Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Schema RR Gloria 1-2-3 cu rezolut...

Windows 10 sau alta aplicatie fol...

Motocoasa pe acumulatori erbauer
 Aplicare la concurs pe un post AN...

Infecție care tot reapare

telefon copil - 1200 -1300 lei

Whatsapp web pe pc
 Sfat achizitionare un laptop din ...

Ce este si la ce foloseste?

Buton pornire Esprimo E5645 d2984

Recomandare HDD
 Nesebar

Problema ecran ASUS ROG Strix G15...

MONITOR 27' Viewsonic 27"...

Preschimbare permis auto
 

Compresor AC

- - - - -
  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
castiel97

castiel97

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 276
  • Înscris: 07.02.2020
Salut!
Anul trecut am schimbat compresorul la tigaie cu unu SH care nu era funcțional. M-am lăsat păgubaș că trecuse căldura.
Acum o lună am inceput sa pornesc ac-ul și compresorul pornea când avea chef. Am fost acum o săptămână să verific freon-ul, era la nivel și de atunci până azi compresorul a pornit mereu. Acum iar s-a oprit. Curent primește dar nu pornește.
Cred că pur și simplu este o întâmplare că a pornit după ce am făcut iar presiunea în instalație pt că abia după a doua pornire de motor a luat-o și compresorul.
Menționez că se aude că și cum ar porni dar nu pornește, se simte o vibrație când apas pe buton.
A mai pățit cineva așa? A-și lua unul nou dar mii sa nu fie altceva.

Tigaia in cauză e Astra H, 1.9 z19dt.

Ventilator, senzor presiune ac și radiator ac sunt schimbate anul trecut + sonda care este in panoul care ajunge in bord.


#2
suri

suri

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 962
  • Înscris: 10.05.2004
Vezi ca unele modele de Astra H au compresor cu ambreiaj care se poate schimba separat. Practic, când apeși butonul doar se cuplează ambreiajul, care antreneaza compresorul de mișcarea puliei invartita de curea.
Verifica, poate ai noroc și e doar ambreiajul. Chiar și asa, nu e ieftin - acum vreo 6 ani în Grecia m-a costat vreo 250 eur, nou.

LE Meseriașul care l-a schimbat m-a sfătuit atunci să apăs butonul de AC când e motorul oprit. Astfel, la pornirea motorului ambreiajul e deja cuplat și e solicitat mai putin.

Edited by suri, 27 May 2022 - 20:09.


#3
crisstonne

crisstonne

    Stoic™

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 34,830
  • Înscris: 13.01.2011
Nu știu cît poate să te ajute, dar vezi și acel subiect.

https://forum.softpe...27788;&-10052;/

#4
xxl_cm

xxl_cm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 304
  • Înscris: 29.06.2007
eu am avut o problema cu AC-ul si s-a dovedit a fi un banal releu de 25 lei, am si fost sa umplu cu freon degeaba: https://forum.clubfo...p?f=62&t=128692

#5
crisstonne

crisstonne

    Stoic™

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 34,830
  • Înscris: 13.01.2011
@castiel, înțeleg că ai rămas cu acel compresor luat la mîna 2?

#6
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,741
  • Înscris: 05.12.2002

View Postsuri, on 27 mai 2022 - 20:05, said:

LE Meseriașul care l-a schimbat m-a sfătuit atunci să apăs butonul de AC când e motorul oprit. Astfel, la pornirea motorului ambreiajul e deja cuplat și e solicitat mai putin.
Ambreiajul nu va fi niciodata cuplat la pornirea motorului si in mers oricum cupleaza/decupleaza de nenumarate ori.

#7
crisstonne

crisstonne

    Stoic™

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 34,830
  • Înscris: 13.01.2011
Adevărat.

#8
castiel97

castiel97

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 276
  • Înscris: 07.02.2020

 crisstonne, on 27 mai 2022 - 21:59, said:

@castiel, înțeleg că ai rămas cu acel compresor luat la mîna 2?


Da, este al doilea SH pe care îl luasem de anul trecut. La primul am schimbat și bobina si tot nu a vrut să pornească deloc. La asta n-am mai schimbat nimic și mă lăsasem păgubaș anul trecut. L-am pornit luna trecută și a mai funcționat el aleatoriu câteva minute și în ultima săptămână a mers cum trebuie.




#9
Melteanu

Melteanu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,029
  • Înscris: 28.02.2022
Inseamna ca preferi sa dai banii pe compresoare aiurea decat la un service ce se ocupa de reparatii clime auto.

#10
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,232
  • Înscris: 07.12.2014
Pățisem la fel, mergea când vrea, până la urmă sătul de service-uri am luat-o eu pe fir. Mufa de pe cablaj, cea care se cuplează pe mufa de la compresor avea contractele slăbite. Dacă stăteam după service-uri și în ziua de azi cred că tot schimbam compresoare. Am scos contactele din mufă, le-am strâns ușor cu patentul si le-am băgat la loc. Merge de vreo 5 ani.

  Pornește AC si mișcă de mufă, vezi dacă decuplează/cuplează aleatoriu când o miști, așa am depistat-o si eu.
Ai numai grijă pe unde bagi mâinile să nu ți le prinzi la curele, sau să îți prindă vreo mânecă la fulie să te accidentezi.

Edited by PoeOvidiu, 28 May 2022 - 11:33.


#11
castiel97

castiel97

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 276
  • Înscris: 07.02.2020

 PoeOvidiu, on 28 mai 2022 - 11:31, said:

Pățisem la fel, mergea când vrea, până la urmă sătul de service-uri am luat-o eu pe fir. Mufa de pe cablaj, cea care se cuplează pe mufa de la compresor avea contractele slăbite. Dacă stăteam după service-uri și în ziua de azi cred că tot schimbam compresoare. Am scos contactele din mufă, le-am strâns ușor cu patentul si le-am băgat la loc. Merge de vreo 5 ani.

  Pornește AC si mișcă de mufă, vezi dacă decuplează/cuplează aleatoriu când o miști, așa am depistat-o si eu.
Ai numai grijă pe unde bagi mâinile să nu ți le prinzi la curele, sau să îți prindă vreo mânecă la fulie să te accidentezi.

Am învârtit azi de rola de la compresor, se mișcă cam greu la mana și se aude că freacă acolo. Să vad daca pot ajunge la mufa sa mișc de ea. Compresorul e la mama lui jos și greu ajung.

Ideea este că el primește curent darbpornește când are chef, asta am văzut ultima data când am fost la service.

#12
crisstonne

crisstonne

    Stoic™

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 34,830
  • Înscris: 13.01.2011
Vezi să nu fie rezistorul din cabină.
Cu ăla am și eu probleme, o să îl schimb.

#13
castiel97

castiel97

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 276
  • Înscris: 07.02.2020
Cred / sper că am rezolvat.
Am fost azi și am pus compresor nou dar tot nu a pornit. Același simptom. Cu ac-ul pornit a mișcat ăla de mufa de alimentare și aia era vinovata. Noroc că aveau un Opel de dezmembrat acolo și au luat mufa de la aia si au pus-o la mine. A tras ăla de ea in timp ce ac-ul era pornit și acum văd că funcționează.
Nu știu ce s-a întâmplat cu mufa, curent venea pe ea...

Mersi Poe, am tras acasă de ea și nu a pornit. Era un pic arsa din cate am văzut că se apucase și ăla de înjurat..

Edited by castiel97, 03 June 2022 - 17:17.


#14
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,232
  • Înscris: 07.12.2014
Cu ocazia asta a mai învățat si specialistul ceva 😏. Compresorul e simplu de verificat, îl alimentezi pe direct si vezi dacă merge. Dar specialiștii întotdeauna îl schimbă fără să îl verifice, nimic nou.

 castiel97, on 03 iunie 2022 - 17:13, said:

Nu știu ce s-a întâmplat cu mufa, curent venea pe ea...

S-au lărgit puțin contactele si nu mai făcea bine contact ceea ce a dus la încălzire, decălirea contactelor, etc. Se mai întâmplă. Sau poate s-a deteriorat garnitura de cauciuc si a intrat apă iar în timp a oxidat, din nou contact slab, încălzire, decălire, schimbare compresor degeaba.

#15
crisstonne

crisstonne

    Stoic™

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 34,830
  • Înscris: 13.01.2011
Bine că ai rezolvat!  🥳
În sud este foarte cald, mă felicit că am rezolvat și eu, anul trecut  😍

Dar îl am pe fratemiu", se chinuie cu un Megane de cîțiva ani, a schimbat la ea ce a schimbat, a fost la reprezentanță, la tot felul de specialiști, au controlat tot tot.
Nimic, nu îi dă de cap, se pare că Megane are un sistem mai ciudat de instalație.
Ba îi merge la drum lung, ba leșină, la drumuri scurte.

#16
castiel97

castiel97

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 276
  • Înscris: 07.02.2020

 PoeOvidiu, on 03 iunie 2022 - 19:34, said:

Cu ocazia asta a mai învățat si specialistul ceva 😏. Compresorul e simplu de verificat, îl alimentezi pe direct si vezi dacă merge. Dar specialiștii întotdeauna îl schimbă fără să îl verifice, nimic nou.


S-au lărgit puțin contactele si nu mai făcea bine contact ceea ce a dus la încălzire, decălirea contactelor, etc. Se mai întâmplă. Sau poate s-a deteriorat garnitura de cauciuc si a intrat apă iar în timp a oxidat, din nou contact slab, încălzire, decălire, schimbare compresor degeaba.

La mine în oraș nu am nici-un service calumea. Normal trebuia să-mi spele și instalația nu? Ei bine nimeni nu face așa ceva.
Aia e... Toți știu să schimbe ulei și plăcute.. Măcar am rezolvat. De compresor, cred că era bun și ăla vechi dar asta nou baga aer foarte rece în câteva secunde in timp ce ălălalt baga in 10 minute.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate