Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?
 

Ce parere au fetele despre barbatii care stau cu parintii?

* * - - - 14 votes
  • Please log in to reply
1095 replies to this topic

#1081
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,181
  • Înscris: 13.01.2011

View Postcatalina1, on 07 octombrie 2022 - 09:46, said:

Cu atat mai greu de înțeles mi se pare la cei bogați.
Păi dacă au palat.

L.E. Eu sînt curios ce a învățat @on-ul din discuția de aici, și ce măsuri a luat.

#1082
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,383
  • Înscris: 20.10.2006
Pe aici vad doar pareri despre genii, despre persoane ce fac munca de birocrati, it, etc. In lumea reala, in provincia saraca cel putin treaba sta altfel, singuri stau cei la care parintii sunt plecati in strainatate/alt oras la munca, cei care au primit locuintele de la bunici, cativa care au muncit o vreme in strainatate si luat locuinta aici cu banii castigati, cativa care au stat cu parintii 1-2-3-5 ani pana au strans bani sa isi ia locuinta. Cei care au parintii si chiar bunicii in zona oricum se viziteaza/ajuta zilnic, nu poti zice ca ar locui chiar singuri doar ca in locuinte diferite/cu nr cadastral diferit. Cei care au plecat de aici in alte tari sau orase cea mai mare parte daca nu au plecat cu parintii sa locuiasca cu ei locuiesc cu colegi/colege de camera/apartament.

Edited by LunaCrystal, 22 October 2022 - 21:00.


#1083
bursucelu_viesel

bursucelu_viesel

    Very very sketchy stuff

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,704
  • Înscris: 03.02.2009
Era o stire recenta ca romanii fac copii tot mai tarziu, ca intai vor sa-si asigure cariera si dupa 35 de ani casatoria si eventual copilul (unul) pe la menopauza asa.. Si stirea a venit la pachet si cu interviuri din strada unde foarte senin spuneau femeile exact aceste lucruri.
In mod normal te-ai (m-as) astepta ca noroiul instinctelor de animal sa fie compensate cat de cat cu constiinta, insa nu.. instinctele de animal sunt doar completate de manipulare - si asta care se bazeaza tot pe aceste instincte (sa fiu sus in ierarhia sociala, se cere cariera chiar daca uit sa fac copii, ok).

Daca tot nu face lumea copii, nu mai are scop "cuibul" si-atunci pot si sa stea fiecare la parinti sau separat, si se vad strict cand au chef de intalnire. Ca-n adolescenta, abia prelungesc misterul/dragostea. Ce treaba are ca se place un barbat cu o femeie cu dormitul amandurora in aceeasi camera, cand multi barbati si-ar dori sa aiba scule/piese pe jos in jurul patului, si femeia de-ale ei.  Si-asa omul are o perioada de copilarit nenatural de mare fata de restul animalelor, mai trage de ea.

Edited by bursucelu_viesel, 28 October 2022 - 22:10.


#1084
Club27

Club27

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 440
  • Înscris: 20.02.2020
Se întâmplă că un părinte este bătrân şi trebuie cineva să-i poarte de grijă. Atunci cum?

#1085
bursucelu_viesel

bursucelu_viesel

    Very very sketchy stuff

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,704
  • Înscris: 03.02.2009

View PostClub27, on 03 decembrie 2022 - 22:02, said:

Se întâmplă că un părinte este bătrân şi trebuie cineva să-i poarte de grijă. Atunci cum?
La azil ar zice cineva (mai de dreapta).
Depinde de parinti. Sunt panarame de oameni si nu-i schimba cu nimic faptul ca-s batrani sau tineri, si acolo e nociva convietuirea (bolnav sau sanatos). S-a trait in mod traditional cu parintii si bunicii, insa ne americanizam cu totii. Deci la camin cu batranii, sau oricum in niciun caz nu cu ei (asa suna cultura asta).

#1086
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,361
  • Înscris: 21.06.2016
Ai vreodată grija de un om batrin? Cred ca nici nu ai văzut vreunul de-aproape, sa vezi ce nevoi au și ca e necesar sa stea cineva cu ei 24 din 24. E fizic imposibil sa ai grija decent de un om batrin care nu mai e independent, fizic sau mental, și sa ai slujba și familie. Deci da, azilul e singura varianta ok, numai ca un azil decent costa, de aia numai in țările dezvoltate își permit așa ceva.

Oricum cind umbli după fete nu poți avea părinți “prea batrini”.

Edited by vrajitoruldinoz, 04 December 2022 - 00:00.


#1087
bursucelu_viesel

bursucelu_viesel

    Very very sketchy stuff

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,704
  • Înscris: 03.02.2009

View Postvrajitoruldinoz, on 04 decembrie 2022 - 00:09, said:

Ai vreodată grija de un om batrin?

E vorba de bolnav nu batran. Bunicul meu are 92 de ani si se suie-n pom sa taie crengi, se urca pe casa, se baga-n beci, etc. Locuieste singur. Oricum batranii la noi nici sa n-auda de azil, vorba unei batrane "(Mamaie vrei telefon cu internet?) Nu vreau niciun internat, aici stau pana mor!"

Edited by bursucelu_viesel, 04 December 2022 - 10:27.


#1088
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,361
  • Înscris: 21.06.2016
Sunt doua feluri de batrini, dependenți și independenți. Cu aia independenți nu ai de ce locui, celor dependenți nu prea ai ce sa le faci, in funcție de gradul de dependentă…

#1089
bursucelu_viesel

bursucelu_viesel

    Very very sketchy stuff

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,704
  • Înscris: 03.02.2009

View Postvrajitoruldinoz, on 07 decembrie 2022 - 08:12, said:

Am mai discutat noi si pe la stanga versus dreapta politica. Omul se naste de dreapta, asa il face natua. (Asta o spun si unii psihologi). Societatea e cea care-l duce pe om spre stanga. Daca-i permite structura creierului, caci iarasi oamenii de stiinta spun ca daca un nenascut are partile impulsive ale creierului proportional foarte mari, atunci e treaba sigura ca va fi republican.

Ce vreau sa spun cu asta e ca batranul nostru (roman) nu pleaca de-acasa caci se simte puternic ca stapaneste casa lui, e instinctul. Chiar daca sta singur cuc si o poate pati intr-o zi fara sa fie nimeni acolo sa-l ajute, chiar daca la azil ar avea multa lume cu care sa socializeze ("pana la urma cu chiu cu vai ies la poarta sau pe scara si mai vorbesc cu cineva"), el nu-si cedeaza teritoriul peste care e stapan. In SUA poate societatea e mai evoluata si i-a cizelat mai mult pe unii oameni incat sa-si incalce acest instinct in favoarea unei vieti mai sociale si mai sanatoase.

Bunicul (din partea mamei) s-a chinuit sa-si puna copiii sa semneze sa-i cedeze lui partea de proprietate (sotia lui detinea mai mult de jumate), si devine irascibil cand stie ca unul din copiii lui detine 2 treimi, doar ca nimeni nu l-a deranjat si se simte leu peste domeniul lui acolo.
Bunica (din partea tatalui) n-a vrut deloc sa-i dea apartamentul singurului ei fiu (la care tinea f mult), desi era tambalau cu actele dupa ce va muri, si stia ca mai are putin de trait. E, uite ca nici fiul ei nu-i mai important decat un instinct mai puternic cu care te nasti..Cand mergeam in vizita la bunica imi punea in farfurie mancare si apoi punea mana pe toate bucatele de mancare de acolo "Uite aici ti-am pus un cartofior, aici o bucatica de carne,.etc"

Edited by bursucelu_viesel, 07 December 2022 - 09:26.


#1090
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,361
  • Înscris: 21.06.2016

Quote

Omul se naste de dreapta, asa il face natua. (Asta o spun si unii psihologi). Societatea e cea care-l duce pe om spre stanga.


Nu exista prostiile astea. Dreapta si stinga sunt constructe pur ideologice. E ca asa zisa "dezbatare" nature vs nurture, o prostie pentru copii  de gimanziu care separa componentele dintr-un amestec pina se pierde complet relevanta.
Ca si cum ai lua o pictura celebra sa zicem, ai razui-o si ai separa vopseaua uscata in elemente chimice si unul ar fi fan crom si altul fan plumb ca asa cred ei ca sunt picturile mai bune, alea cu mai mult plumb sau crom in compozitie.

Quote

Chiar daca sta singur cuc si o poate pati intr-o zi fara sa fie nimeni acolo sa-l ajute, chiar daca la azil ar avea multa lume cu care sa socializeze ("pana la urma cu chiu cu vai ies la poarta sau pe scara si mai vorbesc cu cineva"), el nu-si cedeaza teritoriul peste care e stapan.

Oamenii batrini au des probleme mentale. Boala mentala nu e ceva usor de definit pentru nu e o granita clara intre normal si patologic, asa ca definitia e ca e boala cind devine o problema de integritate (fizica psihica) pentru el sau ceilalti.
Atasamentul bolnavicios de proprietate sau comportamentul la limita normalului sunt probleme de genul asta. Atta vreme cit lucrurile sunt ok oricine poate sta singur ca nu face rau nimanui, dar cind apar problemele astea nu mai e posibil.

Edited by vrajitoruldinoz, 08 December 2022 - 02:28.


#1091
bursucelu_viesel

bursucelu_viesel

    Very very sketchy stuff

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,704
  • Înscris: 03.02.2009

View Postvrajitoruldinoz, on 08 decembrie 2022 - 02:22, said:

Oamenii batrini au des probleme mentale.
Iarasi dau exemplul bunicii, care la 90 de ani, pe patul de moarte (cu cateva zile inainte sa moara) voia sa-l convinga pe barbatul din camera care o ingrijea sa faca sex cu ea. Acel barbat era fecior-su. Ea deja nu mai putea sa recunoasca figurile, dar ca sa vezi ce puternice sunt instinctele de animal (de supravietuire prin reproducere in cazul asta).
Si daca tot sunt instincte de animal, ar trebui vazut cum se structureaza societatea la animale cu instinctele noastre. Albinele sunt comuniste caci nu se imperecheaza niciodata si nu fac competitie intre ele doar colaboreaza (si stupul e un tot unitar democratic bazat pe vot majoritar, si indivizii care se abat sunt dati afara), maimutele si mamiferele in general au societate piramidala cu mascul alfa - competitie, "no regulations" winner takes all. Fiecare individ in vede interesul propriu asa cum promova Adam Smith. Si e mai si pun in genunchi/la pamant in fata masculului suprem aducandu-i jerta (ca religiosii) . Doar ca omul e non-stop in sezonul de imperechere. Ah, si are si unelte sofisticate la dispozitie (arme, mijloace de transport). Si iese in mod natural Ginghis Khan..

Edited by bursucelu_viesel, 08 December 2022 - 08:24.


#1092
Chayah

Chayah

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,038
  • Înscris: 21.08.2016

View Postbursucelu_viesel, on 08 decembrie 2022 - 08:10, said:


Iarasi dau exemplul bunicii, care la 90 de ani, pe patul de moarte (cu cateva zile inainte sa moara) voia sa-l convinga pe barbatul din camera care o ingrijea sa faca sex cu ea. Acel barbat era fecior-su. Ea deja nu mai putea sa recunoasca figurile, dar ca sa vezi ce puternice sunt instinctele de animal (de supravietuire prin reproducere in cazul asta).


Ce a făcut bunica ta are legătură cu ceva din povestea vieții dânsei, nu cu reproducerea și supraviețuirea prin reproducere.



#1093
bursucelu_viesel

bursucelu_viesel

    Very very sketchy stuff

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,704
  • Înscris: 03.02.2009

View PostChayah, on 08 decembrie 2022 - 11:43, said:

Ce a făcut bunica ta are legătură cu ceva din povestea vieții dânsei, nu cu reproducerea și supraviețuirea prin reproducere.
Poti sa detaliezi?
Se observa de la o posta ca unii oameni sunt excesiv axati pe partea materiala, iar regele materialului e sexul (si banii). Is o gramada de femei invarsta care fac "ochi dulci" cand vad diversi baieti. O prietena (de 70 de ani) de-a lui maica-mea baremi mi-a spus ca i-e ciuda ca nu s-a facut dama de companie. Si mai e o vecina de aproape 90 de ani care are apucaturi dinastea. Femei civilizate de altfel, unele cu facultate, etc. Tot ce-i mai lipseste (fata de cazul bunicii) e sa aiba un accident cerebral sau ce a avut ea de nu mai recunostea propriul fiu.
A, si ahtierea asta dupa sex sau mai degraba puterea de dominatie (prin atractia provocata altora in cazul fetelor) o vezi din copilarie. Unii copii n-au niciun interes in privinta sexualitatii nici la 16-17 ani. Apoi te cam obliga societatea. E si cazul meu, si a fost si cazul unei prietene de-ale mele. Altii, am un amic gay de exemplu care zice ca din gradinita se chinuia sa sarute baieti. Eu nici in generala n-aveam vreun gand cu fetele. Abia din clasa a 10-a am "deschis ochii". Mai bine nu-i deschideam..

Edited by bursucelu_viesel, 08 December 2022 - 13:12.


#1094
Chayah

Chayah

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,038
  • Înscris: 21.08.2016
Da, deci îmi dai dreptate. Nu e "nevoia" de a supraviețui prin reproducere, sunt chestii mai complicate de atât.
Asta cu ceasul biologic și "nevoia" unei femei de a face musai copil e o chestie hormonala și are legătură cu activitatea hormonală și ciclurile menstruale.
S-a diminuat masiv chestia hormonală, a dispărut și "nevoia" de a face copii.
Organismul unei femei de 90 de ani nu e nicidecum apt pt procreere, așa că nu poate avea dorința instinctuala de a avea copii.


Nenorocirea cu Alzheimer e că lasă omul gol în fața celorlați.
Nu mai sunt măștile, nu mai funcționează sistemele de autoprotectie, așa că de multe ori, omul se arată celorlalți în moduri complet necunoscute, dar atât de familiare lui :).
Iar familia e șocată și îl plânge că uite ce a putut face boala din el...
E ceva extraordinar de trist și o extraordinara neșansă de a nu mai fi stăpân pe propria intimitate și pe propria lume interioară.
Iar ca și cum astea nu ar fi de ajuns, creierul mai face și conexiuni aiurea...


#1095
bursucelu_viesel

bursucelu_viesel

    Very very sketchy stuff

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,704
  • Înscris: 03.02.2009

View PostChayah, on 08 decembrie 2022 - 13:25, said:

așa că de multe ori, omul se arată celorlalți în moduri complet necunoscute, dar atât de familiare lui Posted Image.
Era o femeie vaduva, singura de vreo 20 de ani, si fara aventuri. De fapt si batrana din vecini de care pomeneam tot vaduva din anii '90 e (si tot bisericoasa, nici vorba de aventuri). De unde deci au pornirile astea? Ca doar nu-s toate cu Alzheimer. Aia care mi-a zis ca voia sa fie dama de companie, baremi e sefa de asociatie la bloc in Bucuresti. Nu scapam mai de "belea" nici dupa menopauza femeii Posted Image. Nu se potoleste asa usor.

Ok, nu-i instinct de reproducere dar e instinct de conservare atunci. Adica sa zicem ca femeia vrea sa nu se simta batrana ci ca e dorita de barbati, activa (nu "pensionara" pe bara). Oricum sexul are mult mai multa treaba cu dominatia / a fi in putere. Si procreerea e un soi de dominatie, sa-ti extinzi corpul-gena pe pamant, prin "extensiile" numite copii.

In argumentul meu initial spuneam ca-i un instinct natural. Si e, chit ca n-o fi fix sexual fara sens de dominatie, desi am explicat ca mai rar asa ceva. Pana la urma si maimutele stii ca si masculii trec la pozitii "submisive" si fac favoruri sexuale masculului alfa pt a fi primiti in grup. Sau femelele batrane care fura puii de maimuta de la cele tinerele din grup datorita instinctului sa aiba copil, si nu au cu cel sa-l alapteze de mor puii.  Is chestii naturale, pt genul asta de specie.

Edited by bursucelu_viesel, 08 December 2022 - 14:13.


#1096
Chayah

Chayah

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,038
  • Înscris: 21.08.2016

Quote

Ok, nu-i instinct de reproducere dar e instinct de conservare atunci. Adica sa zicem ca femeia vrea sa nu se simta batrana ci ca e dorita de barbati, activa (nu "pensionara" pe bara).

Cred că are legătură cu supraviețuirea. În trecut, să fii dorită de un bărbat îți asigura supraviețuirea.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate