Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Decizia FINALA a boxelor de podea...

Propaganda actuala, mai eficienta...

R.I.P. Anne Heche.
 Caut o manea veche

De ce le place tinerilor din ziua...

Problema mare actualizare win 10

Trenul Metropolitan Bucuresti
 Sfat alegere hidroizolatie pentru...

Remuscarea dupa o infidelitate

probleme senzor incuietoare haion...

Recomandare Gratar Electric pentr...
 Se pot refinanta IFN-urile la banci

Intrare in BIOS Acer Aspire

Umflaturi langa ochi la caine

baterie cada - divertor automat, ...
 

calculatorul se resetează la pornire

- - - - -
  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
mmiblue

mmiblue

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 16.06.2022
calculatorul pornește, dar, înainte de încărcarea sistemului de operare (XP sp 3), îmi apare un ecran negru și se resetează. înainte de asta se bloca la ecranul de încărcare Windows, fără restart. nu pornea nici în "safe mode", nici cu "Last good known configuration". ultima data când a pornit Windows, programele se deschideau foarte greu sau nu se deschideau deloc. de abia am reușit sa ii dau "shut down" normal. nu cred ca am viruși și nici programe inutile în startup nu am. m-am gândit ca de vina e HDD, acesta fiind vechi. am vrut sa reinstalez Windows cu formatarea partiției c, am modificat din bios ordinea de boot (dvd writer-ul sa fie primul), data și ora, fiindcă erau puțin în urma. după aceste modificări, nu mai am deloc semnal pe monitor. aveți idee cum remediez problemele acestea?

#2
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,119
  • Înscris: 06.10.2003
Șanse mari să fie dusă placa de bază. Uită-te la condensatorii de pe placa de bază (niște cilindrii) dacă sunt umflați (au fundul umflat).

#3
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,400
  • Înscris: 23.08.2020
Probabil e timpul pentru un nou calculator second hand, preferabil ceva totusi nu mai vechi de un deceniu.

Edited by Znevna, 17 June 2022 - 09:20.


#4
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,116
  • Înscris: 06.01.2008

Vizualizare mesajmmiblue, pe 17 iunie 2022 - 07:55, a scris:

...
Cum spun colegii, sanse mari sa fie dusi niste condensatori de pe placa de baza, mai ales ca vorbim cel mai probabil de un PC vechi de cel putin 15-20 de ani.
Daca te pricepi desfa tabla de pe lateralul carcasei si uita-te dupa condensatori scursi/umflati. Daca nu a iesit inca fum, ai sanse de 100% sa nu fie niciunul explodat

http://www.refurbish...tor_umflat2.jpg
[ http://www.refurbished-computers.ro/media/catalog/product/cache/1/image/600x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/c/o/condensator_umflat2.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Hider141, 17 June 2022 - 09:47.


#5
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,033
  • Înscris: 15.06.2004
Pe langa placa de baza e posibil ca si sursa sa faca probleme - si aia are condensatori care se duc in timp...

Subscriu la parerea celorlalti - cere inlocuirea cu un PC mai nou.

#6
vestale

vestale

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,913
  • Înscris: 24.11.2002
Ca sa fii mai sigur ca e o problema hardware si nu una de la windows, instaleaza/salveaza o distributie LIVE de linux pe un stick sau un fara-piraterie's boot cd si pornesti cu el PC-ul(vezi ordinea de bootare in BIOS). Daca acolo totul e ok si nu ai probleme cateva zeci de minute si folosit mai intens, inseamna ca Windowsul e de reinstalat. Daca nici acolo nu porneste inseamna ca e problema fizica: sursa, placa de baza, mai putin proababil HDD-ul.
Dar sfatul meu e de trecut la un PC mai din ultima jumatate de deceniu, Windows Xp poate rula si in masina virtuala, daca ai aplicatii ce nu s-au actualizat pe 7 sau 10.

Edited by vestale, 17 June 2022 - 11:04.


#7
mmiblue

mmiblue

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 16.06.2022
nu e nimic dezlipit sau topit pe placa de baza.

#8
apaxtc

apaxtc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 534
  • Înscris: 03.05.2010
vezi "placutele" ram !

#9
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,033
  • Înscris: 15.06.2004

Vizualizare mesajmmiblue, pe 17 iunie 2022 - 11:18, a scris:

nu e nimic dezlipit sau topit pe placa de baza.

Ti s-a spus sa te uiti dupa condensatori scursi/umflati.

Nu a zis nimeni de dezlipit/topit. Ai si poza mai sus la ce sa te uiti.

Ce procesor are PC-ul tau ?

#10
Sephh

Sephh

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 547
  • Înscris: 28.04.2006
Trebuie sa resetezi bios-ul din jumper ca sa revina semnalul pe monitor. Vezi pe placa de baza unde scrie bios, muti jumperul cateva secunde pe ceilalti pini si apoi il muti la loc.

Apoi intri in bios, setezi sa ia boot de pe cd-rom. Instalezi windows-ul.

#11
sirgoofy

sirgoofy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,066
  • Înscris: 06.09.2008
verifica hardul pe alt calculator, asta trebuia sa faci imediat, nu te apuci sa formatezi si instalezi pe un hard praf ca patesti ca acum..
Nu zic ca 100% e hardul dar e f probabil, asta banuind ca NU s-a umblat recent in unitate, hardware sau software

Edited by sirgoofy, 17 June 2022 - 13:08.


#12
1000FPS

1000FPS

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 238
  • Înscris: 29.12.2016
Verifica placutele ram, scoate ramii si incearca sa aprinzi pc ul doar cu un singur modul de ram in sloturi diferite.

Edited by 1000FPS, 17 June 2022 - 15:22.


#13
sandratoms1980

sandratoms1980

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 379
  • Înscris: 27.07.2021

View PostSephh, on 17 iunie 2022 - 12:43, said:

Trebuie sa resetezi bios-ul din jumper ca sa revina semnalul pe monitor.

Buna gluma asta ;)

View Postsirgoofy, on 17 iunie 2022 - 13:05, said:

verifica hardul pe alt calculator, asta trebuia sa faci imediat, nu te apuci sa formatezi si instalezi pe un hard praf ca patesti ca acum..
Nu zic ca 100% e hardul dar e f probabil, asta banuind ca NU s-a umblat recent in unitate, hardware sau software

Din povestirea lui, nu mai are semnal pe monitor DELOC.
Hardul intervine in ecuatie mult mai tirziu decit BIOS, care si asta da semnal la monitor.
Deci, vezi comentariul meu anterior.

View Postmmiblue, on 17 iunie 2022 - 07:55, said:

aveți idee cum remediez problemele acestea?
Scoate absolut TOATE piesele de pe placa de baza, IN AFARA de procesor + cooler si 1 placuta RAM (montata ion slot potrivit, conform manual).
Daca porneste - pui la loc piesele una cite una.
Daca nu porneste - apeleaza la cineva care se pricepe.

#14
mmiblue

mmiblue

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 16.06.2022
nu am condensatori cursi sau umflați. procesorul este AMD Athlon II X2 250 dual core. am un singur modul ram de 2gb, pe care l-am mutat dintr-un slot în altul fără nici un rezultat.

#15
Motanu13

Motanu13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,599
  • Înscris: 10.02.2011

Vizualizare mesajmmiblue, pe 17 iunie 2022 - 07:55, a scris:

înainte de asta se bloca la ecranul de încărcare Windows, fără restart.
ultima data când a pornit Windows, programele se deschideau foarte greu sau nu se deschideau deloc. de abia am reușit sa ii dau "shut down" normal. nu cred ca am viruși și nici programe inutile în startup nu am. m-am gândit ca de vina e HDD, acesta fiind vechi.
am vrut sa reinstalez Windows cu formatarea partiției c, am modificat din bios ordinea de boot (dvd writer-ul sa fie primul), data și ora, fiindcă erau puțin în urma. după aceste modificări, nu mai am deloc semnal pe monitor. aveți idee cum remediez problemele acestea?
Nu pentru ca-i vechi se bloca  HDD-ul ci pentru ca are badu-ri.
Deconecteaza tot de la placa de baza, scoate si placa video daca ai si lasa doar procesorul si ram-ul. Doar cu procesor fara ram ar trebui ca placa de baza sa scoata niste bipuri sonore cu conditia sa ai un buzzer, daca nu misca nimic fa-i si un reset de bios si verifica si pinii la procesor. Banuiesc ca n-ai umblat la procesor sa schimbi si pasta termica.

Edited by Motanu13, 17 June 2022 - 20:37.


#16
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 63,033
  • Înscris: 15.06.2004

Vizualizare mesajmmiblue, pe 17 iunie 2022 - 19:53, a scris:

nu am condensatori cursi sau umflați. procesorul este AMD Athlon II X2 250 dual core. am un singur modul ram de 2gb, pe care l-am mutat dintr-un slot în altul fără nici un rezultat.

Ala e procesor din 2009. Deci calculatorul tau are cam 12 ani. Piesele din el sunt cam terminate ca sa zic asa.
Si un hard de vechimea asta ar trebui a fie uzatsi sa aiba bad-uri dac a fost folosit zilnic.

Nu meritasa-ti bati capul.

Da, poti incerca ce s-a zis mai sus - gen reset de BIOS - uneori astea vechi mai fac figuri la pornire care se rezovla asa de genul sa nu mai vada placa video.

Daca ai piese de schimb poti sa le incerci - alt HDD, alt RAM, alta placa video daca nu e onboard...

Alta solutie s-a zis mai sus - deconectezi toate componentele - cu cabluri cu tot - lasi doar palc de baza si sursa, fara memorii conectata si vezi dac se aud bip-uri la pornie
Daca nu se aud, e dusa palca de baza. Daca se aud adaugi memoriile si vezi ce se intampla.
Si tot asa.... Placa video... la final HDD...

Mai poti eventual apela la un prieten care se pricepe.

La un service nu merita - PC-ul tau e bun de cosul de gunoi - poate doar carcasa sa ma ivaloreze ceva daca nu e PC brand. deci mi mult de 100 de lei nu mai face - cel mult.

#17
ando01

ando01

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 928
  • Înscris: 17.12.2006

View Postmmiblue, on 17 iunie 2022 - 07:55, said:

calculatorul pornește, dar, înainte de încărcarea sistemului de operare (XP sp 3), îmi apare un ecran negru și se resetează. înainte de asta se bloca la ecranul de încărcare Windows, fără restart. nu pornea nici în "safe mode", nici cu "Last good known configuration". ultima data când a pornit Windows, programele se deschideau foarte greu sau nu se deschideau deloc. de abia am reușit sa ii dau "shut down" normal. nu cred ca am viruși și nici programe inutile în startup nu am. m-am gândit ca de vina e HDD, acesta fiind vechi. am vrut sa reinstalez Windows cu formatarea partiției c, am modificat din bios ordinea de boot (dvd writer-ul sa fie primul), data și ora, fiindcă erau puțin în urma. după aceste modificări, nu mai am deloc semnal pe monitor. aveți idee cum remediez problemele acestea?

scoate ramii, curata-i de praf, scoate placa video (daca nu e integrata) si curat-o,
apoi scoate calculatorul afara si curata tot de praf
poti avea surprize placute

#18
manic_user

manic_user

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,936
  • Înscris: 16.01.2007

Vizualizare mesajeiffel, pe 18 iunie 2022 - 06:57, a scris:

[...] Nu meritasa-ti bati capul. [...]

Subscriu!

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate