Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Cartofi la disc-care i faza ?
Last Updated: May 10 2022 11:17, Started by
petit_christian
, May 09 2022 17:18
·
0
#1
Posted 09 May 2022 - 17:18
Imi place carnea gatita pe gratar, dar gratarul ca eveniment social ma cam lasa rece. Si am observat ça la gratar cu multi participanti multi fac cartofi prajiti la disc si mai ales se entuziasmeaza f tare de acesti cartofi am mincat o sg data si nu mi s a parut nimic deosebit la ei. Pot sa mi fac si acasa, pe cind gustul de fum al carnii la gratar nu pot sa il reproduc. Asdar, cartofi astia la disc chiar sunt mai buni sau doar ideea de a petrece timpul impreuna ii entuziasmeaza si atribuie acestor cartofi arôme care nu exista in realitate ?
|
#2
Posted 09 May 2022 - 17:26
Sunt mai buni decât cei convenționali făcuți acasă. Ii poți reproduce și acasă, dacă utilizezi slănina afumata topita pentru a obține untura, iar in ea mai prăjești și niște carne și eventual cârnați înainte.
Ordinea ingredientelor pe disc e: Inelul exterior se umple cu bucăți de slănina, inelul median se umple cu cărnuri, iar in zona centrala, in care se acumulează toată grăsimea scursa atât de la slănina cât și de la carnea gătită, se gătesc cartofii. |
#3
Posted 09 May 2022 - 17:30
Pai ai avut de-a face cu amatori mai nene
La disc pui carnea pe margine iar cartofii (sau legumele) se pun pe mijloc Ideea este sa se scurga grasimea de la carne pe legume (sau cartofi) Iese o nebunie |
#4
Posted 09 May 2022 - 17:44
Ideea e mai mult de socializare decat de gust. Si mie mi s-a parut interesanta ideea la inceput. Apoi mi s-a parut banal si nu i-am mai vazut rostul/farmecul. Prefer gratarul clasic si cartofi copti, la final, in jar. Daca mai am si niste felii de paine pe care sa le pun pe gratar... Mama, mama!
|
#5
Posted 09 May 2022 - 17:59
Nu poti face in casa, pe un aragaz normal, ce poti face pe un gratar/disc/lopata....Nici macar un ou prajit nu iese la fel.
Acum depinde si de gusturile fiecaruia. Edited by pasilla, 09 May 2022 - 18:01. |
#6
Posted 09 May 2022 - 18:13
La faza asta, cel mai apropriat mod de gatit in casa este la ... wok
Pentru asta ai nevoie de plita pe gaz (n-ai ce face cu aia electrica) cu arzator wok Multi confunda wok-ul asta cu mancarea asiatica Fals - cu putina imaginatie ies niste nebunii de te lingi pe degete Sigur, nu iese ca la gratar dar ... e bun |
#7
Posted 09 May 2022 - 18:17
#8
Posted 09 May 2022 - 18:27
discul e o prajeala cu untura la temperatura inalta. nu e gratar, asa faci comparatia degeaba.
|
#9
Posted 09 May 2022 - 18:41
Pai bunica mea care m a crescut o perioada prajea 90% cu untura pe cuptor cu lemne in oala de fonta groasa, deci de ce m as entuziasma de disc ? Nu mai zic ca untura si cartofii erau de productie proprie, asa ca peste orice maninca majoritatea din ziua de azi, adica de la supermarket.
Ramin pe idee mea si a lui Puferiu, probabil ca ideea de socializare+ca nu toti au trait ca la 1800 toamna, ca mine. Ceea ce nu e rau deloc ca am crescut asa. Ba chiar si azi folosesc untura la prajeli (care sunt f rare) si mai ales la cuptor. Untura de porc, de gaina, de care o fi, preferabil productie home made. |
#10
Posted 09 May 2022 - 18:42
Am primit si eu cartofi la disc cu carne, facuti pe gratar, cand am fost la teambuilding cu echipa,de la firma.Asa o fi moda.
Am fost pe Valea Prahovei cu un microbuz, platit de firma. |
|
#11
Posted 09 May 2022 - 18:58
MembruAnonim, on 09 mai 2022 - 18:42, said:
Am primit si eu cartofi la disc cu carne, facuti pe gratar, cand am fost la teambuilding cu echipa,de la firma.Asa o fi moda. Am fost pe Valea Prahovei cu un microbuz, platit de firma.
Edited by AlbastruIndigo, 09 May 2022 - 18:59.
|
#12
Posted 09 May 2022 - 19:01
Sa nu ma intelegeti gresit, eu sunt un maistru al gratarelor. Ca sa mi se zica asa nu a fost o cale scurta. A trebuit sa experimentez, sa fac cunostinta cu necunoscuti si chiar sa ma imprietenesc cu ei. Ca a trebuit sa ma eschivez atunci cand eram contactat doar pentru gratar, e partea a doua. In fine. Doua lucruri vreau sa va zic:
1. Discul nu trebuie sa fie foarte uzat, ci sa mai aiba "carne". Inainte de prima folosinta, neaparat sa fie frecat cu peria de sarma si ars bine (chestia aia de o fac meseriasii: sa arda bine scula, apoi s-o unga cu ulei sau untura) 2. cartofii pusi in grasimea scursa nu stiu cat de sanatosi sunt; pe mine ma dezamageste faptul ca nu sunt patrunsi si de fum; 3. petit_christian, ai incercat tu sa faci tu asa ceva? |
#13
Posted 09 May 2022 - 19:19
Eu nu dar am mincat cartofi la disc, prajiti pe cuptor de lemne pe in oala groasa de fonta si cireasa de pr tort, oala pusa pe vatra, daca stii ce i aia in 'definitia ei originala.
|
#14
Posted 09 May 2022 - 19:21
Puferiu_, on 09 mai 2022 - 17:44, said:
Ideea e mai mult de socializare decat de gust. Si mie mi s-a parut interesanta ideea la inceput. Apoi mi s-a parut banal si nu i-am mai vazut rostul/farmecul. Prefer gratarul clasic si cartofi copti, la final, in jar. Daca mai am si niste felii de paine pe care sa le pun pe gratar... Mama, mama! |
#15
Posted 09 May 2022 - 19:29
|
#16
Posted 09 May 2022 - 19:37
#17
Posted 09 May 2022 - 19:47
pt gratarul (cu carbuni, nu disc) la iarba verde ceafa de porc e regina. iese din orice pozitie, indiferent cum o faci iese ceva mancabil. poate sa fie gratargiul oricat de paralalel cu meseria, daca o perpeleste bine e mancabila. singura chestie ca ca are cam tendinta sa aprinda carbunii din cauza grasimii. normal ca nu-i foarte sanatoasa, dar gratar romanesc si snatos e contradictie in termeni.
|
#18
Posted 09 May 2022 - 20:10
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users