Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Scaun ergonomic birou

MSI Delta 15 vs Lenovo Legion 5 Pro

Embedded pareri
 Sfat glaf exterior Aluminiu

Pompa fantana alimentata cu panou...

Lamai pierdut?

Pareri Combina frigorifica Candy
 Cum se poate propune o lege noua ...

Vreau sa devin programator, insa ...

Proiect: TVA 19% din nou pentru l...

Samsung Galaxy Tab S7+ lag
 Ventilator

UPB- Facultatea de Inginerie Indu...

achizitionare anvelope de vara ca...

Pompa fantana alimentata cu panou...
 

Lista Contoare electrice prosumator friendly

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,996
  • Înscris: 26.11.2001
Cred ca ar putea fi de ajutor pentru cei care tocmai si-au montat un sistem PV si le e frica ca daca il pornesc, acesta va aduna energia exportata (2.8.0) la indexul 1.8.0 de consum.

Primul semn ca un contor nu e nevoie sa fie schimbat este daca pe ecran apare index 2.8.0 (energie exportata).

Adesea e nevoie sa apasati butonul existent (daca exista) pentru a merge prin tot meniul.

Pentru a intra in meniul 2, tineti apasat butonul 5s, apoi daca se schimba, apasati pentru a schimba cadranul si poate va apare si 2.8.0

Template raportare:

Quote

Nume contor

- Tip: monofazat/trifazat
- Are index 2.8.0 DA/NU
- Contorizeaza doar energia exportata? Da/NU (implica ca nu are 2.8.0, dar nu va pune sa platiti ceea ce injectati in retea)

- Poza (optional)
- Observatii (optional)

=========

Nume contor: AEM cst 4010L

- Tip: trifazat
- Are index 2.8.0 NU
- Contorizeaza doar energia exportata? Da (implica ca nu are 2.8.0, dar nu va pune sa platiti ceea ce injectati in retea)
- Poza


Observatii:
- simte cand exista injectata energie in retea, dar nu o contorizeaza.

Acest lucru se vede pe LCD sub forma unor sageti de sens diferit:

Attached File  IMG_1521.jpg   73.56K   61 downloads

Va trebui inlocuit pentru a primi certificat de Prosumator.

Attached Files


Edited by Adm, 22 June 2022 - 12:27.


#2
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 20,946
  • Înscris: 22.05.2003
Nume contor CESR3-E OM.756
- Tip: trifazat (masurare semidirecta sau directa)
- Are index 2.8.0 DA
- Observatii: pt a intra in meniul 2, unde se afla 2.8.0 trebuie tinut apasat 5-10s pe butonul galben.

Nu trebuie schimbat pt a deveni prosumator

https://autocitiri.r...ente-trifazate/

Attached Files

  • Attached File  1.jpg   160.76K   42 downloads
  • Attached File  2.jpg   174.23K   42 downloads


#3
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,996
  • Înscris: 26.11.2001
Nume contor: AEM cst 4010
- Tip: trifazat
- Are index 2.8.0 DA

- Observatii: apesi pe buton pana ti se face rau, are index 2.8.0

Nu trebuie schimbat pt a deveni prosumator

Manual aici

Attached File  AEM cst 4010.jpg   235.37K   21 downloads

Edited by Adm, 22 June 2022 - 12:27.


#4
piratu360

piratu360

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 22.07.2014

Quote

Nume contor: Sanxing 1191-16
Tip: monofazat
Are index 2.8.0 cat si 3.8.0 si 4.8.0

Nu trebuie schimbat pt a deveni prosumator

Scuze de poza neclara, e murdara cutia in care e amplasat.

Attached Files



#5
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,996
  • Înscris: 26.11.2001
Nume contor: Elster A1120
- Tip: trifazat
- Are index 2.8.0 DA

- Observatii: tii apasat pe butonul dins tanga pt a ajunge la 2.8.0

Nu trebuie schimbat pt a deveni prosumator

Attached Files



#6
petman

petman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,549
  • Înscris: 28.11.2001

Vizualizare mesajCourage, pe 22 iunie 2022 - 12:15, a scris:

Nume contor: AEM cst 4010
- Tip: trifazat
- Are index 2.8.0 DA

- Observatii: apesi pe buton pana ti se face rau, are index 2.8.0

Nu trebuie schimbat pt a deveni prosumator

Manual aici

Atașament AEM cst 4010.jpg
Eu am CST 0410 si nu am meniul 280 (doar 180, 380, 480). Oare apare meniul doar cand se face export? Ca eu nu am panouri.

#7
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,996
  • Înscris: 26.11.2001
Tii apasat mai mult pe buton pt a intra in meniu.
Vezi si manualul.

Edited by Courage, 22 June 2022 - 14:14.


#8
petman

petman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,549
  • Înscris: 28.11.2001
Courage, ar fi misto daca as ajunge la buton dar la mine e intr-o cutie sigilata si am loc doar pe jos unde sunt sigurantele. Bine macar ca e potent.

#9
sparkyson

sparkyson

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 601
  • Înscris: 11.01.2009
CERT1 2018 OM.761
- Tip: trifazat
- Are index 2.8.0
- Nu trebuie schimbat pt. a deveni prosumator

Attached Files



#10
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,506
  • Înscris: 01.03.2013
Mai baieti, stati putin, cred ca ati luat-o usor gresit.

La cel putin 2 modele de mai sus, indexul 2.8.0 se activeaza din soft de catre OD la instalarea contorului, din setari la care noi NU avem acces.

View Postsparkyson, on 22 iunie 2022 - 16:24, said:

CERT1 2018 OM.761
- Tip: trifazat
- Are index 2.8.0
- Nu trebuie schimbat pt. a deveni prosumator
Are index 2.8.0 doar daca a fost activat cand a fost instalat contorul. Si de regula NU este activat (doar din gresala celor care-l configureaza inainte de instalare).
Dar in acelasi timp, chiar si fara 2.8.0 activat, poti folosi sistemul PV ca nu inregistreaza exportul ca si consum.
Alt avantaj al acestui model este ca face "net metering" intre faze.

Edited by kolfleading, 22 June 2022 - 16:35.


#11
Courage

Courage

    Founder

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,996
  • Înscris: 26.11.2001
1. Daca au 2.8.0 vine cu el activat, tocmai ca sa evite dureri de cap viitoare.
2. Nu ii vad eu pe astia de la OD cu laptopul dupa ei schimband setarile, pt simplul motiv ca de obicei asta se face in laborator, adica softurile sa nu "plece" in afara laboratorului.

#12
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,506
  • Înscris: 01.03.2013

View PostCourage, on 22 iunie 2022 - 19:06, said:

1. Daca au 2.8.0 vine cu el activat, tocmai ca sa evite dureri de cap viitoare.
Nu este adevarat.
Stiu din experienta directa ca nu vine cu 2.8.0 activat. Exact modelul pozat de sparkyson mai sus.
Avem chiar colegi de forum prosumatori care au trebuit sa faca sesizare la e-Distributie sa vina sa schimbe contorul cu unul care sa aiba si 2.8.0, exact acelasi model, trifazat, cu butonul galben in dreapta. De la aceiasi colegi stiu ca nu inregistreaza exportul ca si consum chiar daca n-are 2.8.0 activat.

Poate ca difera in functie de OD. La e-Distributie Banat nu vin cu 2.8.0 activat decat accidental.

View PostCourage, on 22 iunie 2022 - 19:06, said:

2. Nu ii vad eu pe astia de la OD cu laptopul dupa ei schimband setarile, pt simplul motiv ca de obicei asta se face in laborator, adica softurile sa nu "plece" in afara laboratorului.
Exact asa se intampla, vine pre-configurat din laborator.
Are programat in el puterea maxima permisa din ATR (asta cu buton galben te deconecteaza daca depasesti) si eventual 2.8.0 activ sau nu.

Edited by kolfleading, 22 June 2022 - 19:32.


#13
sparkyson

sparkyson

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 601
  • Înscris: 11.01.2009
La mine așa a fost montat de la inceput, cu registrul 2.8.0 activ.
Am avut ocazia sa ii fac poza cand au venit sa-mi schimbe siguranta generala pentru marirea de putere.
Intr-adevar, face si net metering.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate