Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...
 Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 

Ipohondrie sau anxietate?

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
ionutmdfk2000

ionutmdfk2000

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 09.01.2021
Haideti să va spun problema mea.
Am avut un moment in care nu puteam trage adanc aer in piept si am citit pe net tot felul de chestii (cancer, boli) si de atunci ma gandesc sa nu am ceva si mereu simt ca nu pot trage aer in piept..ca nu pot respira, dar de fapt pot..de respirat respir normal, doar ca uneori cand simt nevoia sa trag aer in piept nu pot alteori pot.Mi-am facut consult, doctorii au spus ca nu am nimic, am facut analize la sange au iesit bine, radiografie pulmonara si mi s-a zis ca nu am nimic la plamani ca sunt curati.
Si acum orice citesc sau aud de boli ma sperie si ma gandesc ca le am si eu.
Deci clar sunt ipohondru.
Vreau sfaturile voastre.ce sa fac? Cei care au fost ca mine. Cum ati rezolvat asta?
Nu fumez, nu sunt obez.In greutate nu am scazut, sunt slabuț.La doctori mi s-a zis ca e posibil sa fie pe baza de anxietate.
Am uitat sa mentionez, lucrez intr o locatie unde lumina este inchisa, nu vine de afara..si aerul la fel, si vin oameni care fumeaza, eu fiind nefumator mi s-a spus ca si de la asta poate fii.
Lucrez 12 ore..la o casa de pariuri sportive. oricat as sta la aer liber..sa zicem 2 3 ore din alea 12..ca mna am clienti, sunt totusi atatea ore..si stau si cocosat, vin tot felul de miros uri..si sincer.da, problemele au aparut de cand m-am angajat aici.Dar si ipohondru sunt..ca am frica de boli.
Am avut covid in octombrie, anul trecut.Doar ca, am fost la controale. spirometria a iesit bine, saturatia de oxigen la fel..la plamani nu se aude nimic, in greutate n am scazut, si am facut si o radiografie la plamani sa fiu sigur si nu am nimic.
Doar ca am momentele astea uneori cand nu pot trage aer in piept, simt ca il blocheaza ceva(doar uneori, alteori pot) cum am mai spus..cred ca e pe baza de anxietate si de la locul de muncă ca stau cocoșat.e lumina/aer inchis..vin oameni care fumeaza acolo si nu suportul mirosul de tigare..si mna
Si sunt cam dese fazele cand nu pot trage aer in piept..si uneori simt si in piept o intepatura mica..
REPET: Spirometria a iesit bine, la plamani nu se aude nimic, saturatia de oxigen a iesit bine, radiografia pulmonara a iesit bine, mi s-a spus ca am plamanii curati si caile de respiratie sunt deblocate..

#2
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,208
  • Înscris: 06.01.2007
Apuca-te de fumat si o sa-ti pese mai putin de sanatatea ta.
Tu se pare ca ai nevoie. Eu ar trebui sa ma las, dar tot capul e de vina, nu-mi da voie si nu stiu cum sa-l pacalesc.

#3
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015
Pari să o te duci puțin în ipohondrie.

Ipohondria e o afecțiune în care cauți tot felul de investigații medicale sau tratamente, pentru afecțiuni imaginare. Adică, dacă te consultă doctorul X, cardiolog, și-ți spune că ești ok, nu e nimic în neregulă, iar tu alegi să te duci la Y, pe ideea "să mai aud o părere", asta e un comportament problematic. După Y va urma și Z, și tot așa.

Asta cu trasul aerului în piept e foarte frecventă la anxietate. Majoritatea care avem probleme descriem fix cum descrii și tu, simțim că nu putem respira până la capăt, cumva nu găsim suficient aer. Intervine și un cerc vicios. Încercând să tragi mai mult aer, începi să hiperventilezi, corpul tău intră puțin într-un mod de alertă, iar unele funcții încep să îți cedeze. Poți ameți, poți transpira, fără să ai nevoie să faci alea, doar pe sistem nervos. De-asta, când simți că n-ai suficient aer, contra intuiției, ar trebui să cauți să respiri cât mai puțin. Ajută exercițiile unde numeri fiecare respirație și inspirație. Eu folosesc un exercițiu de 4 secunde, 4 secunde inspir, 4 secunde țin în piept, 4 secunde expir, 4 secunde țin, 4 secunde inspir, etc. Mă ajută faptul că mă distrag de la ce-mi creează probleme în momentul respectiv, numărând secunde alea. În general număr mai rar decât secunde, vreo două secunde pe fiecare, dar depinde. Găsește-ți și tu o numărătoare sau un ritual care să te distragă.

#4
victor29cr

victor29cr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,438
  • Înscris: 04.06.2016

View Postmaccip, on 09 iunie 2022 - 22:07, said:

Apuca-te de fumat si o sa-ti pese mai putin de sanatatea ta.
Tu se pare ca ai nevoie. Eu ar trebui sa ma las, dar tot capul e de vina, nu-mi da voie si nu stiu cum sa-l pacalesc.
M-am lasat de fumat(dupa18 ani) dupa ce am realizat ca fumatul nu este nici bun, nici rau. Doar stupid. Si eu mai stupid.

Initiator, si eu am problema cu respiratul dupa 8-10 ore de stat la birou. Doar ca nu in plamani, ci atunci cand incerc sa respir prin diafragma. Daca stau pe scaun, e ok. Cand sunt in picioare, ceva parca bloca aerul.

Ulterior am realizat ca muschii erau prea incordati in zona stomacului(abdominalii de sus) de atata stat pe scaun, in special semi cocosat. Efectiv muschii s-au scurtat.

Dupa 2 saptamani de abdomene s-a rezolvat.

Completez ce zice SmurfK cu un altfel de exercitiu. Daca ai impresia ca ramai fara aer, probabil concentratia de CO2 este mare.
Cel mai rapid rezultat este atunci cand inhalezi de doua ori si expiri incet. Adica inhalezi pana la jumate, mai inhalezi o data, si apoi dai aerul afara incet. Dupa 5-6 ori se vad efectele imediat.

Edited by victor29cr, 09 June 2022 - 22:29.


#5
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,287
  • Înscris: 13.01.2011
Stres auto indus, sau căpuț defect.
Ooori, poate ai o sursă de stres la muncă, coleg/colegă/șef, care te tachinează, iar tu fiind mai emotiv/sensibil...

Poate plictiseală, nu te simți împlinit la acel loc de muncă.

#6
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009
Nu esti neaparat ipohondru, numai ca nu esti intr-un mediu ok, iar organismul tau stie si simte asta, incearca sa se apere/opuna toxicitatii de acolo.
Nu stiu cum de li se da voie sa fumeze inauntru, stiu ca este interzis prin lege asta, demult.
Nu mai sta acolo, chiar te poti imbolnavi de plamani cu adevarat, de la fumat pasiv, non-stop. Este o expunere mai mare decat daca ai fuma tu cateva tigari pe zi, sper sa-ti dai seama de asta.
Medicii nu ti-au gasit nimic, fiindca nu ai dezvoltat inca vreo boala, cand iti vor gasi va fi putin cam tarziu. Ce vei face atunci, te vei apuca de tratament si stand tot acolo, luand antibiotice si sperand sa-ti treaca? Plus ca de la tutunul acela nu se imbolnavesc doar plamanii...

Asculta ce iti spun simturile tale, ca nu esti bine acolo unde esti si nici nu vei fi. Sunt destule case de pariuri, unde nu este voie sa fumezi inauntru, cauta poate au acolo un job liber.

Edited by Cr1spy, 09 June 2022 - 22:57.


#7
alinamanole001

alinamanole001

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 24.11.2020
Esti anxios. Iar simptomele includ pe langa  senzatia de nod in gat, transpiratii, batai neregulate ale inimii, agitatie...si toate cele pe care deja cred ca le-ai citit si pe care ti le readuc aminte medicii si insuficienta respiratorie, care mie mi-a aparut in prima faza, ca aici voiam sa ajung. Cunosc starea si ce inseamna un mediu stresant.  ANalizele ti-au demonstrat ca nu prezinti alte afectiuni, deci problema ramane stresul.

#8
ionutmdfk2000

ionutmdfk2000

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 09.01.2021
Multumesc frumos, tocmai de asta am postat aici..sunt curios cum au rezolvat alții asta..pentru ca habar am ce sa fac, nu am mai patit asta si mna.Fiecare raspuns ma ajuta, inca odata va multumesc !
Daca mai sunt si altii care imi pot da sfaturi, lasa ti le aici si le voi citii/asculta cu drag.

#9
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,287
  • Înscris: 13.01.2011
În principiu, sportul ajută, îți dă un tonus psihic, ai putere mai multă, ai mai multă încredere în propriile forțe.

Punctul 2, mai greu de obținut, autocontrolul, ăsta se obține mai greu, trebuie să te auto motivezi zilnic, pozitiv.

Nu ca maneliștii ori smardoii, care au impresia că dacă vorbesc tare, sau obscen, au o superputere, care de fapt este falsă, că poate să vină un nebun pe la spate, să îi pălească fulgerător, iar capetele de maneliști/golani, să se rostogolească pe asfalt.

#10
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009

View Postionutmdfk2000, on 09 iunie 2022 - 23:39, said:

Multumesc frumos, tocmai de asta am postat aici..sunt curios cum au rezolvat alții asta..pentru ca habar am ce sa fac, nu am mai patit asta si mna.Fiecare raspuns ma ajuta, inca odata va multumesc !
Daca mai sunt si altii care imi pot da sfaturi, lasa ti le aici si le voi citii/asculta cu drag.
Daca nu este nici lumina naturala, deci nici ferestre si nici nu se aeriseste in vreun fel, tu nu ai nici suficient oxigen respirabil acolo, pe langa tutunul pe care il inhalezi.
Lipsa de oxigen in organism iti poate da diverse simptome, printre care si respiratia scurta, senzatie de sufocare, batai accelerate ale inimii, care, in prima faza, sunt comune cu cele ale anxietatii sau mini atacurilor de panica.

https://drluca.ro/ar...azute-de-oxigen

Bine, ca si senzatia de sufocare in sine iti poate crea atacuri de panica sau anxietate. Sau pur si simplu poti ramane cu senzatiile astea mult timp, de la stresul indus.

Totusi medicii respectivi ar fi trebuit sa te intrebe ceva despre mediul in care stai sau lucrezi, dar cel mai probabil ori nu le-ai spus, ori au fost ei superficiali.
Si ce este mai rau in asta, faptul ca simptomele mai grave se pot instala brusc si nu treptat, deci ai grija cat mai stai in conditiile alea, care nu au fost interzise legal, asa in mod gratuit.

Edited by Cr1spy, 10 June 2022 - 03:43.


#11
Comandorul

Comandorul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 573
  • Înscris: 12.09.2021
Pare a fi atac de panică... dar nu cred să fie de la job, nu cred că e un job atât de stresant să lucrezi la o casă de pariuri, eu am doi prieteni ce lucrează ca tine, la case de pariuri și n-am văzut oameni mai relaxați ca ei...

#12
ionutmdfk2000

ionutmdfk2000

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 09.01.2021
Da stiu, doar că habar am..mereu ma gandesc ca nu pot respira..si chiar nu pot..e tot mai des treaba asta cu trasul in piept.
O sa merg si la u  psiholog

#13
pelecaci

pelecaci

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 291
  • Înscris: 03.06.2008
ipohondria si anxietatea merg mana in mana. sa mergi la psihoterapie e cea mai buna alegere

Edited by pelecaci, 18 June 2022 - 23:38.


#14
thalia

thalia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,934
  • Înscris: 07.11.2007

View Postionutmdfk2000, on 09 iunie 2022 - 23:39, said:

Multumesc frumos, tocmai de asta am postat aici..sunt curios cum au rezolvat alții asta..pentru ca habar am ce sa fac, nu am mai patit asta si mna.Fiecare raspuns ma ajuta, inca odata va multumesc !
Daca mai sunt si altii care imi pot da sfaturi, lasa ti le aici si le voi citii/asculta cu drag.

Si eu patesc la fel si mi se accentueaza la caldura sau la efort. E cumplit.

Am observat ca mi se acceptueaza starile in perioadele aglomerate la munca sau daca ceva nu e in regula cu ai mei.
Am facut toate investigatiile , pneumo, cardio, toate au iesit in limite normale. Noaptea la repaus nu am nimic.

Incerc sa iau Mg si incerc sa fac yoga. Uneori mi se liniste respiratia, alteori nu. Alte chestii nu m-au ajutat.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate