Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA
 Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac
 Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...
 BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim
 

Schimbarea frecventa a job-ului: salariu mare?

- - - - -
  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
Ann0nyym0us

Ann0nyym0us

    Arrogant bastard

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,413
  • Înscris: 15.12.2009
La mine pare sa se confirme. Cand am trecut de la primul loc de munca la al doilea (2 ani) am primit o oferta cu 60% mai mare. Trecand de la al doilea loc de munca la al treilea (2 ani), oferta cu 40% mai mare.

Domeniul a ramas aceleasi, atributiile variaza destul de putin, gradul de responsabilitate a crescut, insa nu dramatic.

De fiecare data cand mi s-a facut oferta de "retentie", venea cu o marire de 5-10%.

La voi care e experienta? Schimbarea locului de munca e mai eficienta la cresterea venitului decat "cresterea" in firma pe perioada lunga? Sunt si alti factori care influenteaza?

Edited by Ann0nyym0us, 12 June 2022 - 10:42.


#2
dev2000

dev2000

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 186
  • Înscris: 27.09.2016
Cred ca depinde mult de contextul economic. Daca incepe criza nu cred ca vor mai fi cresteri salariale - in orice caz nu ceva care sa tina pasul cu inflatia

#3
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013
In primul rand schimbarea locului de munca. Depinde si de domeniu totusi. Asa se "negociaza" cu adevarat.
Exista o limita pe care cand o vei atinge nu mai cresti salarial.

#4
pupama

pupama

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,557
  • Înscris: 15.05.2010

 Ann0nyym0us, on 12 iunie 2022 - 10:36, said:

La voi care e experienta?

Acelasi angajator de 8 ani de zile, am schimbat departamente si am urcat doua pozitii. As apune ca majorarea financiara a fost de +300%

#5
Basso

Basso

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 687
  • Înscris: 26.08.2005
Acum 2 ani si jumatate am facut reconversie profesionala si m-am angajat la o multinationala mare ca "junior". Maririle anuale erau undeva la 4-5%, fapt care m-a ambitionat sa studiez mai mult, sa iau niste certificari si sa schimb job-ul. De curand am schimbat compania, salariu dublu comparativ cu job-ul anterior. Pe langa salariu si conditiile de lucru sunt mai bune, mai multa transparenta, posibilitati de avansare, etc. Ca sfat general ar fi sa va faceti profil pe linkedin (daca nu aveti deja) si sa-l tineti cat mai actualizat. Pe mine m-au cautat de la actualul angajator, nici macar nu am aplicat la ei. Deci, da si la mine se aplica treaba cu schimbatul job-ului pentru un salariu (mult) mai mare.

#6
connectorxp

connectorxp

    Avid mountaineer.

  • Grup: Moderators
  • Posts: 14,898
  • Înscris: 14.11.2004
La noi in aviatie este fluxul asta de personal care vine si pleaca pe oferte mai bune decat poate angajatorul, urmand si eu sa plec la o oferta net superioara la ce poate oferi compania.

#7
undele

undele

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 12.06.2022
Depinde foarte mult de domeniu, dar si de pozitie si conjunctura.
Ca exemplu in clasa de jos de muncitori calificati/necalificati nu o sa vezi crestere de venit prin plecare la alt angajator pentru aceeasi munca decat in cazuri fericite si undeva la 10%. Cat despre cresterea de venit prin vechime, e aproape inexistenta la nivelul asta, se mai maresc salariile doar cand se mai schimba legile cu privire la salariul minim, la taxele pe munca, etc. In zona asta de jos e cumva facuta o intelegere nescrisa ca sa nu se strice piata, doar in situatii exceptionale se fac oferte mai generoase, ca exemplu daca iti moare angajatul in care statea toata treaba, atunci vei fi nevoit sa oferi mai mult pentru a gasi poate chiar in aceeasi zi un inlocuitor... dupa care ai 3 luni la dispozitie sa gasesti unul mai ieftin si sa scapi de cel scump daca nu simti ca aduce acea plus valoare pe care ai plusat-o la venit.
Cat despre maririle din cadrul aceleiasi firme, nici ele nu sunt spectaculoase in zona de jos a piramidei companiei. In anumite companii diferenta sta mai mult in titlu, te numeste sef de echipa ca a plecat cel vechi din companie, dar ca salariu nu te va ridica prea mult. In schimb in zona de top management e altceva... poti sa ajungi sa iti dublezi venitul peste noapte doar prin acceptarea aceleiasi pozitii din cadrul unui departament diferit.

#8
sandratoms1980

sandratoms1980

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 481
  • Înscris: 27.07.2021
Zilele trecute am citit ceva pe net, nu stiu daca se aplica si in Romania sau daca e adevarat: bugetul de angajari noi e mai mare decit ala de retentie - si asta era sfat pentru succes la job.
Se pare ca e adevarat, si in general, si in RO.

#9
onisifor12

onisifor12

    Junior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,389
  • Înscris: 27.08.2013
Da, angajatorii nu sunt străini de ideea de plafonare, plictisire, randament scăzut, demotivare o dată cu timpul. De asta „aleargă” după „fresh meat”.

#10
Soulstream

Soulstream

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,023
  • Înscris: 03.02.2014
Dap, in general schimbarile de job aduc mariri mai mari decat ramanerea la job-ul curent si asteptarea maririlor anuale oferita de firma. Regula asta se aplica pana ajungi la nivelul de salariu X (X difera in functie de domeniu) care e limita superioara pt meseria respectiva si chiar trebuie sa fii  "special" in domeniu sa depasesti cu mult acea limita.

Si eu am schimbat de 2 ori job-ul in cariera mea de 10 ani, si la fiecare schimbare de job am cerut aproximativ 40% in plus si am obtinut. In acest moment, la nivelul meu salarial, o crestere de 40% e destul de nerealista, dar daca as dori o schimbare, as cere undeva intre 15-20% si as fi multumit.

#11
DrLexic

DrLexic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 313
  • Înscris: 01.08.2010
Mie, care lucrez la o banca mare ca DevOps, mi-au dat marire de 250 de lei dupa 1 an jumate-doi. Adica mare bataie de joc. Bonusul anual a fost consistent, am luat calificativul exceeded expectations. Doar ca mie mi se rupe de laude si vreau bani, mai ales ca e inflatie mare.

Ce am facut? Pai mi-am updatat profilul de linkedin si au venit ofertele. M-au acceptat in alta parte. M-au intrebat in primul mesaj pe linkedin care e suma care m-ar determina sa fac schimbarea. Am pus un 20% (mai mult mi s-a parut irealist pentru ca am mai auzit la 2-3 oameni ce salarii au, nu am multe feedback-uri) peste ce iau aici, macar 3 zile de WFH si mai vad saptamana viitoare. Le-am zis si ce tehnologii IT m-ar interesa. Nu schimb jobul doar pentru bani. Poate imi ofera mai mult decat am cerut. Am mai patit asa. La fel si prietena mea care nu lucreaza in IT.

Edited by DrLexic, 12 June 2022 - 18:36.


#12
ambr0zie

ambr0zie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,539
  • Înscris: 04.01.2006
Eu sunt la a treia firma serioasa, pentru ca la inceputul carierei am avut doua servicii de care n-are sens sa amintesc.
La prima am stat 9 ani si am facut o greseala mare stand atat. Am pornit de la un salariu mititel, am avansat relativ repede, si profesional si salarial, dar dupa 4 ani, dupa ce am pierdut concursul pentru o promovare ierarhica, am batut pasul pe loc. Devenisem omul rau pentru ca anumitor persoane din conducere nu le mai placea de mine. Brusc, ca pana atunci eram apreciat. Dupa alti 2 ani m-am mutat pe alta echipa, am stat 3 ani si valea, din mai multe motive.
Dupa 9 ani de munca ajunsesem la 700 de euro, ceea ce pentru domeniul meu era slabut spre mediu, mai ales ca facusem performanta.
Motivul plecarii era ca dupa 3 ani in care facusem treaba buna pe echipa a doua, m-am trezit ca managementul desfiinteaza echipa mea si urma sa fie comasata cu alta. Mai mult de munca, o activitate mai stresanta, asa ca am plecat. Cand nu te simti apreciat si nici nu iti place activitatea, daca ai alternative, n-are sens sa stai.

La firma 2 am plecat pentru o marire salariala de 10%. Putin. Numai ca eram hotarat sa plec, se adunasera multe si vedeam ca n-am viitor deloc. Nu aveam pretentii sa imi iau o vila din marirea de salariu, dar nici bataie de joc.
Experienta a fost OK la inceput, dar din anumite puncte de vedere am ajuns din lac in put. Cand trebuia sa am prima evaluare anuala, firma (mare) a fost cumparata de alta firma. Care a decis ca maririle se anuleaza. La urmatoarea evaluare anuala, incepuse pandemia. Doua sincronizari perfecte. CIuciu marire.
Mai era si ceva unde s-a vazut clar tactica de a prefera sa ai rulaj de angajati noi cu salarii mai mari decat sa maresti salariile celor vechi, tactica pe care nu o inteleg. Se ajunsese la situatia absurda prin care un angajat vechi de 2-3 ani nu primea mariri anuale sau bonusuri, dar unul nou care se angaja, in aceeasi echipa si aceeasi pozitie, primea cu 70% mai mult. Fara experienta deosebita sau ceva similar. Si nu erau cazuri izolate.
Am scapat greu din mocirla aia, si ca idee, dupa 3 ani de munca acolo, cel pe care l-au ales sa ma inlocuiasca primea cu 30% mai mult. Sincer, mi-a pasat prea putin cat ia altul, dar asta a fost bataie de joc, mai ales ca proiectul pe care lucrasem devenise un rahat imens, cu munca enorm de multa si in gol, client absurd, tot ce trebuie.

La firma 3, serviciul actual, am fost contactat pe LinkedIn direct de recrutorul firmei. Avusesem un interviu cu vreo 4 ani inainte, dar fusesem respins fara un feedback clar. Ulterior mai aplicasem, pentru ca firma avea o imagine buna, dar nu fusesem chemat. Acum ma cautase el. Am luat interviurile. Am cerut un salariu nu de speriat (eram foarte disperat sa plec din firma 2 asa ca am cerut cat aveam acolo, dar as fi acceptat si mai putin). Mi s-a oferit cu 20% mai mult si desigur ca am acceptat.

La ambele servicii anterioare nu primisem o contraoferta. Ma rog, la primul, in ultima mea zi de preaviz ( :) ) cand deja semnasem actele demult la firma 2, ma ia afara unul mare din conducere si incepuse ca la piata - cat vrei sa iti dam sa ramai? vrei sa te facem team leader? etc. Acolo a fost si ambitia mea si nu regret, pentru ca de ani buni isi batusera joc de mine desi trasesem ca un cal, tineam singur o echipa si spusesem clar ca vreau sa evoluez profesional. Nu eram lasat sa ma transfer la echipe mai bune, preferau sa angajeze oameni noi.

La firma 2, fiind peste masura  de scarbit, le-am zis clar ca nu accept nicio contraoferta. Nici nu stiu daca s-ar fi obosit, aveau tactica de care am vorbit, oamenii vechi si buni erau tinuti pe acelasi salariu, iar cei noi, pe acelasi post, primeau mult mai mult.

La serviciul actual vad ca se incearca sa se tina oamenii. Am avut doi colegi in echipa care au vrut sa-si dea demisia (nu stiu daca la cacealma sau pe bune) si li s-au oferit posturi superioare, pe salarii foarte mari. Nu au fost cazuri singulare. De asemenea, chiar tinand cont de inflatie, am fost multumit de marirea anuala.

Nu sustin ca stiu toate firmele si domeniile din Romania, dar unde ma invart eu - corporatii unde nu faci munca de guru - ca sa avansezi salarial TARE intr-o firma incat sa nu fii tentat sa schimbi barca ai cam doua alternative
- sa fii foarte bun si dornic sa inveti lucruri noi, dar sa fii si lasat. Pentru ca am vazut personal foarte multe cazuri de manageri incompetenti, care nu iti permit progresul, doar sa dai cu sapa pe plantatie si sa primesti, in cazul bun, 5% pe an
- sa ai bafta sa fii "remarcat" desi nu meriti in mod deosebit. Si aici cunosc multe cazuri de oameni remarcati pentru pupat in fund. Nu am fost tentat niciodata, pur si simplu nu pot. Una e sa fii respectuos cu orice coleg indiferent de statutul ierarhic si alta e sa te guduri.

Altfel, cam la 2-3 ani e o idee sa iei in calcul varianta plecarii, daca vezi ca esti nemultumit de evolutia salariala/profesionala, de atmosfera si perspective.
Regret mult ca am stat la primul meu serviciu 9 ani, dupa ce am pierdut promovarea (si mai ales dupa ce am vazut atitudine inrautatita mult dupa acel episod, si stiu si de ce, pentru ca unii nu pot trai fara sa bage strambe desi nu era cazul). Nu neaparat ca mi-a fost frica de schimbare, dar eram naiv si am crezut ca daca-mi vad de treaba ca pana atunci, o sa vina si roadele.
Personal cred ca e o idee buna sa te gandesti la plecare cand vezi ca:
- faci treaba buna, progresezi dar asta nu se vede la mariri
- nu ai perspective de viitor - repet, nu sa treci intr-un an de la 500 de euro la 4000, dar daca vezi ca nu ti se ofera sansa de a evolua, risti sa pierzi vremea
- vezi ca firma are politica fatisa de a prefera sa angajeze oameni noi pe salarii mari decat sa tina oamenii din prezent multumiti (si ma refer la asteptari realiste)
- caz mai particular, daca vezi ca tu ca individ nu ai sansa de a evolua si bati pasul pe loc in timp ce colegii evolueaza, atunci ori i s-a pus pata cuiva, ori nu te potrivesti din vina ta in activitate/comunitate.

#13
lg

lg

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,743
  • Înscris: 20.08.2004
E un lucru cunoscut de toti cei trecuti putin prin viata ca adevarat ele mariri salariale sunt doar prin schimbarea locului de munca. Exceptiile de la aceasta regula sunt... exceptii.

#14
balhas

balhas

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 25.04.2010
Lucrez de ceva ani in sistemul national de aparare, pornind de jos de la primul grad de soldat. Prima marire consistenta a aparut cand am schimbat statutul dupa 3 ani, am mers la "scoala" am avansat si o data cu asta si o marire cam cu 30%. Am tinut o asa cativa ani iar incepand cu anul trecut am aplicat pt un post tot din sistemul national de aparare, mi am dat demisia si am fost incadrat  automat la noul loc de munca dupa o selectie destul de "dura". Este total diferit fata de ce faceam inainte, mult mai multa responsabilitate , standardele sunt foarte ridicate si salariul este pe masura aprox 70% in plus.

#15
Arhanghelul_Mihail

Arhanghelul_Mihail

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 652
  • Înscris: 06.01.2022
Bugetele de angajare-s mai mari decat bugetele de retentie. In 99,99% din cazuri. Schimbarea locului de munca la 3-4 ani este mai benefica decat zacutu-n post 10-15 ani..

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate