Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

smartwatch LTE

Recomandare boxa portabila dintre...

Cat timp dureaza un retur la emag
 Google Chrome - restricționa...

Tape - Home or small business

Cat timp poate fi pastrata benzin...

Mercedes va renunta la A- si B-Cl...
 Test examinare matematica online ...

De ce vrem sa fim bogați?

Aplicatia Smart Market

Din anul 2025, Ford renunța ...
 Alegere monitoare:Samsung LF24T35...

Zgomot amplificator Onkyo

Povestea Spaima zmeilor

HIDROCONSTRUCTIA nu a platit nici...
 

11 lacuri mai frumoase în Austria

* - - - - 1 votes
 • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
max_01

max_01

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 9,944
 • Înscris: 07.02.2017
Postez o recenzie a celor mai frumoase lacuri din Austria.
1.Achensee
Deseori denumit „Oceanul Tirolului” din cauza dimensiunilor sale masive și „Fiordul Alpilor” pentru calitatea sa ridicată a apei, Achensee este unul dintre cele mai bune lacuri pentru înot din Austria. Fiți gata, totuși – la fel ca multe alte lacuri alpine, temperatura apei rămâne scăzută, chiar și în zilele mai calde, atingând doar în jur de 20 de grade Celsius.

Calitatea apei este excelentă, cu vizibilitate de până la 10 metri adâncime, ceea ce atrage nu doar înotătorii, ci și scafandrii. În plus, vânturile termice deasupra lacului îl fac un mediu ideal pentru windsurfing și kitesurfing.

În timpul verii, este, de asemenea, posibil să închiriați bărci sau să vă alăturați unei croaziere cu barca cu pânze. O serie de bărci moderne cu aburi fac drum în jurul lacului, oprindu-se în șase puncte majore de-a lungul drumului. Există chiar și croaziere cu cină mister crimă disponibile și bărci Christkindl (piața de Crăciun) în timpul sezonului de vacanță.

Lacul este înconjurat de munții Karwendel și Rofan și oferă multe oportunități pentru drumeții și ciclism. Muntele Bärenkopf din apropiere oferă trasee grozave până la vârf, de unde veți avea vedere panoramică asupra lacului.
2.Mondsee

Mondsee este un lac de lângă Salzburg, care oferă o mare varietate de sporturi acvatice - inclusiv scufundări, tobogane gigantice, o mulțime de windsurfing și șansa de a face canoe sau de a închiria propria barcă electrică pentru a merge pe apă.

Cu o lungime de 11 kilometri, Mondsee este un lac relativ mare cu ape albastre calme. Din fericire pentru înotători, acesta este, de asemenea, unul dintre cele mai calde lacuri din regiune, cu temperaturile apei de vară atingând o temperatură foarte balsamoasă (după standardele austriece) de 27 de grade Celsius.

Lacul se află lângă Drachenwand (Zedul Dragonului), un munte impozant de calcar acoperit parțial de pădure deasă. Drachenwand atrage drumeții și alpiniști, precum și săritorii BASE. Orașul Mondsee de pe mal găzduiește bisericuța unde căpitanul Von Trapp și Maria din The Sound of Music s-au căsătorit – o atracție foarte populară într-un oraș plin de culoare, care pare dintr-un basm.
3.Lacul Hallstatt

Hallstatt este unul dintre cele mai vizitate lacuri din Austria, în parte datorită orașului de pe malul său, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, unul dintre cele mai vechi sate din Austria. Străzile pietruite cu imagini perfecte, casele din lemn din secolul al XVI-lea și alte atracții din oraș se adaugă doar la farmecul lacului, indiferent de perioada din an pe care o vizitați.

Apele sclipitoare și calme ale lacului Hallstatt, cu o adâncime maximă de 125 de metri, sunt perfecte pentru înot, scufundări și plimbări cu barca. Caiacul și canotajul sunt populare aici, dar vizitatorii pot, de asemenea, să facă plimbări cu feribotul în bărci antice din lemn sau să se alăture unei croaziere de descoperire.

Pentru cei care doresc să facă o baie în apele răcoroase, lacul Hallstatt, lung de 21 de kilometri, oferă o mulțime de opțiuni de țărm. Există o plajă potrivită pentru familii în Obertraun, o stațiune pe malul lacului din Bad Goisern și o insulă pentru scăldat și un loc de joacă pentru copii la doar câteva sute de metri de centrul orașului.
4.Plansee

Al doilea lac natural ca mărime din Tirol, lângă granița cu Germania, Plansee se întinde pe 2,87 kilometri pătrați cu o adâncime de aproape 80 de metri. Este adesea numit „fiordul Austriei” din cauza frumuseții sale maiestuoase albastre și verzui, cu apa și munții și pădurile topindu-se unul în celălalt, cât de departe poate vedea cu ochii.

Apele de aici sunt atât de limpezi, încât puteți vedea aproape 15 metri în jos, ceea ce o face o destinație perfectă pentru înotători și scafandri.

Navigația și surfingul sunt, de asemenea, populare aici vara, iar mulți vizitatori petrec timp făcând drumeții sau ciclism pe țărmuri, pe trasee care variază de la bucla Ruine Ehrenberg de o oră, de la Reutte, până la traseul montan Thaneller de cinci ore, care pleacă din Berwang.În timpul lunilor de iarnă, multe dintre trasee (inclusiv traseul Thaneller) sunt, de asemenea, accesibile pentru practicanții de zăpadă. Lacul îngheață în mod regulat, devenind un patinoar popular.
5.Zellersee
6.Attersee
7.Gosausee
8.Grüner See
9.Traunsee
10.Weissensee
11.Wolfgangsee,
Detalii,în link-ul de mai jos.
https://t24hs.com/11...-know-them-all/

Edited by max_01, 03 May 2022 - 08:47.


#2
max_01

max_01

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 9,944
 • Înscris: 07.02.2017
5.Zellersee

În ciuda dimensiunilor sale mici (doar patru kilometri lungime și 73 de metri adâncime) și a temperaturii apei care se menține în jur de 18 grade Celsius vara, Zellersee este unul dintre cele mai bune lacuri pentru înot din Austria. Format în urmă cu aproximativ 10.000 de ani spre sfârșitul ultimei ere glaciare, lacul este încă alimentat de numeroase pâraie de munte, păstrând apa limpede toată vara.

Niciun motor cu ardere nu poate funcționa pe lac, dar vizitatorii pot închiria bărci electrice mici pentru a explora și a se relaxa pe apă. Windsurfing-ul, kitesurfing-ul și navigația sunt de asemenea populare. Promenada din secolul al XIX-lea care trece de-a lungul unor părți ale lacului oferă multă umbră în căldură și vederi panoramice asupra apei.
Lacul îngheață iarna, permițând patinajul și curlingul pe fundalul magnificilor Alpi acoperiți de zăpadă. De asemenea, puteți purta o pereche de rachete de zăpadă pentru a urma potecile din jurul lacului, adânc în munți și pădurile acoperite cu zăpadă pudră.

6.Attersee
La doar câteva minute în afara Salzburg, Attersee este unul dintre cele mai mari lacuri din Austria, cu o lungime de 20 de kilometri. Dimensiunea sa masivă înseamnă că lacul nu îngheață complet în lunile reci, împiedicând practicarea sporturilor de iarnă la suprafață. Din primăvară până în toamnă, însă, zona atrage o mulțime de turiști, care vin aici pentru înotul excelent în apele albastre cristaline.

Deoarece lacul nu este complet înconjurat de munți (în afară de muntele Schafberg și lanțul carstic Höllengebirge spre sud), există vânturi constante care lovesc lacul. Acest lucru face ca Attersee să fie ideal pentru navigație și kitesurfing. Localnicii sunt pasionați în special de Rosenwind (vântul trandafirilor), care curge prin grădinile unui castel din apropiere înainte de a lovi lacul, aducând mirosul de trandafiri.Malurile Attersee sunt pline de vile în stil mediteranean; pante abrupte perfecte pentru drumeții intense; statiuni la mare; și zone de scăldat cu propriile terenuri de volei pe plajă, facilități sanitare și înot pentru câini.

7.Gosausee
Un set de trei lacuri așezate lângă munți creștini și ghețarul Dachstein care se ridică în spatele lui, Gosausee este o excursie perfectă de o zi de la Salzburg. La urma urmei, nimic nu este mai magic decât înotul în căldura verii înconjurat de munți înzăpeziți.

Apele lacului sunt atât de limpezi încât poți vedea chiar și ghețarul în depărtare de sub apă. Pregătește-te totuși pentru înotul foarte rece – temperatura apei aici depășește rar 19 grade Celsius și poate scădea până la 17 grade, chiar și vara.

Închirierea de bărci, stand up paddleboarding și scufundări sunt toate disponibile la lacuri, iar zona împădurită densă din jur este populară printre drumeții și alpiniști. Există chiar și un traseu de alpinism cu frânghie fixă ​​amenajat direct deasupra lacului pentru vederi uimitoare asupra Dachstein și ghețarul Gosau.

De-a lungul țărmului, veți găsi cabane rustice care oferă specialități locale și gătit acasă.

8.Grüner See (literal „Lacul Verde”) este un lac adânc de culoare verde smarald, înconjurat de Munții Hochschwab și păduri dese albăstrui. Pe măsură ce zăpada se topește și curge pe munte și în lac primăvara, lacul devine mai adânc și mai vibrant. Acesta este momentul în care sosesc scafandrii pentru a vedea poduri subacvatice, copaci și chiar o bancă.

De fapt, de aceea lacul are culoarea sa distinctivă: pe măsură ce apele se ridică, ele înghit zona înconjurătoare, ridicându-se peste 12 metri, chiar și peste băncile de odihnă ale parcului. Deoarece apele sunt atât de limpezi, iarba și frunzișul de dedesubt își strălucesc verdele strălucitor.
Iarna, pe măsură ce apele îngheață și se retrag, lacul se usucă parțial, zonele cele mai adânci ajungând la doar un metru adâncime.

Datorită dimensiunilor reduse și ecosistemului său fragil, lacul este interzis activităților sportive. Acțiunea aici se desfășoară pe țărmuri, în timp ce traseele se învârt în zig-zag pentru locuri frumoase de imagine.

9.Traunsee
La 191 de metri adâncime, Traunsee este cel mai adânc lac din Austria și un loc preferat de scufundări. Lacul este inconjurat de munti maiestuosi, inclusiv Traunstein, cu peretii sai aproape verticali, perfecti pentru catarare.

Linii țărmurilor găzduiesc, de asemenea, vaste pajiști înflorite și orașe pitorești și sate pitorești precum Altmünster și Traunkirchen și Ebensee. Mai multe feriboturi traversează lacul pentru a conecta diferitele orașe de pe mal.

Lacul este o destinație turistică majoră, renumită pentru condițiile sale ideale de vânt, perfecte pentru navigație și windsurfing. În lunile mai și iunie, aici sunt găzduite curse importante de bărci, iar cursurile de navigație sunt oferite pentru începătorii care doresc să-și scufunde degetele în apă. Dacă preferați să vă relaxați, puteți închiria o barcă electrică mică sau puteți face o croazieră și aici.

Lacul găzduiește Schloss Ort, o fortăreață medievală construită pe propria sa insulă. Accesibilă printr-un pod lung și înconjurată de mici grădini îngrijite, cetatea este imaginea de carte poștală preferată a lui Traunsee.

Veniți înarmați cu o cameră și o minte deschisă când vizitați. Legenda spune că Traunsee găzduiește Lungy, versiunea din Austria a monstrului din Loch Ness.

10.Weissensee
Cu peste 2.000 de ore de soare pe an și ape cristaline, de smarald, Weissensee este un lac preferat pentru înot, scufundări și sărituri pe stânci. Și mai bine, temperatura apei aici poate ajunge la 25 de grade Celsius vara, mult mai caldă decât în ​​alte zone ale Austriei chiar și la începutul toamnei.

Frumusețea lacului este incontestabilă, înconjurat de munții uluitori din Alpii Gailtal și de o zonă de plajă din comuna Stockenboi. De aici, puteți închiria echipament pentru toate tipurile de sporturi nautice, inclusiv windsurfing, canotaj și ciclism pe apă.

Apele turcoaz-albastru ale lacului sunt atât de curate, încât le poți bea în siguranță. De asemenea, atrag o mulțime de animale sălbatice, inclusiv gâște și stârci.

Weissensee este la fel de popular iarna ca și vara. În ciuda dimensiunilor sale relativ mari (lacul are aproape 12 kilometri lungime și puțin sub un kilometru lățime), îngheață frecvent, transformându-se într-un patinoar spectaculos. În jurul lacului sunt disponibile schi fond și ceva schi alpin.

11.Wolfgangsee este unul dintre cele mai albastre lacuri din Austria, un corp de apă lung de 13 kilometri, împărțit de peninsula Die Enge (îngustă) la jumătatea distanței. Aici, lacul are o lățime de doar 200 de metri, oferind vizitatorilor o vedere asupra ambelor țărmuri și a lanțului muntos Salzkammergut uluitor.

Puteți ajunge în vârful muntelui Schafberg, înalt de 1.783 de metri, făcând o plimbare pe calea ferată Schafberg cu roată creată – o călătorie lentă în sus pe versantul muntelui, cu o înălțime totală de aproximativ 1.200 de metri. Vârful oferă cele mai bune vederi panoramice asupra lacului și munților din jur, precum și acces la un hotel și cafenea.

O serie de stațiuni ascunse, cum ar fi St. Wolfgang și St. Gilgen, se aliniază pe coastă, unele dintre ele având propriile docuri pentru cei care sosesc cu barca.

Pe lângă caiac și înot grozav, lacul este o destinație principală pentru scufundări. Apele limpezi au vizibilitate la adâncime de 10 metri și există multe de descoperit sub apă, de la copaci scufundați până la artefacte din cel de-al doilea război mondial.Austria este o tara civilizata, cu peisaje superbe care da dependenta, iubitorilor de natura și frumos.

Edited by max_01, 03 May 2022 - 09:08.


#3
business11

business11

  Info Austria

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 10,097
 • Înscris: 13.07.2011
Sa nu uitam de Wörthersee din sudul Austriei, care este la fel super frumos.

#4
utopium

utopium

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 40,246
 • Înscris: 14.08.2007
Chiar planuiam sa opresc cateva zile langa un lac prin Austria anul asta si ma gandeam la Wolfgangsee/Attersee/Mondsee care sunt aproape de Salzburg si unul langa altul (in ideea ca vizitez si Salzburg/Hallstadt). Inca sunt de fapt in perioada de research :D asa ca imi prind bine informatiile. Iar inainte de Austria sa opresc la lacul Chimsee, venind dinspre lacul Garda (cel mai scurt drum de la lacul Garda spre Salzburg/lacurile de langa pare ca trece prin Germania, pe la Chimsee) ... deci anul asta planuiesc sa fac un fel de tur al lacurilor din mai multe tari (intentionam sa trec si pe la Lacul Bled in Slovenia, dar s-ar putea totusi sa ma duc direct spre Croatia).

Acum ca zici ca Mondsee are apa mai calda, poate il aleg pe el dintre cele trei :D

Am fost la vreo 5 lacuri de munte in Austria (din lista de mai sus doar la Plansee), toate erau foarte faine.

#5
Bursul

Bursul

  alias Petrov

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 44,341
 • Înscris: 30.10.2003
Achensee - da, lacul e chiar fain.

Mai e o cascada frumoasa langa, Dalfazer Wasserfall

[ https://www.best-of-achensee.com/wp-content/uploads/2020/11/Achensee-Wasserfaelle-1024x768.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Chiar pe dreapta se poate urca pe o via ferrata, cand bate vantul te stropeste apa direct in fata. Tot in zona lacului mai sunt inca 2 via ferrata.
Si tot in zona este camping Seeblick Toni, parca era cotat ca cel mai misto camping din Alpi sau Austria + un lac micut Raintalersee, fain , chochet, te ploti plimba cu barcuta, mai mananci un peste.

Ca s-a adus vorba de masivul Rofan, se pot face drumetii, via ferrata, catarare, iar mancarea de sus de la restaurant, parca sunt doua, e foarte buna. Si tot sus la Rofan mai e chestia asta:

[ https://www.tirol.tl/images/cms/main/754x435/B_Skyglider-AIRROFAN-im-Rofangebirge-am-Achensee.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Nu am incercat, dar mai e timp.

#6
Bursul

Bursul

  alias Petrov

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 44,341
 • Înscris: 30.10.2003
PS si pentru doritorii de momente de neuitat pe Instagram exista lacul Schlegeisspeicher. Aici putet sa va faceti poze de genul asta:

Attached File  gettyimages-1184901438-2048x2048.jpg   293.28K   25 downloads

[ https://www.edelbrennerei-schwarzenberger.com/wp-content/uploads/2021/08/bruecke-zillertal.webp - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#7
dariuscha

dariuscha

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,133
 • Înscris: 14.04.2008
utopium , Chimsee doar daca o iei doar pe autostrada. Altfel ai multe variante intre Garda si Salzburg, una mai pitoreasca ca alta.
Una dintre sugestii ar fi ca dupa Worgl sa o iei pe 178 de unde te poti abate spre Konigssee.

Edited by dariuscha, 03 May 2022 - 10:24.


#8
Mondeo

Mondeo

  Nihil sine Mondeo

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,198
 • Înscris: 15.11.2005
Nu e de evitat nici Krimml Waterfalls daca  e cumva undeva in drum spre lacuri. Mie mi-a placut maxim.
Am vazut jumate din ele, e bine de stiut, multumim de info.

Attached Files


Edited by Mondeo, 03 May 2022 - 10:48.


#9
MixMaster

MixMaster

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,127
 • Înscris: 07.03.2010

View Postbusiness11, on 03 mai 2022 - 09:05, said:

Sa nu uitam de Wörthersee din sudul Austriei, care este la fel super frumos.

Exact. Mai ales vara, cand e turcoaz. Ma consider extrem de norocos sa locuiesc in apropiere deja de 10 ani. Dar sunt inca multe altele la maxim 20-30-40 min cu masina, extrem de frumoase. Vara e de vis in Kärnten: Wörthersee, Ossiacher See, Faaker See, Milstätter See, Weissensee, Klopeiner See, Längsee, etc., etc. .

#10
utopium

utopium

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 40,246
 • Înscris: 14.08.2007

Vizualizare mesajdariuscha, pe 03 mai 2022 - 10:19, a scris:

Una dintre sugestii ar fi ca dupa Worgl sa o iei pe 178 de unde te poti abate spre Konigssee.
Ah, chiar aveam lacul asta in plan acum ceva ani buni ... uitasem de el :D Dar pare un pic mai dificil de vizitat/vazut decat Chimsee (vad ca doar undeva la coada lacului poti merge cu masina, iar ca sa vezi biserica aia celebra cu muntii in spate trebuie sa mergi cu vaporasul din cate vad), practic la Chimsee nu vreau sa stau mai mult, imi era in drum, doar sa fac o pauza de maxim o ora sau ceva de genul. Dar daca stau cateva zile la Mondsee de exemplu, nu ar fi departe Konigssee de vizitat, o ora cu masina ... mersi de pont.

#11
dariuscha

dariuscha

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,133
 • Înscris: 14.04.2008
Doar pt o scurta vizita la Chiemsee, fara a vizita Neues Schloss, eu nu m-as deranja, sincer!
Daca vrei lacuri si trasee pitoresti, dupa Bressanone o iei spre Lienz (sa nu mai zic ca o poti lua si inainte de Bressanone la dreapta, prin pasurile din Dolomiti!). De pe drumul asta te abati spre lacul Braies, o frumusete! Daca vrei sa iti continui drumul prin pasul Stalle trebuie sa te intorci putin. Insa deranjul merita din plin, plus ca dai in drum peste lacul Anterselva. In continuare, fie ca o iei prin Matrei in Osstirol, fie ca te abati pe Grossglocknerstrasse, o sa “dai” peste Zellersee.

#12
utopium

utopium

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 40,246
 • Înscris: 14.08.2007
Stiu si eu de lacurile faine din Dolomiti, chiar m-am uitat cum sa fac sa trec pe langa Braies sau Misurina, dar trebuie sa ma bag pe drumuri lente si sa pierd cateva ore bune extra pe drum. Chimsee e pur si simplu in drum, pe cel mai rapid traseu, de aia am luat in calcul o oprire. Dar inteleg ce zici, in zona pe unde trece autostrada pe langa Chimsee nu par a fi peisaje spectaculoase. Ca sa vizitez Neues Schloss e nevoie de timp, transfer cu vaporasul, etc. Iar pt Grossglockner trebuie si mai mult timp, ca acolo chiar e lent traseul ...

Sigur ca traseul de care zici e clar mai fain (si daca as fi singur clar as lua-o prin Dolomiti si pe Grossglocknerstrasse, chiar nu stii cat am tot incercat sa gasesc un traseu "optim" prin Dolomiti, dar par lente toate pasurile din Dolomiti, clar m-am uitat si la "Grande Strada delle Dolomiti" si la Grossglocknerstrasse), dar nu vreau sa fiu toata ziua pe drumuri. La fel cum spre Croatia as fi vrut sa ocolesc pe la Lacul Bled, dar din nou, mi s-a parut prea mult de ocolit. O sa vad daca gasesc un traseu pe unde sa ocolesc maxim o ora si un pic dar sa vad chestii spectaculoase. Oricum apreciez comentariul, o sa mai sap sa vad ce compromis mai bun pot face intre timpul petrecut pe drum si peisaj Posted image

PS: De obicei am tendinta sa fac trasee prea incarcate/lungi, iar "fetele" imi zic ca sunt prea obositoare pentru ele ... de aia vreau sa ma abtin pe cat posibil Posted image

Edited by utopium, 03 May 2022 - 18:54.


#13
dariuscha

dariuscha

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,133
 • Înscris: 14.04.2008
Pai care-i farmecul vacantelor cu masina? Traseele pitoresti!
Alegerile apartin fiecaruia, in functie de ce i se potrveste. Important e sa le faca cunoscand toate variantele. Ca sfat personal, intre Braies si Misurina, as alege Braies fara discutie.
Nu iti stiu traseul, insa daca vrei sa ajungi in Croatia din Salzburg, Bled mi se pare chiar in drum. Plus lacurile din Carinthia... .Ia-o prin Wurzenpass! Economisesti niste €, traseu mai pitoresc, vezi si lacul Jasna.

#14
utopium

utopium

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 40,246
 • Înscris: 14.08.2007
Cred ca am gasit un ocol acceptabil prin Dolomiti in drumul dintre Lacul Garda si Lacul Mondsee, mareste timpul cu doar o ora jumate dar ma duce prin Val Gardena si Pasul Gardena si Corvara ... pare cel mai bun compromis ca sa merg un pic si prin Dolomiti. Altfel da, ai de vizitat o saptamana doar Dolomitii ...

Sigur ca vreau trasee pitoresti, dar in general nu prea vreau sa fiu mai mult de 6 ore intr-o zi pe masina, si evident si in alea 6 ore vreau niste pauze interesante, ca nu prea vreau sa conduc mai mult de 4 ore fara oprire.

Ce mi se pare interesant la Mondsee/Wolfgangsee si Attersee e ca sunt toate unul langa altul (si foarte aproape de Salzburg). Plus ca poti vizita si Hallstadt usor. Totusi m-as mira sa ajunga prea des apa in Mondsee la 27 de grade, aia ar fi chiar foarte calda ... vad ca anul trecut doar in cate o zi a atins 22 de grade, in rest pe la 19-20 de grade vara. La Garda in schimb vad ca se duce si peste 24 de grade vara ... Ma gandesc sa-mi iau un SUP (Stand Up Paddle) si incerc sa-mi dau seama daca merita sa-l iau cu mine sau nu ...

Edited by utopium, 04 May 2022 - 11:17.


#15
bogwol

bogwol

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,386
 • Înscris: 26.04.2005

View Postutopium, on 03 mai 2022 - 11:21, said:

, practic la Chimsee nu vreau sa stau mai mult,

Vorbesti de Chiemsee din Germania? Daca da, iti recomand sa aloci cel putin 3-4 ore; castelul de pe insula Herreninsel se spune ca e o replica a Versailles -ului; chiar daca se viziteaza mai mult pe exterior., merita plimbarea. Eu am venit sa il vad tocmai de la Lermoos (distanta de vreo 2,5 ore pe sens de mers cu masina). Mai poti sa vizitezi tot aici si insula Fraueninsel cu o localitate destul de rustica+ o manastire.
Top 3 lacurile vazute de mine in At+DE  este urmatorul: 1.Gossau, 2. Koningsee (cele 2 lacuri), 3 Wolfgangsee

Edited by bogwol, 16 May 2022 - 13:49.


#16
utopium

utopium

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 40,246
 • Înscris: 14.08.2007
Mi-am reconfigurat/scurtat traseul intre timp, o sa stau cateva zile la Lacul Bled, dar nu mai merg la lacuri in Austria/Italia. Probabil voi face o oprire scurta la Worthersee langa Klagenfurt, dar nu mai merg la Wolfgangsee/Mondsee.

#17
Bursul

Bursul

  alias Petrov

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 44,341
 • Înscris: 30.10.2003
Duminica asta am planificata o iesire la Achensee. Trebuie sa plec de dimineata sa prind parcare in zona. Ultima data am avut noroc ca a venit tanti care dadea amenzi si mi-a zis sa plec ca nu parcasem bine. Daca intarzia 3 minute, aveam biletel in parbriz. Ceilalti au primit Posted image

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate