![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Catelul s-a apucat de gradinarit :(

Posted 12 April 2022 - 21:23

Pogo, The destroyer, s-a apucat de gradinarit
![]() Cand l-am primit, acum cateva luni, avea in jur de un an. De stiut, nu se stie exact de varsta are, fiindca este un alt caine sarman, adunat de pe strazi, de catre un prieten de-al nostru. Stiam ca a atacat niste pomisori acolo, unde si-a petrecut prima parte a copilariei, inainte sa ajunga la noi. Nu mi-am imaginat, insa, ca este chiar atat de harnic ... In cateva zile mi-a smuls si rontait zece arbusti plantati, in toamna. Si doi copacei. Ca norocu', in toamna, eu nu eram prea ok, asa ca nu am putut planta mai multi ![]() Curtea mea arata, acum, ca dupa prapad. Am lasat gropile pe care le-a (re)facut si am ingradit zona, urmand sa comand inlocuitori. Am pus gard de 1m inaltime si arata .... groaznic. Hai sa zic ca e provizoriu. Mai ales ca am comandat trandafiri. Chair daca Pogo si-a exprimat ... simpatia, pentru ei, eu tot sper ca, odata prinsi si oarecum ridicati, vor fi in masura sa-l tina la distanta, cu ghimpii lor. Din pacate, nu pot ingradi tot. Vinsinii, mestecenii, nucii (?), Liquidambarii, liliacul, hortensiile, iasomiile, afinii, coacazii, magnoliile, forsythia, azaleea, laurii si inca alte cateva bucati raman ... la discretia lui. Cum as putea sa protejez copaceii si arbustii care mi-au ramas? Varianta in care ingradesc fiecare planta, in parte, cade. E o munca titanica si aspectul lasa de dorit. Anul trecut, am varuit toti copaceii. Aratau fain. Varul nu a tinut, peste iarna. Oare sa fie suficient sa-i varuiesc? I-as varui mai gros, sa dea de gust, daca este sa-i incerce. M-am mai gandit sa pun piper, de jur imprejur, sau sa-i stropesc cu "esenta" ![]() ![]() Alte idei, n-am. Poate aveti voi. Multumesc! P.S. Pana rezolv, l-am trecut la tarc. Mi se rupa inima, de mila lui. Si de-a Sashei, care a ramas, cu ocazia asta, fara prietenul ei cel mai bun ... ![]() Attached FilesEdited by DIY, 12 April 2022 - 21:23. |
Posted 12 April 2022 - 21:32

Pândit, prins în fapt și băgat în capul lui de câine că nu are voie să facă asta.
Dar doar atunci, pe moment, altfel nu va face corelația între greșeală și pedeapsă. Apropo, el știe că nu are voie să facă diverse lucruri sau e un fel de stăpân pe plantație ? |
Posted 12 April 2022 - 21:47

Metode traditionale: "batut" cu un ziar si tipat la el cand face ca sa poata corela cum zice colegul de mai sus. Dupa cateva "batai", nu va mai fi nevoie de ziar, doar sa ridici tonul putin.
PS: ziar fara teava pe interior. |
Posted 12 April 2022 - 21:52

Pândit, prins în fapt și băgat în capul lui de câine că nu are voie să facă asta. Dar doar atunci, pe moment, altfel nu va face corelația între greșeală și pedeapsă. Apropo, el știe că nu are voie să facă diverse lucruri sau e un fel de stăpân pe plantație ? Hmmm .... Din pacate, eu incerc sa rezolv problema, de la distanta ![]() Pe moment, o situatie neprevazuta ma tine la distanta. Am convingerea ca daca as fi, acolo, cu el, toata povestea s-ar rezolva. Din pacate, cel care are grija de proprietate si de catei ... face si el ce poate. In rest, cainii sunt lasati liberi, pe proprietate, sa-si faca ... meseria. Cu Sasha n-am avut probleme. A sapat, si ea, de vreo doua ori, dar cu un scop bine determinat. Cauta soareci! Sasha asta ne-a pacalit. Ne-a facut sa credem ca e simplu sa ai catei ![]()
Metode traditionale: "batut" cu un ziar si tipat la el cand face ca sa poata corela cum zice colegul de mai sus. Dupa cateva "batai", nu va mai fi nevoie de ziar, doar sa ridici tonul putin. PS: ziar fara teava pe interior. Cand a fost sa-l dezvat sa-si faca nevoile, in casa, a fost suficient sa tip la el si sa-l tarasc afara, unde am stat, cu el, pana s-a "rezolvat". Dupa care l-am tratarisit ![]() Edited by DIY, 12 April 2022 - 21:54. |
Posted 12 April 2022 - 21:53

Ia-i oase, o sa prefere sa le roada pe alea. Oase mari de vita, crude.
Poti sa incerci sa stropesti cu ceva zeama de ardei, vezi daca merge. Ei fac asta cand se plictisesc. O solutie ar fi sa va plimbati cu el. O sa se atenueze cu varsta. LE. Acum am citit ca nu esti acolo. Edited by cumparator, 12 April 2022 - 21:54. |
Posted 12 April 2022 - 21:55

O sa se potoleasca
Am dat raport la subiect sa fie mutat pe "PetWorld" O sa ai mai multe sfaturi |
Posted 12 April 2022 - 21:59

Ia-i oase, o sa prefere sa le roada pe alea. Oase mari de vita, crude.
O sa se potoleasca ![]() |
Posted 12 April 2022 - 22:05

Posted 12 April 2022 - 22:08

La varsta asta rabdare + metode aditionale
1) Folosesti un spray REPELENT , iti cauti tu unul cu recomandari si dai pe pomi/plante ! 2) Ii gasesti de treaba , cauti oase DE ROS PRESATE nu Crude ! 3) Prins asupra faptului si INJURATURI APASATE PE UN TON FERM...nu radeti functioneaza...NU MA PUNETI SA ZIC CARE ![]() Nu in ultimul rand persoana care are grija de ei trebuie sa faca activitati cu ei . Un caine isi consuma energia in mod pozitiv sau negativ , depinde de stapan/ingrijitor . Un caine obosit = un caine fericit ! Suficient ! Edited by Alltrack, 12 April 2022 - 22:12. |
Posted 12 April 2022 - 22:12

Aaa, sry, remote nu se poate, de aia am și insistat pe intervenția și luarea de măsuri pe loc.
Nu poți certa sau pedepsi un câine pt ce a făcut cu o oră înainte. Nu va înțelege motivul și doar îl vei bulversa, ii va fi frică de tine pt că el va considera că îl cerți fără motiv. Poate, dacă e posibil, să vb cu cel care are grijă de proprietate și căței, să aplice el metoda pedepsirii imediate. Poate omul va fi mai din topor, nu vreun dresor de câini și îi va da vreun băț pe spinare pe moment, dar îl va dezvăța de obiceiul ăla prost de a roade pomii. Alegerea e a ta. |
Posted 12 April 2022 - 22:16

In atentia moderatorilor:
De ce ati mutat, acest topic, la pet world? Nu are legatura cu catelul, in sine, cat cu protejarea gradinii. Var rog, frumos, sa mutati topicul acolo unde l-am inceput. Multumesc. Daca asta nu se poate, atunci va rog, mult, sa-l anulati / stergeti, cu totul. Multumesc. P.S. Multumesc mult si celor care mi-au raspuns. Din pacate, nu voi mai intra, aici, sa vad ce se mai intampla. O zi buna, tuturor!
O sa se potoleasca Am dat raport la subiect sa fie mutat pe "PetWorld" O sa ai mai multe sfaturi Apreciez intentia dar ... foarte rau, din punctul meu de vedere. Edited by DIY, 12 April 2022 - 22:16. |
|
Posted 12 April 2022 - 22:17

Stropeste arbuștii si pomii cu spray repelent de exterior. La fosta locuinta aveam un copac in fata portii unde veneau toti câinii vecinilor sa se ușureze si dupa ce am dat cu spray, s-au potolit dar trebuie sa dai la 2-3 zile odată.
Pare un metis de labrador, astia au foarte multa energie, ar trebui plimbat mult ca sa-si consume energia. Edited by Freddy12, 12 April 2022 - 22:21. |
Posted 12 April 2022 - 23:13

Si eu cred ca nu gradina e problema ci catelul... deci e mai bine la petworld. No offense!
|
Posted 13 April 2022 - 00:02

In atentia moderatorilor: De ce ati mutat, acest topic, la pet world? Nu are legatura cu catelul, in sine, cat cu protejarea gradinii. Var rog, frumos, sa mutati topicul acolo unde l-am inceput. Multumesc. Daca asta nu se poate, atunci va rog, mult, sa-l anulati / stergeti, cu totul. Multumesc. P.S. Multumesc mult si celor care mi-au raspuns. Din pacate, nu voi mai intra, aici, sa vad ce se mai intampla. O zi buna, tuturor! Apreciez intentia dar ... foarte rau, din punctul meu de vedere. ![]() ![]() Catelul strica gradina...nu gradina catelul ![]() Nici eu nu raspundeam daca nu eram pe faza la deschiderea topicului ! Dar eu am si gradina si 2 ''elefanti canini'' ![]() ![]() Edited by Alltrack, 13 April 2022 - 00:07. |
Posted 13 April 2022 - 00:40

De ce ati mutat, acest topic, la pet world? Nu are legatura cu catelul, in sine, cat cu protejarea gradinii. Var rog, frumos, sa mutati topicul acolo unde l-am inceput. Multumesc. ![]() |
Posted 13 April 2022 - 03:50

Are chip de mare golan, smecher grav, o sa fie greu de educat.
|
|
Posted 13 April 2022 - 07:51

Am luat de mila o catea,mare si abandonata,care dupa ce am instalat-o cu cotet si aferente,la o saptamina a inceput sa urle noaptea,nonstop,fara pauze.Am fost nevoit sa o indepartez adica am dus-o vreo 25km la un amic,deoarece fiind un caine de talie mare,avea volum in voce si efectiv nu mai dormeam noaptea..Si mi-am amintit ca animalele daca vrei sa fie educate,dresate,obisnuite cum iti place trebuie sa le iei DE MICI.
|
Posted 13 April 2022 - 08:51

Tot felul de sfaturi amuzante si nici unul la obiect. Cainele trebuie sa stea in padoc. Nu ai loc de padoc, iti iei hamster sau pesti. Si dupa 7 ani va sapa transee si i se va pune pata pe un copac de 15 ani, pe coltul casei, pe masa de gradina etc. Repet, cainele nu trebuie sa stea liber in curte nesupravegheat decat daca ai doar stejari de 40-100 de ani in curte. Fara iarba.
Si da, e despre caine 100% Edited by camsonat, 13 April 2022 - 08:52. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users