Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Gratar de gradina cu plita!

Constructie garaj cu elevator aut...

Dupa ce fac hotspot PC nu mai ar...
 Splitter HDMI

Dedicatii muzicale pentru tomaso

Prelungitor electric cu USB - ali...

Probleme conectare bluethooth !
 Muzica data tare ?

Game of Thrones House of the Dragon

PHP afisare lista dependenta de a...

V-ati trezit vreodata cu factura ...
 Unde conducem cand nu avem permis...

Curatarea/mentenanta coloanei pri...

Rasina statie/aparat dedurizare

Ministrul Rafila anunța valu...
 

Recomandare stabilizator de tensiune.

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
santinel

santinel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 203
  • Înscris: 04.06.2010
Salut, am avut recent neplacerea de a schimba centrala termica de apartament datorita unui "probabil" spike de tensiune in urma caruia a murit si interfonul blocului si o lampa de neon..... afland dupa cateva zile ca un "dorel" a bagat cupa de escavator in firele de curent.
   Fiind nevoit sa cumpar o centrala noua, ma gandesc sa iau si un stabilizator de tensiune care sa ofere protectie in cazul in care se repeta o poveste asemanatoare, mentionez ca nu avem pene dese de curent si nici fluctuatii mari/dese de tensiune in zona.

   Dartorita dimensiunilor reduse si montajului pe perete ma uitam la ceva de genu :  https://www.emag.ro/...rch-Action=view   am vazut ca mai foloseste lumea la centrale   sau chiar de putere mai mare https://www.dedeman....p=0&osa=1&upf=1 avand 2 iesiri, poate cuplez si combina frigorifica.
       Ce parere aveti, eventual recomandari . . .      Trebuie neaparat stabilizator cu servomotor?
Multumesc anticipat pentru timpul acordat!

#2
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,538
  • Înscris: 08.02.2011
Trebuie cu servomotor pentru centrala si frigider. Mai bine nu mai cumperi nimic.

#3
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 34,676
  • Înscris: 09.01.2007
Stabilizatorul face treaba cata vreme ai curent, dar fluctuant. Daca Dorel rupe cablul... nu ai ce face cu el.
Eventual ia un releu de protectie care taie curentul cand e cazul:
https://www.emag.ro/...rch-Action=view

#4
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,265
  • Înscris: 30.08.2006
Exista si prize cu protectie. La supratensiune se arde protectia si schimbi doar priza.

#5
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 62,533
  • Înscris: 15.06.2004
Stabilizatorul e ptr stabilizare daca ai fluctuatii. Nu protejeaza la Spike-uri, indiferent de model - cu stabilizator sau relee.
Ptr Spike sunt un fel de "sigurante" ultra rapide care se folosesc.

Ptr tot ce contine motor de CA, daca vrei neaparat stabilizator trebuie musai cu servo.
Releele cedeaza rapid.


#6
santinel

santinel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 203
  • Înscris: 04.06.2010
Am luat in cele din urma un releu tip priza https://www.dedeman....p=0&osa=1&upf=1  care din fabrica este setata sa decupleze la 250v   . . .   surpriza in primele 5 minute a decuplat de 2 ori la valoarea de 253v acum intrebarea mea este cam care ar fi valoarea la care sa il tin setat (maxim din setarile releului este 270v).....care este tensiunea maxima sigura  pentru un echipament care functioneaza la 230v ? ? ?

#7
BloodRa

BloodRa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,500
  • Înscris: 22.04.2019
Frecție la picior de lemn.
Cea mai bună protecție o asigură un ups

#8
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 62,533
  • Înscris: 15.06.2004
Ala iti asugura functionarea pe baterie a centralei in caz de cadere a tensiunii.
Nici UPS-urile nu au protectie la Spike-uri.

Vizualizare mesajsantinel, pe 21 mai 2022 - 15:45, a scris:

surpriza in primele 5 minute a decuplat de 2 ori la valoarea de 253v acum intrebarea mea este cam care ar fi valoarea la care sa il tin setat (maxim din setarile releului este 270v).....care este tensiunea maxima sigura  pentru un echipament care functioneaza la 230v ? ? ?
Pai in standard e 230 +/- 10% adica 253 V. Asta e valoarea maxima la care e proiectat sa reziste un aparat.

Ca unele pot rezista si ceva mai sus...
Dar Spike e ceva de genul sa-ti vina 400v sau mai mult brusc. Destul de greu sa se intample asa ceva - doar daca Dorel conecteaza gresit firele de la trifazic.

In cazul tau vad ca sunt mai mult fluctuatii - probabil va trebui si un stabilizator bagat acolo si ridicat pragul mai sus - in functie de maximul suportat de stabilizator.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate