Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei
 E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM
 Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard
 3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...

Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...
 

Achizitie telefon 800-900 lei

- - - - -
  • Please log in to reply
31 replies to this topic

#19
mariusixy

mariusixy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,348
  • Înscris: 28.09.2008
Am o tableta huawei matepad 10.4 fara servicii google.
Cica poti avea acces la unele aplicatii si jocuri de pe market play instaland gspace. Multi se plang ca nu merg unele jocuri.
Ce  nu imi place e ca primul pas pe care trebuie sa il faci cand ai un telefon/tableta fara servicii google e sa intri la setari sa dai accept la instalari din surse externe!!!!
Deci se cam duce cheful sa folosesti tableta la plati online.
Da si cand vezi mesaj ca instalezi aplicatia x pe riscul tau se duce tot cheful.

Edited by mariusixy, 24 May 2022 - 08:46.


#20
mosto

mosto

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 22.04.2022
Vorbesti fara sa cunosti, nu trebuie "sa intri la setari sa dai accept la instalari din surse externe".
Poti da permisiune doar unei aplicatii sa poata face instalari de apk-uri, nu dai la orice aplicatie permisiune. Asta daca chiar vrei sa fii precaut.
Cel mai ok e sa dai permisiune doar unei aplicatii sistem precum cea de management fisiere, iar apk-urile dupa descarcare le instalezi din aplicatia de management fisiere.
Si pana la urma nu exista nici un risc sa instalezi aplicatii de pe siteul producatorului sau de pe agregatoare.
Pana acum 10 ani cand s-a impus sistemul cu magazinul inchis de aplicatii, toata lumea isi lua aplicatiile de pe siteul producatorului sau agregatoare si le instala si nu isi mai dadea nimeni ochii peste cap ca e nesigur sa iei aplicatia de pe siteul producatorului sau siteuri precum softpedia, cnet, etc care erau agregatoare de aplicatii pentru windows si nu numai. Acum s-au indoctrinat utilizatorii ca daca nu accepta sa fie sclavii unui magazin inchis sunt in mare pericol de moarte... si uite asa oamenii accepta un sistem totalitar in numele sigurantei... asa au facut toate regimurile totalitare, au inventat un dusman fictiv, au bagat frica in oameni si oamenii s-au supus regimului neconditionat si au lasat regimul sa ii trateze ca pe ultimii sclavi. Asa si magazinele precum Google Play sau Appstore, acum ele decid ce aplicatii trebuie sa ai tu in telefon, daca maine au ei interes sa elimine browserul Firefox de pe telefonul tau, o fac fara ca tu sa te poti macar opune... pur si simplu il dezinstaleaza de pe fundal si e banat la reinstalare din orice sursa, fara drept de apel. La fel si daca maine vede Google ca nu sustii regimul politic pe care il vrea el, iti poate bloca definitiv telefonul, fara ca tu sa ai drept de apel. In sistemele astea inchise ai un singur drept: dreptul de a te supune.

Edited by mosto, 26 May 2022 - 13:23.


#21
addryanns

addryanns

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,484
  • Înscris: 31.07.2015
Serios? Păi și atunci YouTube Vanced, înainte să dispară, sau și acum, cum se putea/poate instala?
Nu exagerezi oare cu totalitarismul și politica? Ce are sula cu prefectura?

#22
LauCalin

LauCalin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,138
  • Înscris: 08.12.2008
Eu cred că lucrurile sunt simple: o chinezarie (Oppo, Xiaomi sau realme) care corespunde cerintelor. Sigur se găsește ce își dorește în bugetul lui. Ce model de telefon mai exact? Ăla care îi place.
Părerea mea e că se poate trăi și cu Huawei fara servicii google. Dar de ce sa îți îngreunezi viața inutil, când pot exista alternative normale?

#23
Sockpedia

Sockpedia

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 261
  • Înscris: 16.08.2021
Mai sunt și cei de la Vivo, mai timid în ro dar sunt.

#24
addryanns

addryanns

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,484
  • Înscris: 31.07.2015
Ce mi-e Oppo, Realme, OnePlus, ce mi-e Vivo. Aceeași ciorbă.

#25
IaBaDaBadU

IaBaDaBadU

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 686
  • Înscris: 05.05.2022
Vivo e locul 1 in china.

#26
mfmig200

mfmig200

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,628
  • Înscris: 07.07.2008
Deci mama mea are P 40 Lite Huawei fara google services si nu are nicio problema - nu exagerati in App Store-ul Huawei gasiti majoritatea aplicatiillor de care are nevoie un utilizator normal.
In loc de Chrome am instalat pe langa browser-ul Huawei, Microsoft Edge care merge fara probleme, la fel Firefox-ul si Mint Browser-ul. Aplicatiile bancare merg fara probleme nu mai este impactul asa de mare ca si acum 1-2 ani inainte.
Sincer as lua acel telefon pe care daca il iau in mana imi place cum arata si cum se misca, restul sunt detalii.
la banii astia pana in 1000 de lei nu prea am vazut Samsung prea bun de exemplu dar Xiaomi, Motorola, Huawei, Realmi, Poco am vazut destule si care sa aiba si camera decenta.

#27
Sockpedia

Sockpedia

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 261
  • Înscris: 16.08.2021
Dar pe un huawei d-asta nu poti lua chrome apk dintr un site si instala pe telefon?

Eu am o tableta amazon fire desigur fara servicii google. Am luat apk urile in numar de 4 pt servicii google, le am instalat one by one, restart si acum am google play, maps si tot ce misca

#28
mfmig200

mfmig200

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,628
  • Înscris: 07.07.2008
Sincer nici nu am incercat sa iau vreuna din aplicatii pentru telefonul ala P 40 Lite ca am gasit altele la fel de bune si sigure deci nu am incercat sa fac niciun workaround pana acum de 8 luni posesoarea este multumita de telefon. Si hartile merg ai mai multe alternative la Google Maps, unele si fara transfer de date.

#29
mosto

mosto

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 22.04.2022

 Sockpedia, on 27 mai 2022 - 08:36, said:

Dar pe un huawei d-asta nu poti lua apk dintr un site si instala pe telefon?
Poti lua apk-uri de pe agregatoarele de aplicatii. Oricum Chrome e o prostie, in conditiile in care pe huawei ai Browserul Huawei care e mai bun decat Chrome, ai Edge care la fel e foarte bun, ai Firefox, Brave, etc care au si inclus servicii de protectie impotriva reclamelor si spionajului.
Majoritatea producatorilor seriosi de aplicatii sunt prezenti in Huawei Store.
Cei ce nu sunt in Huawei Store nu sunt in mare parte din cauza ca sunt ombilical legati de Google, avand aplicatiile concepute special sa nu poata merge decat pe telefoane Google, fiind construite de asa natura incat fara Google Services sa nu mearga. S-a asigurat Google ca ii leaga ombilical de ei in special prin frameworkuri si api-uri pe care developerii lenesi le prefera ca e mai usor sa faci o aplicatie cu copy-paste decat sa o faci in mod serios. Ca exemplu aplicatiile de Pay, ca sa faci o aplicatie de Pay si sa o vinzi in Play, esti fortat sa o legi ombilical de Google Services, deaceea multe aplicatii de Pay nu merg decat pe telefoane Google, iar ca sa mearga pe telefoane non-Google trebuie sa rescrie o parte din aplicatie ca sa taie cordonul ombilical. Mai e si problema parteneriatelor, unele au niste intelegeri cu Google ca sa nu ofere serviciul in afara platformei Google, toate fiind facute sub amenintarea ca daca o fac le creste Google comisionul... asa ca se supun.
In mare parte aceste legaturi se intampla din cauza prostiei, pentru ca developerilor le e mai usor sa faca copy-paste la un cod de pe platforma proprietara Google decat sa scrie ei cod. Aici e si problema, nu mai exista developeri pe bune, exista doar oameni care stiu sa faca copy-paste la codul oferit de platforme proprietare care astfel capata putere completa asupra produsului final.
Acelasi lucru incearca Google sa faca acum si cu siteurile, sa le lege ombilical de Google prin asa numitul Google AMP (Accelerated Mobile Pages).Sub pretextul ca vor merge mai rapid siteurile pe deviceurile Google si vor capata locuri mai sus in Search, Google prosteste dezvoltatorii de siteuri sa le lege ombilical de Google ca ei sa aiba control asupra siteurilor web, prin redirectionarea siteurilor originale catre siteurile pe platforma Google AMP.
Lenea genereaza monstrii... din comoditate si prostie (incapacitatea de a scrie cod pe bune, multi din ei fiind doar programatori copy-paste incapabili sa scrie cod singuri) developerii se supun si isi supun utilizatorii unui tatuc.
Mai nou se genereaza monstrii chiar prin legi, ca exemplu legea GDPR, care practic obliga detinatorii de siteuri sa lege toate siteurile de cativa mari agregatori de date... si uite asa prin lege s-a creat o mare baza de date prin care se stie tot despre utilizatorii tuturor siteurilor.

 addryanns, on 26 mai 2022 - 19:47, said:

Ce mi-e Oppo, Realme, OnePlus, ce mi-e Vivo. Aceeași ciorbă.
Nu chiar, au calitati diferite. Intr-un fel se simte in mana un Oppo in alt fel se simte un Vivo. Si mai e si treaba performantelor avute de componentele telefoanelor.

 LauCalin, on 26 mai 2022 - 16:35, said:

Eu cred că lucrurile sunt simple: o chinezarie (Oppo, Xiaomi sau realme) care corespunde cerintelor. Sigur se găsește ce își dorește în bugetul lui. Ce model de telefon mai exact? Ăla care îi place.
Părerea mea e că se poate trăi și cu Huawei fara servicii google. Dar de ce sa îți îngreunezi viața inutil, când pot exista alternative normale?
In bugetul ala Huawei se simte cel mai premium. Ecran superb si mare, nu are plasticul ala ieftin, e mai slim, etc.

#30
Sockpedia

Sockpedia

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 261
  • Înscris: 16.08.2021
Mda..eu, pe tableta amazon, am instalat serviciile google si imi merg instalate inclusiv aplicatiile bancare. (din google play)

Ma gandesc ca la fel e posibil si pe Huawei.



#31
xtremealex15

xtremealex15

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,369
  • Înscris: 18.05.2010
Una e să ai tabletă Amazon care nu are restricții din partea guvernului american și alta e Huawei care nu mai are acces la serviciile GMS.
Se poate dar mult mai greu și cu alte metode ocolitoare.

Edited by xtremealex15, 29 May 2022 - 22:41.


#32
Sockpedia

Sockpedia

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 261
  • Înscris: 16.08.2021
Pai tableta amazon nu vine cu servicii google deoarece au magazinul lor pripriu cu aplicatii, iar tot ecosistemul fire OS e centrat pe experienta amazon. Dar posibil sa fie pe huawei ceva restrictii software la servicii google! Cine are huawei poate ne spune

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate