Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Lamurire bec led h7

Preturi momeala ? (dar care e sme...

Alternative pod Giurgiu - Ruse

Cat spatiu stocare aveti in total...
 Centrale termice compacte

Portofoliu incepator pe Bursa New...

Probabil inselatorie pe OLX

Istoric Google
 Copil cu temperament sangvinic

ADA TEL SERVICES

inlocuire bara fata clio 4

Ce avem de platit in 2024 la cump...
 La mulți ani @Arader!

La mulți ani @gabiroa!

La mulți ani @gerbil!

La mulți ani @Therockstar!
 

Router la un pret mediu sau cel oferit cu chirie?

- - - - -
  • Please log in to reply
43 replies to this topic

#1
Alexiaz

Alexiaz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 790
  • Înscris: 02.07.2019
Salutare,la un abonament 300 FiberLink Popular 17 lei sant intr-o dilema.
Atata timp cat nici unul dintre laptopuri/telefoane nu are placa de retea gigabit,pot folosi orice router?
Sa dau chirie 3 lei lunar sau sa folosesc unul din cele 2 routere obisnuite ce le detin momentan in casa?

Routerele sant obisnuite,la 110-120 ron.
Cineva spunea ca nu am link de 1 gbps. Si daca nu am placa de retea gigabit nu o sa mearga cu mai mult orice as face.
Nu ma intereseaza acoperirea wirelles ci sa pot seta un port-forwarding si sa pot folosi go.ro.
Asadar care ar fi diferenta intre routerul cu chirie si unul obisnuit in acest caz?

Va multumesc anticipat ptr. sfaturi.

#2
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015
Eu as merge pe routerul inchiriat de la digi, 3 lei pe luna. Un router decent este acum ~150-200 lei (adica 4-5-5,5 ani de chirie). Si nu toate stiu wifi6.

edit: poate peste 2 ani wifi7 va fi standrad. Insa tu vei fi blocat cu routerul actual cumparat. Macar digi poate face upgrade la router atunci, deci vei beneficia de noua tehnologie.

Edited by MembruAnonim, 17 April 2022 - 10:15.


#3
Znevna

Znevna

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,436
  • Înscris: 23.08.2020
Instalare saptamana trecuta intr-o locatie, voiau sa-mi lase un FiberHome sau un ZTE ceva, ambele doar cu wireless 2.4GHz, i-am intrebat si aici daca nu pot sa-mi lase un Luster (d'ala mic care stie doar Bridge + CATV) au bombanit ei ceva si mi-au instalat Luster. Ca router am luat un TP-Link AX10 cu 200 si ceva de lei.
Poate n-ai nevoie de gigabit, dar banda de 5GHz pe wireless zic ca-i necesara.

Edited by Znevna, 17 April 2022 - 10:25.


#4
bai3tzash

bai3tzash

    Membru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,567
  • Înscris: 01.08.2006
Dacă le deții, foloseste-le alea in continuare, nu își are sensul să plătești degeaba 3 lei/lună. Din ce spui, ce ai deja e suficient.
Dacă își fac treaba, nu te deranjează cu nimic, lasă așa. Când o să fie schimbări mari, iei in chirie de la Digi.

Edited by bai3tzash, 17 April 2022 - 10:27.


#5
sags

sags

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,087
  • Înscris: 24.04.2013
Foloseste ce ai daca este ok, nu te incurca cu chirie ca nu are rost. Poti inchiria (sau cumpara) in viitor daca si cand va fi nevoie.

Si nu, sa nu iti imaginezi ca daca inchiriezi acum un router WiFi 6 odata cu aprobarea standardului WiFi 7 RDS o a sara sa t-il inlocuiasca cu unul ultimu’ racnet. Probabil ca iti dai si tu seama cam ce cheltuiata, inutila dpdv contractual, ar fi pentru ei ca nu esti singurul client.Eu as zice ca din acest punct de vedere e mai bine sa astepti: poate cand chiar iti va folosi vor avea routere WiFi 7 si vei beneficia de unul.

#6
Leo2006

Leo2006

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,198
  • Înscris: 30.08.2006
Digi nu face upgrade la router. Am in continuare un router de clasa N pe o conexiune Gigabit la parinti. Probabil ca daca soliciti primesti, altfel nu.
Poti folosi routerul tau daca performantele obtinute nu te deranjeaza. La 50-70 Mb/s wireless e decent pentru navigare web.

Edited by Leo2006, 17 April 2022 - 10:31.


#7
Alexiaz

Alexiaz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 790
  • Înscris: 02.07.2019
@Leo2006 si ceilalti colegi,mai mult de 50-70 Mb/s wireless nu am nevoie.
De ce vreau sa folosesc legat la ONT un router de al meu,as avea nevoie sa pot folosi 2,3 porturi lan la 2 calculatoare ale copiilor si la un tv care are net doar pe mufa nu si wirelles.
Apoi sa pot deschide un port extern.
Asadar,in concluzie nu vad cel cu chirie daca m-ar ajuta prea mult. Corect?

#8
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 399,715
  • Înscris: 08.10.2015

Vizualizare mesajAlexiaz, pe 17 aprilie 2022 - 10:54, a scris:



Pai de ce nu ne spui ce routere (model) ai acum

#9
DrLexic

DrLexic

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 320
  • Înscris: 01.08.2010
Eu dau 3 lei lunar iar routerul e o mizerie. M-am plans la call center de conexiune proasta si mi s-a spus ca routerul e slab si sa verific viteza pe cablu. Pai de ce mai folosim wifi in vremurile astea?
Am abonament de 30 de lei, Buc. Nu mai stiu de cati mb dar routerul e varza. E pus langa tv si uneori face buffering. Iti dai seama.

#10
Alexiaz

Alexiaz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 790
  • Înscris: 02.07.2019

Vizualizare mesajMembruAnonim, pe 17 aprilie 2022 - 10:58, a scris:



Pai de ce nu ne spui ce routere (model) ai acum

https://www.asus.com...uters/RTN12_D1/
https://www.mercusys.../details/mw325r

#11
Dante_Sparda

Dante_Sparda

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,248
  • Înscris: 07.11.2006
Vara trecuta am auzit o discutie intre ~8-10 instalatori Digi cum ca router-ul instalat de ei vine cu firmware custom Digi si e prost facut, performante slabe, se blocheaza, lipsa multe optiuni, etc. Le recomandau clientilor sa isi ia acelasi router ca e foarte bun, dar dintr-un magazin, nu in chirie de la Digi. Era vorba de TP-Link AX10.

#12
Alexiaz

Alexiaz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 790
  • Înscris: 02.07.2019

Vizualizare mesajDante_Sparda, pe 17 aprilie 2022 - 11:33, a scris:

Vara trecuta am auzit o discutie intre ~8-10 instalatori Digi cum ca router-ul instalat de ei vine cu firmware custom Digi si e prost facut, performante slabe, se blocheaza, lipsa multe optiuni, etc. Le recomandau clientilor sa isi ia acelasi router ca e foarte bun, dar dintr-un magazin, nu in chirie de la Digi. Era vorba de TP-Link AX10.

Si nu ar merge schimbat firmware sa dispara firmware custom Digi si sa fie ca unul din magazin sau nu permite?

Edited by Alexiaz, 17 April 2022 - 11:39.


#13
Alexiaz

Alexiaz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 790
  • Înscris: 02.07.2019
Apropo de abonament,scrie FiberLink Popular nu FiberLink Gigabit Popular. Conteaza?

#14
mikaell

mikaell

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,921
  • Înscris: 24.12.2010
babaeti nu stiu voi dar la mine merge ca si uns routeru de la rds (ax10)
intr-un apartament de 75mp semnalul nu scade sub 4 linii oriunde m-as afla. pe standard am 80 mb/s si pe wifi6  450 mb/s.  asta in ipostaza in care am 1 pc pe cablu, 4 telefoane, 3 tablete, 2 tvuri si 1 laptop conectat tot timpul.

Attached File  wifi6 ax10digi.jpg   81.29K   49 downloads

am trecut de pe un dir842 care l-am luat cu 200 lei de vreo 3 ani si mergea ok dar vroiam acoperire mai mare. de data asta am zis sa merg pe chirie si pentru mine e mult mai ok.

Vizualizare mesajAlexiaz, pe 17 aprilie 2022 - 11:39, a scris:

Si nu ar merge schimbat firmware sa dispara firmware custom Digi si sa fie ca unul din magazin sau nu permite?

intradevar firmwareu e customizat de Digi dar din ce am citit pe niste forumuri de specialitate poti sa-i faci upgrade cu un programel. nu stiu mai multe ca nu m-a interesat, eu sunt super multumit.

Edited by mikaell, 17 April 2022 - 12:11.


#15
stoshiba

stoshiba

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,876
  • Înscris: 22.02.2014
Ramai cu cele doua routere pe care le ai.

#16
Mihai_3

Mihai_3

    我會回來的...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,046
  • Înscris: 26.04.2007
ia mah un router de pe OLX.....cea mai buna solutie.
Este simplu sa iti dai seama daca merge sau nu merge acel router la momentul vanzarii unde aveti o priza si ceva net.

Edited by Mihai_3, 17 April 2022 - 12:28.


#17
ovidiu21

ovidiu21

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,433
  • Înscris: 09.08.2006

Vizualizare mesajAlexiaz, pe 17 aprilie 2022 - 10:02, a scris:

Salutare,la un abonament 300 FiberLink Popular 17 lei sant intr-o dilema.
Atata timp cat nici unul dintre laptopuri/telefoane nu are placa de retea gigabit,pot folosi orice router?
Sa dau chirie 3 lei lunar sau sa folosesc unul din cele 2 routere obisnuite ce le detin momentan in casa?

Routerele sant obisnuite,la 110-120 ron.
Cineva spunea ca nu am link de 1 gbps. Si daca nu am placa de retea gigabit nu o sa mearga cu mai mult orice as face.
Nu ma intereseaza acoperirea wirelles ci sa pot seta un port-forwarding si sa pot folosi go.ro.
Asadar care ar fi diferenta intre routerul cu chirie si unul obisnuit in acest caz?

Va multumesc anticipat ptr. sfaturi.
Salutare, Routerul + ONT de la RDS, eu am un HG8147X6, care stie si 5G, semnal bun si foarte bun in tot apartamentul.

Edited by ovidiu21, 17 April 2022 - 12:32.


#18
Alexiaz

Alexiaz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 790
  • Înscris: 02.07.2019
Pana la urma m-am hotarat. Acesta e ok?

https://altex.ro/rou...ru/cpd/ROUAX10/

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate