Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Va doriți revenirea tramvaielor p...

Modificare publici

Alegere laptop dintre variantele ...
 Constructie bicicleta electrica

Exponometru extern si obiectiv de...

Izomeri

Recomandare TV
 Prostamin forte - bun la ceva?

eroare in Windows Server

Creștere testestoron natural

Camere ip aditionale HGNVK48902
 Canon 1300D probleme de focalizare

limitatoare de viteza

Camera auto DVR interior-exterior

Astrologul Minerva angajata la BNR
 

Probleme pornire PC

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
coaca

coaca

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,482
  • Înscris: 15.02.2005
Salut,

Am un kit format din placa de baza Gigabye GA-P67A-D3-B3, procesor I7 3770 si memorie 16GB
Problema este cand il pornesc. Porneste ok dar daca il opresc din buton, nu mai porneste deloc pana nu repornesc sursa din comutator. Sursa trebuie tinuta oprita macar 10 sec si reporneste. Daca o tin oprita mai putin, nu porneste. Am vazut ca are efect si scoaterea bateriei de Bios sa porneasca. Sper ca m-am facut inteles Posted Image
Sincer nu am mai intalnit asa ceva. Posted Image Poate fi defecta placa de baza? Cum pot afla?
Procesorul, memoriile si sursa sunt sigur bune.

Multumesc.

Edited by coaca, 08 April 2022 - 23:40.


#2
coaca

coaca

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,482
  • Înscris: 15.02.2005
Acum apare imaginea cu Gigabyte inainte sa intre in Bios si se restarteaza intruna. Nu pot intra in Bios si nu functioneaza nici o comanda de pe tastatura Posted Image

Edited by coaca, 09 April 2022 - 00:39.


#3
n1k3z0r

n1k3z0r

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 204
  • Înscris: 27.06.2009
Verifica placa de baza sa nu ai condensatori umflati.

#4
coaca

coaca

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,482
  • Înscris: 15.02.2005
M-am uitat. Nu sunt...

#5
rickysyv

rickysyv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,610
  • Înscris: 08.03.2008
Cel mai probabil trebuie schimbată sursa.

#6
stoshiba

stoshiba

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,134
  • Înscris: 22.02.2014
Sursa nu mai da curentul necesar, trebuie sa o schimbi.

#7
__Dan__

__Dan__

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,944
  • Înscris: 15.04.2019
A pornit vreodata normal sau acum l-ai asamblat? Verifica daca ai in BIOS setarea power loading si - dac-o gasesti - comuta-i starea. Daca problema persista, fa proba cu alta sursa apoi schimba/ repara sursa sau placa de baza.

Edited by __Dan__, 09 April 2022 - 08:52.


#8
coaca

coaca

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,482
  • Înscris: 15.02.2005
Sursa merge foarte bine cu un alt kit. Sigur nu e de la ea.
Nu a intrat niciodata in Bios. :(

#9
coaca

coaca

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,482
  • Înscris: 15.02.2005
Cam asta e problema mea si am incercat tot ce scrie acolo.

https://www.mygarage...a-continuu.html

Se poate face update de bios daca PC-ul nu intra in acel bios?

Edited by coaca, 09 April 2022 - 10:49.


#10
coaca

coaca

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,482
  • Înscris: 15.02.2005
Am facut update de bios si acum porneste.
Acum problema e ca nu vrea sa booteze de pe stick usb si nici nu mai pot intra in bios.
Se aude un bip lung si 2 scurte.
Am schimbat placa video si e la fel :(

#11
Lexon

Lexon

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,659
  • Înscris: 07.08.2011

View Postcoaca, on 08 aprilie 2022 - 23:37, said:

...
Procesorul, memoriile si sursa sunt sigur bune.
...

View Postcoaca, on 09 aprilie 2022 - 13:20, said:

...
Am schimbat placa video si e la fel :(
Ce mai ramane?

Edited by Lexon, 09 April 2022 - 14:03.


#12
mhanor

mhanor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,009
  • Înscris: 12.01.2004
Avertizarea audio pare să fie legată de inițializarea memoriilor. Dacă în trecut a funcționat corect cu kitul de memorie pe care îl montat pe placă, poate s-a degradat ceva pe placa de bază. Dacă ai demontat procesorul recent, de când face probleme, verifică vizual să nu fi deteriorat pinii socketului procesorului la montare/demontare. Poți verifica vizual și pinii sloturilor DIMM, eventual montate dimm-urile de memorie în celelalte sloturi sau în altă secvență. Dacă placa nu a funcționat în configurația curentă (CPU, RAM), încearcă alt kit de memorie. Dacă folosești 4 dimm-uri de memorie, eventual sunt desperecheate, încearcă doar kit-uri pereche (eventual montate doar 2 din 4 plăcuțe, pe una apoi pe cealaltă pereche de sloturi). Sau poți încerca să setezi setări inferioare de viteză pentru memorii, că tot ai spus că pornește corect după realimentarea sistemului.

Edited by mhanor, 09 April 2022 - 21:05.


#13
ionng372

ionng372

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 23
  • Înscris: 24.06.2008
Am avut o problemă asemănătoare , fara sa fi facut ceva la  PC l-am oprit normal ca de obicei si dupa vreo 2 ore l-am pornit  și ventilatoarele de la placa video și procesor se opreau si reporneau la un interval  2,3 secunde și ledurile de la placa de baza și video clipocesc intermitent , nu aveam imagine pe monitor .
Am cumpărat sursă nouă și degeaba, la fel facea. Am rezolvat ,dupa mai multe incercari ( am stricat  3 seturi de rami , vreo 20 gb) , era placa de baza defecta  ( gigabyte GA-Z77-DS3H / i7 3770 / 16 gb ram) .

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate