Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere
 Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...
 Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import
 Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...
 

Cum credeti ca s-ar putea promova Linux ?

* * - - - 5 votes
  • Please log in to reply
197 replies to this topic

#37
Rares95

Rares95

    Severin, MH

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,433
  • Înscris: 18.01.2020
Microsoft detine monopolul pe segmentul PC/Desktop, majoritatea utilizatorilor, marile companii, guvernele, etc, folosesc Windows si suitele Microsoft, toti s-au obisnuit cu Windows, Office si altele. Folosesc linux la munca doar pe sistemele de lucru, cei de la relatii cu abonatii au Windows si programe Windows Only. Acasa am Windows, folosesc OS-ul de la versiunea XP, toate versiunile si programele cu licenta. Linux mi se pare un sistem de operare foarte bun pentru sisteme menite sa functioneze mult, in regim de lucru, pentru un user care se uita pe YouTube si editeaza un document, Windows este baza, chiar daca si Linux este foarte bun si usor de folosit. Oamenii s-au obisnuit cu un sistem, cu Windows care e aproape acelasi de la XP incoace, nu ii muti pe Linux cu una, cu doua. Doar utilizatorii pasionati folosesc/au incercat Linux, un home user pe Windows a auzit de "Linux" doar cand descarca un program si in lista aia era si "Linux".

Edited by Rares95, 20 June 2022 - 13:59.


#38
Obivankenobi

Obivankenobi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,245
  • Înscris: 25.07.2008

View Postglassofwine, on 19 iunie 2022 - 22:01, said:

Linux e bun pentru servere, Windows pentru orice altceva. Problemele pe care le întâmpină utilizatorul de rând, în raport cu Linux, sunt vaste, dacă nu chiar poetice.
Iar cei care bateți monedă pe ”Linux e gratuit”, abțineți-vă! Linux e gratuit doar dacă timpul tău nu valorează nimic.
Ce rau imi pare ca astia nu au pus pe forum butonul dislike!
Ai probleme pe Linux doar daca esti capatzanos! Si uite ca nu vreau sa ma abtin! Am intalnit multi "utilizatori de rand"! Unii au ramas pe Linux in continuare, si unii au renuntat. Cert este ca obisnuinta e a doua natura a omului. Au plecat cei care nu s-au putut dez-adapta de windows. Multi dintre cei care au ramas pe Linux sunt dintre cei cu putina experienta pe windows. Erau chiar la inceput! Politica Microsoft laxa in a permite piratarea sistemului de operare Windows, chiar de pe la Windows 3.1, a contribuit din plin la creearea acestor obisnuinte. Nu multi sunt cei care folosesc programe din categoria CAD sau Photoshop la nivel profesionist. Cei mai multi utilizatori nici nu se confrunta vreodata cu nevoia de a accesa aceste programe. Pentru un utilizator obisnuit recomand calduros Linux.

#39
geos

geos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,495
  • Înscris: 04.12.2003
Folosesc acasa linux (Mint) fara probleme de 8 ani pe un T530,  imi este suficient interactiunea cu windoz si problemele sale la servici.

#40
strongsss

strongsss

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,271
  • Înscris: 27.10.2007
am mai scris, m-am lovit de linux acum peste 20 de ani. am fost in primii 1000 (sa nu zic mai putin) membri ai listei de discutii rlug. majoritatea nici nu mai stiti ce-i aceia o lista de discutii, face parte din antichitatea internetului.
era pe lista ceea ea un aer elitist, daca intrebai ceva, sareau 10 care iti spuneau rtfm, fara a citi intrebarea, plin de copii neterminati. din cauza aerelor, lista s-a spart, comunitatea s-a divizat, s-a dus naibii tot.
dupa 20 de ani, vad la utilizatorii de linux acelasi aer elitist. nici nu stiti ce pierdeti, aveti o capacitate mica de adaptare,  etc. etc...
NU, koaie, NU! timpul meu e important.
prefer sa discut pe forum, cu karax, despre perpetuum mobile de speta a 3, energetic, decat sa caut solutia ascunsa  pentru o imprimanta sau un stick care nu vor de linux. care, a naibii imprimanta, merge din prima pe windows.
sintetizand: de ce nu a prins linux pt mase? pentru ca nu se adreseaza maselor...
plus ca linux n-o sa poata mitui, cu milioane de euro, oficialii ministerului Educatiei.

#41
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,919
  • Înscris: 01.01.2010

View Postmaccip, on 19 iunie 2022 - 22:45, said:

Eu vorbesc pentru mine. Linux nu m-a limitat cu nimic.
In ce privește softurile, eu decid ce folosesc, atât timp cât pe angajatorul meu îl interesează produsul final, asa cum e normal și mai importat, angajatorul nu-mi oferă soft-uri.
Sunt situații în care Windows e de dorit. Uite, scriu ceva în editorul meu și dacă deschide cineva fișierul pe Windows cu Office, formatarea se schimbă. Dar nu este problema Linux, ci una de incompatibilitate a produsului Microsoft. Da, am găsit căi ocolitoare. Alții ar trece la Office și gata! De aici și din multe altele, deducem ca Linux este un SO de nișă.  Sunt de acord cu mai tot ce ai zis, în afara de faptul ca Linux e bătaie de cap. Poți să-l instalezi și sa nu-i faci nimic, ani de zile. Intri pe net, îți faci treaba cu el și nu cere absolut nimic. I l-am pus unei cunoștințe doar pentru Kodi. Și merge vis. Meteo, subtitrări, servicii felurite, tot ce vrei. Gratuit.
Încă un lucru. 2% ala înseamnă vreo 50 milioane (dacă nu ma insel) de utilizatori. Not bad, not terrible. De fapt, cu sau fără acest număr, am tutoriale și suport live legat de orice înseamnă Linux.


#42
odastramosilor

odastramosilor

    resemnat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,725
  • Înscris: 29.02.2004
polemica inutila :)

1 - linuxul nu trebuie promovat in sine, e de-ajuns ca exista, cine are nevoie va alege ce-i mai potrivit pt el, nu vad de ce ar trebui bagat pe gat sub ideea binelui cu forta.
2 - astia care va plangeti ca sunteti obligati de context sa ramaneti pe winjaf, inseamna ca nu aveti posibilitatea/alternativa unei alegeri, asa ca nu vad logica participarii la dezbatrea pro/contra linux, asta ii priveste strict pe cei care pot face aceeasi treaba ca pe windoz si pe linux si aleg linux, e logic ca daca nu-ti mereg scula pe linux sa nu folosesti.
3 - sunt de vreo 14 ani pe linux la modul zi de zi, sistem unic. Am avut unele limitari pe partea de hardware/drivere, aici e singura buba, altfel ca sistem in sine si ce ofera e mult peste windows din absolut toate punctele de vedere.

Ca sa sintetizez, linuxul nu e pentru oricine, insa pentru cei care se potriveste, se lipeste mai bine decat windowsul.

#43
acvaristul

acvaristul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,540
  • Înscris: 27.09.2006
Linuxul e un sistem de operare pe care tu, ca utilizator, il alegi in deplina cunostinta de cauza. Cu "bune" si cu "rele". Nu iti cere nimeni bani pentru el si nici nu iti ofera nimeni niciun fel de garantii... este pe sistemul "foloseste-l daca-ti place". E o prostie sa il compari cu un sistem de operare comercial, care a fost creat pentru a fi vandut.

#44
odastramosilor

odastramosilor

    resemnat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,725
  • Înscris: 29.02.2004
linuxul e peste windows chiar si cu tot efortul ms de a pompa bani in acest so, nu le-a iesit, e ca un sac peticit.. poate se priceo mai bine la VR :) sau vaccinuri :))

#45
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,604
  • Înscris: 30.07.2003
Degeaba o dați în extrema cealaltă pentru că un produs ce e in top înseamnă că e reușit.

#46
mfmig200

mfmig200

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,632
  • Înscris: 07.07.2008
Deci cea mai buna promovare este sa ai un help ca lumea si un tutorial cu Distro ales, exemple Mint si MX Linux - ambele au o comunitate in spate si oameni care sunt gata sa iti vina in ajutor.
Ce ii mai trebuie unei distributii Linux - pachete de CAD facute nativ pentru Linux, pachete Adobe facute nativ pentru Linux, e fain sa poti instala si programe care emuleaza Windows si instaleaza programe native ale acestuia dar pana astea nu exista Linux-ul nu va avea penetrare prea mare pe piata.
eu folosesc de exemplu SO-ul pentur a deschide si lucra in alte programe nu folosesc SO-ul sa ma laud cu cat de eye candy este el in sine si aici se reduce mult din diferenta intre Linux si Linux, daca omul petrece de pasionat ce este nu stiu cat timp in fata PC-ului ca sa invete Linux poate nu il vei avea prea curand de user.
Apoi - penetarea slaba din scoli - Linux-ul este free dar nu gasesti profi de info care sa il stie, asa ca mai comod a fost ca un director sa cumpere licente Windows pe bani si sa primeasca comision deoarece nimeni din profesori nu comenteaza pentru ca ei insusi nu stiu ce e aia Linux.

#47
odastramosilor

odastramosilor

    resemnat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,725
  • Înscris: 29.02.2004

View Postneagu_laurentiu, on 21 iunie 2022 - 13:50, said:

Degeaba o dați în extrema cealaltă pentru că un produs ce e in top înseamnă că e reușit.
produsul in sine e foarte reusit, lipsesc aplicatii ale unor terte parti care intentionat (din motive de castiguri financiare) nu vor sa sprijine produsul.
deci succesul/raspandirea linuxului depinde de aceasta implicare a altora, insa produsul in sine e altceva.
ca dovada ca uite eu ma descurc foarte bine cu ce mi se livreaza din distributie: stabilitate si fiabilitate - sunt peste windows (interfata, sistem de fisiere, organizare). Nu ma intereseaza alte drivere.

#48
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,236
  • Înscris: 24.02.2007

View Postmfmig200, on 22 iunie 2022 - 16:07, said:

Deci cea mai buna promovare este sa ai un help ca lumea si un tutorial cu Distro ales, exemple Mint si MX Linux - ambele au o comunitate in spate si oameni care sunt gata sa iti vina in ajutor.

Lumea vrea ca lucrurile sa mearga din prima sau sa-si dea seama cat mai usor de cum sa realizeze treaba X sau Y, nu sa citeasca help sau sa intrebe comunitati.

#49
Arthos

Arthos

    ¯\_(ツ)_/¯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,414
  • Înscris: 01.11.2004

View Postdani.user, on 22 iunie 2022 - 19:48, said:


Lumea vrea ca lucrurile sa mearga din prima sau sa-si dea seama cat mai usor de cum sa realizeze treaba X sau Y, nu sa citeasca help sau sa intrebe comunitati.

Poate in lumea ta, ca in rest d-zeu cu mila daca Gigel trebuie sa downloadeze/instaleze sistemul de operare, driverele si alte rahaturi specifice Windows, asta  daca nu cumva e specie noua cu microcip Microsoft inserat direct cand o iesit pe gaura  :>

In rest tocmai ce s-a lansat  HP Dev One cu Linux deci e loc de crestere a marketshare-ului.

#50
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,236
  • Înscris: 24.02.2007
Gigel isi ia direct laptop cu Windows instalat, sau Mac, sau se multumeste cu un telefon.

#51
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,604
  • Înscris: 30.07.2003

View PostArthos, on 22 iunie 2022 - 20:35, said:

driverele si alte rahaturi specifice Windows
Ce bine ar sade si Linuxului niste drivere pt. diferite dispozitive. Sa te fereasca sa ai jucaria si sa nu o poti folosi.

View PostArthos, on 22 iunie 2022 - 20:35, said:

In rest tocmai ce s-a lansat  HP Dev One cu Linux deci e loc de crestere a marketshare-ului.
Crestere nu prea vad pentru ca un dev nu astepata sa-i dea pe gat cineva o distributie, el isi instaleaza ce Linux doreste ca lui ii vine manusa sistemul.

Edited by neagu_laurentiu, 22 June 2022 - 22:39.


#52
Arthos

Arthos

    ¯\_(ツ)_/¯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,414
  • Înscris: 01.11.2004

View Postneagu_laurentiu, on 22 iunie 2022 - 22:38, said:


Ce bine ar sade si Linuxului niste drivere pt. diferite dispozitive. Sa te fereasca sa ai jucaria si sa nu o poti folosi.

Ca fapt divers prefer exclusiv driverele incluse asa ca jucariile achizitionate sunt alese cu support pentru Linux nu dupa fitze.

Edited by Arthos, 23 June 2022 - 08:59.


#53
serban57

serban57

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,124
  • Înscris: 28.02.2017

View Postdani.user, on 19 iunie 2022 - 20:29, said:

1) Nemaivorbiind de distributii
2) Studiind ce au gresit altii in ultimii 20 ani care si-au propus sa-l promoveze.
3) Eliminarea din comunitățile Linux a indivizilor tari în gură, care nu contribuie cu nimic la bunăstarea Linuxului sau a comunității ce se presupune a avea la bază concepte precum empatie și "toți pentru unul, unul pentru toți", și care sunt indirect responsabili pentru eșecul major al Linux pe desktop. Exemple:

Quote

Intrebare intrebatoare pentrru toti astia care vorbiti despe GNU/Linux si Unix / BSD, cine are grija sa scrie softurile (drivere, soft, whatever) pentru GNU/Linux? Cei care dezvolta distributiile sau idiotii care produc hardware / software? Trebuie ca dezvoltatorii Arch sau Red Hat sau Debian sau, sau, sau, sa scrie drivere pentru hardware sau sa "porteze" softurile altora pe GNU/Linux sau producatorii? Cata vreme sunt unii incompetenti sau prosti sau lenesi sa scrie cod sa fie compilat si sa ruleze sub GNU/Linux ni este problema de OS, este problema in alta parte.
De ce mizeriile de la nvidia nu au scris un driver cap coada care sa ofere aceiasi functionalitati sub GNU/Linux ca pe microjeg ferestre? Sau aia cu osciloscopul mentionat de cineva mai sus, daca au ceva hardware produs, de ce nu ofera suport pentru orice OS? Ca nu conteaza ca sunt 3, 300 sau 3000 de distributii GNU/Linux, acelasi cod odata compilat ruleaza pe orice distributie cu anumite conditii.
Legat de promovarea GNU/Linux nu e nevoie ca au incercat aia de la canonical ca faca asta si a iesit un fas, daca nu ma inseala memoria.  Parca e mai bine sa nu fie folosit de oricine (ma refer la GNU/Linux si BSD-uri) decat sa existe o baza mare de utilizatori din care 80 - 90% sa fie de aia care la prima "problema" vor plange pe unde apuca ca ddistributia folosita e de rahat sau mai stiu eu ce alte mizeri vor mai zice.
PS: Intrebarea s-a mai pus dar asa de dragul de a o repeta, cati din cei care au pomenit suite X sau Y software sau hardware-ul Z, folositi asa ceva acasa? Zero? Unu? Sau da bine sa mentionati chestiile respective in speranta ca nu se v-a mai discuta despre GNU/Linux? Nu de alta dar topicul asta este plin de off-topic ca nu am vazut un raspuns la subiect. Ca de obicei cineva a avut grija sa devieze discutia catre "GNU/Linux e naspa ca A sau B sau C" fara a raspunde la subiect.

Quote

Ce rau imi pare ca astia nu au pus pe forum butonul dislike!
Ai probleme pe Linux doar daca esti capatzanos! Si uite ca nu vreau sa ma abtin! Am intalnit multi "utilizatori de rand"! Unii au ramas pe Linux in continuare, si unii au renuntat. Cert este ca obisnuinta e a doua natura a omului. Au plecat cei care nu s-au putut dez-adapta de windows. Multi dintre cei care au ramas pe Linux sunt dintre cei cu putina experienta pe windows. Erau chiar la inceput! Politica Microsoft laxa in a permite piratarea sistemului de operare Windows, chiar de pe la Windows 3.1, a contribuit din plin la creearea acestor obisnuinte. Nu multi sunt cei care folosesc programe din categoria CAD sau Photoshop la nivel profesionist. Cei mai multi utilizatori nici nu se confrunta vreodata cu nevoia de a accesa aceste programe. Pentru un utilizator obisnuit recomand calduros Linux.

Quote


Poate in lumea ta, ca in rest d-zeu cu mila daca Gigel trebuie sa downloadeze/instaleze sistemul de operare, driverele si alte rahaturi specifice Windows, asta  daca nu cumva e specie noua cu microcip Microsoft inserat direct cand o iesit pe gaura  :>

In rest tocmai ce s-a lansat  HP Dev One cu Linux deci e loc de crestere a marketshare-ului.


#54
GT_Xpress

GT_Xpress

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,895
  • Înscris: 18.07.2018
Linux si Unix sunt folosite la scara larga in lumea asta.
Nu am incredere in acel clasament numarul de utilizari. Microsoft are servere pe baza de Linux.
Systemul de operare Tyzen este pe baza de Linux. Systemele de operare , versiune speciala, pentru autovehicule tot pe baza de Linux.
Forum.Softpedia.com are server bazat pe Linux si nu Windows.
Unix este si el folosit de multi utilizatori. De exemplu, systemul de operare OS de la Apple.
Android tot Linux este.
In Linux poti instala un program tip Office decate ori vrei tu fara sa iti ceara vre-un product key sau numar limitate de device sau limitari de reactivare.
Linux si Unix este gratuit, Windows nu ( pe langa faptul ca este comercial ).
Este adevarat ca Windows este un soft care poti instala multe jocuri. Dar are si "problemele" lui.
Inca cred ca lumea va trece candva pe Open Source si va renunta la Windows NT in formatul care este acum.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate