Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Constructie garaj cu elevator aut...

Dupa ce fac hotspot PC nu mai ar...

Splitter HDMI
 Dedicatii muzicale pentru tomaso

Prelungitor electric cu USB - ali...

Probleme conectare bluethooth !

Muzica data tare ?
 Game of Thrones House of the Dragon

PHP afisare lista dependenta de a...

V-ati trezit vreodata cu factura ...

Unde conducem cand nu avem permis...
 Curatarea/mentenanta coloanei pri...

Rasina statie/aparat dedurizare

Ministrul Rafila anunța valu...

OUG27 / 2022 referitoare la plafo...
 

Inchidere centralizata auto PNI 288 - pe post de alarma // alte alarme auto-moto mici

* * * - - 1 votes
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
Malineanu

Malineanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,372
  • Înscris: 29.12.2020
Salut !   

A. Poate are cineva schema sau are cunostinta ce semnal de curent continu am pe iesirile modulului PNI 288.

Pe scurt ma intereseaza daca pot telecomanda activarea unui releu (sau poate are deja releu de comanda) si daca ramane aclansat pana la dezactivarea modulului pentru incropirea unei alarme auto rapid si fara multe interventii.  
  
Am sirena - care poate sa-si ia minus de la usile deschise / portbagaj iar plusul sa-i vina prin releu adus in discutie mai sus.   Eventual sirena o prelungesc cu releu autoblocare, este neesential, vreau doar o alarmare cand deschide usa.


Ideea este ca nu am habar daca la modulul PNI 288 am semnal activat permanent pe iesire - de la activare pana la dezactivarea modulului, anume daca am iesire pe impulsuri scurte, nu ma ajuta. Ma ajuta un plus sau minus care sa valideze urmatoarea alarmare usi-portbagaj.


B. Daca a folosit cineva o alarma de motocicleta sau una din urmatoarele de mai jos - ma intereseaza daca sunt destul de zgomotoase in realitate.  
  
Incarcator auto si alarma cu senzor de miscare TECHNAXX TX-100, 110dB, 450mAh, negru https://www.icover.r...iAaAs_dEALw_wcB

Alarma anti furt pentru biciclete si motociclete, sensor de vibratii, impermeabila, cu telecomanda, Aexya, Negru https://aexya.com/pr...9waAoSnEALw_wcB

Alarma motocicleta cu functie "pornire motor" telecomenzi MCA14 https://www.km100.ro...kkaAi01EALw_wcB

Set alarma motocicleta, scuter, atv, functie pornire motor https://www.emag.ro/...rch-Action=view



Motivul intrebarilor este ca mi s-a crapat soclul de cheie de la alarma de pe masina si am pierdut aseara modulul de telecomanda - pe moment caut o solutie rapida si fara multa conectica - si nici sa nu ocupe mult loc ca inca n-am dat afara vechea alarma - deci ceva rapid sa protejez masina ca plec in concediu cu alta si asta ramane in parcare.

Am rigleta disponibila cu tot de la UCH / + / - / etc unde ma leg usor, spatiu nu prea am si nici timp de ft multe conexiuni.


Ms frumos

Attached Files



#2
gabimilo1

gabimilo1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 961
  • Înscris: 10.01.2011
Salut

A) din ceea ce stiu sint impulsuri scurte, se poate modifica durata, se vede pe poza a doua, impulsuri de 0.5 sec sau 3.5 sec. Pe iesiri poti sa ai plus sau minus, in functie de necesitati, depinde unde legi intrarea (ca sa zic asa), se vede in poza 1, la F2 si F3.

B) nu stiu.

#3
IonutNc

IonutNc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 558
  • Înscris: 25.05.2017
salut, am eu pe masina modulul asta de inchidere centralizata si nu are iesire continua. functioneaza doar pe impulsuri

Edited by IonutNc, 20 May 2022 - 16:27.


#4
Malineanu

Malineanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,372
  • Înscris: 29.12.2020

View Postgabimilo1, on 20 mai 2022 - 15:52, said:

Salut

A) din ceea ce stiu sint impulsuri scurte, se poate modifica durata, se vede pe poza a doua, impulsuri de 0.5 sec sau 3.5 sec. Pe iesiri poti sa ai plus sau minus, in functie de necesitati, depinde unde legi intrarea (ca sa zic asa), se vede in poza 1, la F2 si F3.

B) nu stiu.

View PostIonutNc, on 20 mai 2022 - 16:27, said:

salut, am eu pe masina modulul asta de inchidere centralizata si nu are iesire continua. functioneaza doar pe impulsuri

Multumesc de raspunsuri, nu prea ma ajuta deci, era micuta si incapea bine insa n-are rost sa-i mai adaug relee,

i-ar mai trebui cel putin 2 relee, unul ptr autoblocare "pornit" dupa impuls activare (inchidere) si

altul de deblocare "oprit" dupa impuls dezactivare (deschidere).


1. Deci mai simplu o alarma noua si pt ca ma grabesc am doar 2 variante fara curier - direct din magazin - poate aveti idee care ar fi mai buna - n-am folosit nici unul din producatorii astia:

https://www.dedeman....onuri/p/1028448

https://www.dedeman....onuri/p/1040824

2. Presupun ca releele alea din poze sunt ptr deschidere portbagaj - ca nu mai am loc si de ele sa le agat unde am locul deja stramt.

De-abea am spatiu de goarna + modul.

Thks again.


LE: bine era daca puneau si ei niste scheme online sa-si dea seama omul ce face fiecare si cum se leaga inainte s-o desigileze. Mai e si problema semnalizarii activarii, la ce aveam eu 1=beep, alm activata, 2 beep = dezactivata, la astea 2 nici nu scrie daca semnalizeaza activarea, nu am timp sa contectez si lumini, probabil ar fi clipit luminile la activare etc

Edited by Malineanu, 20 May 2022 - 17:15.


#5
stevetlangat

stevetlangat

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 959
  • Înscris: 24.10.2019
Am avut mai bine de 15 ani un Maat pe o masina. A functionat ireprosabil.
Telecomanda de buna calitate.

Acum se vinde Maat 679. Acelasi tip de telecomanda.
O gasesti in targ vitan. la magazinele din mijloc. Eu i-am gasit pe olx parca.
La cca 250 lei.

Am montat-o are aproape un an. Nicio problema.
La mine am setat senzorul la minim. Adica nu se declanseaza la tobe sparte sau bass. Doar lovituri serioase.
Pentru ca urla si trezeste tot cartierul.
Pe mine ma interesa pt functia de inchidere centralizata.

Tot asa telecomanda veche a unei alarme, decedase.
Pni nu iti recomand.
Am cautat reviewuri la momentul respectiv.
Calitatea telecomenzilor si a alarmelor nu e cine stie ce. 2 ani, dupa care sa te astepti la probleme.

Ai aici o schema pt maat.

https://www.auto100....al-maat-679.pdf

#6
Malineanu

Malineanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,372
  • Înscris: 29.12.2020

View Poststevetlangat, on 21 mai 2022 - 12:23, said:

Am avut mai bine de 15 ani un Maat pe o masina. A functionat ireprosabil.
Telecomanda de buna calitate.

Acum se vinde Maat 679. Acelasi tip de telecomanda.
O gasesti in targ vitan. la magazinele din mijloc. Eu i-am gasit pe olx parca.
La cca 250 lei.

Am montat-o are aproape un an. Nicio problema.
La mine am setat senzorul la minim. Adica nu se declanseaza la tobe sparte sau bass. Doar lovituri serioase.
Pentru ca urla si trezeste tot cartierul.
Pe mine ma interesa pt functia de inchidere centralizata.

Tot asa telecomanda veche a unei alarme, decedase.
Pni nu iti recomand.
Am cautat reviewuri la momentul respectiv.
Calitatea telecomenzilor si a alarmelor nu e cine stie ce. 2 ani, dupa care sa te astepti la probleme.

Ai aici o schema pt maat.

https://www.auto100....al-maat-679.pdf

N-am gasit prea multe variante - de ales, la noi la sat se aduc doar 1-2 bucati si doar productie romaneasca ca primarul vrea sa incurajeze economia autohtona. Nici la Dedeman n-aveau altele. Poate i-o trebui cuiva schema, atasez.

Probabil oxideaza repede cablajul - corodeaza cuprul, spoiala de Au e din ce in ce mai subtire, altceva n-are ce sa se strice la ele.

Am avut un Rider ordinar cu senzor de soc (legat in paralel de mine cu contactele usilor si ale portbagajuljui), la care pusesem mufe RCA sa il detasez rpd si cred ca am schimbat in 15 ani cat m-a tinut alarma si masina de vreo 4-5 pro RCA-urile ca rugineau, alarma n-a avut nici pe naiba.

Atat doar, dupa o vreme nu mai mergea activata si dezactivata decat din apropiere, pe vremuri mergand de la 100-200 m

Bine, era un singur cip , 1 senzor , piezo goarnei si cablajul, nu prea avea ce coroda acolo.

Attached Files



#7
Malineanu

Malineanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,372
  • Înscris: 29.12.2020
Si poate are cineva habar pe unde de schimba bateriile la telecomanda, ms

Attached Files



#8
un_el

un_el

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,926
  • Înscris: 24.11.2006

Vizualizare mesajMalineanu, pe 21 mai 2022 - 18:49, a scris:

Si poate are cineva habar pe unde de schimba bateriile la telecomanda, ms

Din poza pe care ai facut-o, nu! Incearca sa incarci mai multe poze. N-are cumva pe spate un surub mascat? S-ar putea sa ai acces pe lateralul telecomenzii la baterie telecomanda avand clipsuri. Ai avea nevoie de padele pe care sa incerci sa le introduci pe lateral daca are cumva un mic "sant".

Edited by un_el, 21 May 2022 - 19:12.


#9
Malineanu

Malineanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,372
  • Înscris: 29.12.2020

View Postun_el, on 21 mai 2022 - 19:09, said:

Din poza pe care ai facut-o, nu! Incearca sa incarci mai multe poze. N-are cumva pe spate un surub mascat? S-ar putea sa ai acces pe lateralul telecomenzii la baterie telecomanda avand clipsuri. Ai avea nevoie de padele pe care sa incerci sa le introduci pe lateral daca are cumva un mic "sant".

Am facut pozele poate are cineva acest model si a schimbat deja bateria. Plasticele tremura in rama metalica, probabil trebuie slabita rama. Sunt poze laterale la initierea topicului

Am gasit ceva pe net .... [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/yO6tspTZ75Y?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#10
Malineanu

Malineanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,372
  • Înscris: 29.12.2020
Am montat alarma, sunt multumit de ea, ca plusuri - distanta foarte mare de actionare - 300-400 m, o sa incerc si mai mult cand voi iesi intr-un parc si volum extrem de puternic al goarnei, desi ar putea fi un minus cu vecinii.

Ca minus, cateva neconfomitati in raport cu manualul insa cei de la PNI au adoptat o abordarea profi - dupa mai multe mailuri - a situatiei si vor prelua modulul spre reparatie pe cheltuiala lor.

#11
Malineanu

Malineanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,372
  • Înscris: 29.12.2020
Are cineva idee senzorul de soc din poza de care tip este (piezo, accelerometru etc) , mai precis cu miscari in ce plan / axa este cel mai sensibil ?

Intreb deoarece vreau sa-l reglez pe axa cea mai sensibila, este cu reglaj si nu stiu de ce uneori porneste "aleator" - daca reglajul se face cu teste montat ca si pus pe o masa.

Attached Files



Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate