Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Rusofobia la români. De ce nu-i suportă poporul român pe ruși: jaloanele unei ostilități seculare

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
114 replies to this topic

#55
Sidorin

Sidorin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,489
  • Înscris: 12.07.2010
La retragerea rușilor (după 1958, dar a mai durat) în gara noastră erau multe piese militare aduse de la Cincu. Trotuarul era "barat" cu o inscripție: "ACCESUL INTERZIS!". Eu cu fratele meu (minori) am trecut ilegal prin trenul militar si imediat am auzit "ȘTOI!" sau cam așa ceva. Am fost duși la un sergent (nu știu gradele din armata rusă), care mânca pâine cu branză (nu uit), am fost întrebați ce căutăm acolo și le-am explicat unde locuim (dincolo de linii). Între timp a apărut un soldat care știa ceva românește. Ne-au trecut liniile si ne-au spus să nu mai trecem pe acolo...

#56
ConstantinDriga

ConstantinDriga

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 746
  • Înscris: 26.01.2016

View PostBloodRa, on 25 iunie 2022 - 08:03, said:

De fapt este o sovietofibie, cu rușii văzuți ca și continuatori. Ironia sorții este că sunt mulți, in majoritatea lor simpatizanți ucrainieni, care "uită" că și ucrainienii tot sovietici au fost. Culmea este că Ucraina a și preluat, teritorial vorbind, subiectul urii romanilor
Simpatizantii (sinceri ai) ucrainenilor gandesc cu inima, nu cu ratiunea. Sunt atacati, e normal sa inspire empatie.

Trotki, numarul 2 bolsevic pe vremea lui Lenin, a fost ucrainean. L-a durut in cot de ucraineni. Brejnev, presedintele URSS cand au invadat Cehoslovacia, era ucrainean. L-a durut in cot de ucraineni. Hrusciov, invadatorul Ungariei in '56, fusese guvernatorul Ucrainei si i-a placut asa de mult republica, incat i-a facut cadou Crimeea in 1954. Un rus pe care nu l-a durut in cot de ucraineni. Un rus empatic.

Relatiile Romaniei cu Ucraina erau proaste la inceputul razboiului. Acum se imbunatatesc, in speranta ca mizeriile reciproce vor fi uitate. Daca am zis "reciproce", hai sa vedem ce trebuie sa uite Ucraina si ce trebuie sa uite Romania. Mie-mi da rezultatul ca Romania trebuie sa-si faca lobotomie, iar cazacii sa nu faca nimic. O afacere buna.

#57
Cristi_E

Cristi_E

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,039
  • Înscris: 31.03.2015
Ruși astia au semanat numa' teroare, mizerie si saracie in tot coltul ăsta de europă. Mai da-i in plm.

#58
terratec

terratec

    Troll hunter

  • Grup: Moderators
  • Posts: 12,045
  • Înscris: 02.03.2003
Este aria de istorie, aşa că este necesără o precizare. De aproape 100 de ani se face, voit, confuzia între ruşi şi marxişti/bolşevici.
Se uită cu rea intenţie că marxismul este un curent politic pornit din Germania împotrivă imperiului Ţarist.
Ceea ce este numit "rusofobie" este de fapt aversiunea faţă de crimele doctrinei marxiste, doctrină care a omorât în primul rând ruşi.

Propaganda urii faţă de slavii de la răsărit este dublată de încercările asidue de eliminare a noţiunilor slave din limba română, pe filieră iluministă.

Nu trebuie uitat că regăţenii s-au bucurat de aproape de 200 de ani fără ocupaţie turcă sau că primele legi serioase (Regulamentul organic) se datorează tot Imperiului Ţarist.
Momentul 1877 a fost posibil doar prin existenţa ruşilor creştini.
Cel mai frumos bulevard din Bucureşti poartă numele unui general rus (şi el adept al ideilor occidentale iluministe (formă incipientă de neomarxism)) .

Cele mai multe relatări despre violuri şi crime par extrase din proganda vremurilor respective. Şi atunci se purta aceeaşi retorică a plăsmuirilor.
Istoria reală trebuie să fie separată de propagană şi de zvonurile unor bunici care au auzit poveşti în târg.


O spun din poziţia unui care a discutat cu ofiţeri supravieţuitori ai ambelor războaie mondiale. Unii dintre ei îmi erau rude şi au ajuns în prizonierat aproape de Japonia.
Alte rude au sfârşit în anii '50 în România. De la Sighet, din România, una nu s-a mai întors.

Nu sunt părtinitor, vreau doar adevărul şi nu agreez propaganda şi invenţiile folosite pentru a înduioşa oamenii care nu au chef de studiat istoria.

#59
Mount_Yerrmom

Mount_Yerrmom

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,285
  • Înscris: 05.08.2015
Revolutia rusa a fost ... rusa, indiferent de originea ideologiei clamate de bolsevici

Si tot rusesti au fost atrocitatile la care s-au supus pe ei insisi si, inca mai abitir, pe altii, minoritati din Rusia sau popoare ocupate

Oricum, dupa preluarea puterii de catre Stalin, URSS n-a mai avut nimic de-a face cu internationalismul bolsevic [desi a continuat sa-l promoveze retoric], ci a devenit [a revenit la] un proiect imperial rusesc; muscalul civilizator, calauza a popoarelor primitive sau declasate care le stateau in putere

Edited by Mount_Yerrmom, 25 June 2022 - 14:03.


#60
karax

karax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,839
  • Înscris: 14.10.2017
Cati din rusi erau civilizati?  Cati din rusi ar fi vrut sa fie ca la marea britanie sau francezi la care deja aparuse monarhie cum e azi ?  Marea majoritate a rusilor nu doreau decat monarhie absoluta si razboi

la baza drepturile lucratorilor de jos , cu greu capatate au dus la ceea ce e azi la englezi sau francezi care au partide ale lucratorilor.  La englezi si francezi era o evolutie normala usoara, la rusi era o monarhie absoluta care cu greu a cazut

#61
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017
Poltava: Bătălia care a adus Rusia la granițele țărilor române

În linkul de mai jos este relatata și experienta neplăcută a romanilor de-a lungul timpului, cu Rusia, începând cu domnitorul Dimitrie Cantemir.
https://actualitatea...-tarilor-romane

Edited by max_01, 18 July 2022 - 08:33.


#62
Peerless

Peerless

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 813
  • Înscris: 14.03.2022
Peste cativa ani or sa se intrebe unii copii cine dracu e ala din poza aia trucata care seamana cu Adolf? https://akm-img-a-in...Z&size=1200:675
Doamne, cu tot respectul, renunta la avatarul ala, ca nu te reprezinta... Viii cu viii, inocentii, nici macar utili, cu Adolf si cu astalalt tampit!

#63
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017
Alte exemple despre atitudinea negativa a Rusiei fata de România, după decembrie 1989.Oficialii rusi au tratat  si dorit sa trateze România ca pe un stat vasal.

Tratatul de vasalitate față de Rusia negociat în 1994 de Ion Iliescu și Adrian Năstase, în numele României. Bucureștiul se obliga să nu semneze alianțe, tratate ori acorduri cu alte țări și organizații fără acordul Kremlinului.
Detalii, în link-ul de mai jos.
https://colectionaru...si-organizatii/

Dacă dupa decembrie 1989, Rusia si-ar fi recunoscut numeroasele abuzuri/ilegalitati istorice comise intentionat, de fiecare data când a avut ocazia, împotriva principatelor românești, României și românilor, de-a lungul secolelor, perceptia romanilor  despre Rusia si rusi precum și relațiile romano ruse ar fi fost altele decât sunt acum.
Realitatea este ca mental, atât liderii sovietici cât și elita ruseasca post-sovietica au avut și au, aceeași mentalitate imperialista, ca și clasa conducătoare din imperiul tarist.
Fiecare este vinovat doar pentru ce face el însă atunci când nu recunoști cu sinceritate, cand este foarte clar si stii foarte bine trecutul, nedreptățile făcute de înaintașii tai, ești la fel de vinovat ca și înaintașii tai.In aceasta situație se afla elita ruseasca,inclusiv cei de la Kremlin, care o dau înainte cu aceleași retorici tariste și sovietice.
Pentru rusi, romanii care au opinie negativa despre trecutul relațiilor romano-ruse/sovietice, și sunt pro-occidentali, sunt fasciști, nazisti, mamaligari.

Edited by max_01, 18 April 2023 - 10:00.


#64
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017
După 1989, România a semnat, prin Ion Iliescu, două tratate cu URSS/Rusia și a fost cât pe ce să semneze și un al treilea care ar fi însemnat cedarea controlului asupra politicii externe românești în mâinile Moscovei.

Edited by max_01, 18 April 2023 - 13:19.


#65
A-12

A-12

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 26.03.2023
Cand in istorie Rusia a fost de partea binelui? Nu e de mirare ca toti s au separat de ei si au mers pe calea proprie.

#66
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,568
  • Înscris: 15.06.2004

View Postterratec, on 25 iunie 2022 - 13:42, said:

Momentul 1877 a fost posibil doar prin existenţa ruşilor creştini.
Mda... nu...
Atunci am pierdut doar sudul Basarabiei (Cahul, Ismail, Bolgrad).
Dar intentia era sa ne ocupe cu totul...
https://historia.ro/...-de-569160.html

#67
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017
Dacă ar fi fost după rusi, in a doua parte a secolului 19 ar fi anexat în totalitatea lor, Moldova și Țară Românească la Rusia însă din fericire, datorita calculelor geostrategice, britanicii, francezii și austriecii(dacă nu ma insel), nu au permis asa ceva.A existat și Războiul Crimeei, tot pentru a tine la distanta, Rusia de principatele române și Balcani.
Tot din calcule geostrategice, britanicii au sprijinit constant, Turcia otomana pentru a contracara expansiunea imperiului tarist spre vest,strâmtorile Bosfor și Dardanele,Marea Mediterana dar și spre India.

Edited by max_01, 21 April 2023 - 19:31.


#68
terratec

terratec

    Troll hunter

  • Grup: Moderators
  • Posts: 12,045
  • Înscris: 02.03.2003
De 10 mai este necesar să se reamintească contribuţia Imperiul Ţarist la îndepărtatarea pe turcilor (în urma răboaielor ruso-turce).

Nu trebuie trecută cu vederea graţia cu care vocile prezentului ignoră contextul istoric care a permis eliberarea ţării.

#69
asul

asul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,492
  • Înscris: 24.12.2005

 terratec, on 10 mai 2023 - 23:22, said:

De 10 mai este necesar să se reamintească contribuția Imperiul Țarist la îndepărtatarea pe turcilor (în urma răboaielor ruso-turce).

Nu trebuie trecută cu vederea grația cu care vocile prezentului ignoră contextul istoric care a permis eliberarea țării.

Contribuție benevolă și total dezinteresată de altfel. Poate de aia nici nu o pomenește nimeni pentru că oamenii sunt răi. Posted Image

#70
Matrix40

Matrix40

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,179
  • Înscris: 20.08.2022
E vreun popor care ii iubeste pe rusi?

#71
favoritul

favoritul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,909
  • Înscris: 22.01.2008

 terratec, on 25 iunie 2022 - 13:42, said:

Propaganda urii faţă de slavii de la răsărit este dublată de încercările asidue de eliminare a noţiunilor slave din limba română, pe filieră iluministă.



Nu e timpul trecut sa fie eliminate toate cuvintele de origine slava din limba romana!

Edited by favoritul, 01 June 2023 - 00:17.


#72
Sidorin

Sidorin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,489
  • Înscris: 12.07.2010
Corect! De ce să mai spunem "da" când mult mai bine ar fi "yes", "oui", "si", "ja", etc.

Edited by Sidorin, 01 June 2023 - 08:30.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate