Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Compatibilitate Switch - Telefon ...

Alimentatoarele originale au prot...

Windows 11 22H2 isi da reset sing...
 C.E.R.F. '96

Sfat convertire mini caseta camer...

Overwatch2

Anul asta vinerea neagra chiar va...
 Izolare balcon deasupra camerei

banda alergat acasa

Quartier Azuga - str. Azuga - zon...

Reprezentanța B.B.C. (Brown, Bove...
 Analizele Medicale, intre fericir...

Recomandare carcasa si sursa cu pwm

Cum s-ar putea face plafonarea pr...

Preparing automatic repair diagno...
 

Problema cu o retea PTP formata din doua antene PBE-5AC-500-ISO

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
macette

macette

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,413
  • Înscris: 19.09.2008
Asa cum spune titlul am o problema destul de nasoala cu o legatura PTP formata din doua antene PBE-5AC-500-ISO caruia nu am reusit sa-i dau de capat. Problema consta in faptul ca, cu toate ca legatura dintre antene este stabila si pot vedea si administra ambele antene din locul de unde se emite semnalul, la antena remote situata la 8,5Km distanta, iesirea LAN se restarteaza (adica daca de exemplu daca pun iesirea LAN a injectorului POE direct intr-un laptop conexiunea apare cu X - intrerupta, iar mai apoi apare ca activa, mai apoi iarasi X si tot asa. Daca iesirea LAN a injectorului POE este pusa intr-un switch ledul corespondent conexiuni se aprinde si se stinge intermitent. Am reusit sa-i rescriu firmware-ul antenei remote prin intermediul conexiuni active insa problema nu s-a rezolvat. Injectorul POE l-am schimbat dar degeaba...  

Avand in vedere ca nu se mai gasesc pe piata astfel de antene ce anume ar fi compatibil ca sa nu fiu nevoit sa le achizitionez pe ambele?

Attached Files


Edited by macette, 31 May 2022 - 20:59.


#2
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,942
  • Înscris: 07.03.2006
cablurile le-ai schimbat? intre injector si antena/client

#3
macette

macette

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,413
  • Înscris: 19.09.2008
La antena cu probleme nu prea se poate schimba usor, deoarece este montata pe un pilon la o inaltime de 50m. Am schimbat injectorul POE cu unul nou si cablul de la iesirea LAN.

Edited by macette, 31 May 2022 - 22:45.


#4
radutuby

radutuby

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 653
  • Înscris: 01.06.2007
Sursa de alimentare cu probleme, sau cablu de o calitate indoielnica ce produce cadere de tensiune semnificativa. In prima faza as schimba sursa de alimentare, daca nu se rezolva poate fi si cablul. Am avut o problema similara in trecut si s-a dovedit ca acel cablu era prost iar pentru ca nu puteam schimba cablul am folosit o sursa cu tensiune mai mare de alimentare.

Sursa originala iesire in gol 14.8 V si in sarcina 12.9V la capat dupa 70 metri de cablu aveam 5.7 V
Sursa adaptata iesire in gol 26.5V si in sarcina 24.3V la capat dupa 70 metri cu acelasi cablu 15.2V

Oricum nu recomand genul asta de improvizatii si daca se dovedeste a fi cablul schimbal cu ceva de calitate, daca e doar sursa scapi ieftin cu o sursa noua.

Edited by radutuby, 01 June 2022 - 10:14.


#5
macette

macette

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,413
  • Înscris: 19.09.2008
Injectorul POE l-am inlocuit cu altul nou-nout si tot asa se manifesta (am crezut, de prima data, ca el este de vina dar nu a fost asa). Cablul care urca la antena este STP cu toate firele din Cupru si este sertizat corect pe ambele capete (a functionat fara probleme pana saptamana trecuta). Problema este ca nu pot urca eu la antena si am nevoie de un alpinist autorizat ca sa mi-o dea jos sa verific totul. Intre timp am gasit la cineva un PowerBeam AC-ISO (emitatorul/receptorul antenei) care nu a apucat sa functioneze deoarece omul mi-a spus ca fost scapata antena, la montaj, cam de la 20 metri pe pamant si s-a indoit, nemaiputand fi folosita. Se poate testa fara a avea o pereche compatiblila AirMax AC?

Edited by macette, 01 June 2022 - 12:36.


#6
macette

macette

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,413
  • Înscris: 19.09.2008
@radutuby

Poate ai dreptate cu cablul... Nici nu am vazut ca in interfata AirOS nu arata lungimea cablului (era si logic sa fie asa daca se reseteaza incontinuu iesirea LAN). Insa daca cablul (care este de culoare neagra si este posibil sa fi fost incalzit extrem de mult vara si s-a deteriorart in timp) este problema, de ce emitatorul antenei se conecteaza corect cu cealalta antena (este alimentat prin patru din conectorii interiori)? Intreb ca sa nu schimb cablul degeaba.

Attached Files


Edited by macette, 01 June 2022 - 15:51.


#7
radutuby

radutuby

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 653
  • Înscris: 01.06.2007
Sincer tot ce faci este la risc nu sti exact care este problema, eu ti am prezentat un caz patit de mine, nu este neaparat sigur ca tu sa ai aceiasi problema sunt cateva bube pe care tu trebuie sa le rezolvi prin eliminare, este greu sa dai un verdict 100% care este problema ta, poate fi chiar electronica antenei pe partea de alimentare, epprom defect chip wifi, etc... Am inteles ca accesul fizic la antene e dificil... deci nu prea ai multe solutii...

Edited by radutuby, 01 June 2022 - 17:35.


#8
NikoroB

NikoroB

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,337
  • Înscris: 26.05.2022
La 50m lungimea cablului poti sa te astepti la caderi serioase de tensiune. Ar fi interesant sa masori sus la antena tensiunea pe cablul de alimentare si sa compari cu ce scrie in datasheet ca-i minimul acceptat pentru-o functionare corecta. Daca tensiunea e suficienta, atunci probabil e powerbeam-ul defect si trebuie inlocuit. Sunt destul de pacatoase traseele lungi de cabluri torsadate (fie ele si cu FTP), de acceea o solutie cu fibra te scapa de multe belele pe termen lung.

Un exemplu tot de la ubiquity ar fi asta: https://store.ui.com...oor-poe-devices

Acum sfatul ar fi sa cauti un alpinist care sa inlocuiasca si antena si cablul, problema cu singuranta fiind de la una din astea doua.

#9
macette

macette

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,413
  • Înscris: 19.09.2008
Am transmis firmei care foloseste antenele sa caute un alpinist utilitar autorizat si intentionez sa schimb cablul in prima faza. Oricum, ca solutie de avarie, am dus internet in locatia respectiva cu un router TP-Link Archer MR600 + o cartela de Orange (putere semnal ~75%) pe care au incarcat-o ei cu 16 euro si are 240GB de trafic pentru 35 de zile, ceea ce este suficient pana o sa gasesc o solutie. O sa va spun ce am mai facut zilele viitoare. Multumesc pentru sugestii.

Edited by macette, 02 June 2022 - 21:19.


#10
OzTm

OzTm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 267
  • Înscris: 03.02.2007
Ca primă încercare (după înlocuirea sursei, pe care deja ai făcut-o), aș încerca să sertizez din nou capătul de jos (cel ușor accesibil) al cablului, cu o mufă nouă. Da, e puțin probabil să fie de la asta (mai degrabă e o problemă mai sus pe cablu sau la mufa de la antenă, problemă cauzată de vânt, soare, zăpadă, etc.). Dar dacă tot urmează să schimbi tot cablul, nu se știe niciodată, poate schimbarea mufei de jos funcționează. Asta doar pentru că e mult mai ușor de făcut decât orice altă operațiune (cu condiția să mai ai drum pe acolo).

PS: Spun asta pentru că am avut o situație oarecum similară, nu cu Ubiquiti-urile, ci cu cablul către un banal AP fără PoE. Ping uneori ok, uneori cu loss, intermitent. Cablul părea ok și vizual, și cu un tester simplu, ca lungime are vreo 30m, dar e prelungit în podul casei (deci e făcut din două bucăți). Pentru început am schimbat mufa/cupla aceea de îmbinare (mamă-mamă Ethernet), și problema a dispărut. Deci doar făcând asta, s-a îmbunătățit situația... până într-o iarnă, când iar a început să aibă probleme de stabilitate. M-am hotărât să schimb cablul, dar înainte de a mă apuca efectiv de asta, am tăiat 15cm de cablu din capătul de la AP și am sertizat o mufă nouă (tot de către mine cu un clește ieftin). De atunci merge neîncetat de câțiva ani, nu am mai sesizat vreo problemă. Deci a rămas o cârpeală, dar nu mi-am mai bătut capul cu ea, era prea mult de lucru pentru un AP prin care cu tot cu cârpeală, am pe telefon viteze WiFi ac de >600Mbps către Internet și ping 1ms către router + acces la două dispozitive IoT nepretențioase.

Edited by Ravy, 08 June 2022 - 14:39.


#11
macette

macette

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,413
  • Înscris: 19.09.2008
De abia astazi am reusit sa rezolv problema, dupa ce am gasit alpinist utilitar acreditat care sa coboare antena de pe stalp ca cei care o folosesc, daca au vazut ca merge si cu modem de 4G+ conexiunea, au tot amanat. Nu a fost cablul, asa cum am presupus/crezut initial, ci PowerBeam-ul, care se pare ca este defect (o sa mai incerc inca o data sa-l resetez si sa-i rescriu fw cu TFTP ca sa fiu 100% sigur). Ca sa diagnostichez cat mai usor am dus 70 de metri de cablu FTP nou-nout cu toate firele integral din Cu, l-am mufat si i-am spus alpinistului sa-l puna in powerbeam-ul care era pe antena. Rezultatul a fost... acelasi simptom, se reseta conexiunea de LAN, deci nu era de la cablu si nici de la injectorul POE. Drept urmare l-am schimbat cu totul (am scris mai sus ca am primit de la cineva unul identic care provenea de pe o antena scapata de la ~50 de metri pe pamant, nu pe asfalt, care vad ca merge fara nici o problema) si am lasat si cablul nou ca sa nu mai am probleme.

Asa arata antena, după 5 ani de functionare non stop. Picurii rosii sunt datorati faptului ca anul trecut s-a revopsit tot stalpul cu rosu/alb.

Attached Files


Edited by macette, 23 June 2022 - 19:53.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate