Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Oferta noua Digi - mai buna decat...

Alte dimensiuni in CIV.

Renault Symbol ( Thalia I ) - mer...
 Pelerinaj in Egipt

Caut aplicatie android inregistra...

Factura Orange marita

Pentru lipsa de procedura, amana ...
 [ANCOM] Toti operatorii de telefo...

Lovitura de stat (dejucata) in Ge...

Boxe PA audio home use - nivel av...

Boxe wifi
 Modem WiFi Huawei

Recomandare scaun de birou

E mai bine sa te dai de alta nati...

Cosmin Seleși, la Pro TV, di...
 

SSD prajit?

- - - - -
  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
cosmi7

cosmi7

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 16.10.2013
Am un laptop facut custom de la cyberpower. Acesta nu are baterie asa ca trebuie tinut in priza constant. Din greseala am decuplat mufa care incarca laptop ul iar cand l-am redeschis mi-a aratat urmatorul mesaj:

"Reboot and Select proper boot device or Insert boot media in selected boot device and press a key"

Speram ca am stricat ordinea modului in care se boteaza dar am incercat mai orice varianta de bootare si nu imi ia nimic. Avand in vedere ca am un ssd + hdd, care sunt sansele sa se fi prajit doar ssd-ul de pe care boteaza windows-ul?

#2
cipinet

cipinet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,766
  • Înscris: 25.08.2010
Banuiesc ca in bios il vede, incearca sa bootezi cu un stick usb cu windows si incearca sa-l repari (windowsul)

#3
luci_flash

luci_flash

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,960
  • Înscris: 17.09.2010
Posibil sa-ti fi pierit fisierul de boot.
Stick cu windows, si incearca reparatia.

#4
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,755
  • Înscris: 30.08.2006
Daca nu ai primit mesaj ca ora e incorecta inseamna ca nu ai pierdut setarile din bios. Verifica si daca ora este corecta pentru ca in acest caz nu ai de ce sa umbli in bios.
Posibil sa se fi dus ssd-ul. Ce marca este ?

Edited by Leo2006, 30 May 2022 - 17:24.


#5
cosmi7

cosmi7

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 16.10.2013

View PostLeo2006, on 30 mai 2022 - 17:23, said:

Daca nu ai primit mesaj ca ora e incorecta inseamna ca nu ai pierdut setarile din bios. Verifica si daca ora este corecta pentru ca in acest caz nu ai de ce sa umbli in bios.
Posibil sa se fi dus ssd-ul. Ce marca este ?
Am intrat in bios si arata setat anul 2013...

#6
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
Nu-i prajit nimic, ti s-a resetat bios-ul.
Nimeresti setarile precedente pentru stocare si mod de lucru pentru acestea si-ti va boota.

#7
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,755
  • Înscris: 30.08.2006
Reconfigureaza la loc biosul. Verifica sa booteze in modul in care e formatat ssd-ul, uefi sau legacy boot.

#8
cosmi7

cosmi7

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 16.10.2013
Poti sa-mi spui pe scurt ce ar trebui sa fac? Nu prea ma pricep la partea asta. Am o setare in bios de resetare, ma ajuta sau strica si mai rau?
Am si un usb de windows 10 original dar pe laptop e win 8 daca nu ma insel, ar trebui sa mearga totusi?

View Postcosmi7, on 30 mai 2022 - 19:21, said:

Poti sa-mi spui pe scurt ce ar trebui sa fac? Nu prea ma pricep la partea asta. Am o setare in bios de resetare, ma ajuta sau strica si mai rau?
Am si un usb de windows 10 original dar pe laptop e win 8 daca nu ma insel, ar trebui sa mearga totusi?
Am introdus stick-ul usb si mi-a bootat direct de pe acesta. Am dat sa repare windows-ul si nu a mers, dar dupa logica mea bios-ul nu are legatura cu windows ul deci cum il poate repara? Dar ma repet, nu ma pricep foarte bine.

Am in BIOS in sectiunea exit "Load setup defaults" - restore default values for all the setup options.
Asta ar trebui sa faca ceva sau il stric mai tare?

#9
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,755
  • Înscris: 30.08.2006
Faci poze la fiecare ecran din bios. Le numerotezi si le pui aici sau pe un serviciu free de stocare foto. imgur are si aplicatie pentru android.

Edited by Leo2006, 30 May 2022 - 19:38.


#10
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 33,665
  • Înscris: 19.04.2009
Vezi in BIOS la startup mode sau cum s-o numi, sa ai activat Secure Boot (daca folosesti Win 8.1+) si nu Legacy

#11
cosmi7

cosmi7

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 16.10.2013
https://imgur.com/E5rSnqZ
https://imgur.com/CpSV0MN
https://imgur.com/RBRcj38
https://imgur.com/ywGoSMM

La security nu am mai facut, e doar parola.

Edited by cosmi7, 30 May 2022 - 20:08.


#12
cosmi7

cosmi7

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 16.10.2013
Am mai cautat putin despre subiect si o alta posibilitate este sa fi murit bateria CMOS.

#13
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 293,892
  • Înscris: 08.10.2015

View Postcosmi7, on 30 mai 2022 - 19:30, said:

Am in BIOS in sectiunea exit "Load setup defaults" - restore default values for all the setup options.
Asta ar trebui sa faca ceva sau il stric mai tare?
vestea buna e ca in bios se vede hard-ul, deci cel mai rau lucru care se poate intampla e sa fie nevoie sa reinstalezi windows-ul.
restore default values nu are ce sa strice mai tare, dar nu stiu daca te ajuta

#14
bizpenet

bizpenet

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 183
  • Înscris: 20.03.2006
HTS721010A9E630 este harddisc, disc fizic pentru date, clasic, mare, de metal
adata sp900 este ssd-ul, mic, din plastic probabil

Ca sa pornesti de pe hdd normal pui HTS  ca "first boot device"
Ca sa pornesti de pe ssd pui adata sp900 ca "first boot device"

Incearca la ambele Sata mode si AHCI si Legancy sau cum ai tu acolo cealalta optiune.

Daca nicicum nu obtii screen de start windows mai e o posibilitate, sa ai secventa de boot pe drive-ul nepotrivit asa ca intai incerci HTS721010A9E630 ca Boot Option #1 si daca nu pui adata sp900 ca Boot Option #1

Daca reinstalezi windowsul scoate alimentarea de la harddisc si fa setup numai cu ssd-ul legat.

#15
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
In meniul Boot ai jos UEFI Setting, pune o fotografie si de acolo.

#16
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,755
  • Înscris: 30.08.2006
SATA mod lasa-l in AHCI ca asa trebuie sa fie. Insa la boot e ceva gresit. Nu vad acel Adata SP900 sa fie in mod UEFI. Trebuie sa se vada ca e in mod UEFI.

#17
cosmi7

cosmi7

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 16.10.2013

View PostZnevna, on 30 mai 2022 - 22:04, said:

In meniul Boot ai jos UEFI Setting, pune o fotografie si de acolo.
https://imgur.com/a/DY1criW
Mentionez ca il tin pe disable, i-am dat enable ca sa vezi ce este acolo.
As mentiona ca am incercat sa bootez si de pe sata si de pe hard disk, degeaba.

Edited by cosmi7, 31 May 2022 - 03:02.


#18
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
Da-i enable la UEFI Boot.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate