Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

avarie usoara

Rotoare, statoare și alte ge...

Achizitie logan nou (ce cutie, ce...
 La multi ani @micutu82!

Olivia Newton-John va ramane prin...

Refuz comanda rapida ?!

Certion - proiecte la mare ș...
 Pe Windows 10 am dat o scanare a ...

Nedumerire Bticino Living Now Sma...

personal cloud? Cum si ce?

Efect advers brahiterapie
 Recomandare laptop gaming

One plus 9 Pro sau Realme GT2 Pro

Cum scap de buruieni ?

Router HG8143A5 limiteaza viteza ...
 

Sfat prinvind achizitie workstation birou proiectare

- - - - -
  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
daniel66

daniel66

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 144
  • Înscris: 15.01.2007
Salut,
Doresc sa realizez 2 desktopuri workstation pentru biroul de proiectare in arhitectura unde lucrez.(Softuri utilizate in general Archicad 90%, Enscape 2-3%, Office, Photoshop restul)
Bugetul este undeva in jur de 5000 de lei / unitate.
Configuratia propusa este urmatoarea:

https://www.pcgarage.../5097380?addfav

Ca si monitoare avem 2x Lenovo L27q-30 insa nu am mai gasit pe piata. Ceva asemanator imi puteti sugera?

#2
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,588
  • Înscris: 30.07.2003
Dar ajung cei 250 GB spatiu?

#3
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,113
  • Înscris: 06.01.2008
Daca bugetul se poate optimiza sau mari cu vreo 300-400 de lei, eu as schimba placa video cu Palit GeForce RTX 3060 Dual LHR 12GB GDDR6 192-bit

#4
trid_ovi

trid_ovi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 786
  • Înscris: 10.10.2005

 Hider141, on 21 aprilie 2022 - 10:32, said:

Daca bugetul se poate optimiza sau mari cu vreo 300-400 de lei, eu as schimba placa video cu Palit GeForce RTX 3060 Dual LHR 12GB GDDR6 192-bit
Ar putea renunta la cooler .Oricum are procesorul inclus.

#5
miki07

miki07

    Simplu și banal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,503
  • Înscris: 18.09.2008
Aș merge pe sursă Seasonic (am o sursă de 4 ani, merge ceas). Și neapărat 3060.

#6
Leo2006

Leo2006

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,574
  • Înscris: 30.08.2006
Archicad nu are cerinte speciale decat la procesor. Trebuie un Core I7 sau Ryzen 7.  Aceasta este o cerinta medie.
https://graphisoft.c...em-requirements
La video e de preferat Nvidia Quadro minim M4000 si in functie de buget se poate urca pana la versiunile RTX Quadro.

Edited by Leo2006, 21 April 2022 - 13:00.


#7
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,861
  • Înscris: 11.04.2015

 daniel66, on 21 aprilie 2022 - 09:22, said:

Configuratia propusa este urmatoarea:

Dacă iei pentru birou, nu văd necesitatea coolerului aftermarket. Problemele cu alea originale sunt, în primul rând, de zgomot, că treaba și-o fac.

#8
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,113
  • Înscris: 06.01.2008

 Leo2006, on 21 aprilie 2022 - 12:46, said:

Archicad nu are cerinte speciale decat la procesor. Trebuie un Core I7 sau Ryzen 7.  Aceasta este o cerinta medie.
https://graphisoft.c...em-requirements
La video e de preferat Nvidia Quadro minim M4000 si in functie de buget se poate urca pana la versiunile RTX Quadro.
Mai lasati-ma cu Quadro-urile...
Ca sa iei ceva ok, la care inca primesti suport trebuie scosi minim 10.000 de lei din buzunar doar pentru placa video. Sunt puse acolo la cerinte pentru firmele care primesc finantari sau au sa sparga cate 10.000 $ pe o singura statie grafica.
ArchiCAD nu are absolut nicio problema, nici software si nici hardware, daca PC-ul are in dotare o placa video non-"profesionala".

La 4700 de lei cat apare pe eMag ca era pretul unui Quadro M4000 iei lejer o RTX 3070Ti care o bate in orice zi cu 2 maini legate la spate.
P.S.: sa nu mai aduc vorba de PassMark, unde M4000 de-abia scoate 6.600 de puncte iar RTX 3070Ti scoate 23.000. Asta conteaza foarte mult in Enscape si alte programe de randare care folosesc placa vide

Edited by Hider141, 21 April 2022 - 13:51.


#9
daniel66

daniel66

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 144
  • Înscris: 15.01.2007

 neagu_laurentiu, on 21 aprilie 2022 - 10:05, said:

Dar ajung cei 250 GB spatiu?
Proiectele sunt pe server si noi rulam doar programele in PC.

#10
lost_in_a_dream

lost_in_a_dream

    GDPR este inteles gresit aici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,938
  • Înscris: 03.07.2019
Placa aia 3050 e destul de subtirica. Cum au zis si colegii, eu as plusa la un 3060.

#11
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,847
  • Înscris: 19.09.2005
monitoare 2x24 e suficient.


p.s. nu as lua statie de lucru pe platforma amd.

nici procesor cu prea multe nuclee. dar un procesor cu viteza cat mai mare, da.

#12
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,113
  • Înscris: 06.01.2008
De ce nu? AMD e foarte ok.
Plus, ArchiCAD, Enscape si celelalte programe pe care le utilizeaza initiatorul stiu de multicore.

#13
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,847
  • Înscris: 19.09.2005
nu e vorba de multi core ci de cat multe vs viteza.
de exemplu autocad-ul,progranul principal, e vechi de cand lumea iar cei de la autodesk desi ii tot pun floricele si-l vand pe bani grei, nu au fost in stare sa rescrie si sa-l faca multicore.
de exemplu recap-ul la un import de point cloud s-a dus pe toate cele 24 nuclee... am nulte dar lente.
preferam un 8 nucleclee (4 fizice) dar sa fie capabil de 5ghz

#14
lost_in_a_dream

lost_in_a_dream

    GDPR este inteles gresit aici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,938
  • Înscris: 03.07.2019
Dar de ce nu AMD?
Asta n-am priceput-o!

#15
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,875
  • Înscris: 21.12.2006
Tocmai a explicat @arg. Anumite programe nu au fost "modernizate" dpdv al programării ci doar au primit funcții noi, tot pe codarea veche. Nu sunt optimizate pentru OS-urile și procesoarele noi. Rulează mai bine pe Intel. In plus, procesoarele Intel, comparat cu omoloagele de la AMD, au performanță single core mai mare. De multe ori și multi core.

#16
daniel66

daniel66

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 144
  • Înscris: 15.01.2007

 Hider141, on 21 aprilie 2022 - 10:32, said:

Daca bugetul se poate optimiza sau mari cu vreo 300-400 de lei, eu as schimba placa video cu Palit GeForce RTX 3060 Dual LHR 12GB GDDR6 192-bit

Da, renunt la cooler insa placa postata de tine nu mai este pe stoc.

 trid_ovi, on 21 aprilie 2022 - 11:51, said:

Ar putea renunta la cooler .Oricum are procesorul inclus.
De acord.

 miki07, on 21 aprilie 2022 - 12:28, said:

Aș merge pe sursă Seasonic (am o sursă de 4 ani, merge ceas). Și neapărat 3060.

Sursa Seasonic am avut si eu insa am avut si surse no name la birou si nu am avut probleme de ani de zile. Momentan avem 8 statii de lucru. Toate amd ryzen 3600, 5600, 3900, placi video rtx2060, gtx 1070ti, gtx 1080ti, gtx 1650, rx 470, rx 570 ~>6 gb VRAM. Placile le-am luat de pe olx cand aveau preturi decente. Am avut si RX Vega 56 in trecut insa papau cam mult curent si le-am inlcuit cu 1080 gtx.

 Leo2006, on 21 aprilie 2022 - 12:46, said:

Archicad nu are cerinte speciale decat la procesor. Trebuie un Core I7 sau Ryzen 7.  Aceasta este o cerinta medie.
https://graphisoft.c...em-requirements
La video e de preferat Nvidia Quadro minim M4000 si in functie de buget se poate urca pana la versiunile RTX Quadro.

Eu am ryzen 3900x insa nu vad mare diferenta intre 3600x si 3900x ... Proiectele sunt destul de complexe. Placa video Quadro e peste buget. Ne axam mai mult pe proiectare dupa cum spuneam 95% si 5% pe prezentari (randari) ce nu le plateste nimeni.

 Hider141, on 21 aprilie 2022 - 13:44, said:

Mai lasati-ma cu Quadro-urile...
Ca sa iei ceva ok, la care inca primesti suport trebuie scosi minim 10.000 de lei din buzunar doar pentru placa video. Sunt puse acolo la cerinte pentru firmele care primesc finantari sau au sa sparga cate 10.000 $ pe o singura statie grafica.
ArchiCAD nu are absolut nicio problema, nici software si nici hardware, daca PC-ul are in dotare o placa video non-"profesionala".

La 4700 de lei cat apare pe eMag ca era pretul unui Quadro M4000 iei lejer o RTX 3070Ti care o bate in orice zi cu 2 maini legate la spate.
P.S.: sa nu mai aduc vorba de PassMark, unde M4000 de-abia scoate 6.600 de puncte iar RTX 3070Ti scoate 23.000. Asta conteaza foarte mult in Enscape si alte programe de randare care folosesc placa vide

De acord, RTX urile  Quadro imi par supraevaluate. Nu le vad avantajul si justificarea pret-perfomanta momentan pentru ceea ce lucram noi. Poate daca am face grafica video ar fi altceva...

 arg, on 21 aprilie 2022 - 18:16, said:

monitoare 2x24 e suficient.


p.s. nu as lua statie de lucru pe platforma amd.

nici procesor cu prea multe nuclee. dar un procesor cu viteza cat mai mare, da.

la monitoare doresc sa mergem pe ceva cat mai asemanator cu ceea ce avem acum. Doresc mult sa pastrez unitatea vizuala a biroului, plus ca suntem obisnuiti cu specificatiile 2x Lenovo L27q-30. Mentionez ca avem deja 8 statii de lucru.
Batalia intel vs amd se duce pe performanta, producatorul archicad(graphisoft) pune la egal i5 cu ryzen5, i7 cu ryzen7 iar i9 cu ryzen9. Pretul unui ryzen momentan e aproape jumatate fata de un intel pentru aceeasi perfomanta, nu vad de ce nu amd?
In legatura cu numarul de nuclee e adevarat, archicad-ul nu vede foarte multe nuclee si e de apreciat un procesor care sa aibe frecventa/nucleu cat mai mare. Care sa fie acesta la un raport bun pret-perfomanta?

 arg, on 21 aprilie 2022 - 22:12, said:

nu e vorba de multi core ci de cat multe vs viteza.
de exemplu autocad-ul,progranul principal, e vechi de cand lumea iar cei de la autodesk desi ii tot pun floricele si-l vand pe bani grei, nu au fost in stare sa rescrie si sa-l faca multicore.
de exemplu recap-ul la un import de point cloud s-a dus pe toate cele 24 nuclee... am nulte dar lente.
preferam un 8 nucleclee (4 fizice) dar sa fie capabil de 5ghz

Ce procesor imi recomandati? As dori sa fie argumentat.

 lost_in_a_dream, on 21 aprilie 2022 - 22:19, said:

Dar de ce nu AMD?
Asta n-am priceput-o!
...Posted Image

#17
daniel66

daniel66

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 144
  • Înscris: 15.01.2007

 daniel66, on 23 aprilie 2022 - 00:36, said:

Da, renunt la cooler insa placa postata de tine nu mai este pe stoc.


De acord.


Sursa Seasonic am avut si eu insa am avut si surse no name la birou si nu am avut probleme de ani de zile. Momentan avem 8 statii de lucru. Toate amd ryzen 3600, 5600, 3900, placi video rtx2060, gtx 1070ti, gtx 1080ti, gtx 1650, rx 470, rx 570 ~>6 gb VRAM. Placile le-am luat de pe olx cand aveau preturi decente. Am avut si RX Vega 56 in trecut insa papau cam mult curent si le-am inlcuit cu 1080 gtx.


Eu am ryzen 3900x insa nu vad mare diferenta intre 3600x si 3900x ... Proiectele sunt destul de complexe. Placa video Quadro e peste buget. Ne axam mai mult pe proiectare dupa cum spuneam 95% si 5% pe prezentari (randari) ce nu le plateste nimeni.



De acord, RTX urile  Quadro imi par supraevaluate. Nu le vad avantajul si justificarea pret-perfomanta momentan pentru ceea ce lucram noi. Poate daca am face grafica video ar fi altceva...



la monitoare doresc sa mergem pe ceva cat mai asemanator cu ceea ce avem acum. Doresc mult sa pastrez unitatea vizuala a biroului, plus ca suntem obisnuiti cu specificatiile 2x Lenovo L27q-30. Mentionez ca avem deja 8 statii de lucru.
Batalia intel vs amd se duce pe performanta, producatorul archicad(graphisoft) pune la egal i5 cu ryzen5, i7 cu ryzen7 iar i9 cu ryzen9. Pretul unui ryzen momentan e aproape jumatate fata de un intel pentru aceeasi perfomanta, nu vad de ce nu amd?
In legatura cu numarul de nuclee e adevarat, archicad-ul nu vede foarte multe nuclee si e de apreciat un procesor care sa aibe frecventa/nucleu cat mai mare. Care sa fie acesta la un raport bun pret-perfomanta?



Ce procesor imi recomandati? As dori sa fie argumentat.


...Posted Image

In concluzie am facut un research personal si am observat ca ultima generatie intel bate detasat la single thread amd-ul, iar archicad-ul cere frecventa/thread cat mai mare (https://www.cpubench...ngleThread.html ; https://community.gr...CAD/ta-p/303631)

Propun aceasta configuratie pentru a ma incadra in buget.

https://www.pcgarage...ishlist/5098356

Placa video voi lua de la PC-urile mai vechi RTX 2060 sau 1080 ti, dar nici aceasta nu are perfomanta slaba raportata la pret.(https://www.videocar.../gpu_value.html)

#18
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,875
  • Înscris: 21.12.2006
Găsești și monitor de care vrei tu:
https://www.vexio.ro...982-65fcgac1eu/

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate