Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Brother Eroare scanare A9

Achizitie auto

Procedura Preschimbare nr verzi p...
 Copiii si obezitatea

Reglare greutate doza Unitra GS-431

Potrivire jante ?

instant sau dus electric?
 Microfon extern pentru ML/DSLR

Schimbare parbriz

Costuri achiziție garsoniera.

Pensii publice - Venit total asig...
 Solutie (lichid pulverizat) pentr...

Backup calling

Ce placa video recomandati si car...

Telecomanda cu touch triplu PNI S...
 

Pompa cada hidromasaj se incinge instant

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
IonelTarcau

IonelTarcau

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 17.07.2021
Salut. Am pompa asta http://www.pompe-esp...u-hidromasaj-92 de multi ani (desi folosita mai deloc) si de ceva vreme e inutilizabila, dupa 2-3 secunde de la pornire se activeaza protectorul termic de motor si intrerupe contactul deoarece pompa se incinge foarte tare si foarte repede (desi functioneaza, pompeaza apa fara probleme).
Daca as fi gasit pe stoc pompa asta cumparam alta si nu imi mai bateam capul, dar mi-e groaza sa iau alta si sa schimb legaturile la tevi. Asa ca, de curiozitate, am decuplat protectorul sa vad si dupa vreo 5-10 secunde deja iese fum din interior. Am desfacut pompa, am scos rotorul si am cuplat-o doar asa, si la fel iese fum (nu am facut poza la pompa mea dar am luat o poza de pe google sa indic de unde iese fumul).

Intrebarea mea, repet, mai mult de curiozitate, nu sa o repar, e urmatoarea: de ce se intampla asta? Ce problema poate cauza sa se incinga instant (desi functioneaza aparent normal)? Are rost sa-mi bat capul sa investighez/duc la reparat? Mentionez ca nu am cunostinte de electronica decat foarte limitate.

Multumesc pentru pareri

#2
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,699
  • Înscris: 03.12.2014

View PostIonelTarcau, on 14 mai 2022 - 20:32, said:

Am desfacut pompa, am scos rotorul si am cuplat-o doar asa, si la fel iese fum
e normal să iasă fum dacă cuplezi statorul fără sarcină, adică rotorul.

#3
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,607
  • Înscris: 07.11.2006
Are scurt intre spire.

#4
IonelTarcau

IonelTarcau

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 17.07.2021
Văd că nu mi-a luat poza, dar fumul bine din interiorul statorului

View Postadisz, on 15 mai 2022 - 07:30, said:

Are scurt intre spire.
Un rebobinaj ar rezolva?

View PostDaculScoril0, on 14 mai 2022 - 22:33, said:


e normal să iasă fum dacă cuplezi statorul fără sarcină, adică rotorul.
Dacă e cineva dispus să și explice pe scurt de ce, as aprecia, să mai învăț una alta

#5
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,607
  • Înscris: 07.11.2006

Vizualizare mesajIonelTarcau, pe 15 mai 2022 - 08:05, a scris:

Văd că nu mi-a luat poza, dar fumul bine din interiorul statorului
Un rebobinaj ar rezolva?
Dacă e cineva dispus să și explice pe scurt de ce, as aprecia, să mai învăț una alta

Vizualizare mesajIonelTarcau, pe 14 mai 2022 - 20:32, a scris:

Salut. Am pompa asta http://www.pompe-esp...u-hidromasaj-92 de multi ani (desi folosita mai deloc) si de ceva vreme e inutilizabila, dupa 2-3 secunde de la pornire se activeaza protectorul termic de motor si intrerupe contactul deoarece pompa se incinge foarte tare si foarte repede (desi functioneaza, pompeaza apa fara probleme).
Daca as fi gasit pe stoc pompa asta cumparam alta si nu imi mai bateam capul, dar mi-e groaza sa iau alta si sa schimb legaturile la tevi. Asa ca, de curiozitate, am decuplat protectorul sa vad si dupa vreo 5-10 secunde deja iese fum din interior. Am desfacut pompa, am scos rotorul si am cuplat-o doar asa, si la fel iese fum (nu am facut poza la pompa mea dar am luat o poza de pe google sa indic de unde iese fumul).


Un motor electric (masina electrica) functioneaza pe baza inductiei magnetice si este format din rotor si stator. Tu ai scos o componenta, rotorul.
https://ro.wikipedia.../Motor_asincron

O rebobinare rezolva intotdeauna problema. Dar de ce ai rebobina un motor pe care nu-l folosesti?
Cel putin asa am inteles.

#6
IonelTarcau

IonelTarcau

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 17.07.2021
Mulțumesc de răspuns.

Intr-adevar, îl folosesc foarte rar, dar problema la o cada cu hidromasaj e ca se acumulează mizerie/etc în circuitul interior al apei (mai ales dacă nu e folosit) și are nevoie de curățare periodica prin punerea în funcțiune. Alternativa e să schimb cada, dar cu alta ocazie

La măsurătoare amperaj sunt 55A. O duc la rebobinaj. Mulțumesc de răspunsuri

Edited by Dany_Darke, 16 May 2022 - 14:22.


#7
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,111
  • Înscris: 05.08.2002
55A, esti sigur? Asta ar insemna ca pompa aceea consuma mai bine de 12kw nu doar 400w cat ar trebui! Ce instalatie ai acolo de rezista la atat fara sa sara sigurantele sau sa ia foc instant?

#8
IonelTarcau

IonelTarcau

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 17.07.2021

View Postaeon, on 17 mai 2022 - 09:27, said:

55A, esti sigur? Asta ar insemna ca pompa aceea consuma mai bine de 12kw nu doar 400w cat ar trebui! Ce instalatie ai acolo de rezista la atat fara sa sara sigurantele sau sa ia foc instant?
Posibil să fi fost 5.5, nu 55, nu am făcut eu măsurătoare ci doar am tras cu ochiul, ai dreptate

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate