Cartofi la disc-care i faza ?
Last Updated: May 10 2022 11:17, Started by
petit_christian
, May 09 2022 17:18
·
0
#19
Posted 09 May 2022 - 20:12
Suntem pe Gastronomics, nu ar trebui sa fim atat de incordati.
|
#21
Posted 09 May 2022 - 20:35
Toti astia entuzsiamamti de disc o sa faca AVC la 50 de ani si o sa-si petreca urmatorii 20 de ani ca via de ei.
Sa nu ziceti ca nu v-am spus Acum serios nici mie mu prea imi plac pentru ca ies prea grasi si moi iar carnea prea facuta. Temperatura la care vrei sa faci cartofii nu e aceeasi cu temperatura la care vrei sa faci carnea. Sint niste compromisuri pe care le faci pentru ca e un mod de gatit interesant cu un aspect potrivit unor mese mai mari si sociale, deci nu e atit partea de gust propriuzisa cit partea de imagine si poveste (care are importanta ei). |
#22
Posted 09 May 2022 - 20:36
#23
Posted 09 May 2022 - 20:38
Nu e nici o faza si nu sint nici ceva fantastic. In primul rind e foarte probabil sa fie infinit mai jegosi decit cei de-acasa, dar cui ii pasa? In al doilea rind sint incredibil de imbibati cu ulei, de-aia sint atit de "gustosi"
Cartofii la disc nu se fac in untura din carnea care sta pe margine, ci in ulei. Poti sa pui carne pe margine sa se scurga, ca bonus, dar asta face cacarnea sa nu mai fie la gratar, ci la disc si prin urmare pierzi acolo din gust. |
#24
Posted 09 May 2022 - 20:38
#25
Posted 09 May 2022 - 20:54
#26
Posted 10 May 2022 - 05:52
pasilla, on 09 mai 2022 - 17:59, said:
Nu poti face in casa, pe un aragaz normal, ce poti face pe un gratar/disc/lopata....Nici macar un ou prajit nu iese la fel. Acum depinde si de gusturile fiecaruia. |
#27
Posted 10 May 2022 - 07:28
vrajitoruldinoz, on 09 mai 2022 - 20:35, said:
Toti astia entuzsiamamti de disc o sa faca AVC la 50 de ani si o sa-si petreca urmatorii 20 de ani ca via de ei. Sa nu ziceti ca nu v-am spus Acum serios nici mie mu prea imi plac pentru ca ies prea grasi si moi iar carnea prea facuta. Temperatura la care vrei sa faci cartofii nu e aceeasi cu temperatura la care vrei sa faci carnea. Sint niste compromisuri pe care le faci pentru ca e un mod de gatit interesant cu un aspect potrivit unor mese mai mari si sociale, deci nu e atit partea de gust propriuzisa cit partea de imagine si poveste (care are importanta ei). |
#28
Posted 10 May 2022 - 07:30
Mie unu mi se pare o prostie sa "strici" carnea pe disc ca sa iese cartofii putin mai buni... Carnea pe gratar nu se compara cu nimic.
|
|
#29
Posted 10 May 2022 - 07:33
Depinde de carne. Dacă vorbim de ceafa și cârnați, chiar și o pulpa de pui cu piele pe ea, (astea-s baza grataragiului roman de Weekend, ies foarte bine și la disc.
Dar overall, Discul este intr-adevăr mult supralicitat. |
#30
Posted 10 May 2022 - 11:17
petit_christian, on 09 mai 2022 - 17:18, said:
[...]Si am observat ça la gratar cu multi participanti multi fac cartofi prajiti la disc si mai ales se entuziasmeaza f tare de acesti cartofi [...] Asdar, cartofi astia la disc chiar sunt mai buni sau doar ideea de a petrece timpul impreuna ii entuziasmeaza si atribuie acestor cartofi arôme care nu exista in realitate ? richelieu, on 09 mai 2022 - 17:26, said:
[...]Ordinea ingredientelor pe disc e: Inelul exterior se umple cu bucăți de slănina, inelul median se umple cu cărnuri, iar in zona centrala, in care se acumulează toată grăsimea scursa atât de la slănina cât și de la carnea gătită, se gătesc cartofii. Edited by buntzi, 10 May 2022 - 11:20. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users