Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Mașini mici fașneț...

La multi ani @persona695!

La Multi Ani de Sfantul Andrei!
 Trebuie sa economisim energie sau...

That '90s Show (2023 - ...)

Recomandare cablu display-port (p...

Aparat pentru masurare radiatii t...
 Unde vedem parada militara Bucure...

Inregistrare audio fara consimtam...

Cum pun protectie in Google Walle...

Soba din tabla pentru atelier.
 HIT and RUN - (Fuga dupa adevar)

Proiect Erasmus -Vaccin si test pcr

Identificare dioda zenner

Cont SPV pentru PFA?
 

din ce in ce mai putin video

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
dizzy88

dizzy88

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 170
  • Înscris: 25.08.2008
componente: Intel G3450, Asus H81M-K, HD7770, Thermaltake LT-500P, 2x 4 GB DDR3 Kingston HyperX Beast, WD 1T 7200rpm 64MB, Seagate 2T, SSD 256 EVO850.
alte detalii: componentele par in regula, fara condensatori umflati etc.

prima data: browsing
- in prima secunda: blocuri de aprox. 100x100 pixeli ba de culoare alba, ba de culoare neagra, ba mutati intr-un loc vecin... asta pe aproximativ 60% din ecran
- secunda doi: ecran negru
Am tinut apasat lung pe butonul de power_on si astfel am inchis PC-ul

ecranul a ramas negru la urmatoarele 2 incercari de pornire

a 4a incercare: am scos placa video si am conectat 2 monitoare la placa de baza
- a bootat, totul mergea bine, dupa 1 minut am deschis Browserul, moment in care imaginea se blocheaza pe ecran, tinut lung apasat pe butonul de Power_on pt shutdown fortat

a 5a incercare: am lasat doar un monitor conectat
- windows afisa ca nu s-a inchis corespunzator si ca e recomandat sa fac verificari. Ii dau ca da, face verificari pana-n punctul in care isi ia iarasi freeze de imagine

urmatoarele incercari de start PC: fara semnal video pe monitor

Ce parere aveti? E doar sursa sau a mai luat si alte componente cu ea?

#2
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,701
  • Înscris: 29.06.2005
Incearca, pe rand, cu cate o singura memorie.

#3
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,258
  • Înscris: 15.04.2019
Și un sistem de operare portabil. Dacă ăla merge reinstall Windows. Dacă nu, placa de bază.

#4
_-livio-_

_-livio-_

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,399
  • Înscris: 22.10.2007
conecteaza monitorul  la gpu integrat si vezi daca mai face, cand iti apar patratele si tot felul de pixeli colorati e de obicei de la placa video.

#5
dizzy88

dizzy88

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 170
  • Înscris: 25.08.2008

View Postflorinel, on 08 iunie 2022 - 04:33, said:

Incearca, pe rand, cu cate o singura memorie.

mersi frumos pt sugestie

Am reusit sa inchid calculatorul in mod normal. In trecut memoriile nu ramaneau pe profilul XMP: cand intram in BIOS vedeam profilul disabled.
Acum am lasat o singura memorie de 4 GB, i-am redus frecventa la 1333 MHz si am setat mai multe lucruri pe Auto.

Inca n-am apucat sa testez si cu placa video, poate sistemul se misca ceva mai bine.

In acest caz ce e de vina: sloturile de RAM de la placa de baza, sau memoriile in sine? Sa caut ceva nou sau sh?

#6
jeffy86able

jeffy86able

    True Evil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,408
  • Înscris: 06.01.2012
Mai degraba memoriile.
Nu as incerca sa iau memorii ddr3 noi in ziua de azi.
Pur si simplu nu merita sa le platesti dublu.

#7
dizzy88

dizzy88

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 170
  • Înscris: 25.08.2008
se pare ca intregul sistem functioneaza in urmatoarele conditii, ambele indeplinite:
1. fara placa video dedicata (nu reuseste sa booteze Windows-u' 7 pana la capat, nu se aude sunetul de 'log on' in boxe, iar monitorul e lipsit de semnal video pe toate cele 4 porturi)
2. cu un specific DIMM de RAM in slotul A (in slotul B nu merge, iar celalalt DIMM nu merge in niciun slot) - primesc BSOD la fiecare boot, dandu-si restart luand-o de la capat

... dar, nu functioneaza mereu in aceste conditii, cateodata ii ia 1-2 boot-uri pana sa nu mai apara BSOD, dupa modificari aduse configuratiei RAM-ilor sau dupa scoaterea de GPU dedicat din sistem.


ps: am instalat si un tool sa urmaresc tensiunile de la PSU si arata f bine, chiar si trecerea de la idle la full load
ps2: ramane sa incerc cu alt GPU dedicat
ps3: eventual sa cumpar un DIMM nou de 8GB DDR3 (e sub 200 de lei). Cele pe care le am o sa le bag in garantie (din moment ce au 99 de ani)

eu va multumesc tuturor pentru support, daca mai aveti idei, sunt bine venite :)

#8
dizzy88

dizzy88

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 170
  • Înscris: 25.08.2008
in timp ce scriam postul anterior, mi-am dat seama ca n-am incercat mai multe boot-uri cu BSOD pentru cazurile NOK

asa ca am bagat si al 2lea DIMM si dupa 6 BSOD s-a stabilizat sistemul... Concluzia personala ar fi ca ram-ii sunt pe duca, dar mai merg inca.
Singura piesa care nu mai pune semnal video la iesire e GPU-u' dedicat.

#9
CapuGreu67

CapuGreu67

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 07.11.2014

View Postdizzy88, on 13 iunie 2022 - 16:38, said:

in timp ce scriam postul anterior, mi-am dat seama ca n-am incercat mai multe boot-uri cu BSOD pentru cazurile NOK

asa ca am bagat si al 2lea DIMM si dupa 6 BSOD s-a stabilizat sistemul... Concluzia personala ar fi ca ram-ii sunt pe duca, dar mai merg inca.
Singura piesa care nu mai pune semnal video la iesire e GPU-u' dedicat.


Poti verifica functionalitatea modulelor RAM cu mai multe unelte si de cateva ori. Dar eu as spune ca foarte putin probabil sa fie vre-un modul de RAM problema, sau sub nici o forma "pe duca". Modulele de RAM inca se vand cu 100 ani garantie asa cum au inceput sa se vand acum peste 10 ani. Modulele de RAM vor face probleme daca unul sau mai multi pini nu fac contact. A se verifica/curata cu atentie. Eu am intampinat o astfel de problema la un calculator care a stat multi ani fara sa fie pornit.
Eu am intampinat ceva similar cu o paca de baza Asus ( top lista acum 10 ani), dupa update de BIOS. Functioneaza minute sau zeci de minute ( sistem de operare Windows sau Linux ) dupa care se restarteaza sistemul dupa niste flapari de imagine. Daca configurez memoria la frecventa cu care mersese bine 10 ani, adica mai sus( de la 1333 Mhz, la 1600) , imaginea flapeaza dupa care se restarteaza sistemul cu o eroare de memorie. Verificat in mai multe versiuni de Windows si Linux. Deci este ceva cu placa de baza si nu din sistemul de operare, si de asemenea nici o problema cu modulele de RAM. Ce stiu sigur este ca placa video integrata functioneaza la 1333 Mhz, pentru ca se vede in BIOS, insa pare ca am acum o problema de functionalitate dupa update-un de BIOS, si nici nu am gasit cum sa fac downgrade, deoarece interfata de update a placii de baza nu suporta acest lucru. Astfel sistemul functioneaza la frecventa redusa corespunzatoare frecventei memoriei placii video integrate, respectiv 1333 Mhz, si este stabil. Dar nu sunt multumit pentru ca performanta memoriei RAM nu este cea din trecut avand in vedere frecventa de lucru redusa, Insa intentionez sa mai reverific posibilitatea downgrade-ului de BIOS.
Poate vrei sa verifici si tu acest aspect in cazul in care nu au rezolvat/identificat problema pana acum.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate