Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Brother Eroare scanare A9

Achizitie auto

Procedura Preschimbare nr verzi p...
 Copiii si obezitatea

Reglare greutate doza Unitra GS-431

Potrivire jante ?

instant sau dus electric?
 Microfon extern pentru ML/DSLR

Schimbare parbriz

Costuri achiziție garsoniera.

Pensii publice - Venit total asig...
 Solutie (lichid pulverizat) pentr...

Backup calling

Ce placa video recomandati si car...

Telecomanda cu touch triplu PNI S...
 

din ce cauza se arde compresorul frigiderului?

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
CostyNn96

CostyNn96

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,491
  • Înscris: 18.04.2018
Salutare, am si eu o problema cu un frigider ceva mai vechi si anume un arctic k275 ce imi da batai de cap.... In 2020 frigiderul pierdea freon, mergea continuu si nu ingheta deloc, am chemat un frigotehnist care  i a schimbata toata instalatia, reumplut cu freon, ce sa mai tot tacamu, garantie 1 an ,de atunci si pana acum frigiderul a mers PERFECT.
Prin luna februarie-martie a acestui an in urma unor pene de curent ( s a luat curentul de vreo 3 ori in 5 min) am sesizat ca  frigiderul numai raceste si se auzea un zgomot puternic din zona motorului, il chem din nou pe frigotehnist, initial a spus ceva de niste lamele cazute in motor, insa cand a ajuns cu el acasa a zis ca  motorul este ars, aveam 2 variante: sa mi puna  motor SH cu 6 luni garantie la 250 ron. sau sa mi puna motor nou cu 3 ani garantie la 400 ron, ca tot omul de rand m am gandit ca "lucru nou e lucru nou domne", asa ca am decis sa mi puna motor nou, mi a pus un motor nou danfoss, a adus frigiderul martea, spunandu-mi ca a schimbat placa din frigider, frigiderul avand o placa de racire cat tot compartimentul, el a pus una mica cam de 30x30 cm, a mea era undeva la 70x30cm, zic na stie omu de ce a schimbat o, joi seara ma suna mama si-mi zice ca frigiderul se opreste si porneste,intra intr un fel de protectie, adica pornea si la cateva secunde se oprea, si tot asa, am sunat iar frigotehnistul si vineri seara a venit si i-a schimbat motorul acasa, i-a pus altul zicand ca e de la motor, ca au nu stiu ce cleme sau sigurante care se ard,    de data aceasta a pus un compresor zem, acesta a mers cam 2 saptamani, in toata aceasta perioada am observat ca desi termostatul era pe 1 placa pe care a pus-o el era tot timpul inghetata, avand strat de gheata de cca 2 cm,. m am gandit ca e normal acest lucru, desi cu cea veche pe care frigiderul o avea nu se intampla sa fie gheata pe ea... In fine, ideea e ca astazi dupa aproape 2 saptamani de functionare s-a ars si acest motor, l am sunat a venit iar si a luat frigiderul urmand sa i schimbe iar compresorul, de data aceasta m a atentionat ca e ultima data cand il schimba.
Acum problema se pune in felu urmator, el sustine ca problema e la instalatia mea electrica, un scurt sau ceva de genul.. tura trecuta cand a schimbat compresorul acasa  a venit si cu un aparat de masurat tensiunea electrica si ii afisa 220 v, problema e ca eu in camera unde e frigiderul mai am si un televizor, masina de spalat, etc si cu acestea nu am probleme...
A 2a varianta pe care mi a zis o initial la telefon ar fi faptul ca placa pe care a pus-o ar fi prea mica si ca din aceasta cauza compresorul ar trebui sa mearga mai mult timp...
Acum dupa acest roman intreb si eu aici, voi cei care aveti cunostiinte in domeniu ce parere aveti? sa fie din cauza instalatiei mele sau faptul ca a pus o placa mult mai mica, placa de care si el  a recunoscut ca e mica si nu e la fel de eficienta ca cealalta, frigiderul trebuind sa mearga mai mult timp pt a ajunge la temp optima si apoi sa se opreasca.

#2
baribalu

baribalu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,294
  • Înscris: 23.10.2006
Cumpara altul!

#3
CostyNn96

CostyNn96

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,491
  • Înscris: 18.04.2018
LE : Am uitat sa precizez ca acele pene de curent au fost si la vecini, nu doar la mine.

View Postbaribalu, on 26 mai 2022 - 15:52, said:

Cumpara altul!
as cumpara si altul, dar momentan sunt prins cu altele si nu pot .

#4
Neaceasca85

Neaceasca85

    Forumist din Slatina, Olt

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 80,664
  • Înscris: 14.10.2008
Se poate arde daca termostatul o ia razna.

Am avut in magazin o vitrina de laptate Whirlpool. In galagia magazinului nu se auzea nimic. M-am trezit ca miroase a ebonita si da afara siguranta. Compresor ars.

Dupa inchiderea magazinului, am incercat sa o folosim pentru birourile ramase, la racirea diverselor maruntisuri, mancarea de acasa, bauturi racoritoare. Stiam ca racea destul de prost, dar in liniste eu langa ea mi-am dat seama ca termostatul cupla 5 minute, apoi decupla, si culmea, recupla dupa 30 de secunde fortand compresorul sa intre in protectia releului termic.

De urgenta am scos lada din uz. Noul compresor a apucat doar 4 luni de zile, dar se ardea daca continua. Termostatul la fel facea indiferent de pozitia de reglaj. Frigotehnistul nu si-a dat seama :facepalm:

#5
crisstonne

crisstonne

    Stoic™

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 34,879
  • Înscris: 13.01.2011
Asta cu opririle de curent, se întîmplă și la noi, dar nu se strică nimic.
Poate a fost un vîrf peste voltajul normal, dar atunci plîngeau mai mulți din bloc.
Mai rămîne varianta că meseriașul nu a făcut reparația ca la carte.
Soluția, alt meseriaș, care o să spună: ,,băă ce ageamiul este cel dinainte... ", sau, alt frigider nou, sau altul la mîna a doua.

#6
Neaceasca85

Neaceasca85

    Forumist din Slatina, Olt

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 80,664
  • Înscris: 14.10.2008
Sau meseriasi de duminica. Asa a zis recent instalatorul meu criticand lucrarea altora din 2008. Posted image

#7
XTH

XTH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,416
  • Înscris: 23.01.2010
Stai sa vezi ce-l critica pe asta de ti-a facut instalatia ala din 2033 cind schimbi iar...!!!

#8
Alltrack

Alltrack

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,066
  • Înscris: 01.08.2020
Problema e ca nu mai sunt simple pene de curent !
La mine in zona sunt destule pene de genul se opreste o secunda si revine , chestiile astea cam bulesc sculele cu compresor .
Apoi m-am pomenit cu caderea unor faze , la care se ajunge si pe la 90 V de palpaie toate .
Am luat niste relee de protectie Digi Top si m-am luat cu mainile de cap . Le-am setat la 230 - 10% = 207 recomandat si la 250 V maxim si vreo saptamana au ''carait'' si au intrerupt de multe ori pe zi .
Am ajuns pana la urma la reglaj intre 150 - 270 V si acum se intrerup rar dar tot exista ''varfuri'' de peste 270 V si scaderi sub 150 V !
PS - La frigider si AC-uri le-am setat timp de revenire la 1 minut !

Edited by Alltrack, 26 May 2022 - 16:59.


#9
Paco_ste1

Paco_ste1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 894
  • Înscris: 19.03.2022
Compresoare chinezesti de foarte proasta calitate.
Chinezul in prostia  lui pune in  stator mult mai putine spire decat normal.
Am avut frigider Arctic vechi de 30 ani , si l-am dat functionand cuiva, omul era batran , a murit, fiul a venit sa-mi spuna daca vreau frigiderul inapoi ca functioneaza.
Acestea noi tot arctic, ba pierd freon, ba se ard compresoarele . . .niste mizerii.

#10
loveparade

loveparade

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,374
  • Înscris: 23.07.2006

View PostXTH, on 26 mai 2022 - 16:52, said:

Stai sa vezi ce-l critica pe asta de ti-a facut instalatia ala din 2033 cind schimbi iar...!!!

Or mai fi frigidere pe atunci?
Daca dau estia cu niste bombe atomice si intram in iarna pe vreo 200...300 de ani. Intindem doar mana pe geam.

Anyway, la vericu ai incercat?
Face ala o instalatie de te tine cat lumanarea

#11
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Cetatean European Nevaccinat*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 34,740
  • Înscris: 10.07.2013
Attached File  IMG_20180216_210111_550-1.jpg   479.4K   34 downloads

Ai o poza cu eticheta ca mai sus de la compresorul Danfoss care a costat 400 lei?

#12
CostyNn96

CostyNn96

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,491
  • Înscris: 18.04.2018
@xmanyacs77 nu am, insa ceva in genul era si ala primu cum l ai postat tu pe asta... Martea l a adus si joi noapte si a dat suflarea, vineri inlocuindu l cu alt compresor zem, asta a tinut 2 sap si aceeasi poveste...

Edited by CostyNn96, 26 May 2022 - 20:31.


#13
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Cetatean European Nevaccinat*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 34,740
  • Înscris: 10.07.2013

Vizualizare mesajCostyNn96, pe 26 mai 2022 - 20:29, a scris:

@xmanyacs77 nu am, insa ceva in genul era si ala primu cum l ai postat tu pe asta... Martea l a adus si joi noapte si a dat suflarea, vineri inlocuindu l cu alt compresor zem, asta a tinut 2 sap si aceeasi poveste...

Termostatul vechi a fost inlocuit si el odata cu compresorul?

[ https://www.skh-kaeltetechnik.de/media/image/product/1582/lg/verdichter-kompressor-danfoss-secop-nle13kk2---nle13kk4.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Sa nu cumva sa iti fi montat compresor SECOP care imita eticheta DANFOSS...

Edited by xmanyacs77, 26 May 2022 - 20:53.


#14
hamal

hamal

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,143
  • Înscris: 23.09.2010
1. Compresorul e supraincarcat: prea mult refrigerant, are si aer pe langa refrigerant si termostatul il tine mai mult decat trebuie in functiune sa atinga temperatura setata, frigiderul nu e bine izolat si compresorul lucreaza mai mult decat trebuie.
2. Compresorul porneste prea des (lipsa refrigerant, termostat defect). Curentul de pornire e de cateva ori mai mare decat curentul nominal si pornind prea des....
3. Aspiratie lichid in compresor si rezulta ciocane hidraulice. Probabil termostat defect si schimb de caldura defectuos cu incinta racire. (superheat-ul e zero sau aproape de zero).
3a. Uleiul nu e separat pe linie si ajunge ulei in spatiul de compresie.
4. Compresoare cu motoare de slaba calitate, cupru putin, protectie slaba.
5. Lipsa ulei, ulei insuficient ungere compresor.

Parerea mea, lasa reparatiile si cumpara alt frigider....

#15
Neaceasca85

Neaceasca85

    Forumist din Slatina, Olt

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 80,664
  • Înscris: 14.10.2008

Vizualizare mesajAlltrack, pe 26 mai 2022 - 16:56, a scris:

Problema e ca nu mai sunt simple pene de curent !
La mine in zona sunt destule pene de genul se opreste o secunda si revine , chestiile astea cam bulesc sculele cu compresor .
Apoi m-am pomenit cu caderea unor faze , la care se ajunge si pe la 90 V de palpaie toate .
Am luat niste relee de protectie Digi Top si m-am luat cu mainile de cap . Le-am setat la 230 - 10% = 207 recomandat si la 250 V maxim si vreo saptamana au ''carait'' si au intrerupt de multe ori pe zi .
Am ajuns pana la urma la reglaj intre 150 - 270 V si acum se intrerup rar dar tot exista ''varfuri'' de peste 270 V si scaderi sub 150 V !
PS - La frigider si AC-uri le-am setat timp de revenire la 1 minut !
Eu fac parte dintr-un grup ce monitorizam 5 locatii in 4 orase (si 1 comuna) cu prize smart Nedis, nu am vazut peste 249 V, iar la Bucuresti in Giulesti este 215-225 V norma veche fiindca media tensiune e pe 10 KV in loc de 20 KV. Iar la mine cele mai scurte pene de curent au 30 de secunde, cele mai lungi 20 minute.

La frigider trebuia 5 minute revenirea, iar la AC am vazut ca face placa ce trebuie, nu poti forta compresorul sa reporneasca brusc pentru ca placa nu-i da tensiune 5 minute. Asta la AC clasic, de tip on-off, la Invertere nu stiu cum se manifesta treaba si alea oricum au mai multa electronica stricabila.

Vizualizare mesajPaco_ste1, pe 26 mai 2022 - 18:21, a scris:

Compresoare chinezesti de foarte proasta calitate.
Chinezul in prostia  lui pune in  stator mult mai putine spire decat normal.
Am avut frigider Arctic vechi de 30 ani , si l-am dat functionand cuiva, omul era batran , a murit, fiul a venit sa-mi spuna daca vreau frigiderul inapoi ca functioneaza.
Acestea noi tot arctic, ba pierd freon, ba se ard compresoarele . . .niste mizerii.
Da, Arcticul de la Spineni, folosit 1991-2009 pana a murit bunica functioneaza perfect, desi acolo in anii 90 si 2000 reteaua electrica avea boala lui Kalake la cum se manifesta.

Edited by Neaceasca85, 27 May 2022 - 09:21.


#16
GTDONE

GTDONE

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 243
  • Înscris: 21.06.2012
Pentru frigiderul tau ai ca variante compresoarele cod reper Arctic / Beko 5304208241 sau 5309205241 repere originale motoare TEE - Turk Elektrik respectiv 4501200200 fabricat de ACC chinezesc . Costa 1000 ron minim fara montaj , ACC-ul este mai scump. Povesti cu Danfoss nou la 400 astea sunt din ciclul Ion Creanga . Este model 2009 nu prea are rost sa investesti in el.

Edited by GTDONE, 27 May 2022 - 10:28.


#17
CostyNn96

CostyNn96

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,491
  • Înscris: 18.04.2018

View Postxmanyacs77, on 26 mai 2022 - 20:41, said:

Termostatul vechi a fost inlocuit si el odata cu compresorul?

[ https://www.skh-kaeltetechnik.de/media/image/product/1582/lg/verdichter-kompressor-danfoss-secop-nle13kk2---nle13kk4.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Sa nu cumva sa iti fi montat compresor SECOP care imita eticheta DANFOSS...
ai dreptate, dasta secop era., de fapt daca nu ma insel era chiar modelul din poza ta.....
din spusele lui a schimbat tot, inclusiv termostatul
pana la ora asta niciun semn din partea lui, probabil il tine in probe sau cine stie ce descantece ii face

Edited by CostyNn96, 27 May 2022 - 21:15.


#18
crisstonne

crisstonne

    Stoic™

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 34,879
  • Înscris: 13.01.2011

Vizualizare mesajAlltrack, pe 26 mai 2022 - 16:56, a scris:

Am luat niste relee de protectie Digi Top... setat timp de revenire la 1 minut !

Am făcut la fel, ceva timp în urmă mi-a crăpat o mașină de spălat L.G. și am bănuit căderile de tensiune.

Am avut un sentiment, că trebuie o protecție, și am pus un releu.

De ceva timp stau liniștit.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate