Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare bicicleta copil 5 ani.

Recomandare kit automat acces usa

[email][nvidia] Your GeForce NOW ...

Site nesigur
 Baghetele ornamentale intre foile...

O recomandare pentru o camera ful...

Pareri magazin online quickmobile?

Unde gasesc banane albastre?
 Despre compania de aministrare Sq...

Durere taietura deget dupa 2 luni

Dalți gravare lemn

Didgeridoo
 Motorola Edge 50 Ultra

Gaura perete apartament cu evitar...

Orientare antena prime focus

Problema conectare mail yahoo
 

instalare fibră optică RCS&RDS

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
RaduGL

RaduGL

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 21.11.2012
Salut,
Recent, tatăl meu, care este titularul contractului, a fost contactat telefonic de digi pentru a trece de la cablu UTP la fibră optică.
Din păcate nici eu nu mă pricep pe acest domeniu, și aș avea câteva întrebări:

1) în casă se poate păstra cablul utp vechi sau trebuie tras cablu nou?
din ce am citit pe internet, am înțeles că se poate monta un ONT la intrarea în apartament astfel încât să păstrăm cablul vechi?
din anumite motive aș prefera să fie păstrat cablul vechi

2) nu avem router (wifi), nu am avut niciodată și nici nu avem nevoie, cel puțin momentan.
(singurul PC din casă este conectat la internet direct prin cablu)
instalarea fibrei optice implică automat și instalarea unui router?

Vă adresez aceste intrebari pentru a ști cum discut problema cu cei de la RDS.
Mulțumesc.

Edited by RaduGL, 10 June 2022 - 14:10.


#2
KoShiMin

KoShiMin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,813
  • Înscris: 06.09.2006
1. Da, poți păstra cablul vechi
2. Nu, dacă ai doar un singur dispozitiv conectat la net, nu e neapărat necesar să mai pui și router.

Când vin cei de la RDS să-ți pună fibra îți vor face ei toate setările necesare, nu pleacă decât atunci când au probat conexiunea și aceasta merge.

Edited by KoShiMin, 10 June 2022 - 14:11.


#3
crocko.dilul

crocko.dilul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,533
  • Înscris: 30.07.2007
Zic si eu doua vorbe, in calitate de beneficiar, nu de specialist.
Asa cum s-a spus mai sus, poti pastra cablul UTP existent.
Totusi, eu as solicita instalarea ONT-ului ala intr-un punct central al apartamentului, nu imediat dupa usa. Fibra optica e subtire si se "pozeaza" usor.
Aparatul ala pe care il vor monta emite si semnal wi-fi, poate pe viitor vei folosi.
Sau macar, daca il intalezi la intrare in apartament, vorbeste cu ei sa lase vreo zece metri de fibra colac, netaiata ca sa poti muta ulterior.
N-ai spus nimic despre cablul TV, din "cutia" RDS iese si ala :)

#4
rogerlecoco

rogerlecoco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,049
  • Înscris: 18.02.2004

 crocko.dilul, on 10 iunie 2022 - 15:44, said:

Zic si eu doua vorbe, in calitate de beneficiar, nu de specialist.
Asa cum s-a spus mai sus, poti pastra cablul UTP existent.
Totusi, eu as solicita instalarea ONT-ului ala intr-un punct central al apartamentului, nu imediat dupa usa. Fibra optica e subtire si se "pozeaza" usor.
Aparatul ala pe care il vor monta emite si semnal wi-fi, poate pe viitor vei folosi.
Sau macar, daca il intalezi la intrare in apartament, vorbeste cu ei sa lase vreo zece metri de fibra colac, netaiata ca sa poti muta ulterior.
N-ai spus nimic despre cablul TV, din "cutia" RDS iese si ala Posted Image

Acum depinde de ONT. Unele au port RF, altele nu.
Daca n-are port RF si se vrea TV, se va instala un mininod pentru partea de CATV.

#5
RaduGL

RaduGL

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 21.11.2012

 crocko.dilul, on 10 iunie 2022 - 15:44, said:

N-ai spus nimic despre cablul TV, din "cutia" RDS iese si ala Posted Image

sincer am crezut că rămâne vechiul cablu coaxial.
cu ce anume se va înlocui?

și ca să mai dezvoltăm puțin subiectul, cât de util este acest upgrade la fibră optică?
avem cel mai ieftin abonament de internet si este arhisuficient, nu am avut probleme cu viteza prea mică.

Edited by RaduGL, 10 June 2022 - 16:50.


#6
csachiri

csachiri

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,446
  • Înscris: 03.04.2007
Fibra optica pana în casa
FTTH

#7
crocko.dilul

crocko.dilul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,533
  • Înscris: 30.07.2007

 RaduGL, on 10 iunie 2022 - 16:41, said:

sincer am crezut că rămâne vechiul cablu coaxial.
cu ce anume se va înlocui?
Pai nu, ideea e ca tu ai (probabil) reteaua CATV configurata cumva, cu "splittere". Cutia pe care o vor instala are si iesire CATV. Trebuie sa vezi cum imparti semnalul.

#8
RaduGL

RaduGL

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 95
  • Înscris: 21.11.2012

 crocko.dilul, on 10 iunie 2022 - 16:50, said:

Pai nu, ideea e ca tu ai (probabil) reteaua CATV configurata cumva, cu "splittere". Cutia pe care o vor instala are si iesire CATV. Trebuie sa vezi cum imparti semnalul.

da, avem 2 TV și un splitter de la care pleacă un cablu TV în dormitor.
va fi afectată configurația?

#9
crocko.dilul

crocko.dilul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,533
  • Înscris: 30.07.2007
Nu cred.
Daca montezi ONT la intrare trebuie cablu TV pana la splitter (cablu care probabil ca deja exista) :)
Altfel, poti monta ONT aproape de splitter.

#10
Bitterblue

Bitterblue

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 398
  • Înscris: 25.02.2020

 RaduGL, on 10 iunie 2022 - 16:41, said:

și ca să mai dezvoltăm puțin subiectul, cât de util este acest upgrade la fibră optică?
avem cel mai ieftin abonament de internet si este arhisuficient, nu am avut probleme cu viteza prea mică.

Încă un consumator de curent. :)

Oferă posibilitatea conectării unor dispozitive mobile (telefon, tabletă, laptop) fără cumpărarea sau închirierea unui router. Pentru că noul consumator de curent face și treaba unui router.

#11
stoshiba

stoshiba

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,838
  • Înscris: 22.02.2014
Consuma 10Wh ori 8000 ore pe an.

#12
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
Sa vezi cand afli ca are nevoie si de-un loc intr-o priza.

#13
crocko.dilul

crocko.dilul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,533
  • Înscris: 30.07.2007
Sau doua, depinde cu ce vin baietii....:)

#14
echoFourZero

echoFourZero

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 120
  • Înscris: 10.02.2022

View PostRaduGL, on 10 iunie 2022 - 14:01, said:

Salut,
Recent, tatăl meu, care este titularul contractului, a fost contactat telefonic de digi pentru a trece de la cablu UTP la fibră optică.
[....]
Putea refuza trecerea. Eu am facut asta in 2020 cand am fost sunat fix pentru acelasi lucru. Anyway, daca ai coaxialul deja, UTP ai zis ca ai, la instalare ONT poti sa refolosesti sarmele vechi ca sa nu mai tragi altele noi. Depinde daca cele vechi sunt okay, Pur si simplu in clipa in care se face trecerea din punctul tau de vedere nu se schimba nimic. Doar ca platesti mai mult la factura de energie.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate