Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Plecari Grecia 2022

Parere Ultrabook Asus Vivobook 14...

Problema AC Ford Focus MK3
 Recomandare firma vanzare si inst...

Bolt sau Uber

Temperatura vara in casa

Modem-stick care nu mai merge
 cat costa renovarea unui apartame...

Cutie automata Hyundai 7DCT - cu ...

Memorie plina file Documents

Stie cineva utiliza foarte bine s...
 Optiuni Suzuki Grand Vitara

Transport container

deducerea impozit de 15% pentru t...

Problema restore iTunes!
 

Monitoare studio, 110v

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
neva112

neva112

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 04.05.2022
Salut, mi-am luat o pereche de monitoare de studio (boxe) ce au venit din afara. Pe spate avea un comutator de tensiune ce era setat pe 115V, le-am pus pe pozitii, toate bune si frumoase, iar cand am vrut sa le pornesc, au pornit o secunda si apoi nimic. Dupa ce m-am chinuit mai mult timp, am observat ca acel comutator era setat pe 115v si nu pe 220V, se mai poate face ceva? Nu a mirosit a fum, nu nimic, doar ca acum nu mai pornesc.

Attached Files



#2
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,012
  • Înscris: 26.02.2008
La unele este o protectie care se arde la tensiune mai mare.

#3
neva112

neva112

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 04.05.2022
E posibil sa se fi ars protectia? Nu am o ora de cand le-am scos din cutie. Se pot repara?

Edited by Dany_Darke, 04 May 2022 - 20:35.


#4
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 113,054
  • Înscris: 07.02.2003
S-a ars, gata. Poate doar siguranta... nu putem sti insa, doar un electronist poate evalua daca mai merita reparatia.

Edited by andreic, 04 May 2022 - 20:16.


#5
Peerless

Peerless

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 243
  • Înscris: 14.03.2022
Verifica sigurantele. Vezi aici unde sunt https://www.google.c...m4ufLNlVKyDd7Ap

#6
underb

underb

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,769
  • Înscris: 08.03.2015
Ma gandesc ca ai peobat si pe 230. Sau nu?

Poate s-a dus doar partea de 110.

#7
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,726
  • Înscris: 01.12.2001
Orice se repara/înlocuiește.
Le duci la un electronist bun sa le repare.
Ori siguranța ori din blocul de alimentare.

Astea din EU merg acum între 110-250V.
De unde au venit? State?

#8
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,291
  • Înscris: 14.12.2007

View Postneva112, on 04 mai 2022 - 19:01, said:

Salut, mi-am luat o pereche de monitoare de studio (boxe) ce au venit din afara.
Din afara cui?

on. Le-ai ars. Caută altele. Nu cred că au costat prea mult. Sau?

#9
laurstef

laurstef

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 789
  • Înscris: 12.12.2007
Cred că ai mare noroc.
Din câte am căutat și eu pe Net (inclusiv pe pagina celor de la Presonus), aceste monitoare au încorporate în spate acolo o siguranță de schimb (de rezervă).
Așadar, dacă urmărești cu atenție filmulețul de mai sus, pus de userul Peerless, poți schimba și singur (sau cu ajutorul unui prieten priecput) respectiva siguranță fără a mai fi nevoie să apelezi la un electronist în acest sens.

#10
laurstef

laurstef

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 789
  • Înscris: 12.12.2007
L.E.
Uite ce scriu cei de la Presonus în manualul de folosință al acestor monitoare, pe care cred că îl ai și tu.
Troubleshooting
No Power. First ensure that your Eris E5/E8 is plugged in. If it’s connected to a power conditioner, verify that the power conditioner is turned on and functioning.
If problem still exists, disconnect the power cable from your E5/E8 and check the fuse on the back panel of your E5/E8. The fuse housing is located directly beneath the
IEC power cable connection
. A blown fuse may look black on the inside or the wire inside might appear broken. A very black fuse is a sign that something may have shorted
out. Try replacing the fuse with a new one. The E5 uses a T1L fuse. The Eris E8 uses a T2L fuse. If the fuse blows again, you will need to contact PreSonus for a repair.

Edited by laurstef, 05 May 2022 - 09:22.


#11
Sinmbad

Sinmbad

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 22.04.2022

Vizualizare mesajneva112, pe 04 mai 2022 - 19:01, a scris:

Salut, mi-am luat o pereche de monitoare de studio (boxe) ce au venit din afara. Pe spate avea un comutator de tensiune ce era setat pe 115V, le-am pus pe pozitii, toate bune si frumoase, iar cand am vrut sa le pornesc, au pornit o secunda si apoi nimic. Dupa ce m-am chinuit mai mult timp, am observat ca acel comutator era setat pe 115v si nu pe 220V, se mai poate face ceva? Nu a mirosit a fum, nu nimic, doar ca acum nu mai pornesc.

Daca ai sursa in comutatie, de obicei crapa un varistor verde dar e posibil sa-ti crape si semiconductorii. Daca aveai transformator, ala are o fuzibila si probabil nu s-a dus mai departe.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate