Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Cum scap de buruieni ?

Din ciclu: Am gresit! Cum ind...

Router HG8143A5 limiteaza viteza ...
 Cine a fost primul?

Curatenia si violenta la parnaie

Pareri ryzen 5 2600 second hand c...

[Ce] material as putea folosi
 Combina frigorifica stricata dupa...

Considerati muzica de dj muzica?

Unde gasesc Word Viewer 2003 Serv...

Radiere masina care nu a fost inm...
 Poate un motor acționa ca sa...

La multi ani @Mike1alike!

La multi ani @danghetau!

Golf IV sau Mini Cooper R50
 

Restart din senin iMac

- - - - -
  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,285
  • Înscris: 08.12.2006
Dupa ultimul update la Monterey care eu l am facut cu cateva zile in urma ( 12.4), MAc -ul meu se tot restarteaza de vreo 2 ori pe zi, il gasesc in ecranul cu useri si la pornire imi afiseaza un raport de erori si imi spune ca , darorita unor erori, MacOS ul s a restartat. Nu reusesc sa fac print screen la fereastra cu erori deoarece dispare odata ce se logheaza . Am trimis de fiecare data raportul la Apple

Configuratia: iMac (Retina 5K, 27-inch, 2017), Procesor 4,2 GHz Quad-Core Intel Core i7 , 16 G RAM, Radeon Pro580 8 G RAM

Dupa restart, calulatorul merge bine, nu se blocheaza sau nu are o functionalitatea defectuasa

Vi se intampla asta dupa ultimul update?

Edited by cuculea, 05 June 2022 - 13:57.


#2
paul_bh

paul_bh

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 601
  • Înscris: 05.03.2006
La nci un mac nu mi s-a intamplat, acum folosesc un Monterey beta pt developeri si merge. Mai degraba s-a intamplat de-a lungul anilor sa se reseteze aplicatii care nu erau optimizate pt beta. Suspectez un defect hardware mai degraba.

#3
Mondeo

Mondeo

    Nihil sine Mondeo

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,277
  • Înscris: 15.11.2005
ai vreu hdd, ssd atasat? scoate toate perifericele daca exista

#4
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,285
  • Înscris: 08.12.2006

View PostMondeo, on 05 iunie 2022 - 15:57, said:

ai vreu hdd, ssd atasat? scoate toate perifericele daca exista
Da, am un stick USB de la SanDisk, in Tuxtera mi l vede , dar in Finder nu....o sa il scot, sa vedem daca mai face figura. Il am bagat in USB de foarte multa vreme si nu a facut niciodata restart, problema a aparut de cand cu noul update.
Si mai am un DVD RW original apple...daca de la ala e...il arunc pe geam.

View Postpaul_bh, on 05 iunie 2022 - 15:55, said:

La nci un mac nu mi s-a intamplat, acum folosesc un Monterey beta pt developeri si merge. Mai degraba s-a intamplat de-a lungul anilor sa se reseteze aplicatii care nu erau optimizate pt beta. Suspectez un defect hardware mai degraba.
Sper sa nu

Problema , dupa cum am spus, a aparut imediat dupa ce am facut update la 12.4, e prima data cand face asa de cand il am din 2017

Edited by cuculea, 05 June 2022 - 16:55.


#5
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,502
  • Înscris: 18.09.2008
Nici la mine nu se intampla, dar eu am un Mac Mini cu M1. Poate are un bug specific Intel.

#6
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,285
  • Înscris: 08.12.2006
Ieri am scost tot ce era pe USB, si stick ul si DVD RW. In dimineta asta l-am gasit cu aceeasi eroare si restartat. Deci. nu are nico treaba device urile conectate.

Am trimi siar raportul la Apple.

Sunt mai mult decat convins ca e de la ultimul update, exact a doua zi dupa ce l am facut, au inceput si problemele. Ori e o aplicatie care nu se intelege bine cu SO...ori...chiar nu imi dau seama.

O sa incerc o reinstalare

#7
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,285
  • Înscris: 08.12.2006
in continuare face problema asta, astazi s a restartat de doua ori, il las in stand bay si cand vreau sa fac wake up, ma trezesc cu eroarea si cu el in ecranul de login unde am toti userii

Am reusit sa fac si un screen grab la fereastra de eroare, ce mi a atras atentia, ultimul stop zice ceva de audio (am subliniat in poza). STITI LA CE S AR PUTEA REFERI? SAU ...INTELEGETI CEVA DIN RAPORTUL ACESTA DE ROARE? NU E COMPLET, CI DOAR PRIMA PARTE, E DESTUL DE LUNG.

Attached Files



#8
paul_bh

paul_bh

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 601
  • Înscris: 05.03.2006
Daca crezi ca Monterey este de vina si vrei sa te convingi ca nu e o problema de hardware, poti incerca sa reinstalezi Big Sur sau care crezi ca mergea perfect si sa vezi daca mai iti repeta erorile. Poate ca ai dreptate si macOS 12 e de vina, nu are optimizate ceva drivere, cine stie, desi la versiunea 12.4 putin probabil.

#9
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,285
  • Înscris: 08.12.2006
surprize surprize...ieri si peste noaptea trecuta..nu s a mai restartat. in dimineta asta l-am gasit logat in userul meu, adica asa cum il las de obicei si cum a functionat ani de zile.

Oare cei de la Apple au posibilitatea sa faca push la anumite update uri , specific unui serial no. ? Ma gandesc...dupa ce le-am trimis , cred ca vreo 10-15 rapoarte de erori, oare cineva sa imi fi trimis un update ceva? Stiu ca la Iphone si Ipad se mai faceau update uri la firmware fara ca userul sa "simta " ceva

#10
December

December

    Liberate te ex inferis !

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 19,578
  • Înscris: 14.06.2006
Chiar daca nu mai e in garantie, ia legatura cu suportul si cere o diagnoza.

#11
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,285
  • Înscris: 08.12.2006

View PostDecember, on 07 iunie 2022 - 07:28, said:

Chiar daca nu mai e in garantie, ia legatura cu suportul si cere o diagnoza.
Merci de sfat

diagnoza asta , in ce ar consta?

Pe la ora 9.30 s a restartat iar, m am bucurat degeaba. Deci o problema are. Astept noul SO care e pe vine, si apoi o sa ii fac o reinstalare pe curat

#12
December

December

    Liberate te ex inferis !

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 19,578
  • Înscris: 14.06.2006
Iti intra suportul apple in calculator si ruleaza o diagnoza.

Pana atunci poti face si tu diagnoza ta: https://support.appl.../ro-ro/HT202731

#13
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,285
  • Înscris: 08.12.2006

View PostDecember, on 07 iunie 2022 - 10:54, said:

Iti intra suportul apple in calculator si ruleaza o diagnoza.

Pana atunci poti face si tu diagnoza ta: https://support.appl.../ro-ro/HT202731
Am facut diagnoza, mi a rulat testul aprox 5-6 min, rezultatul a fost ca nu a gasit nicio problema hardware

#14
December

December

    Liberate te ex inferis !

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 19,578
  • Înscris: 14.06.2006
Ramane atunci varianta cu apple.
O sa iti ceara sa le acorzi niste permisiuni si fac ei remote.

#15
arsradu

arsradu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 05.04.2007
Mie imi suna a problema de wake from sleep cauzata de placa video. Posibil ceva driver issue. Deci da, poate sa fie legat de ultimul update. Poti incerca un beta mai nou (nu e recomandat, in general, dar macar poti sa vezi daca mai face asa), si da...ia legatura cu Apple. Daca e un bug, indiferent daca Mac-ul e sau nu in garantie, ar trebui sa poata trimite un feedback mai departe la dezvoltatori. Poti de asemenea, tu, sa trimiti un feedback, din aplicatia Feedback Assistant, unde pui bug-ul, descrierea, versiunea build-ului pe care il ai acum etc. Aplicatia o sa colecteze niste fisiere de diagnostic (nu stiu cat de utile, avand in vedere ca esti pe un build final, nu beta), dar...asa face.

Alternativ, poti sa faci downgrade la versiunea precedenta (banuiesc ca 12.3...?). Dar e mai complicat, trebuie facut un stick bootabil cu versiunea respectiva, si exista posibilitatea ca unele aplicatii (Photos de exemplu) sa nu fie foarte incantate de "downgrade". E o solutie, daca nu vrei sa faci clean install. Dar...in momentul asta, nu recomand. Vezi ce zic cei de la Apple.

De asemenea, poti testa daca e sau nu o problema de wake from sleep setand calculatorul sa nu mai intre in sleep deloc. Faci asta din System Preferences > Power > Prevent computer from going to sleep. Parca asa se numea optiunea.

E un workaround, pana vezi de unde e problema. Pe Desktop e mai putin problematic. Daca era un laptop...iti manca bateria. Dar asa...sa zicem ca e mai putin suparator. Posted Image

Edited by arsradu, 15 June 2022 - 17:58.


#16
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,285
  • Înscris: 08.12.2006
Multumesc de sfat

Deja am trimis de cateva ori , raportul catre Apple. Momentan, inca nu s-au intors la mine cu o solutie sau o analiza .

Nu pot lasa laptopul sa nu itre in sleep, de multe ori plec zile intregi de acasa , sa il las mergand parca nu imi vine si sincer, nici nu vreau, trebuie sa functioneze normal, e problema celor de la Apple sa descopere ce are, si nu a mea sa fac tot felul de teste, eu ca si client Apple, am platit pentru softul lor odata cu achizitionarea device uui...le-am trimis feedback cu tot ce se intampla , astept sa ma caute , daca vor remote , le dau permisiunea, nu am nicio problema cu asta

#17
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,285
  • Înscris: 08.12.2006
PS...scuze...nu e vorba de laptop, ci de desktop.

Nu am avut posibilitatea de a  edita precedentul post.

#18
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,285
  • Înscris: 08.12.2006
Am fost contactat pe email de cei de la suport Apple, apoi ne am mutat pe chat ul lor.

M-au intrebat tot felul de lucruri depspre device, cum il folosesc , cum se manifesta. Le-am dat toate detaliile de care ei aveau nevoie, printre care si daca am instalate urmatoarele tipuri de aplicatii third: monitorizare retea, drivere imprimante , convertor NTFS . Din toate astea , eu am instalat driverul pentru imprimanta HP (luat de pe site ul HP in care se mentiona ca e compatibil cu Montery dar nu zicea pana la ce build), si Tuxera ce ma lasa sa scriu/citesc NTFS (aplicatie cumparata, asta a primit un update dar inainte de update-ul la Monterey 12.4)
Cei de la Apple mi-au zis in felul urmator, sa pornesc OS in Safe Boot si sa il urmaresc daca mai face problema, daca nu mai face , din punctul lor de vedere nu e problema de OS sau de device iar incidentul se poate inchide. Am facut asta, l-am lasat aproape doua zile de Safe Boot (e cam neutilizabil, se misca extrem de greu ) si de fiecare data il gaseam logat dupa ce "il trezeam", deci in safe mode nu a mai facut problema , sa se restarteze. Din punctul de vedere Apple, ei zic ca banuiesc ori driver ul de la imprimanta, ori Tuxera. Eu le-am trimis si raportul ce imi aparea imediat dupa restart dar se pare ca nu l-au bagat in seama , din cate am inteles , nu s-a uitat nimeni peste el sa il interpreteze.

Dupa ce am inchis conversatia cu ei, mi-a rasarit o alta intrebare in cap....in modul SAFE BOOT, din cate am observat, Nu se incarca niciun driver , inclusiv diverele sistemului, nu aveam sunet , OS ul se misca extrem de lent deci presupun ca nici driver ul video nu era incarcat. Acum...intrebarea stupida de altfel (in ideea in care restul utilizatorilor nu au raportat probleme de genul) ...daca problema e la un driver al OS -ului ? E mult prea putin probabil, dar totusi, nu am cum sa nu ma gandesc si la asta.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate