Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

Bt pay

* - - - - 3 votes
  • Please log in to reply
123 replies to this topic

#37
Magicwisewolf

Magicwisewolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,050
  • Înscris: 29.01.2016

 crislacor, on 03 iunie 2022 - 10:55, said:

Se poate, se poate, stai liniștit! Oricine poate lua pachetele noi (sau „glumele”, pe înțelesul tău)!

Și dacă sînt implicite (adică „by default”) la alte bănci, tre' neapărat să fie și la BT? Întreb pentru un prieten...Posted Image

Nu neapărat! Logarea se poate face și cu amprentă, a mai evoluat lumea...Posted Image

Acel SMS vine pe telefonul titularului de aplicație, el/ea intră în aplicație! Abia după ce a intrat în aplicație își alege contul pe care vrea să se „joace”! Iar dacă vrea să schimbe conturile, nu e nevoie să iasă din aplicație, pur și simplu alege celălalt cont! Crede-mă, been there, done that!


Ok...Posted Image
Daca la alte banci sunt gratuite, daca BT vrea sa ii mentina clientii si sa creasca nr lor, DA, ar trebui sa fie gratuite. Raspund pentru un prieten si eu :)

Cum te loghezi in BT24 / Neo de pe browser cu amprenta ? Fac referire la browser, nu aplicatiile mobile. :)

Din nou, fac referire la versiunile web, din browser, nu aplicatiile mobile, pe care nu se stie daca le primesti gratuit, ca e dupa cum bate vantul in ziua aia... :)

Chiar e OK... :)

#38
crislacor

crislacor

    Cui îi pasă...?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,012
  • Înscris: 20.06.2009
Păi discuția a plecat de la BT Pay, care e o aplicație mobilă, nu?! Ce facem acuma, marmeladă?

#39
Magicwisewolf

Magicwisewolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,050
  • Înscris: 29.01.2016
Vorbim pe rand, dar nu ne intelegem ?
Unde ai tu logare in BT Pay cu amprenta, unde ai in BT Pay posibilitatea sa schimbi conturile intre ele, cand acolo ai doar carduri ? Doar cardurile tale, doar pe un telefon (iar imi aduc aminte)...
Sigur nu faci confuzie cu BT24 sau Neo in varianta mobila ? Eu asa as zice.

Ideea era asa : o data ce nu mai posibilitatea sa inrolezi carduri ale mai multor persoane, BT Pay e cam mort pt cine il folosea la asta. De exemplu, sa transferi suma de 100 de lei de pe un card pe altul, nu mai merge, ca nu mai apar alte carduri, ca nu mai poti sa le bagi, din motive de securitate...
La fel, cine vrea sa faca transferuri de pe un cont pe altul, sa plateasca facturi pt cineva, sa faca un transfer bancar, trebuie sa intre in Neo sau BT24. Cum ? Cu user si parola + sms pe nr de contact alt titularului de cont. Altfel, nu intri nici in BT24 / Neo.
Deci ?

#40
dacis2

dacis2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,497
  • Înscris: 03.01.2007

 Magicwisewolf, on 03 iunie 2022 - 09:45, said:

e o tampenie ce au facut cei de la BT si inca o data confirma ca sunt retardati.
Ai doua telefoane, vrei sa iti pui SINGURUL tau card de BT pe ambele telefoane, in BT Pay. Nu merge. O data ce ai instalat BT Pay pe unul, ghinionul tau ca ai 2 telefoane si vrei sa folosesti pe ambele aplicatia BT Pay, nu mai merge sa adaugi cardul si in aplicatia de pe al doilea telefon...
Inca o chestie retardata : cum plm, in ziua de azi, cu aplicatii si multa tehnologie, tu ramai in varianta in care cardul nu ramane in aplicatie, ci trebuie adaugat in fiecare aplicatie instalata pe fiecare telefon ?
S-ar parea ca s-au inasprit normele de securitate bancara si ca intr-un termen oarecare vor trebui sa procedeze la fel toate bancile. Deja la BT este cam jumatate de an de cand nu se mai pot instala intr-un telefon decat cardurile care au trecut ca numar de contact unul din numerele active in telefon. SMS-ul de activare si-l ia automat aplicatia din telefon, nu mai poate fi introdus manual.

 Magicwisewolf, on 03 iunie 2022 - 10:06, said:

Trebuie sa inteleaga si boii astia de la BT, pt ca sunt niste boi, ca nu totul tine numai de securitate si avioane, fantezii si scenarii.
Sa puna mana sa faca ceva cu aplicatia lor de cacat, ca nu ii vad bine. Eu deja le-am propus sa mearga sa isi deschida conturi la ING sau alte banci unde aplicatiile chiar sunt mai prietenoase si de ajutor.
Se inaspresc normele de securitate bancare obligatorii. Iar aici bancile nu prea au multe de zis. Pe de o parte sunt normele emitentilor cardurilor, pe de alta parte normele europene, in al treilea rand normele BNR si abia la sfarsit vin normele interne ale bancilor.

 sags, on 03 iunie 2022 - 10:11, said:

Poate totusi nu permit in aceeasi instanta a aplicatiei carduri avand numere de telefon si/sau titulari diferiti
Fiind vorba de o aplicatie pentru telefon, elementul in raport cu care se realizeaza activarea serviciului si validarea tranzactiilor este numarul de telefon declarat de titularul contului. Poti sa ai 55 de carduri in aceeasi aplicatie, daca pentru fiecare in parte ai declarat acelasi numar de telefon.

 Magicwisewolf, on 03 iunie 2022 - 10:35, said:

Mai spunem si de cei 2.5 lei sau 5 lei la transferuri catre alte banci sau cand primesti bani din alte banci ? Mai are rost sa amintim ca nu poti retrage bani de la alte bancomate decat cu comision ?
Daca vorbim de costuri, BT este printre cele mai ieftine banci in ce priveste valoarea totala medie anuala a taxelor si comisioanelor. Mai precis, este pe locul doi (dupa CEC) pentru PF si pe locul unu pentru PJ. Strategia asta a fost vehiculul care i-a urcat in cinci ani de pe locul patru-cinci pe primul loc dintre bancile din Romania.

Edited by dacis2, 03 June 2022 - 12:16.


#41
crislacor

crislacor

    Cui îi pasă...?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,012
  • Înscris: 20.06.2009

 Magicwisewolf, on 03 iunie 2022 - 12:05, said:

(...)
Deci ?
Deci cine te împiedică să folosești varianta de mobil a aplicațiilor de mai sus? Adică vrei să folosești BT Pay pe mobil, da' îți repugnă să lucrezi cu neo sau BT24 pe același telefon? Inițiatoarea voia să facă totul pe telefon, prin BT Pay... na, se pot face toate astea, pe telefon, cu neo!

#42
Magicwisewolf

Magicwisewolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,050
  • Înscris: 29.01.2016
La ultimul punct da cu virgula...
Cine a facut studiul ? Serios, chiar nu au cum sa fie printre cele mai ieftine, mai ales pt folosirea in chestiuni de zi cu zi, a 90% dintre clienti...
La BT, avem asa, standard vorbind, indiferent ca iti intra salariul la BT sau nu :
1) 5 lei mobile banking
2) 2.5 lei / 5 lei (in functie de suma) la transferuri catre alte banci, la fel si la primire
3) nu au retrageri gratuite de la alte bancomate, au numai cu comision

Pana acum, mi-au venit doar astea in cap, dar sigur mai sunt si altele. Daca imi aduc aminte, le mai trec.

 dacis2, on 03 iunie 2022 - 12:13, said:

Daca vorbim de costuri, BT este printre cele mai ieftine banci in ce priveste valoarea totala medie anuala a taxelor si comisioanelor. Mai precis, este pe locul doi (dupa CEC) pentru PF si pe locul unu pentru PJ. Strategia asta a fost vehiculul care i-a urcat in cinci ani de pe locul patru-cinci pe primul loc dintre bancile din Romania.


#43
dacis2

dacis2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,497
  • Înscris: 03.01.2007
Vezi ca presa economica publica anual macar una-doua analize comparative ale evolutiei dobanzilor, taxelor si comisioanelor bancare. Deci, informatii ai de unde aduna. La BT taxele si comisioanele se negociaza (si la BRD este la fel, cu altii n-am avut ocazia). Asa ca pentru titularii de conturi si carduri care incaseaza salariul la BT sumele platite scad semnificativ: abonamentul de MB poate scadea pana la 1 leu si chiar pana la gratuitate, la cateva sute de conturi; taxele si comisioanele la incasarea salariului, indiferent de banca sursa a banilor sunt de regula 0. In ce priveste retragerea fara comision a banilor de la alte banci, da, aici se plateste. Insa la celelalte banci nu platesti comision doar daca ai pachet la ei, iar pachetul asta costa destul de mult. Cum ziceam, daca iei in calcul un client mediu, cu 3-5 tranzactii lunare, cu trei-cinci retrageroi lunare etc.etc.., suma totala cheltuita pe parcursul unui an este destul de mica la BT. Semnificativ inferioara si fata de ING (am prieteni care s-au mutat pe traseul BRD (cont si card de prin 2002) - ING (cont si card de prin 2015) - BT (cont si card din 2021)), si fata de RFZ (am avut), si fata de BCR (am avut), si fata de BRD (inca mai am), si fata de CEC (am).

Cum ziceam, la conturile de business, BT bate de departe orice alta banca, daca omul isi propune sa tina costurile cu taxele si comisioanele cat mai jos, sacrificand un strop de comoditate, oferita de pachetele bancare.

Edited by dacis2, 03 June 2022 - 13:04.


#44
Magicwisewolf

Magicwisewolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,050
  • Înscris: 29.01.2016
Da, eu nu ma refer la conturile business, ci la cele PF. La ING, daca ai minim 700 lei care intra lunar in cont, ai zero la tot. Asta era marea suma la ING.
Si cand zic de zero, chiar e zero la retrageri, transferuri de bani, primiri de bani, plati facturi, retrageri de la orice bancomat.
La Libra ai la fel, zero tot, inclusiv cont de euro / usd / gbp si chf care se pot deschide si sunt administrate gratuit. Retrageri gratuite de la bancomate Euronet si 3 retrageri gratuite de orice bancomat din Romania sau din afara tarii. Transferuri din si in alte banci. Deci, se poate.
Sunt convins ca mai sunt si alte banci, dar nu stiu care mai sunt acestea cu costuri zero.

#45
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,848
  • Înscris: 24.04.2013

 Magicwisewolf, on 03 iunie 2022 - 12:05, said:

… De exemplu, sa transferi suma de 100 de lei de pe un card pe altul, nu mai merge, ca nu mai apar alte carduri, ca nu mai poti sa le bagi, din motive de securitate...
Ba poti. Se pot face transferuri intre utilizatori de BT Pay. Diferenta fata de scenariul descris de tine: cardurile platitor si beneficiar sunt pe telefoane diferite, nu pe unul si acelasi.

 Magicwisewolf, on 03 iunie 2022 - 12:05, said:

… La fel, cine vrea sa faca transferuri de pe un cont pe altul, …
In loc de transfer cont->cont cu IBAN folosesti transfer [card->card] intre utilizatorii de BT Pay pe baza numarului de telefon.

 Magicwisewolf, on 03 iunie 2022 - 12:05, said:

… sa plateasca facturi pt cineva, sa faca un transfer bancar,
Adica sa faca operatii in numele altuia, plastografiindu-i semnatura. Nici nu este legal. Dar daca se rezolva cu imputernicire si mobile banking, atunci este 100% ok si reflecta si contractual ceea ce vrea de fapt sa obtina initiatoarea. Iar pentru facturi, le poti plati din contul propriu si dup’aia il executi la buzunar - sa iti dea banii. Poate nu tin bine minte dar parca exista chiar in BT Pay ceva gen ‘Cere bani’.

 Magicwisewolf, on 03 iunie 2022 - 12:05, said:

… trebuie sa intre in Neo sau BT24. Cum ? Cu user si parola + sms pe nr de contact alt titularului de cont. Altfel, nu intri nici in BT24 / Neo.
Pentru mobil oricum dupa prima logare te pune sa alegi o parola statica/ amprenta/ sau ce o fi si gata, cu aia te loghezi in viitor. Pentru varianta web, doo cuvinte: token fizic. Acesta nu mai cere SMS-uri, telefoane, etc, etc si e si de o mie de ori mai sigur. Hm, si tokenul ala nu stie cine e la butoanePosted Image atata timp cat respectivul cunoaste PIN-ul, daca ma intelegi ce vreau sa zic… Oricum, si aici varianta cu imputernicire e cea mai buna.

#46
Magicwisewolf

Magicwisewolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,050
  • Înscris: 29.01.2016
Oameni buni, cititi cu atentie ce zic inainte de a imi mai spune ca se poate.
@sags, fac referire la mutarile de bani de pe un card pe altul, de pe acelasi telefon. Ma refer strict la situatiile care mergeau inainte si care nu implica pe altcineva decat propria persoana.
Voi credeti ca daca parintii nostri sau socrii, bunicii, stiau cum se face, ne mai frecau pe noi la icre cu asta ?
Eu la acest situatii fac referire cand spun ca nu merge sa mai faci nimic de pe un singur telefon. Trebuie fie sa instalezi aplicatia pe telefonul persoanelor care au cont BT si sa le faci training cum sa foloseasca, ce sa faca, cum sa faca (si, oricum, uita repede si tot pe tine intreaba), fie sa le faci la toti internet banking si sa le pui ca nr de contact nr tau, ca sa te poti loga pe fiecare cont in parte pentru a face operatiunile dorite = futere si frecus de pe un cont pe altul.
Pe scurt, daca taica meu / soacra mea / varul / unchiul vrea sa imi transfere 100 lei, nu merge decat daca are BT Pay instalat si daca stie sa il foloseasca, sau daca are internet banking activ si stie sa se conecteze pe cont, sa il foloseasca.
Eu aveam fix situatia lui @bbseptik2017, mai multe carduri de la mai multi titulari si eu faceam miscarile dorite de ei intre conturi, prin BT Pay. Ceea ce nu se mai poate de cand au schimbat politicile.
Asta e problema. Inca o data, ma bucur ca am renuntat de mai multi ani la BT ca banca principala...

 sags, on 03 iunie 2022 - 14:27, said:

Pentru mobil oricum dupa prima logare te pune sa alegi o parola statica/ amprenta/ sau ce o fi si gata, cu aia te loghezi in viitor. Pentru varianta web, doo cuvinte: token fizic. Acesta nu mai cere SMS-uri, telefoane, etc, etc si e si de o mie de ori mai sigur. Hm, si tokenul ala nu stie cine e la butoanePosted Image atata timp cat respectivul cunoaste PIN-ul, daca ma intelegi ce vreau sa zic… Oricum, si aici varianta cu imputernicire e cea mai buna.
Tokenul cred ca este contra cost, nu stiu cati lei pe luna. E un dispozitiv in plus de care sa ai grija.
Ori il iei cu tine mereu, pe oriunde pleci, ori il lasi acasa si nu te ajuta cu nimic cand esti in orice alta parte decat acasa si ai nevoie sa faci operatiuni bancare.
Deci, fix pix...
Ideea era de mobilitate si simplificarea lucrurilor.
Era mai simplu sa aiba o singura aplicatie pt tot, cu user si parola si 2FA cu sms sau mail sau ce dracu mai vor. Astia au 3 aplicatii, una mai proasta ca alta (BT Pay, BT24, Neo).

Edited by Magicwisewolf, 03 June 2022 - 14:59.


#47
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,774
  • Înscris: 25.01.2007
la business am cont otp cu comision 0 cont, card, internet banking, retrageri fara comision la orice bancomat, plati nelimitate fara comision cat timp le fac pe site sau aplicatie.
la transilvania, ultima data cand am deschis cont, cereau 47 lei.

acu'vreo 10 ani am deschis o intreprindere individuala. cautand cel mai ieftin, gasesc bt care avea o promotie, 9 lei pe luna pentru imm in primul an. super pretul la vremea aia. fac cont, un an totul bine, plateam 9 lei lunar, apoi dispar din cont vreo 250 lei. ma duc la banca "ne scuzati, a fost o incarcatura, intreprinderea individuala nu e imm, asa ca v-am oprit diferenta de la 9 lei la tariful normal".

#48
crislacor

crislacor

    Cui îi pasă...?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,012
  • Înscris: 20.06.2009

 Magicwisewolf, on 03 iunie 2022 - 14:57, said:

Oameni buni, cititi cu atentie ce zic inainte de a imi mai spune ca se poate.
(...)
Ești teroare, pe bune! Omule, pentru toți cei care au cont la BT, doar de tine e nevoie să ai neo! Da, neo, nu BT Pay! Ce dracu' vă tot legați de aplicația aia, de parcă ar fi Dumnezeul aplicațiilor!
Avînd neo pe telefon, e nevoie de un drum la bancă cu toți cei la care vrei să le lucrezi prin conturi și să îți acorde împuterniciri în neo pe conturile lor, atît! De aici încolo, faci ce vrei, unde vrei, cînd vrei!

P.S. Și nici nu trebuie să-și schimbe nimeni numărul de contact!

Edited by crislacor, 03 June 2022 - 15:04.


#49
Magicwisewolf

Magicwisewolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,050
  • Înscris: 29.01.2016
Bun, faza cu Neo e de retinut.
Pana una alta, o sa ma loghez in conturile lor cu BT24 si sms si o sa ma limitez la mai putine tranzactii, strictul necesar si aia e. Sper sa ii mut in urmatoarea perioada la alte banci si termin cu bataia de cap cu BT.
Nu de alta, dar nu am timp si nervi sa ma duc pe la banca sa stau la cozi ca sa completez si sa semnez hartii cu fiecare, mai ales cand la altii se pot face acelasi lucruri cu simple logari in aplicatii.
La ING intri cu user si parola, faci ce ai de facut si iesi. Apoi intri pe alt cont cu alt user si alta parola si iti vezi de treaba, apoi iesi si aia e. La fel si la Libra. Fara sms-uri, imputerniciri si alte nebunii...

Edited by Magicwisewolf, 03 June 2022 - 15:18.


#50
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,170
  • Înscris: 05.01.2006
Well, eu n-aș prea vrea ca cineva care nu este împuternicit de mine să se logheze în contul meu bancar doar cu user/pass... Chiar mi se pare cam obligatoriu un 2FA pentru acces.

2FA = two factor authentication

#51
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,848
  • Înscris: 24.04.2013

 Magicwisewolf, on 03 iunie 2022 - 14:57, said:

… Tokenul cred ca este contra cost, nu stiu cati lei pe luna. E un dispozitiv in plus de care sa ai grija.
Ori il iei cu tine mereu, pe oriunde pleci, …
E gratis, nu costa nimic nici sa il iei la inceput nici chirie/etc lunara. Inlocuirea cand nu mai functioneaza nu stiu daca are ceva cost (parca nu, l-a inlocuit un coleg si nu a zis sa fi platit ceva), o sa aflu peste vreo 8-9-10 ani cand s-o termina bateria. Dar da, trebuie sa il ‘cari’ cu tine ca sa iti fie folositor - toate cele 18 grame ale lui (l-am cantarit). Insa el e necesar doar pentru #neoweb (sau BT24 web, dar nu se mai da) si pentru prima logare in #neoapp. Bine ar fi daca l-ar utiliza si pentru validarile 3D Secure, ca am scapa de SMS-uri, parole care expira cand nu te-astepti si BT Pay care la mine crapa intr-o veselie (dar ma chinuiesc cu el ca tot e mai bine decat parolele alea schimbatoare).

#52
crislacor

crislacor

    Cui îi pasă...?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,012
  • Înscris: 20.06.2009
Eu am și acum token-ul de la BT24 desktop (mobil nu am avut), dar de cînd am instalat neoapp nu l-am mai folosit, stă cuminte în geanta de la laptop. Și da, e cu mine tot timpul...:)

#53
Magicwisewolf

Magicwisewolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,050
  • Înscris: 29.01.2016

 Ravy, on 03 iunie 2022 - 15:20, said:

Well, eu n-aș prea vrea ca cineva care nu este împuternicit de mine să se logheze în contul meu bancar doar cu user/pass... Chiar mi se pare cam obligatoriu un 2FA pentru acces.

2FA = two factor authentication

Vorbim de aplicatii mobile aici, nu de desktop, site-uri deschise in browser.

#54
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 16,170
  • Înscris: 05.01.2006
Iar eu ziceam de împuternicit sau nu.
Dacă nu ești împuternicit poți să încerci și de pe ceas/frigider/ce vrei tu... Chiar nu văd de ce ți s-ar permite accesul la banii mei fără 2FA dacă eu nu te-am împuternicit anterior. Userul și parola poate mă vezi când le tastez sau le citești în istoric sau pe mail sau le afli într-o discuție, etc...

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate