Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

La multi ani @TheSignMetro64!

Exista firme DDD dezinsectie Bucu...

Masina noua - plata finala
 Laptop 17" - baterie buna

Uree 239 analize catel

Programare Sala Tulcea

Tensiune mica Smart Forfour 2017
 Reglaj a

Desparțire de sotie

Problema combina frigorifica

Persoanele care nu se scalda (in ...
 Redmi K50 in Reteaua Digi

Revolut x Vodafone - Obține ...

Cade internetul la platformele St...

Rulouri de aluminiu DIY
 

Calculatorul nu porneste si se aude un ticăit

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
AlexArek

AlexArek

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 20.04.2019
Salutare,
Am un calculator destul de vechi. Dimineata dupa ce l-am folosit cateva ore, l-am lasat deschis si am plecat cu niste treaba. Cand m-am intors, credeam ca s-a pus pe sleep, dar in momentul in care am incercat sa il pornesc nu mai mergea. Nu are nici o reactie la apasarea butonului, se aude doar un ticăit foarte foarte slab, iar in momentul in care ii apresc alimentarea se aude un bipăit lung care scade treptat in intensitate.
Acum cam 2 saptamani s-a mai intamplat odata la fel, nu mai pornea, si atunci l-am desfacut, l-am curatat putin de praf, tot nu mergea, dar am observat ca o placuta RAM era iesit putin din slot(nu stiu daca asa era, sau daca am dat eu peste ea cand il curatam), am pus-o la loc, iar dupa cateva ore cand am incercat sa il pornesc iar, a functionat. (de atunci, de fiecare data cand porneam calculatorul, pornea pentru o secunda, dupa se inchidea pentru alte 2-3 secunde, iar abia dupa se deschidea)

Tin sa mentionez si ca de mult timp imi era foarte greu sa il folosesc deoarece in task manager aparea ca folosesc 100% din disk fara absolut niciun motiv.

#2
pateu_98

pateu_98

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 296
  • Înscris: 12.11.2012
Salut @AlexArek

In primul rand vreau sa te informez ca era de ajutor sa oferi informatii despre configuratia calculatorului tau deoarece vei primi sfaturi la nimereala ca cel care urmeaza sa ti-l ofer eu acuma:

- vezi condensatorii de pe placa de baza sa nu fie umflati,
- sau poate fi defecta sursa de alimentare,
- ori sa stricat HDD ul definitiv si de aceea se aude un ticait foarte slab.

Astea sant presupunerile mele.
Mai asteapta si raspunsurile celorlalti useri.

#3
AlexArek

AlexArek

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 20.04.2019
Mersi de răspuns,
Condensatorii nu par a fi umflați.

Mă gândesc să îmi cumpăr un HDD nou, dar nu vreau să dau bani aiurea și problema să fie de fapt altundeva.

Configuratie:
Placa de baza:GIGABYTE GA-H61M-S1
Placa video: NVIDIA Ge Force 210 1GB
CPU: Intel Celeron Dual Core G550 2.6GHz
RAM: 6GB DDR3

Edited by Dany_Darke, 20 June 2022 - 21:48.
nu mai cita inutil


#4
maladetz

maladetz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,036
  • Înscris: 06.02.2011
Daca ai windows10 pe el de asta hardul era la maxim utilizat, de la windows10 incolo trebuie neaparat SSD. Din ce spui pare sa fie hdd-ul, incearca sa intri in BIOS sa vezi daca vede HDD-ul.

Edited by Dany_Darke, 20 June 2022 - 21:49.
nu mai cita inutil


#5
BloodRa

BloodRa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,885
  • Înscris: 22.04.2019
Dacă ticăie e o bombă cu ceas.
La figurat.
In cazul fericit e sursa. Fă rost de o sursă și încearcă cu ea.

#6
1000FPS

1000FPS

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 240
  • Înscris: 29.12.2016
Incearca sa scoti ramii si sa ii bagi iar, deobicei asta e cauza, daca nu, probabil sursa.

#7
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,770
  • Înscris: 07.11.2006
Eu pariez 99,99% pe hard.

#8
waterman

waterman

    Mockerator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,859
  • Înscris: 17.05.2004
Pune altă sursă, ideal și altă memorie.

Adisz, ai pierdut pariul, hardul nu face sistemul să nu pornească.

#9
sandratoms1980

sandratoms1980

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 379
  • Înscris: 27.07.2021

View Postpateu_98, on 20 iunie 2022 - 17:11, said:

In primul rand vreau sa te informez ca era de ajutor sa oferi informatii despre configuratia calculatorului tau deoarece vei primi sfaturi la nimereala ca cel care urmeaza sa ti-l ofer eu acuma:
A spus ca e vechi si ticaie, configuratia e mai putin relevanta

View Postmaladetz, on 20 iunie 2022 - 21:11, said:

Daca ai windows10 pe el de asta hardul era la maxim utilizat, de la windows10 incolo trebuie neaparat SSD.
Nu, nu trebuie neaparat SSD, relax.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate