Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...
 Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid
 Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite
 Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...

Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj
 

Cartofi la disc-care i faza ?

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#19
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Suntem pe Gastronomics, nu ar trebui sa fim atat de incordati.

#20
Fane

Fane

    cipat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,104
  • Înscris: 05.06.2002
dap, make BBQ not war!

#21
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,355
  • Înscris: 21.06.2016
Toti astia entuzsiamamti de disc o sa faca AVC la 50 de ani si o sa-si petreca urmatorii 20 de ani ca via de ei.
Sa nu ziceti ca nu v-am spus :)
Acum serios nici mie mu prea imi plac pentru ca ies prea grasi si moi iar carnea prea facuta. Temperatura la care vrei sa faci cartofii nu e aceeasi cu temperatura la care vrei sa faci carnea. Sint niste compromisuri pe care le faci pentru ca e un mod de gatit interesant cu un aspect potrivit unor mese mai mari si sociale, deci nu e atit partea de gust propriuzisa cit partea de imagine si poveste (care are importanta ei).

#22
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007

View Postpetit_christian, on 09 mai 2022 - 17:18, said:

Asdar, cartofi astia la disc chiar sunt mai buni sau doar ideea de a petrece timpul impreuna ii entuziasmeaza si atribuie acestor cartofi arôme  care nu exista in realitate ?
Gusturile nu se discută.

#23
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
Nu e nici o faza si nu sint nici ceva fantastic. In primul rind e foarte probabil sa fie infinit mai jegosi decit cei de-acasa, dar cui ii pasa? In al doilea rind sint incredibil de imbibati cu ulei, de-aia sint atit de "gustosi" :lol:

Cartofii la disc nu se fac in untura din carnea care sta pe margine, ci in ulei. Poti sa pui carne pe margine sa se scurga, ca bonus, dar asta face cacarnea sa nu mai fie la gratar, ci la disc si prin urmare pierzi acolo din gust.

#24
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

View Postvrajitoruldinoz, on 09 mai 2022 - 20:35, said:

Acum serios nici mie mu prea imi plac pentru ca ies prea grasi si moi iar carnea prea facuta.
Nu cred ca un disc inlocuieste abilitatile de bucatar, chiar si amator.

#25
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,355
  • Înscris: 21.06.2016

View Postpasilla, on 09 mai 2022 - 20:38, said:

Nu cred ca un disc inlocuieste abilitatile de bucatar, chiar si amator.

Nu prea are treaba cu asta, ci cu compromisul de temperaturi si zeama de la carne care se arde si nu e neaparat grasime ci si singe etc.

#26
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,317
  • Înscris: 04.05.2006

View Postpasilla, on 09 mai 2022 - 17:59, said:

Nu poti face in casa, pe un aragaz normal, ce poti face pe un gratar/disc/lopata....Nici macar un ou prajit nu iese la fel.
Acum depinde si de gusturile fiecaruia.
Astea-s mituri urbane izvorâte de pe vremea când tehnologia era mult mai limitată decât acum in bucătăria casnica :)

#27
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,317
  • Înscris: 04.05.2006

View Postvrajitoruldinoz, on 09 mai 2022 - 20:35, said:

Toti astia entuzsiamamti de disc o sa faca AVC la 50 de ani si o sa-si petreca urmatorii 20 de ani ca via de ei.
Sa nu ziceti ca nu v-am spus :)
Acum serios nici mie mu prea imi plac pentru ca ies prea grasi si moi iar carnea prea facuta. Temperatura la care vrei sa faci cartofii nu e aceeasi cu temperatura la care vrei sa faci carnea. Sint niste compromisuri pe care le faci pentru ca e un mod de gatit interesant cu un aspect potrivit unor mese mai mari si sociale, deci nu e atit partea de gust propriuzisa cit partea de imagine si poveste (care are importanta ei).
Tu ai in esenta dreptate. Nu-s nici cei mai sănătoși și nici cei mai ușor de făcut. La fel și carnea. Dacă nu ai experiența suficientă la lucrul cu carnea in general, e important sa alegi o carne mai permisiva, ușor de gătit la temperatura inalta. Și atunci poți face un disc ca lumea, având și carne buna și cartofi buni.

#28
mirel3003

mirel3003

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,882
  • Înscris: 04.10.2007
Mie unu mi se pare o prostie sa "strici" carnea pe disc ca sa iese cartofii putin mai buni... Carnea pe gratar nu se compara cu nimic.

#29
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,317
  • Înscris: 04.05.2006
Depinde de carne. Dacă vorbim de ceafa și cârnați, chiar și o pulpa de pui cu piele pe ea, (astea-s baza grataragiului roman de Weekend, ies foarte bine și la disc.

Dar overall, Discul este intr-adevăr mult supralicitat.

#30
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,321
  • Înscris: 09.09.2006

View Postpetit_christian, on 09 mai 2022 - 17:18, said:

[...]Si am observat ça la gratar cu multi participanti multi fac cartofi prajiti la disc si mai ales se entuziasmeaza f tare de acesti cartofi [...]
Asdar, cartofi astia la disc chiar sunt mai buni sau doar ideea de a petrece timpul impreuna ii entuziasmeaza si atribuie acestor cartofi arôme  care nu exista in realitate ?

View Postrichelieu, on 09 mai 2022 - 17:26, said:

[...]Ordinea ingredientelor pe disc e:
Inelul exterior se umple cu bucăți de slănina, inelul median se umple cu cărnuri, iar in zona centrala, in care se acumulează toată grăsimea scursa atât de la slănina cât și de la carnea gătită, se gătesc cartofii.
În plus față de explicația oferită de Cardinal și ceilalți care au menționat aspectul respectiv, aș spune că aranjamentul respectiv permite gătirea cărnii și cartofilor practic în același timp, la un singur foc, cu un singur utilaj. Ținând cont că e totuși vorba de un grătar/foc de tabără (eveniment eminamente social mai degrabă decât pur gastronomic), e de presupus că e vorba de un grup de persoane care interacționează. Faptul ca e totul la un loc și deci sunt toți împreună poate fi avantajos să nu trebuiască să te împarți între cele două stații de gătit (grătarul pentru carne și prăjitul cartofilor). Probabil gustul "special" al cartofilor e mai mult placebo, deși zeama din carne contribuie și ea (dar probabil nu în măsura în care e lăudată, a se vedea iarăși mențiunea de mai sus a Cardinalului).

Edited by buntzi, 10 May 2022 - 11:20.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate