Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Constructie garaj cu elevator aut...

Dupa ce fac hotspot PC nu mai ar...

Splitter HDMI
 Dedicatii muzicale pentru tomaso

Prelungitor electric cu USB - ali...

Probleme conectare bluethooth !

Muzica data tare ?
 Game of Thrones House of the Dragon

PHP afisare lista dependenta de a...

V-ati trezit vreodata cu factura ...

Unde conducem cand nu avem permis...
 Curatarea/mentenanta coloanei pri...

Rasina statie/aparat dedurizare

Ministrul Rafila anunța valu...

OUG27 / 2022 referitoare la plafo...
 

Viteza a scazut de la 1000mb la 100mb Digi

- - - - -
  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
Catalin812

Catalin812

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 20.05.2022
Salutare, de cateva zile am observat ca a scazut viteza de la internet.
Inainte descarcam cu 100mb/s si acum abia ating 10mb/s.
Am testat si pe site-ul celor de la digi si imi arata ~90mb download si inainte ajungeam si la 980mb.
Precizez ca in setarile de la router arata ca e conectat la 1000, iesirea arata ca este de 1000, in control panel tot asa. Attached File  internet.jpg   52.46K   61 downloads
Stiti cumva de la ce ar putea sa fie problema?

#2
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,197
  • Înscris: 23.08.2020
N-ai pus toata povestea.
Incepi cu tipul de conexiune de la Digi (fibra/cablu) si enumeri fiecare cablu, mufa, priza, switch, router pana la acel pc/laptop.

#3
stlk

stlk

    Spartan Officer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,348
  • Înscris: 15.07.2008
Vrei sa spui "descarcam cu 100 MB/s"  (adica 800 Mbps)!  980mb sau  980 Mbps?  
MB/s sau Mbps, nu "mb/s si mb"

Edited by Ravy, 21 May 2022 - 08:16.


#4
Catalin812

Catalin812

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 20.05.2022

Vizualizare mesajZnevna, pe 20 mai 2022 - 22:07, a scris:

N-ai pus toata povestea.
Incepi cu tipul de conexiune de la Digi (fibra/cablu) si enumeri fiecare cablu, mufa, priza, switch, router pana la acel pc/laptop.
Fibra optica intra in router iar din router in PC am cablu cat5. Faza e ca inainte mergea bine, descarcam cu 90 MB/s iar la test aveam ~980 Mbps

Vizualizare mesajstlk, pe 20 mai 2022 - 22:11, a scris:

Vrei sa spui "descarcam cu 100 MB/s"  (adica 800 Mbps)!  980mb sau  980 Mbps?
Scuze, descarcam cu 90 MB/s (aveam peste 900 Mbps la test) iar acum nu trec de 10 MB/s (90 Mbps la test).
Sper ca acum s-a inteles.

Edited by Ravy, 21 May 2022 - 08:14.


#5
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,265
  • Înscris: 30.08.2006
Arata clar ca ai o limitare. Seteaza placa de retea pe 1Gbps Full Duplex. Incearca si cu un alt cablu cat 5E.
Attached File  Screenshot (10).png   72.83K   59 downloads

Edited by Leo2006, 20 May 2022 - 23:16.


#6
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,197
  • Înscris: 23.08.2020

View PostCatalin812, on 20 mai 2022 - 22:15, said:

Fibra optica intra in router iar din router in PC am cablu cat5. Faza e ca inainte mergea bine, descarcam cu 90 MB/s iar la test aveam ~980 Mbps

Fibra nu intra direct in router, iar acel screenshot nu-i din meniul ONT-ului.
Faci un efort?

#7
Catalin812

Catalin812

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 20.05.2022

Vizualizare mesajLeo2006, pe 20 mai 2022 - 23:14, a scris:

Arata clar ca ai o limitare. Seteaza placa de retea pe 1Gbps Full Duplex. Incearca si cu un alt cablu cat 5E.
Atașament Screenshot (10).png
Era setata pe 1Gbps Full Duplex si am incercat 3 cabluri pana acum.
Nu am modificat absolut nimic nici in setari nici cablurile, pur si simplu m-am trezit ca nu mai descarca la fel de rapid. Nu inteleg ce s-a schimbat.

Vizualizare mesajZnevna, pe 20 mai 2022 - 23:22, a scris:

Fibra nu intra direct in router, iar acel screenshot nu-i din meniul ONT-ului.
Faci un efort?
Dreapta jos e de la router
internet.jpg
Cum a spus si Leo pare sa fie limitare din pc, nu cred ca are rost sa iti explic tot traseul avand in vedere ca nu am umblat deloc la cabluri.

Edited by Ravy, 21 May 2022 - 08:15.


#8
ogo

ogo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,739
  • Înscris: 07.03.2006

View PostLeo2006, on 20 mai 2022 - 23:14, said:

Arata clar ca ai o limitare. Seteaza placa de retea pe 1Gbps Full Duplex. [...]
Attachment Screenshot (10).png

Te rog eu nu mai da sfaturi d-astea dupa ureche.
1. Pt 1000BASE-T (gigabit ethernet) autonegotiation este STANDARD obligatoriu.
2. Nu e indicat deloc sa folosesti FDX atata timp cat nu controlezi si capatul celalalt asta pt poate apare (si la "sfatul tau" sigur apare) duplex mismatch.
3. FDX se foloseste in niste cazuri f bine definite (de cele mai multe ori sa investighezi posibile probleme) dar cum ziceam mai sus NUMAI SI NUMAI DACA controlezi si capatul celalalt.

#9
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,197
  • Înscris: 23.08.2020

View PostCatalin812, on 20 mai 2022 - 22:15, said:

Fibra optica intra in router iar din router in PC am cablu cat5.

View PostCatalin812, on 20 mai 2022 - 23:32, said:

Dreapta jos e de la router
[...] nu cred ca are rost sa iti explic tot traseul avand in vedere ca nu am umblat deloc la cabluri.

Nu trebuie neaparat sa-mi explici mie tot traseul.
1. Ai mentionat fibra, fibra intra intr-un ONT, nu in router.
2. Fotografia mentionata, din dreapta jos, da, e de la un router. Deci pana aici lipseste ONT-ul.
3. Intre fibra si acel router din fotografia din dreapta-jos mai ai (pana acum) cel putin un ONT, si banuiesc eu, si-un switch.
4. Te duci frumos si cauti traseul incepand de la fibra, si te gandesti cum ajunge in final la tine in PC si iei tot acel traseu la verificat.
5. Irelevant ca ai umblat sau nu la cabluri, o mufa/priza(rj45) proasta sau cablu poate face figuri oricand.
6. Faci un test si cu alt dispozitiv, cred ca trebuia mentionat din start.

Spor!Posted Image

Edited by Znevna, 21 May 2022 - 08:39.


#10
Catalin812

Catalin812

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 20.05.2022
Am incercat cu un laptop si acolo imi scrie la router ca am iesire doar pe 100 Mbps si merge ca pe PC unde am 1000 Mbps, adica tot in jur de 90 Mbps la test.
Legat de fibra poate nu stiu eu sa explic bine, am un cablu care vine de pe scara blocului si intra direct in router iar de acolo am alt cablu in PC, nimic intre, fara priza sau alte chestii.
Speram sa rezolv problema usor dar o sa sun luni la cei de la Digi sa ma ajute pentru ca nu vad logica, peste tot apare 1000 Mbps dar de fapt am 100 Mbps.

Edited by Ravy, 21 May 2022 - 11:09.


#11
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 15,280
  • Înscris: 05.01.2006
Ce router mai exact? Poză sau marcă și model...

#12
Catalin812

Catalin812

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 20.05.2022
Router Wireless Gigabit TP-LINK Archer A6 AC1200, Dual-band 300 + 867 Mbps
Repet, pana acum cateva zile descarcam cu 120 MB/s si la test aveam ~950 Mbps.
Nu am alt router de 1Gb ca sa testez.

Edited by Ravy, 21 May 2022 - 11:40.


#13
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,197
  • Înscris: 23.08.2020
Daca "fibra" aia care-ti vine de pe scara blocului are la tine in capat mufa de retea normala RJ45, nu e fibra, ci cablu normal de retea (daca intra direct in router la tine si zici ca alte echipamente nu mai ai e clar ca e cablu).
Inseamna ca e o problema de la Digi, te-au bagat intr-un switch care are uplink doar 100Mbps. Probabil se fac lucrari in zona, suna la ei.

#14
Catalin812

Catalin812

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 20.05.2022
Multumesc, o sa sun luni.
Doar o intrebare, daca setau ei pe 100Mbps nu trebuia sa imi apara si mie in setari la PC si router?
De exemplu am introdus direct acel cablu in PC si imi apare "Unidentified Network" si "Link speed 1000Mbps

Edited by Ravy, 21 May 2022 - 11:39.


#15
Ravy

Ravy

    Don't be sad, get MAD!

  • Grup: Moderators
  • Posts: 15,280
  • Înscris: 05.01.2006
Problema pare undeva in reteaua rds - nu direct in fata ta (si de aceea routerul raporteaza 1000 conexiune)
Tu ai conexiune 1000 intre pc-router, router-primul_device_rds si doar acelea le poti "vedea" - mai departe orice ar fi, la tine in casa va ramane tot 1000...

Edited by Ravy, 21 May 2022 - 12:35.


#16
Xman_ghio

Xman_ghio

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,711
  • Înscris: 26.06.2009
Sau poate are Digi o congestie pe retea... Tu nu ai banda garantata asa ca ei pot sa iti ofere minimum garantat (care cred ca este 100 :-)

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate