Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Sfat achizitie monitor

Hot spot/tethering fara SIM

Cum repar conducta?
 Prostia (si implicit prostii) si ...

Ajutor coperta

iphone de buget pentru CarPlay si...

'' ... Conturile din DIAS...
 Lumini ambientale din lanterne

Gandaci mici negri

La multi ani @Lesbianu!

Adaptor magnetic cablu se incinge
 Recomandare masina economica (GPL...

Vacanta Suedia - Danemarca sfaturi

Ce cadou ati face amantei voastre...

Recomandare upgrade PC
 

Prelungitor aparat sudura invertor 250A, 9Kwh

- - - - -
  • Please log in to reply
45 replies to this topic

#37
BloodRa

BloodRa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,496
  • Înscris: 22.04.2019
Nu poți suda cu un electrod de 3.2 la 250A. Aparatu' ăla minte de îngheață apele.

#38
AlexD2

AlexD2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,298
  • Înscris: 10.01.2019

View PostBloodRa, on 03 mai 2022 - 00:57, said:

Nu poți suda cu un electrod de 3.2 la 250A. Aparatu' ăla minte de îngheață apele.
Nu am spus ca am sudat cu 3,2  la 250 de amperi, am inrosit o teava la amperajul asta, adica "am plimbat" electrodul cu un arc lung pe o linie in jurul tevii pana s-a inrosit. Metalul din electrod s-a depus pe teava dar asta nu m-a deranjat. Nu cred ca asta se poate numi sudura. Ca sa sudezi la 250 de A probabil ai nevoie de electrozi mult mai grosi, ceea ce in gospodarie nu cred ca e necesar. Faptul ca pe aparat scrie ca poti suda cu electrod pana la 6 mm si eu cred ca este o minciuna,  dar asta se cam intampla la toate chinezariile. Daca insa  vrem un aparat ieftin ne asumam minciunile astea ca sunt oarecum inofensive. Cert este ca aparatul poate scoate amperaj mare, mult peste cel necesar ca sa sudezi cu electrozi de 3,2 (cum am spus max 140 A pe scara aparatului, cu atat am sudat eu). Asta se vede dupa cum merge arcul si se consuma electrodul chiar de un novice ca mine care, acum cativa ani cand am cumparat aparatul, nu pusesem mana pe vreun aparat de sudura.

#39
adip1962

adip1962

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,256
  • Înscris: 01.07.2020

View PostYOUR_GOD, on 02 mai 2022 - 17:47, said:

Salut! Ce grosime ar trebui sa aibă conductorul pentru un prelungitor de 30 m sau 40 și curentul de mai sus? Acest aparat de sudură, consuma ca cele vechi?
Mulțumesc!
Am un Almaz similar, doar cu puterea absorbita de 12,5KVA. E mai vechi un pic... vreo 3 ani.
Referitor la intrebarea ta...
Depinde cat timp sudezi.
Distanta maxima pana la punctul de sudare a fost la mine de cca 25 m.
In cursul timpului am folosit 2 prelungitoare, unul de 50 m (provenienta Leroy) si unul facut manual de 20 m + un alt prelungitor casnic (de asemenea facut manual, cu cupla/stecher cumparate din dedeman) de 5 m. Cablurile sunt normale, cred ca sunt 3 x 1 mm. Habar nu am, din comert.
Nu mai folosesc cablul de 50 m deoarece trebuie desfacut tot si intins prin curte... ii este lene. Asa ca folosesc combinatia a doua. Nu am avut probleme niciodata cu incalzirea cablului de alimentare. Priza din care iau curentul are o siguranta de 16A - nici asta nu a sarit vreodata.
Cel mai gros electrod folosit este de 3,2 sau 3,5, curentul maxim cca. 180-200 A. In general, insa folosesc electrozi de 2,5 cu puterea la 130 A.  Am impresia ca nici puterea afisata nu este cea reala.
Repet, conteaza foarte mult cat sudezi. Daca folosesti aparatul doar pentru uz casnic, poti proceda ca mine. Tine insa minte, ca durata arcului electric sa nu fie prea lunga.

Edited by adip1962, 04 May 2022 - 06:47.


#40
BloodRa

BloodRa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,496
  • Înscris: 22.04.2019
Ca să citez un prieten, îți cam dă cu virgulă. Ori siguranța ta nu e de 16A, ci un cui înfipt în locul ei, ori ăia 12.5 kva îs cai verzi pe pereți.

Și prelungitorul e cu cablu "normal" de 3*1... 🤣🤣🤣

#41
AlexD2

AlexD2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,298
  • Înscris: 10.01.2019

View PostBloodRa, on 04 mai 2022 - 06:58, said:

Ca să citez un prieten, îți cam dă cu virgulă. Ori siguranța ta nu e de 16A, ci un cui înfipt în locul ei, ori ăia 12.5 kva îs cai verzi pe pereți.

Și prelungitorul e cu cablu "normal" de 3*1... ������
Cei 12,5 KVA sigur nu sunt reali si probabil nici cei 180-200 A de care spunea, dar asta nu insemna ca ce a spus Adip da neaparat cu virgula, ca aia e puterea maxima si la electrozi de 3,2 si amperaj mult mai mic puterea absorbita e si ea mult mai mica si siguranta de 16 A o poate duce. Cum am spus eu am sudat in conditii similare si am siguranta la prelungitor de 16 A, priza pe care o folosesc de obicei este de 25 A dar am utilizat fara probleme si o priza cu siguranta de 16 A iar daca siguranta prelungitorului sa zicem ca e discutabila ce de la prize le am automate de buna calitate.
Ce da insa cu virgula de multe ori sunt tot felul de calcule pe care unii le fac, pt ca atunci cand practica nu se potriveste cu teoria sigur modul de aplicare a teoriei e unul cu prea putina legatura cu realitatea practica.

Edited by AlexD2, 04 May 2022 - 07:47.


#42
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,085
  • Înscris: 01.01.2010
Am luat 30m, 2x2,5. Capetele sunt de calitate. Îl fac eu. Sâmbăta sudez. ��

#43
adip1962

adip1962

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,256
  • Înscris: 01.07.2020
Credeti sau nu. Nu vad ce interes as avea sa mint sau sa exagerez.
Cred insa ca puterea este gresita. In carte scrie sa folosesc un curent de 80-90 A pentru electrodul de 2,5. Numai ca e cam prea putin. Asa ca lucrez pe la 110-130A, depinde de ce sudez.
Daca cablul are 3x1, mai mult sau mai putin, habar nu am. SIncer nu ma intereseaza cat timp totul functioneaza.
Repet insa: arcul electric nu trebuie sa dureze mult. Daca dureaza, incepe incalzirea cablului. Aparatul de sudat l-am folosit doar pentru treburile din si de pe langa casa, pot spune ca cel mai mult a fost folosit la sudarea diverselor pe la poarta, asta fiind si distanta maxima fata de priza.
In alta ordine de idei, este data puterea maxima, respectiv cea consumata la 250 A in timpul arcului electric. Am un potentometru din care pot regla puterea.
PS. este un Almaz ES004

Edited by adip1962, 04 May 2022 - 18:26.


#44
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,529
  • Înscris: 08.02.2011
La 30 metri pe 230V merge si 1,5 cablul, exact asa am eu, sudeaza de rupe cu electrozi de 2.5. Nu am masurat sa vad ce tensiune ramane la bornele aparatului cand sudez.

#45
Peerless

Peerless

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 249
  • Înscris: 14.03.2022
De ce nu iti faci un prelungitor din cablu cu invelis din cauciuc tip MCCG sau HO7RN-F, de ex. 3x3-4mm?


#46
BloodRa

BloodRa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,496
  • Înscris: 22.04.2019
3x1 folosești la iluminat, nu la consumatori  de forță.
110A la 2.5 este enorm,  aparatul minte.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate