Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Slabitul si rezistenta la insulina
Last Updated: May 02 2022 12:18, Started by
nuskunk
, Apr 03 2022 09:29
·
0
#19
Posted 03 April 2022 - 16:33
Iar aici arata cum sa scazi gradual numarul de mese pe zi:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/lwCRjwDs1Ek?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#20
Posted 03 April 2022 - 16:46
Mizu, on 03 aprilie 2022 - 15:19, said:
E ok si nenea ala, dar in mod ideal ar trebui schimbat stilul de viata si slabirea vine de la sine, fara a obseda pe tema asta. Fara a face slabirea un scop, pentru ca dupa ce iti atingi scopul ce faci? Initiatoarea face parte din categoria celor care consideră ca le pot controla ei pe toate. |
#21
Posted 03 April 2022 - 17:19
Nu sunt deloc obsedata de control, incerc sa fac niste schimbari sustenabile. Daca vroiam sa fac din slabire un scop principal, setam o perioada de timp sau un numar de kilograme. Ori nici eu, nici sotul nu ne-am setat asa ceva, nici ca timp, nici ca durata. Am mancat aproximativ ce mancam de obicei micsorand portiile, da, numaram caloriile deocamdata, pentru ca subestimam mult ce mancam din punct de vedere caloric, cum face probabil peste 50% din populatie. Am incercat diverse combinatii, nu luate de pe net, ci facute cu ce aveam prin frigider sau camara. E destul de usor, nu suntem deloc pretentiosi la mancare si ne-am cam obisnuit cu caloriile si cu estimarea cantitatilor. In timpul asta am fost si in vacanta, acolo chiar nu am numarat caloriile, dar am aplicat principiile de bun simt si ne-am intors cu aceeasi greutate.
|
#22
Posted 04 April 2022 - 08:19
Quote
High consumption of red and/or processed meat is associated with both NAFLD (non-alcoholic fatty liver disease) and IR (insulin resistance). High HCA (heterocyclic amines from cooking meat) intake is associated with IR. If confirmed in prospective studies, limiting the consumption of unhealthy meat types and improving preparation methods may be considered as part of NAFLD lifestyle treatment. Quote
In conclusion, it appears that meat intake, particularly red and processed meats, is associated with higher levels of insulin resistance in middle-aged women without type 2 diabetes. Among the many potential confounders examined in this study, BMI and body fat percentage influenced the association significantly. Consequently, both a lower meat intake and lower levels of body fat appear important in reducing the likelihood of insulin resistance, especially in this sample. Studiile menționate fac referire și la altele care sunt și ele relevante. Oamenii nu ajung bolnavi, supraponderali și obezi pentru că mănâncă prea multe cereale, legume și fructe. Câte felii de tort sau alte prăjituri mănâncă un adult pe lună? Dar câte fripturi, câți cârnați, brânzeturi, cașcaval? Quote
The consumption of high-fat diets is associated with an excessive storage of fatty acids in white adipose tissue, but also in non-adipose tissues such as liver, heart and skeletal muscle. Muscular fat accumulation is strongly associated with insulin resistance, especially when a high muscular fat content is accompanied by a low mitochondrial oxidative capacity, as in patients with type 2 diabetes. Quote
Overall, these data suggest that diets relatively high in fat and low in carbohydrate may contribute to increased adiposity and associated insulin resistance and β-cell dysfunction in Mexican Americans who have not yet developed overt diabetes. Quote
Vegans have a food intake and a biochemical profile that will be expected to be cardioprotective, with lower IMCL accumulation and beta-cell protective. https://pubmed.ncbi....h.gov/15523486/ Tratamentul pentru voi există: Quote
A low-fat plant-based dietary intervention reduces body weight by reducing energy intake and increasing postprandial metabolism. The changes are associated with reductions in hepatocellular and intramyocellular fat and increased insulin sensitivity. A Randomized Clinical Trial https://jamanetwork....article/2773291 Quote
Forty-four publications from the PubMed database, the Web of Science and the Cochrane Library were used for this literature review. ... Based on available research, it may be concluded that vegetarian diets deliver good results, that more plant-based foods and fewer animal products in a diet result in lower insulin resistance and a lower risk of prediabetes and type 2 diabetes. https://www.google.c...JAkH-quypeO6aSd Quote
Vegetarians have higher insulin sensitivity than omnivores independent of BMI, which is more significant in vegans. • The association mentioned above is independent of body mass index. • The association between vegetarian diet patterns and insulin sensitivity is more significant in vegans. https://www.scienced...939475319300298 Edited by EXIT, 04 April 2022 - 08:16. |
#23
Posted 04 April 2022 - 11:44
Primele doua link-uri sunt irelevante, pe celelalte nu am avut rabdare sa le parcurg.
Primul incearca sa faca o diferenta intre cei care mananca mai multa carne rosie / "prost gatita" - adica la temperaturi mari, fara a lua in seama restul ingredientelor care fac parte din dieta, si putem presupune ca cei care se indoapa la greu cu carne nu discrimineaza restul tipurilor de mancare si cei care o lasa mai moale cu carnea rosie si carnurile prelucrate. Intotdeauna trebuie sa analizezi multiplele cauze posibile ale rezultatului unui studiu, poti avea mari surprize. Cateodata cercetatorii ignora date esentiale, focusandu-se pe ceea ce doresc sa demonstreze. Al doilea ajunge la concluzia ca o dieta bogata in grasimi duce la rezistenta la insulina si te ingrasa, chestii de bun simt, dar dieta aia : “high fat” (35% fat, 44% carbohydrate, 21% protein; n = 238) este in primul rand foarte bogata in carbohidrati. Adica organismul are de unde lua energie cu usurinta (din carbohidrati, a caror prelucrare rapida produce acele spike-uri de insulina ce produc, pe fond genetic ori nu, acea rezistenta la insulina), asa ca grasimea o merge la "rezerve". Ideea la dietele keto este sa substitui carbohidratii cu grasimi, fortand organismul sa aleaga calea mai grea, a prelucrarii grasimilor pentru a obtine pretioasa glucoza. |
#24
Posted 04 April 2022 - 12:49
Sunt "irelevante" pentru că nu se potrivesc cu credințele tale. În varianta prezentată nu apar detalii despre temperaturile "mari" dar tu presupui că sunt unele neobișnuite. Au selectat oameni care gătesc la 500°, nu?
Quote
The aminoimidazoarenes (AIAs) or ‘thermic’ HCAs that contain an N-methyl-2-aminoimidazole moiety, formed at temperatures typically used in household cooking (150–300 °C), primarily from the reaction of pyrolytic products of amino acids in meat (pyridine and pyrazines) along with creatine and sugars to give rise to ‘IQ’ and ‘IQx’ type compounds along with imidazopyridine. Toate studiile care indică ca suspect un anumit aliment sau grup de alimente au în vedere toată dieta subiecților. mannick, on 04 aprilie 2022 - 11:44, said:
... Ideea la dietele keto este sa substitui carbohidratii cu grasimi, fortand organismul sa aleaga calea mai grea, a prelucrarii grasimilor pentru a obtine pretioasa glucoza. |
#25
Posted 04 April 2022 - 15:50
Si uite asa se duce pe copca inca o discutie.....(a se citi in derizoriul veganismului)
|
#26
Posted 04 April 2022 - 16:09
Veganismul este soluția pentru toate problemele omenirii! Ăsta e Adevărul.
|
#27
Posted 04 April 2022 - 16:15
Batranelul, on 03 aprilie 2022 - 11:03, said: Inlocuirea carbohidratilor cu grasimi (adica sa ingurgitezi 9 calorii pe gram in loc de 4 calorii pe gram) se cam bate cap in cap cu restrictia calorica. Sa inlocuiesti 100gr de stiksuri cu 100 grame alune nu va rezolta niciodata in slabit, din vreme ce sticksurile vin cu vreo 400 calorii, iar alunele cu aproximativ 600. Uiti de faptul ca nu poti consuma grasime la fel de usor cum consumi carbo. 100g de carbo e nimic. Hap-hap de 2 ori si a disparut prajitura. 200g? Nici asta nu e prea greu. Sa repeti faza peste 2-3 ore? Nicio problema. 2 litri de suc pe zi? Simplu. O paine? O rezolvi rapid. Cu grasime mai greu. Eu ma chinui sa trec de 80 dupa ce am redus carbo consumati prosteste. Stau pe la 76-78 de vreo 2-3 ani. Cu carbo mancat aiurea si fara limita ajung usor si rapid la 90. |
#28
Posted 04 April 2022 - 22:42
La mine e invers. Imi propun sa consum vreo 350g carbo pe zi din alimente bune precum ovaz, grisca, linte, ardei gras, morcov, cartof dulce, mazare... si e greu. In schimb imi vine greu sa pastrez 90g grasimi pe zi. Branza coulommiers de 20% merge la ceai lejer 200g la portie, daca as lua petite brie de 30% aia merge si mai usor. Ulei de masline in salata cu cat mai mult cu atat e mai bine. Oua fierte moi sau ochiuri - 8 bucati merg lejer dintr-un foc. Adevarul e ca si grasimile si carbo sunt foarte usor de consumat in exces cand sunt impreuna. Carbohidratii daca sunt din alimente naturale si complexe, bogate in fibre, e greu de facut exces caloric din ei daca nu-s combinati cu ceva gras.
Fiecare vede partea care il interesează. Adeptii low carb o sa arate cu degetul spre carbohidrati mentionand prajiturile, ciocolata, inghetata dar astea au cel putin la fel de multe calorii din grasimi. Despre zahar, cola, sucuri nu are rost sa vorbim fiindca toti spun ca trebuie de evitat. In rest - cartofi prajiti, cipsuri, biscuiti, covrigi, cornuleți, sarmale, placinte si alte alimente "vinovate" de fapt sunt o combinatie de carbo rafinati plus grasimi, arome, sare... adica potentiatori de gust. Astea sunt marea problema. Nu faptul ca high carb sau high fat. Daca veti incerca sa evitati combinatia carbo grasimi, bazandu-va pe alimente cat mai naturale, va deveni dificil sa mancati calorii extrem de multe. Exemplu de meniu - cartofi fierti plus verdeata plus peste/carne slaba, carne de vita semigrasa plus legume inabușite ( telina, morcov, ceapa, brocoli), somon cu salata verde, o portie de linte fiarta plus 2 oua fierte moi... Incercati cu mese din astea sa mancati in exces. Eu unul mai des de o data la 4 ore nu pot manca. In schimb daca e vreo sarbatoare si o dau in prajituri parca nu am saț, mananc prea mult, ma umflu, senzatie aiurea. |
|
#29
Posted 05 April 2022 - 07:50
#30
Posted 05 April 2022 - 09:56
Dau exemplu de micul-dejun de azi-dim: 2 felii Paine toast (50 g ambele) cu 40 g avocado (fara ulei, pasat doar cu lamaie, usturoi, sare), o conserva de ton de 80 g, cateva masline, cateva ridichi si un ardei gras rosu + o cafea cu o lingurita de miere. Aplicatia spune ca am mancat vreo 31% proteine, 38% carbohidrati si 31% grasimi si vreo 400 de calorii. E un exemplu random de cum arata un mic dejun care ne place si care ne tine si satui. Nu e nici foarte low carb, nici exagerat de proteic, poate are si combinatii care nu ar trebui facute (carbohidrati-grasimi), dar cu siguranta e sustenabil pe termen lung pentru o slabire lenta.
|
#31
Posted 05 April 2022 - 12:22
vinciun, on 04 aprilie 2022 - 22:42, said:
In schimb daca e vreo sarbatoare si o dau in prajituri parca nu am saț, mananc prea mult, ma umflu, senzatie aiurea. pai da, pentru ca carbohidratii au acelasi efect ca si fructele - nu te saturi ai tinut dieta pe baza de fructe? inseamna ca stii deja cum senzatia de foame se tine de capul tau si toata ziua trebuie sa ai ceva in gura pentru ca nu te saturi, esti sac fara fund mai rau este ca, mai toti doctorii recomanda fructe cand vrei sa slabesti, ceea ce este aberant, fructele, precum am spus mai sus, in special merele contin fructoza in cantitati mari care ingrasa cel mai mult dar nu numai, are efect nociv si asupra ficatului (acelasi efect ca si alcoolul) si de aici va forta indirect organismul sa devina rezistent la insulina si prin urmare orice vei manca se va depune. problema este ca, desi la un control, medicul iti testeaza glicemia si totul este in parametrii, foarte rar spre deloc, nici un doctor nu iti testeaza rezistenta la insulina care este fratele silent killer al diabetului. si odata ce indicele HOMA va fi mare in timp, el devine de necontrolat iar in scurt timp va trage diabetul in sus, reactie ireversibila deja la acel moment. vinciun, on 04 aprilie 2022 - 22:42, said:
Oua fierte moi sau ochiuri - 8 bucati merg lejer dintr-un foc. credeam ca doar eu sunt tampit si bag 4 oua odata tu joci deja in alta liga oul este alimentul care are absortia cea mai mare la nivel de proteina in corp (consumat impreuna albus + galbenus, nu faceti prostia sa le separati). undeva la 57%. carnea este pe locul doi, undeva la 51% plus ca are atat de multe alte beneficii si minerale pentru o viata sanatoasa. Edited by mikaell, 05 April 2022 - 12:23. |
#32
Posted 05 April 2022 - 12:39
mikaell, on 05 aprilie 2022 - 12:22, said: pai da, pentru ca carbohidratii au acelasi efect ca si fructele - nu te saturi Si grasimile au acest efect. Am un amic care mananca cate un borcanel de smantana de 1l de casa dintr-un foc Eu de aia ma axez pe alimente si nu arat cu degetul spre grasimi sau spre carbo. Fa diferenta intre cartofi copti goi si cartofi copti intinsi in ulei. Vei vedea ca in al doilea caz mananci mai mult. |
#33
Posted 05 April 2022 - 12:53
nuskunk, on 05 aprilie 2022 - 09:56, said:
Dau exemplu de micul-dejun de azi-dim: 2 felii Paine toast (50 g ambele) cu 40 g avocado (fara ulei, pasat doar cu lamaie, usturoi, sare), o conserva de ton de 80 g, cateva masline, cateva ridichi si un ardei gras rosu + o cafea cu o lingurita de miere. Aplicatia spune ca am mancat vreo 31% proteine, 38% carbohidrati si 31% grasimi si vreo 400 de calorii. E un exemplu random de cum arata un mic dejun care ne place si care ne tine si satui. Nu e nici foarte low carb, nici exagerat de proteic, poate are si combinatii care nu ar trebui facute (carbohidrati-grasimi), dar cu siguranta e sustenabil pe termen lung pentru o slabire lenta. Micul dejun ar fi perfect daca ai scoate din el feliile de paine si lingurita de miere Acum serios, tu iti permiti acea lingurita, sotul tau... nu. Edited by mannick, 05 April 2022 - 12:54. |
|
#34
Posted 05 April 2022 - 13:21
"Oua fierte moi sau ochiuri - 8 bucati merg lejer dintr-un foc"
Inseamna ca am o problema Ca nu merg 8 odata nici greu nici usor. 2 merg usor. 3 merg normal. Mai mult deja e cu sila. |
#35
Posted 05 April 2022 - 15:01
mikaell, on 05 aprilie 2022 - 12:22, said:
... mai rau este ca, mai toti doctorii recomanda fructe cand vrei sa slabesti, ceea ce este aberant, fructele, precum am spus mai sus, in special merele contin fructoza in cantitati mari care ingrasa cel mai mult dar nu numai, are efect nociv si asupra ficatului (acelasi efect ca si alcoolul) si de aici va forta indirect organismul sa devina rezistent la insulina si prin urmare orice vei manca se va depune. ... Quote
However, only fruit consumption was associated with body mass index, showing an inverse relation with body weight in cross-sectional and longitudinal analyses (r=-0.27 to -0.44). The relation between fruit consumption and body weight remained significant after controlling for age, gender, physical activity level, and daily macronutrient consumption (DeltaR(2)=0.06-0.13). Further, increases in fruit consumption were associated with subsequent weight loss, controlling for the same covariates (DeltaR(2)=0.05-0.07). Tu crezi și afirmi că fructele îmbolnăvesc ficatul (probabil te referi la ficatul gras) dar știința te contrazice. Confunzi consumul de fructoză izolată cu consumul de fructe întregi. Quote
No obesity-independent association was found between fruit or vegetable intake and NAFLD (non-alcoholic fatty liver disease). According to the findings of this study, Japanese do not need to restrict fruit consumption to limit fructose intake as a means of preventing NAFLD. Quote
Fruit intake, vegetable intake, and total fruit and vegetable intake were associated with reduced NAFLD risk. Fruit and vegetable consumption can protect against NAFLD and associated metabolic co-morbidities. Quote
A total of eight studies assessed the effect of fruit consumption on the likelihood of NAFLD, which include six cross-sectional studies (with 11 861 cases) and two case–control studies (with 2168 cases). There was no significant association between fruit intake and the likelihood of NAFLD among the cross-sectional studies and case–control studies. ... In this meta-analysis, the results revealed that intake of red meat and soft drinks was associated with an increase in the likelihood of NAFLD, whereas intake of nuts was negatively associated with the possibility of NAFLD. Quote
What is the best diet plan for a healthy liver? We recommend the Mediterranean diet to our liver patients. The Mediterranean diet is everything you would expect a dietitian to recommend – more fruits and veggies, more whole grains, more nuts and legumes, lean meats, less red meat and less sweets/added sugars. |
#36
Posted 05 April 2022 - 15:12
mannick, on 05 aprilie 2022 - 12:53, said: Micul dejun ar fi perfect daca ai scoate din el feliile de paine si lingurita de miere Acum serios, tu iti permiti acea lingurita, sotul tau... nu. Cu mierea poate încerca pentru ca încă nu am întâlnit pe nimeni care, după o perioada mai dura la inceput, sa nu se minuneze de cum de strica înainte cafeaua cu zahar/miere |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users