Confectionare papusa Gonzo din Muppets
Last Updated: Nov 05 2022 22:01, Started by
gerbil
, May 06 2022 08:43
·
1

Posted 06 May 2022 - 08:43

Salut tuturor colegilor de forum! De mic copil am avut o pasiune pentru Muppets, mi s-au parut foarte bine realizate intr-o vreme in care tehnologia era la inceput. Mi-au placut toate personajele insa flebetea mea ramane Gonzo. Dintotdeauna mi-am dorit sa gasesc si sa il cumpar insa din pacate sunt putine variante si nici una ce trebuie, nu seamana deloc. Si probabil ca daca ar semana ar costa foarte mult. Tot rascolind internetul despre cum l-as putea face chiar eu, am gasit un forum cu un post mai vechi unde cineva a reusit sa-l faca foarte realistic. Problema este la cioc. Nu reusesc deloc sa-l fac atat de perfect ca respectivul, e drept ca eu am incercat sa tai un burete normal, insa chiar si asa cu materialul pe care l-a folosit nu inteleg cum de l-a facut atat de bine. Aveti aici link la forum sper sa nu se considere reclama. El l-a facut ca cel real sa il si poata manui, pe mine insa nu ma intereseaza acest aspect, vreau sa-l fac ca un plus normal de decor. Daca ma poate ajuta cineva cu o idee, ce material as putea folosi si de unde sa-l iau sau poate stie cineva sa-l confectioneze din ceva mai simplu, contracost sigur, ma refer la cioc sau cap cu cioc cum este in imaginea de pe acel forum. La corp probabil m-as descurca intrucat nu pare ceva foarte complex. Ca ochi as putea folosi doua mingii de ping pong.
O sa pun si aici pozele de pe acel forum pentru a fi mai usor de vazut. Attached FilesEdited by gerbil, 06 May 2022 - 08:44. |
Posted 06 May 2022 - 10:09

Colegule cred că e un burete mai rigid sau o spumă poliuretanică ceva...
Uite idee https://roof-shop.ro...yhoCm8oQAvD_BwE Tipul de acolo zice că folosește o "reticulat foam" care e o spumă mai aerată, are rețeaua aia în ea. Sau așa ceva https://www.foxigy.r...PBoCh0cQAvD_BwE Lipești două plăci... etc Problema e dexteritatea și talentul să cioplești forma aia să arate și bine. Edited by waterman, 06 May 2022 - 10:22. |
Posted 06 May 2022 - 10:25

Uite și jucărie, e chiar din București vânzătorul, eu zic că seamănă...
https://www.olx.ro/d...cm-IDeYINY.html |
Posted 06 May 2022 - 11:24

E dragut si acela cred ca e din Muppets Kids sau ceva de genul.
|
Posted 06 May 2022 - 12:38

De unde esti? iti dau eu material pentru cap exact ca ala din pozele tale, cu restul te descurci.
|
Posted 07 May 2022 - 14:18

Multumiri colegului Caralumba pentru material. Acum sper sa am mana buna sa-l tai.
|
Posted 09 May 2022 - 20:39

Am reusit sa-l fac cat de cat. Am incercat sa-l vopsesc insa nu prea merge. Analizandu-l mai bine pe Gonzo cel real din show mi-am dat seama ca ciocul pare sa aiba o catifea pe el sau ceva de genul asa ca o sa-l fac imbrac cu material. Cred ca o sa arate mai bine asa. Am comandat materialele, acum astept sa vina. Ata si ac am.
Am uitat sa ii fac o poza inainte de a incerca sa-l vopsesc, insa nu mi-a placut cum arata si l-am spalat, voind sa-l revopsesc dar dupa cum am zis m-am razgandit si voi lucra cu material pe el. Asa ca imi cer scuze pentru culoarea cacanie din poza. Attached FilesEdited by gerbil, 09 May 2022 - 20:46. |
Posted 16 May 2022 - 08:23

Culoarea ciocului lui Gonzo variaza, ba e mov cu albastru, ba e maroniu, galbui l-au schimbat mai mereu depinde de film.
Si totusi papusa originala se pare ca nu are material textil pe cioc, este tot un fel de material asemanator cu cel folosit de mine, probabil cu gaurile mai fine. Voi incerca o revopsire daca imi place il las asa. |
Posted 16 May 2022 - 09:28

Probabil au mai multe nasuri? Si le ataseaza in functie de sceneta.
Cred ca niste magneti puternici asigura fixarea rapida a acestora. [ https://neomagnet.ro/img/94489/D158N52/510x510,r/magneti-neodim-puternici-supermagneti.jpg?time=1649408298 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] doi magneti de acest fel,, cu polarizarea corecta cred ca asigura schimbarea usoara. Diametru: 15 mm Grosime: 8 mm Material: Neodim Grad de magnetizare: N52 Formă: cilindru Magnetizare: axială Strat: Ni-Cu-Ni Br max: 1430-1480 mT Temperatură maximă de utilizare: 60oC Forță de aderență: aprox. 7.30 kg * Greutate: 11 g Edited by tioopedi, 16 May 2022 - 09:32. |
|
Posted 26 May 2022 - 12:09

Dupa multa munca, maini intepate in sfarsit e gata.
Multumesc tuturor colegilor pentru ajutor si inca o data lui Caralumba pentru material. Attached Files |
Posted 03 July 2022 - 13:10

I-am facut si un suport.
Attached FilesEdited by gerbil, 03 July 2022 - 13:11. |
Posted 05 November 2022 - 22:01

Un update pentru Gonzo. Ceva ce avea si prin show.
Attached Files |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users