Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Brother Eroare scanare A9

Achizitie auto

Procedura Preschimbare nr verzi p...
 Copiii si obezitatea

Reglare greutate doza Unitra GS-431

Potrivire jante ?

instant sau dus electric?
 Microfon extern pentru ML/DSLR

Schimbare parbriz

Costuri achiziție garsoniera.

Pensii publice - Venit total asig...
 Solutie (lichid pulverizat) pentr...

Backup calling

Ce placa video recomandati si car...

Telecomanda cu touch triplu PNI S...
 

Descriere PC in retea in W 10

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
diaconuliviu

diaconuliviu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,625
  • Înscris: 19.01.2005
Pina in 8.1 se putea vedea descrierea statiei in retea cu acel "folder"-shortcut "%windir%\explorer.exe shell:::{208D2C60-3AEA-1069-A2D7-08002B30309D}".

Adica vedeai PC1 (Al lui Ion)

In W10 acest truc nu mai functioneaza.
O solutie a gasit cineva pentru asta?
Multumesc.

Nu sariti ca la ce trebuie, etc.

Daca ai 50 statii in retea e mai complicat sa stii ca statia PC50 e a lui Vasile sau a lui Costel.
Numele statiei = numele persoanei nu e o solutie, la plecarea persoanei redenumesti statia cu generare de probleme.

Edited by diaconuliviu, 17 May 2022 - 08:48.


#2
tEo

tEo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,346
  • Înscris: 25.01.2002
nu despre asta e vorba?

[ https://i.imgur.com/H7AbAt3.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#3
diaconuliviu

diaconuliviu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,625
  • Înscris: 19.01.2005
Din exemplul tau la o explorare in w10 va aparea i5gen
In w 8.1 cu acel shortcut aparea i5gen (computeru' din bucatarie)

Solutia pentru a afisa in retea acea descriere?

#4
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,201
  • Înscris: 23.08.2020
O identificare in retea corecta s-ar face dupa computer name/hostname, nu dupa descrierea acestuia.
Windows-ul nu mai cauta acea 'descriere' in retea, nu e problema de "afisare in retea".
https://social.techn...n10itprogeneral
https://answers.micr...d1eb824e?page=1
Poti sa le scrii, poate iti rezolva problema.

#5
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,278
  • Înscris: 30.08.2006
https://www.tenforum...ndows-10-a.html
Incearca si GodMode care e mai usor de utilizat.
Creezi si redenumesti folderul cu numele GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Cu net view se afiseaza descrierea ?

View PostZnevna, on 17 mai 2022 - 09:53, said:


Windows-ul nu mai cauta acea 'descriere' in retea, nu e problema de "afisare in retea".


Ce rost mai are caseta de descriere daca nu se mai foloseste la nimic.

#6
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 62,543
  • Înscris: 15.06.2004
La mine in Windows 10 inca e afisat in retea ce e trecut in acea descriere. 21H2, 10 Pro.

O alta posibilitate de a schimba numele , in versiunile noi de 10 e in Settings - About - Practic cand dai click deapta pe This PC - Properties te duce acolo.
Si ai buton ptr "Rename this PC".

Au inlocuit acel System Properties de mai sus, chit ca se mai poate accesa pe alte cai.

#7
diaconuliviu

diaconuliviu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,625
  • Înscris: 19.01.2005

View PostLeo2006, on 17 mai 2022 - 10:02, said:

[...]

Cu net view se afiseaza descrierea ?
[...]

Nu, se afiseaza exact ce afiseaza "Network" clasic

#8
Zygoth

Zygoth

    specimen

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,015
  • Înscris: 29.04.2006
Ca workaround, daca PC-urile sunt intr-un domeniu, poti afla ce user este logat pe ele astfel:

query session /server:remote_computer_name_here


#9
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,201
  • Înscris: 23.08.2020

View PostLeo2006, on 17 mai 2022 - 10:02, said:

[...]
Ce rost mai are caseta de descriere daca nu se mai foloseste la nimic.

N-am scris niciodata nimic acolo, chiar nu foloseste la nimic.

#10
diaconuliviu

diaconuliviu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,625
  • Înscris: 19.01.2005
Pentru tine, posibil nu. Pentru mine, am zis de ce, da.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate