unde s-a folosit caramida cu goluri.

View Postdanciusergiu84, on 30 iulie 2022 - 13:13, said:

Pe forumurile audio se discuta
Tot acolo se discuta ca, dintre materialele uzuale de constructie, cea mai buna solutie pentru izolarea fonica a peretilor este vata bazaltica, nu caramida cu goluri.

Caramida PLINA este intr-adevar mai buna. Un zid de 50 cm de caramida PLINA este foarte bun izolator fonic.

Edited by kolfleading, 30 July 2022 - 13:20.


#184
danpromfx

danpromfx

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 102
  • Înscris: 27.07.2017
Treceti peste ideea de marketing si vedeti si dBstation ca si comparator al izolarii fonice. Comparati apoi cu fisele tehnice ale materialelor si luati decizia in cauza.

In cazul peretilor de gips-carton tineti cont de faptul ca exista si anumite reguli de montaj ce trebuiesc urmarite pentru a obtine rezultatul dorit. Din documentatia celor de la Rigips:

Quote

Regula generală de montaj a pereților de gips-carton este ca aceștia să fie montați pe șapă turnată, așa cum se va observa și în detaliile care urmează. Astfel, peretele de compartimentare va funcționa corect din punct de vedere a izolării acustice. Dacă peretele se va monta pe planșeu înainte de turnarea șapei, acesta practic se va încastra în șapă, iar efectul de membrană vibrantă se pierde.


#185
roman_roman

roman_roman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,997
  • Înscris: 27.07.2017

View Postkolfleading, on 30 iulie 2022 - 13:12, said:


Nu este adevarat.

Ca ex. plastic, sa zicem ca termostatul porneste la 20.5 C si se opreste la 21 C.
  • la o casa cu inertie mica, porneste din ora in ora si merge cate 20 de minute.
  • la o casa cu inertie mare, porneste din 4 in 4 ore si merge cate 80 de minute.
Un alt exemplu(mai elastic): aleg un traseu cu mașina ,vale-deal , că sa mă bucur de mersul la vale, doar că forjez mașină la deal. In cazul nostru că sa nu forjam prea tare masina(adică centrala sau alta sursa de căldură) e necesar să avem o termoizolație corespunzătoare la anvelopa. Altfel bucuria mersului la vale se răsfrânge asupra motorului, care consumă.



#186
Prototype2

Prototype2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,913
  • Înscris: 20.11.2008
Nu stiu cat de exacte sunt aceste info, le-am cautat pe youtube sa ma lamuresc si eu si sa-mi actualizez informatia, cred ca ajuta pe initiator si poate nu numai...

Zice ca masa mare a materialelor cu densitate mare omoara sunetul cel mai bine ca sa nu treaca in alta incapere https://youtu.be/25K0BqtktB4?t=887 chiar da exemplu ca cel mai bine la acest capitol stau betonul si apoi caramida.
Deasemenea in aceste videouri explica si cum peretii de gips carton trebuie sa fie decuplati mecanic pentru a opri sunetul sa parcurca distanta intre placile de gips carton, sunt bune de vazut intregi pentru interesati. Complicat de fonoizolat pare si planseul intre nivele la constructiile usoare...

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/kAo3JsJHXFY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by danciusergiu84, 30 July 2022 - 22:27.


#187
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,966
  • Înscris: 01.03.2013

View Postroman_roman, on 30 iulie 2022 - 21:48, said:

In cazul nostru că sa nu forjam prea tare masina(adică centrala sau alta sursa de căldură) e necesar să avem o termoizolație corespunzătoare la anvelopa.
Deci tot la termosistem ajungem. De asta depinde consumul, nu de inertie, cum spuneai anterior in combinatiile alea aiuristice cu bagat 3 lei si scos 2 lei din incalzirea peretilor.
  • Intr-o casa cu inertie mica, centrala porneste de 10 ori pe zi si baga caldura de 1 leu la fiecare pornire.
  • Intr-o casa cu inertie mare, centrala porneste de 4 ori pe zi si baga caldura de 2.50 lei la fiecare pornire.

View Postdanciusergiu84, on 30 iulie 2022 - 22:17, said:

si apoi caramida.
Poate caramida PLINA.
Dar aia cu goluri este slaba ca izolare fonica.

Cazul 1: am locuit la bloc de beton, cu peretii interiori prefabricati din beton. M-am obisnuit cu un anumit nivel de izolare fonica.

Cazul 2: m-am mutat la casa din caramida cu goluri, cu geamuri si usi net superioare fata de apartament, termosistem polistiren. Am fost dezamagit de izolarea fonica fata de apartament. Cel mai dezamagit am fost de izolarea fonica de la caramida de 11 cm, cu care am compartimentat baile.

Cazul 3: am fost la un vecin vis-a-vis de casa mea, cu peretii de compartimentare de rigips dublu umpluti cu vata bazaltica, exterior caramida cu goluri izolat cu 10 cm vata bazaltica, geamuri cam ca ale mele (eu am Trocal 88mm cu tripan 6-4-4. el are Salamander 92 mm cu tripan 4-4-4). Am fost impresionat de izolarea fonica. Vecinul este arhitect, intr-o vreme a lucrat si la dep. Urbanism din Primaria TM, iar frate-su are firma de constructii case la cheie, asa ca si-a permis astfel de "atentie la detalii", avand experienta si avand control total asupra muncitorilor.

View Postdanciusergiu84, on 30 iulie 2022 - 22:17, said:

Complicat de fonoizolat pare si planseul intre nivele la constructiile usoare...
Planseul de beton din constructiile clasice "caramida si beton" izoleaza foarte slab zgomotele de impact.

#188
roman_roman

roman_roman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,997
  • Înscris: 27.07.2017

View Postkolfleading, on 31 iulie 2022 - 11:58, said:


Deci tot la termosistem ajungem. De asta depinde consumul, nu de inertie, cum spuneai anterior in combinatiile alea aiuristice cu bagat 3 lei si scos 2 lei din incalzirea peretilor.
  • Intr-o casa cu inertie mica, centrala porneste de 10 ori pe zi si baga caldura de 1 leu la fiecare pornire.
  • Intr-o casa cu inertie mare, centrala porneste de 4 ori pe zi si baga caldura de 2.50 lei la fiecare pornire.
La pereții din șamotă :))


#189
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,481
  • Înscris: 03.04.2013

View Postkolfleading, on 31 iulie 2022 - 11:58, said:

(eu am Trocal 88mm cu tripan 6-4-4. .
kiaburule.... :P

Astea-s din ciclul daca stiam, asa-i? sau si mai rau, stiam dar am uitat sau n-am dat atentie.... Si eu plang izolarea fonica de la bloc, daca poti sa crezi... ziduri de 30, izolatie xps grafitat de 20, be92.... la naiba.

#190
Prototype2

Prototype2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,913
  • Înscris: 20.11.2008

View Postdanciusergiu84, on 28 iulie 2022 - 20:52, said:

Pe mine nu m-au cucerit structurile usoare, poate mai incolo, deocamdata imi place senzatia de izolare fonica garantata (bloc ceramic de 25cm), da stiu se poate si cu vata dar intotdeauna va fi plin de punti aucustice prin peretii usori, iar CLT in sine e o cutie de rezonanta pentru un picior, o voce sau ceva audio.

...

Update - pentru initiator si nu numai - materiale fonoizolante pentru constructiile pe lemn: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/qJIreacrXPo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Cred si sper ca aceste solutii noi vor fi tot mai des folosite, volumul si rulajul mare aduce si o reducere de costuri in mod normal.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate