Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Problema pornire

Inlocuire "pornire cu cheie&#...

Peleti amestecati cu boabe porumb...
 Reparatie acoperis din sindrila b...

Multifunctional color 1000 RON max

Nu merge sunetul pe cablu

Am și eu un porcușor ca...
 Black Friday Pro pentru echipamen...

Amplificatoare IPRS Baneasa (cod ...

Montare Jante noi si problema de ...

Rabla pentru becuri.
 Permis suspendat 3 luni

Calculatorul nu mai afiseaza

Recomandare piersic

Sfat instalare termosemineu lemne
 

Alegere sistem mesh

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#1
cr1st1an

cr1st1an

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 735
  • Înscris: 06.04.2006
Am nevoie de un sistem mesh pentru casa.
Fiecare satelit va fi conectat prin cablu de internet.
Dupa un scurt research m-am oprit asupra urmatoarelor doua sisteme:

Sistem Mesh Wi-Fi TP-Link Deco X50, cel de aici.
si
Sistem WiFi Mesh Huawei WS8100-23, cel de aici.

Care credeti ca ar fi mai OK.
Daca ar mai fi si altele de recomandat, puneti-le, nu sunt batute in cuie cele doua de mai sus.

#2
beavis03

beavis03

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,705
  • Înscris: 10.04.2009
salut

https://www.emag.ro/...k/pd/DB2RXNBBM/

eu am luat asa ceva anul trecut, am dat vreo 680 lei (resigilat)

sunt foarte multumit de sistem (inainte aveam un range extender... un gunoi, nu recomand asa ceva nici dusmanilor)... acoperire mai mult decat decenta, iar ca download 6-7 mb/s la al treilea satelit care e pus in alta incapere, la ceva distanta de primul (care e legat de router, un C6 tot de la tp-link)

#3
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 21,400
  • Înscris: 22.05.2003
Toate merg, diferenta consta in faptul ca unele sunt mai usor setabile decat altele.

In rest, sunt foarte sarace in optiuni.

Eu am de ceva vreem Google Wifi (4 sateliti) si foarte rar intru in setari, de obicei cand mai e nevoie de un portfwd sau un restart.

#4
cr1st1an

cr1st1an

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 735
  • Înscris: 06.04.2006
Probabil o sa merg pe Huawei, la 800 lei e best buy.

#5
MD

MD

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,629
  • Înscris: 08.08.2002
Cumpara-l de la un magazin unde-l poti returna usor daca nu esti multumit. Asa cum ti s-a spus mai sus setarile sunt putine.

#6
Swagger

Swagger

    "Commit your task to memory, then do your job."

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,927
  • Înscris: 26.12.2013

 cr1st1an, on 04 iunie 2022 - 15:15, said:

Probabil o sa merg pe Huawei, la 800 lei e best buy.
L-am avut pe cel de la Huawei, retur a 2-a zi.

Nu face roaming calumea intre sateliti.

#7
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,140
  • Înscris: 15.04.2019
Am (doar) un TP-Link Deco X20-4G. Nu suporta (încă) firmware alternativ, nu-i poți denumi diferit SSID-ul din 5 GHz față de cel în 2,4 dar sunt mulțumit de el. Are o acoperire mai bună decât cele trei routere anterioare (TP-Link, Asus și Cisco mai vechi), aplicația de pe telefon îmi permită să-l controlez remote și mă anunță când se conectează un client nou.

#8
cr1st1an

cr1st1an

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 735
  • Înscris: 06.04.2006

View PostSwagger, on 04 iunie 2022 - 19:26, said:


L-am avut pe cel de la Huawei, retur a 2-a zi.

Nu face roaming calumea intre sateliti.

Poti detalia, in ce sens nu faceau rooming?
I-ai conectat wireless sau cu fir?

View PostMD, on 04 iunie 2022 - 17:51, said:

Cumpara-l de la un magazin unde-l poti returna usor daca nu esti multumit. Asa cum ti s-a spus mai sus setarile sunt putine.
De la Flanco vreau sa comand

#9
Swagger

Swagger

    "Commit your task to memory, then do your job."

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,927
  • Înscris: 26.12.2013
In sensul ca atunci cand mergeam din punctul A in B sau in C, ramanea blocat ori pe A, ori pe B. Rareori mergea pe C.

Da, vitezele sunt WOW daca ai un device care stie WIFI 6E. Merge in Gigabit simetric, fara probleme.

Eu cu S22 Ultra, cu mesh-ul asta am prins in jur de 900Mbps/920Mbps cu abonament FL1000 de la DIGI. Nu ca nu se pot obtine aceste valori si cu alte jucarii (WiFi AX3) cel cu Dual-Core, dailydrive-ul meu, care merge fara probleme cu minim 25 de clienti wifi la activ. Urmeaza sa mai adaug inca 10-15 in perioada urmatoare si nu cred sa fie probleme.

L-am prins la un suuper pret, in jur de 65 de ron in urma cu 1 luna pe emag.

Daca chiar vrei sa il iei, iti recomand sa il iei de pe eMAG, ai retur gratuit la EasyBox, Fast-Funds daca ai cardul salvat in cont. In 30 de minute ai banii back.

#10
cr1st1an

cr1st1an

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 735
  • Înscris: 06.04.2006
E o problema esentiala ceea ce ai descris tu, poate ca era defect sistemul pe care l-ai luat tu. Nu sunt prea multe review-uri la modelul asta, totusi nu mentiona nimeni asa ceva.
Mai aman achizitia.
In ceea ce priveste achizitiile de pe emag, cunosc si practic tot ce ai descris tu.
Doar ca aici vorbim de un pret cu 20% mai mic decat cel de pe emag.
In situatiile de genul asta prefer sa iau si din alta parte dar doar daca vorbim de magazine serioase unde e usor de facut retur cand e cazul.

Edited by Ravy, 06 June 2022 - 09:54.


#11
MD

MD

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,629
  • Înscris: 08.08.2002

 Swagger, on 05 iunie 2022 - 23:50, said:

In sensul ca atunci cand mergeam din punctul A in B sau in C, ramanea blocat ori pe A, ori pe B. Rareori mergea pe C.

Da, vitezele sunt WOW daca ai un device care stie WIFI 6E. Merge in Gigabit simetric, fara probleme.

Problema descrisa tine si de client (de telefon in cazul tau). Ce are WiFi6E in propozitie ? Nici unu din sistemele mesh in discutie nu are banda de 6Ghz.

#12
Swagger

Swagger

    "Commit your task to memory, then do your job."

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,927
  • Înscris: 26.12.2013
Crede-ma ca nu tine de niciun client. Vrei sa zici ca:
  • S22 Ultra
  • iPhone 12
  • iPad Mini 5
  • Galaxy A12
  • Motorola Edge 20
Toate au probleme? Hai ca daca era un singur device care nu stia sa faca roaming intre ele, da, ziceam ca e o problema de endpoint. Dar in cazul de fata, niciun ecosistem nu facea roaming cum trebuie, indiferent de OS (iOS sau Android). Clar o problema de semnalizare intre mesh-urile Huawei. In momentul in care scade RSSI-ul de pe device-ul 1 pe statia A, sa ii comunice statiei B sau C sa il preia, in functie de cea care are semnal mai bun.

Same shit ca si in telecomunicatiile mobile, principiul este acelasi de "handover" catre urmatoarea statie de baza care il poate deservii. Mai au de lucru cei de la Huawei cu sistemul asta.

Si nu, nu are cum sa fi fost defect din fabrica, l-am comandat de 2 ori, tocmai in speranta ca poate ii dau de cap.

#13
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,941
  • Înscris: 07.03.2006

Roaming-ul in wifi e apanajul clientului. Punct. Pt ca asa zice standard-ul 802.11
Daca clientul nu vrea nu prea il poti obliga.
Poate doar “indruma”.

#14
me_iauras

me_iauras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,006
  • Înscris: 08.01.2009
Plus ca din lista enumerata doar S22U-ul ar avea sanse sa se comporte cum vrei ; i device-urile sunt din constructie mai sticky in ceea ce priveste AP-ul la care sunt conectate ( asta e filosofia Apple) si A12/Moto nu au implementate extensiile necesare 802.11 rkv necesare seamless roaming (A12 sigur nu are iar la Mototola nu exista documentatie disponibila in acest sens deci cel mai probabil nu le au deloc)

#15
cr1st1an

cr1st1an

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 735
  • Înscris: 06.04.2006
Am cumparat tp link-ul.
Momentan nu il pot testa la modul serios, peste o luna si ceva ma mut la casa si voi reveni atunci.
Am pus doar un satelit pe post de router.
Semnalul e bun, viteza langa el a fost 850-860 mbs pe laptop.


#16
MD

MD

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,629
  • Înscris: 08.08.2002
Dintre cele 2 cred ca ai facut alegerea buna, cat priveste viteza in aceasi camera langa router e ok, dar atat poti avea si pe ONT-ul Huawei Wifi6 de la Digi sau Orange.

#17
tudor_ionutz2000

tudor_ionutz2000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,824
  • Înscris: 16.04.2007
Salutare. Postez și eu in acest topic pt ca am o problema similară. Ma mut la casa in câteva săptămâni(demisol + parter), și Internetul wireless de la rds este inexistent la demisolul casei.
Fibra optica intra direct in routerul Huawei EG8147X6 care este situat intr-o camera in mijlocul casei aproximativ la parter, si nu sunt probleme cu semnalul dar câteodată merge mai greu.
Ce posibilitate exista sa îmbunătățesc semnalul la parterul casei dar si in exteriorul ei? Am probleme cu semnalul la telefon si m-ar ajuta sa folosesc opțiunea de apel wi fi.
Un sistem mesh poate fi o soluție dacă nu pot trage cablu de net prin casa?

#18
me_iauras

me_iauras

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,006
  • Înscris: 08.01.2009

View Posttudor_ionutz2000, on 17 iulie 2022 - 12:13, said:

Un sistem mesh poate fi o soluție dacă nu pot trage vreau sa  trag cablu de net prin casa?

Tinand cont de use-case-ul exprimat m-as hazarda sa cred ca nu ; intr-un sistem MESH satelitii tot au nevoie de ceva vizibilitate/semnal de la AP-ul principal (cel pe care il vei conecta via cablu de ONT-ul Digi) deci daca acum n-ai semnal deloc la demisol de la wifi-ul ONT-ului ( nici macar in banda 2,4 GHz ) atunci nici acesti sateliti nu prea vor avea de unde sa preia internet ca sa o il dea mai departe .
Cu atat mai mult cu cat vrei sa folosesti VoWifi un sistem MESH cu backhaul wireless ( fara vizibilitate prea buna intre AP-uri) nu e cea mai buna solutie deoarece semnalul slab va introduce nevoia de retransmisii pt. a putea livra pachetele ceea ce va introduce latenta suplimentara adica exact ce nu vrei in aplicatii de voce/video care sunt foarte sensibile la asa ceva .
Singura solutie care ar putea fi viabila in cazul tau ( bineinteles exceptand varianta corecta de a da niste gauri pt. trasee de cablu ethernet ) ar fi sa te folosesti de instalatia electrica sa conectezi satelitii sistemului wireless unii de altii cu adaptoare PowerLine(unele au chiar inclus AP intr-unul din terminale ) ; trebuie doar sa le conectezi pe aceeasi faza/circuit pt. a avea cum sa comunice intre ele si sa fii constient ca anumiti consumatori (motoare electrice care introduc zgomot in circuit ) pot afecta negativ throughput-ul (in cazuri extreme chiar intrerupe complet conexiunea).

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate