Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Recomandare grosime BCA pentru ma...

Magazine cash and carry

Recomandare mouse, buget 200 lei
 SSD M2

XP NTLDR is missing

NVIDIA RTX 4090 vs RTX 3090 Ti | ...

I5 10400F sau I5 11400F?
 Google Pixel 6 vs Samsung S21 Fe

Abatere de la autorizatie casa

Rețeaua RCS va pune Aleph si toat...

Navigatie blocata
 Recomandare tastatura

Slavia Praga - CFR Cluj 6.10.2022...

Problema citire stick USB

Recuperare document Office
 

Conexiune (rds) scade la 100mbps

- - - - -
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
daemon

daemon

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,460
  • Înscris: 08.12.2001
Am RDS fiberlink 1000, un TP-Link Archer 2300 cu wifi dezactivat, la care e legat un PC si un sistem mesh Deco M5 cu doi sateliti.

Acum doua zile am observat ca intr-un Google Meet cu mai multe persoane, pe wifi, mergea prost de tot. Am pornit un torrent, 10.1MB/s. Am facut un speedtest, 100mbps. Am dat restart la router, la fel. Am scos cablul din router, l-am bagat in PC, am facut conexiunea PPPOE, a mers cu 1000. Am bagat iar cablul in router, s-a conectat, 1000.

Azi la fel, am ramas la 100mbps. Am dat un disconnect din router, nimic. Restart la router, acum mertge cu 1000. Sunt cu ultimul firmware, nu e nicio setare de QoS in router in afara de un port forwarding si DHCP sa ramana IP-ul PC-ului mereu acelasi. N-am schimbat nimic la setari de peste un an.

Ce pot incerca, in afara de alt router, daca se mai repeta? Atata viata sa aiba, 2 ani?

Edited by daemon, 17 June 2022 - 07:57.


#2
alex321

alex321

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,919
  • Înscris: 25.12.2005
alt cablu

#3
daemon

daemon

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,460
  • Înscris: 08.12.2001
Cablul e tras prin pereti, ONT-ul e in pod. De ce ar merge atunci cu PC-ul la 1000?

#4
NikoroB

NikoroB

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,348
  • Înscris: 26.05.2022
Macar schimba mufele. Oricum, putin probabil sa nu poti sustine un meeting cu 100Mbps indiferent de platforma.

#5
alex321

alex321

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,919
  • Înscris: 25.12.2005
Tocmai mi-ai descris o topografie extrem de complicata

masoara cablul cu asa ceva

In caz de erori remufeaza-l ! Bafta

 daemon, on 17 iunie 2022 - 07:58, said:

Cablul e tras prin pereti, ONT-ul e in pod. De ce ar merge atunci cu PC-ul la 1000?

Solutie . Anunta deranjament la digi. Pastreaza , cumpara un pepsi pentru tehnician.

Attached Files


Edited by alex321, 17 June 2022 - 08:06.


#6
NikoroB

NikoroB

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,348
  • Înscris: 26.05.2022
Jucaria aia masoara doar conectivitatea.

#7
daemon

daemon

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,460
  • Înscris: 08.12.2001
Am si eu o jucarie de-aia, am folosit-o cand am remufat cablul original. O sa incerc, apoi schimb mufele si testez iar. Daca mai face, anunt la digi, doar ca din cate stiu daca ai router te pun sa incerci cu cablul in PC.

Mersi.

Un google meet pe wifi cu 10 persoane sughita la 100mbps, le taie multora imaginea, uneori si mie.

Edited by daemon, 17 June 2022 - 08:18.


#8
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
Suni la Digi degeaba, ei iti asigura conexiunea pana-n ONT.
Digi n-are nicio treaba cu reteaua ta interna si tot ce tine de aceasta: cabluri, mufe, router etc.
DOAR daca se dovedeste ca portul de retea de la ONT este defect, atunci ar trebui sa intervina cei de la Digi, dar n-am prea vazut ONT-uri care stau la interior sa pateasca asa ceva.
PS: Google Meet nu-ti foloseste mai mult de 15Mbps in 10 persoane, pana la 100Mbps mai e mult, daca-ti "sughita" indica probleme mai grave de conectica.
Lasa un ping deschis catre IP-ul router-ului, si unul catre un IP extern, vezi si tu care link iti face probleme.
Daca apar pierderi si pe IP-ul router-ului e clar ceva de la router, daca ai doar pe extern e ceva intre router si ONT.

Edited by Znevna, 17 June 2022 - 08:33.


#9
daemon

daemon

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,460
  • Înscris: 08.12.2001
Mersi de sugestii.

#10
alex321

alex321

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,919
  • Înscris: 25.12.2005
Intervin daca ii rogi cu un pepsi. Iti inlocuiesc si cablul.

#11
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,510
  • Înscris: 15.06.2004
Doar tu te conectezi la Mash-ul ala si cu un singur device ?

Ca daca se conecteaza un alt device cu viteza mai mica, pe alt standard, sau mai mulet dispozitive simultan e posibil ca de la el sa fie buba.

Ai incecrat sa activezi Wi-Fi-ul la router si sa vezi fara Mesh cum merge ?

P.S. Poate fi si de la RDS - dac nu esti firma si cu banda garantata in contract, nu-ti garanteaza nimeni ca vei avea 1000Mbps permanent - e valoarea maxima a abonamnetului. Daca reteaua lor e incarcata, scade viteza.

#12
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,821
  • Înscris: 08.02.2011
Omul are link de 100, nici nu conteaza cat e viteza reala la internet

#13
mirel3003

mirel3003

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,534
  • Înscris: 04.10.2007
Si mie imi trece pe 100Mbps din cand in cand pe un Archer x50... la mine e suficient sa scot cablu din calculator si sa il introduc din nou si trece pe 1Gbps

#14
daemon

daemon

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,460
  • Înscris: 08.12.2001
Am testat cablurile de 3 ori si ultima data am vazut o pozitie a lui in care nu se aprindea LED-ul tester-ului la numarul 7, asa ca am remufat cablul ce intra in ONT, apoi si pe cel care intra in PC.

Din pacate, dupa ce am facut 10 drumuri pana in pod, am scos tester-ul din capatul cablului din pod si nu s-a mai aprins nimic la cel de jos, asa ca n-am vazut ca l-am mufat gresit pe cel de jos, albastrul sarise din pozitia lui. Asa ca am incercat sa ma conectez degeaba, nu se aprindea LED-ul LAN1 din ONT, celelalte mufe din ONT nu stiam daca sunt active, asa ca am pus iar tester-ul si am verificat, am mai mufat o data si acum merge.

S-a conectat din prima la 1000 si deocamdata a ramas asa.

Bun tester-ul ala la casa omului. Cred ca se misca putin cablul, nu mai faceau contact toate firele si atunci sarea pe 100mpbs.

Mersi mult tuturor de ajutor.

Edited by daemon, 17 June 2022 - 11:33.


#15
alex321

alex321

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,919
  • Înscris: 25.12.2005

 mirel3003, on 17 iunie 2022 - 11:13, said:

Si mie imi trece pe 100Mbps din cand in cand pe un Archer x50... la mine e suficient sa scot cablu din calculator si sa il introduc din nou si trece pe 1Gbps
inlocuieste cablul , sau remufeaza-l si masoara

 daemon, on 17 iunie 2022 - 11:33, said:

Am testat cablurile de 3 ori si ultima data am vazut o pozitie a lui in care nu se aprindea LED-ul tester-ului la numarul 7, asa ca am remufat cablul ce intra in ONT, apoi si pe cel care intra in PC.

Din pacate, dupa ce am facut 10 drumuri pana in pod, am scos tester-ul din capatul cablului din pod si nu s-a mai aprins nimic la cel de jos, asa ca n-am vazut ca l-am mufat gresit pe cel de jos, albastrul sarise din pozitia lui. Asa ca am incercat sa ma conectez degeaba, nu se aprindea LED-ul LAN1 din ONT, celelalte mufe din ONT nu stiam daca sunt active, asa ca am pus iar tester-ul si am verificat, am mai mufat o data si acum merge.

S-a conectat din prima la 1000 si deocamdata a ramas asa.

Bun tester-ul ala la casa omului. Cred ca se misca putin cablul, nu mai faceau contact toate firele si atunci sarea pe 100mpbs.

Mersi mult tuturor de ajutor.
Eu ce ti-am zis ? :)  Ai scapat de un pepsi. Poti sa-l bei singur sau mi-l trimiti virtual

#16
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,293
  • Înscris: 05.08.2002
Pentru un meeting fara video e suficient si 1Mbps. Merge si video, dar prost

#17
daemon

daemon

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,460
  • Înscris: 08.12.2001
@[ https://giphy.com/stickers/Heineken-beer-heineken-virtual-XZUDXhou8nUYnv031P?utm_source=media-link&utm_medium=landing&utm_campaign=Media+Links&utm_term=https%3A%2F%2Fgiphy.com%2F - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]alex321: Cablul il refacusem cu mare grija ca fusese intrerupt in perete. Am luat o cutiuta speciala sa il prelungesc, si il testasem de 30 de ori, a mers perfect pana recent.
Am impresia ca s-a deconectat un fix ca ONT-ul sta in picioare si cablul UTP e bagat in lateral, poate in timp se lasa si iar se deconecteaza. O sa pun ceva sub cablu in pod sa stea mufa drept.

Ai un pepsi virtual de la mine, daca treci prin Tg. Mures ti-l aduc unde esti :D


@aeon: Asa o fi, dar eu ziceam de google meet cu ~10 persoane, video si audio. Am incercat meet-ul azi dimineata pe un ipad care de obicei pe wifi scoate ~500/500 la speedtest, a mers destul de nasol, vedeam doua-trei persoane maxim, pixelat, iar cand merge net-ul cum trebuie am facut meet si cu 30 de persoane si a mers brici.

#18
gambit36

gambit36

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 05.05.2022

 Znevna, on 17 iunie 2022 - 08:31, said:

dar n-am prea vazut ONT-uri care stau la interior sa pateasca asa ceva.

Unele poduri in anotimpul rece are temperaturi de sub zero grade, sunt predispuse la condens daca umiditatea ii buna.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate