Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Avocatul Poporului vs European Om...

Recomandari firme pentru draperii...

Receptie Eutelsat 5 West. Este po...

Poti receptiona semnal de la mai ...
 Cabluri HDMI 2.1 de 4m-5m care sa...

Zoom comparat cu Google Meet

Monitor/Display wireless?

Pornire greoaie dupa cateva zile ...
 De la un proiect scris in python ...

Audi A4 B9 quattro 190 CP!

Tepari la pariuri pe TikTok

Banca imi cere justificativ fondu...
 schema pcb ELECTRA CIM150 PAS

Probleme stomac

Sfat achizitie bicicleta oras

Canalele Sky Showtime 1 și S...
 

Alegere sistem mesh

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
34 replies to this topic

#19
NikoroB

NikoroB

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,505
  • Înscris: 26.05.2022
+1 pentru powerline. E chiar foarte ok daca n-ai nevoie de mai mult de 100mbps.

#20
tudor_ionutz2000

tudor_ionutz2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,892
  • Înscris: 16.04.2007
Sincer va spun ca nu am auzit pana acum de Powerline. Am citit un pic și pare interesant, dar tre sa ma documentez mai mult.

#21
MD

MD

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,023
  • Înscris: 08.08.2002
Daca nu ai trase cabluri apelezi la compromisuri, Powerline ... desi acum era momentul de a mai da niste gauri.

#22
tudor_ionutz2000

tudor_ionutz2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,892
  • Înscris: 16.04.2007
Asa-i, poate trebuia sa dau acum gaurile ca doar am zugravit si mai puteam sa repar.
Atunci incerc cu powerline prima data si comand asta https://www.emag.ro/...t/pd/D737M0MBM/ .
Daca nu vad nici o imbunatire, incerc un mesh. Daca nici aia nu e ce trebuie....vad eu ce facPosted Image
Revin in cateva zile cu un update.

#23
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,537
  • Înscris: 07.03.2006
Poti da gauri sau gauri (si nu mai ai nevoie de reparatii).
Depinde de skill-urile “deblocate” in utilizarea unei bormasini…



#24
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,390
  • Înscris: 29.11.2001
Gaurile sunt sfinte, ascultati un om batran! :w00t:

Am testat cateva powerline-uri pentru un scenariu similar cu al lui Tudor (cu mentiunea ca pe toate trei etajele cladirii este un singur cablu ethernet, si ala cu doar 4 fire viabile (deh, constructor inteligent acu' 20 de ani :w00t: )), si nu m-a dat pe spate. Am luat cateva unitati diverse (cred ca toate TP-Link, AV1000+), si nu cred ca am sarit de 170 - 190 mbps sustinut cu ele pe acelasi circuit, si parca si latentele cam marisoare pentru gustul meu. Dar, in lipsa de altceva ...

Personal sunt adept cablu (cat mai bun), sau chiar fibra, deja costurile sunt rezonabile si pentru medii, si pentru end-point-uri, si, cu 10g-ul care bate la usa...

Pentru VoWiFi recomand fara discutie cablu+, sistemele mesh wifi, chiar si cu semnal bun intre noduri, dau destule rateuri.

Ma joc de cateva zile cu niste sisteme Deco x50, instalate in mai multe locatii (inclusiv acasa, unde am renuntat la Asusurile de test de acu' cativa ani, si le-am inlocuit cu X50-urile de test).

Singurul lucru major negativ pe care il am de comentat: simplitatea setup-ului este ... mult prea simpla, lipseste orice forma de control, pana si Asus-urile pensionate erau super-configurabile, prin interfata web, fata de astea, care pur si simplu nu au decat o pagina informativa pe "master", si firmware upgrade pe slaves.

Partea buna: sunt relativ ieftine (cele de acasa m-au ajuns la ~ 1.200 RON pe un pachet de 3 pack + 1/2 x 2 pack), si performanta este foarte ok (ethernet backhaul).

Nu se compara cu Alien-urile la capitolul performanta / semnal / "maleabilitate", insa, deh, si pretul unui pachet 3 + 2 TP-Link este sub cel al unui singur Alien (router fara meshpoint). Nu mai zic ca, daca vrei sa extinzi Alien-ul, incepi sa subtiezi destul de bine bugetul.

Anuntatul (insa inca absentul) Deco X50-Outdoor (IP65, PoE) face sistemul chiar interesant, dar inca asteptam preturi si disponibilitate (said-to-be half of 2022 :eek: ).

Despre Huawei nu stiu mare lucru.

PS: S22 Ultra sare destul de ok intre mesh-point-urile X50, fata de Asusurile dinainte, in care se mai "agata" de cate unul. Cred insa ca si semnalul nodurilor TP-Link este ceva mai slab fata de celelalte (e drept ca, la Asus, am folosit un router cu antene externe - AC-RT68U - ca Master, si nu un meshpoint) .

#25
tudor_ionutz2000

tudor_ionutz2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,892
  • Înscris: 16.04.2007
Chiar mai devreme citeam despre despre Deco X50(multzam de info Tyby). Am vazut ca Deco P9 este powerline+mesh, teoretic ar trebui sa fie mai bun, nu?

#26
NHT

NHT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 235
  • Înscris: 08.08.2006
Eu am pus Deco M5, mai intai un set de 3 bucati apoi inca 2. Se misca bine (au ethernet backhaul, mail putin unul) pentru ce-mi trebuie mie dar softul e subtire. IPuri se iau doar prin DHCP, static nu am reusit, fast roaming face..fast, probat in whatsapp video call, qos-ul nu stiu cat e de bun pentru e putin trafic. Acopera totusi 4 etaje plus un demisol si gradina cu unul pus separat pt exterior (in cutie plastic). Au cca 10 luni primele si 4 ultimele. So far, so good. M5 pentru ca a fost suficient, nu-mi trebuie avioane ax sau altceva. Doar valoare/cost la nivel ok. Si da, firul e sfant :). Trebuie trase toate din acelasi switch care sa stie protocoalele de fast roaming sau inseriate ceea ce e mai complicat dpmdv. AP only.

#27
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,390
  • Înscris: 29.11.2001
tudor, am scris mai sus despre powerline, nu sunt impresionat. Prefer device-uri diferite. Prefer legaturi prin cablu ethernet (sau mai bune).

X50 este peste P9 la capitolul performanta / dotari. Deocamdata este si sub la pret.

Despre DHCP reservation, aparent se poate. Insa nu m-am jucat deloc, mai toate sistemele mesh folosite / instalate sunt in AP-mode, si sunt conectate la / deservite de catre un router exter (inclusiv DHCP services).

Sincer sa fiu, nu stiu la ce te referi prin "Trebuie trase toate din acelasi switch care sa stie protocoalele de fast roaming".

Daca este vorba despre IEEE 1905.1, mai curand trebuie pusa astfel problema:

Quote

Q4: Why my Deco units become unstable once they're connected via a switch?
It's probably that you're using a D-Link switch.
The Deco Ethernet backhaul feature is based on the standard IEEE 1905.1 protocol. However, we find that some D-Link switches will not forward packets based on IEEE 1905.1 protocol, causing all Deco units in a network loop and becoming quite unstable. If you have a D-Link switch and encounter an unstable issue with Ethernet backhaul, we recommend to change the switch to another brand or contact D-Link support directly for a fix.
If you're not sure which switch to use, TP-Link switches may be a good choice.

https://community.tp...rum/topic/98898

Edited by Tyby, 19 July 2022 - 14:53.


#28
andreirc

andreirc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 01.02.2012
Salut. Am avut un huawei ws5800 și ce e ciudat e ca unele aplicații din telefon(pixel 6 și oneplus 6t) nu funcționau - rămâneau într-un fel de refresh. Am făcut retur.
Acum am in teste un Mercusys Halo H50G și am chiar viteze mai bune(undeva la 630 pe pixel 6) dar pe un raspberry pi îmi pica netul câteodată, și fără restart nu își revine(pe router-ul vechi tenda ac10u nu am pățit niciodată așa ceva).
Iar roaming-ul pare mai rău aici, efectiv vad cum trece telefonul pe LTE și apoi înapoi pe wifi(la huawei nu se întâmpla așa).
Nu știu ce mesh sa iau dar fac retururi pana găsesc ceea ce îmi place :)

Cred ca o sa încerc și ceva cu wifi 6,chiar dacă am un singur device care suportă acest protocol.

PS: Configurarea sistemului meu mesh este: din echipament digi în unitatea mesh iar din aceasta, cu cabluri în celelalte două unități tip mesh.

#29
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,390
  • Înscris: 29.11.2001
Daca nu cresti putin bugetul, in zona aia de pret nu prea ai ce alege, cel putin nu AX. Un X50 (despre care scriam mai sus) e undeva la ~ 900 RON prin piata, fiind cam singurul apropiat de buget, care sa merite, si care sa aiba si 3 sateliti (diferenta de pret spre X20 cred ca nu se justifica - sub 100 RON).

Pe de alta parte, nici AC-uri cu 3 sateliti sub zona aia de pret, care sa merite, nu prea vad.

Am luat referinta eMag, din comoditate, si am specificat in ambele cazuri "care sa merite".

Pot spune despre x50 ca nici unul dintre device-uri nu pierde conexiunea (cel putin nu complet) la roaming, iar trecerea de pe un nod pe altul este destul de naturala. Sunt niste lag-uri la Video Calls - gen WhatsApp video - insa mult mai mici decat la Asus-urile AC pe care le-am avut inainte, si la aspectul asta sunt foarte putine care au practic lag insesizabil, si nu sunt din zona asta (nici de utilizare, nici de pret).

Edited by Tyby, 25 September 2022 - 12:47.


#30
andreirc

andreirc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 01.02.2012
@Tyby ms pt info.
Între timp am dat comanda de un sistem huawei ws8100-23. Bag ceva teste pe configurația asta și poate încerc după și modelul x50 de la tp-link (îl aveam la favorite pe asta + x60 dacă îl prind la ofertă bună de black Friday)

#31
optical

optical

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 261
  • Înscris: 31.01.2007
Zilele astea este in promotie la Altex un sistem mesh Deco X50 cu trei bucati la 650 RON. Asa ca am hotarat sa inlocuiesc Deco M5 cu acest X50. Insa am avut mari probleme cu configurarea pe care nu le-am rezolvat nici acum pe deplin.
Desi pare simplu....intri in aplicatia Android si setazi X50 ca router principal, viteza pe care am obtinut-o este jenanta in prima faza < 100 Mbps. Dupa ce am tot schimbat diverse cabluri intre routerul Digi si X50 a inceput sa functioneze foarte bine dar doar pe cablu, in WiFi vitezele sunt mediocre. Poate ii ia ceva mai mult timp pana se replica toate unitatile intre ele dar deocamdata nu sunt foarte incantat.
De asemenea consider ca valoare aadaugata fata de un M5 este doar la partea hardware ( dpdv marketing) deoarece softul aditional Homeshield are mult mai putine optiuni free decat HomeCare cu care venea M5. Adica daca la M5 aveai parental Control, antivirus, QoS gratuit pentru 3 ani si se pare ca au prelungit-o, la X50 cu HomeShield ai o perioadas de proba de 30 zile si apoi varianta unui abonament lunar de 30 ROn sau anual de 270 RON. Nici macar banala optiune de Speedtest nu mai este valabila.
Asa ca in afara de pretul foarte bun nu vad inca nici un plus vs Deco M5. Mai fac teset 2-3 zile si daca nu iese ce trebuie va trebui cu regret sa-l returnez.
Daca considerati ca trebuie facute ceva setari in aplicatie ptr partea de WiFi as fi bucuros sa le impartasiti.

#32
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,390
  • Înscris: 29.11.2001
E ceva in neregula la tine acolo.

Acasa, cu 4 unitati Deco X50 (insirate pe 2 niveluri / 4 camere / zone, caramida si beton), conectate prin cablu (de calitate indoielnica, ca atat a putut constructorul), printr-un switch gigabit chior, mentin constant un 750 / 500 pe speedtest (S22 Ultra). Destul de aproape de Alien-urile de la birou (care stau destul de constant in 800 / 500, intr-un mediu extrem de "poluat").

La un prieten, unde am intins de curand un set de 3 bucati X50, mesh wireless "inseriat", tot pe doua niveluri (caramida si beton), vitezele sunt in zonele: 500/500 nodul 1, 200 / 300 nodul 2 (conectat wireless la nodul 1), 200 / 150 nodul 3 (la etaj, conectat wireless la nodul 2). Decent, as putea spune.

La un al prieten, in zona "libera de semnal" (varf de deal spre munte, doua cladiri usoare, patru Deco X50 legate prin cablu), vitezele au fost in zona 800 / 800 (acelasi telefon).

In toate cazurile sistemele au fost setate final in mod AP, insa m-am jucat cu ele si in router mode, si nu am vazut diferente.

Exista si downsides, motiv pentru care am ales sa tin un router mai "deschis" in fata, si Deco in AP mode.

Am testat de-a lungul timpului si niste M5, M4, M9, X20. Singurul care s-a apropiat ca performante a fost X20 (unde nu pot sa zic ca am vazut diferente in nici o zona de utilizare light).

#33
DY2

DY2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,735
  • Înscris: 13.11.2006

View PostTyby, on 15 noiembrie 2022 - 21:56, said:

E ceva in neregula la tine acolo.
La un prieten, unde am intins de curand un set de 3 bucati X50, mesh wireless "inseriat", tot pe doua niveluri (caramida si beton), vitezele sunt in zonele: 500/500 nodul 1, 200 / 300 nodul 2 (conectat wireless la nodul 1), 200 / 150 nodul 3 (la etaj, conectat wireless la nodul 2). Decent, as putea spune.

Tot wireles am inseriat si eu mesh-ul meu(Asus) pe 3 niveluri, dar am aceeasi viteza pe toate nodurile, incearca sa schimbi pozitiile nodurilor, ceva e in neregula si la tine.

#34
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,390
  • Înscris: 29.11.2001
dydy, depinde de cum sunt separate nivelurile, si cum este structura.

Mi se pare cat se poate de normal ca in nodul primar, legat prin cablu, sa ma duc in cvasi-maximul conexiunii wifi pentru acel device, si la urmatoarele, conectate in lant (nu in stea) sa scada gradual viteza. Chestie de fizica.

#35
optical

optical

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 261
  • Înscris: 31.01.2007
Am reusit in final sa le fac sa mearga bine. In cazul meu fibra de la Digi imi vine undeva la etajul 2 si de acolo ma duc in jos pana la demisol cu un X50 pe fiecare etaj iar la garj termin cu un M4R, totul prin WiFi. Deco-ul de la et2 este si router. Vitezele obtinute cu Note 20 la et.2 sunt de 547 Mbps Dw si 692 Mbps Up la ora 24:00.  De pe PC conectat direct in X50 principal  am ajuns si la 650 / 970 Mbps. Cred ca a luat mai mult pana ce s-au replicat intre ele.
In fine am dat restart la toate deco-urile dupa ce am restartat initial echipamentul de la Digi ( nu stiu cum sa-i spun ca in el intra fibra si de acolo pleaca cablu TV si 4 porturil LAN).

Acum am ramas cu un set de 3 buc M5 :)

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate