Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

Mai merita sa cumparam scule si accesorii originale?

* - - - - 6 votes
  • Please log in to reply
36 replies to this topic

#19
rex

rex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,619
  • Înscris: 16.06.2004
daca tot zici de dragoste, te intreb si pe tine: ce ai f**e? una misto, o bunaciune 90-60-90 sau 4 grase urate??

#20
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002
am cumparat "scule" cu 500 mii lei adica bormasini, flex, pendular, slefuitor.. (de pe vremea cand inca erau lei vechi, oferte la supermarket). Evident noname-made-in-china dar dupa mai mult de 15 ani inca merg ok, nu s-a ars nici unul dar la fel de evident ca nu am facut cu ele constructiii si renovari de case ci au probabil de ordinul a 100-200 utilizari.
Pentru astfel de treburi e non sens sa dai dublu sau triplu pret pe bosch-uri deoarece nu vei avea decat o pierdere neta.
In schimb consider ca merita sa dai banii pe accesorii de calitate (burghie, biti, lame), am avut "performante" de a da 5 gauri cu 3 burghie chinezesti sau zeci de gauri continuu cu un burghiu serios (care a costat cat 50% din masina..); sau biti, am primit unii moca de curand (30 lei 100 de bucati), am folosit 3 ca sa insubez un singur surub, s-au tocit bitii iar capul de surub era neatins :( apoi am dat 8 lei pe un singur bit "titan" care a insurubat fara greturi orice

#21
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,292
  • Înscris: 13.01.2011

 rex, on 01 aprilie 2022 - 21:36, said:

daca tot zici de dragoste, te intreb si pe tine: ce ai f**e? una misto, o bunaciune 90-60-90 sau 4 grase urate??

Poate modelul" este frigid, iar plinuțele fac opturi cum trebuie, plus alte treburi, poate sînt dezinhibate total  :naughty:

Parada este una, aspectul practic, altul.

#22
connectorxp

connectorxp

    Avid mountaineer.

  • Grup: Moderators
  • Posts: 14,905
  • Înscris: 14.11.2004
Am tot probat si eu scule de bricolaj si pentru uz caznic merita cele ieftine, ca pentru 5 gauri pe an sunt perfecte. La utilizare profesionala doar scule de renume si testate. Sunt patit cu niste extractoare ieftine de la noi si cand am luat Snap-On am simtit imediat diferenta, mai ales ca cele din urma nu se mai rup asa de usor. La fel si bit-urile Snap sunt ceea ce trebuie, scumpe rau, dar cele 4 wing sunt foarte bune. La nemti aveam Gedore, dar la 20 de euro unul, ti-e mila cand il rupi in toate suruburile.

#23
TehCube

TehCube

    Railgun user

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,797
  • Înscris: 09.01.2007
Nu pot sa zic ca ma pricep dar ma uit la cum se lucreaza la noi in firma. Chestiile pe care te bazezi sunt scumpe (Makita, Hilti, Bosch professional, etc.). La consumabile rareori se cumpara chestii foarte bune, ca se pierd, se strica, se rup, etc. Rareori i-am vazut cu consumabile scumpe, de multe ori doar unde nu ai de ales.
Deci eu as zice ca scule merita sa iei de calitate, n-as avea incredere sa iau unelte Parkside de la Lidl ca sa le folosesc in fiecare zi, desi am dulapu' plin acasa pentru uz "din an in pasti". Consumabile, e discutabil, in principiu as zice ca merita sa iei ieftine si sa testezi, daca se strica prea repede, schimbi brandul, urci in pret, etc.. Daca nu, foarte bine.

#24
Namidee

Namidee

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,249
  • Înscris: 02.06.2021
Normal ca merita sculele de calitate, dar depinde si de scule. Pt un "flex", nu prea conteaza firma. Pt o bormasina, da. La fel cu.burghie, biti si alte chestii metalice. Ieftin = slab. Am un disc diamantat, nu mai stiu firma, dar nu a fost ieftin si am taiat cu el la sape, borduri, pavaje de m.am plictisit. Inca merge. O autofiletanta cu percurtie Bosch a dat gauri in caramida, a mestecat galeti de ciment fara numar, plus multe alte.chestii si merge. Acumulatorii se tin iar bine. Toate sculele de tip hobby si.au dat duhul cand le.am fortat putin.
Daca ai nevoie de 3 taieturi, iei dexter, daca ai de taiat mult, iei ceva mai scump pt ca este f posibil ca cel mai scump sa tina mai bine decat cele ieftine, chiar daca pare ca iesi in pierdere.
Alt exemplu ar fi cu fierastraiele de orice natura, atunci cand ai nevoie de precizie milimetrica. Iei ieftin, accepti tolerante mai mari. Un pendular ieftin a ajuns la gunoi, am luat unul ceva mai scump, nu mare firma, Skil, dar a fost alta viata, iar panzele Bosch au tinut mai bine decat cele ieftine + calitatea taieturii este net superioara.
In concluzie, toate sculele mai scumpe si.au scos banii pt mine.

Edit. Mi.am adus aminte de trimmere. Am cumparat un trimmer pe la 60 de lei, a tinut o vara. Am cumparat altul in jur de 100 de lei, a tinut putin peste o vara. Am cumparat unul la aproape 400 de lei, intra in anul 3 si nu pare ca gafaie + ca are si optiunea de montare a unui disc metalic.

Edited by Namidee, 01 April 2022 - 23:19.


#25
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006
Da, are rost sa iei si consumabile de brand, dar cu niste precizari.

Sunt diferente mari de pret si performanta intre modele fiferite si la acelasi producator, si uneori sunt zeci si sute de variante.
Uneori se gasesc si modele cu performanta mare, inclusiv de uzura, dar la pret accesibil, si facute in China si in Germania si in Elvetia, si in alte parti.

La panze de circular nu ai precizat pt ce material, cu cati dinti, ce grosime, ce turatie, etc.
La Festool sunt f. scumpe, cu 58 si 54 dinti sunt 952 lei, cu 48 sunt 600, cu 32 sunt 500-550, etc.
La Bosch au de la 12 la 60 dinti, si 48, etc., si daca te uiti la shopexpert au si oferta cu doua panze la pret de una, de ex 2 x optiline de 190x30x 48T cu 139 lei, de 2,6mm. Cred ca e panza de 1,6 cu dinti de 2,6.
Cele subtiri sunt uneori pt cele cu acumulator.
La Makita au 40T lemn cu 49 lei, 60T multimaterial cu 149 lei, 40T lemn pt acumulator cu max 3000 RPM la 150 lei, 40T makforce pana la  8040 RPM la 160 lei, 60T makforce la 166 lei, 40T special pt lemn cu noduri cuie la 193, si 54T special efficut pt circulate cu acumulatori de turatie mare la 266 lei care pare scump dar de fapt e  recomandabil pt ca efficut taie mult mai eficient/repede.

Altfel cei care folosesc profesional serios circulare, indiferent ca folosesc, circulare Mafell, Festool, etc., uzual folosesc panze bune de la alte branduri specializate, f bune dar cu preturi mai accesibile, si le si dau la ascutit des, au minim 3 la fel, unul e la ascutit, unul pe scula si minim unul de backup.
E alta divizie, daca te inteteseaza ma interesez si revin cu niste branduri dedicate de panze de circular.

La multicutere eu iau Bosch facute in Elvetia, pt lemn cu cuie, pe la 50 lei. Cele simple de lemn se tocesc prea repede. Astea mixte au dinti mai mici si taie mai lent dar tin semnificativ msi mult - insa se tocesc si ele.
Sunt si multimaterial si mai bune, si altele cu varf din carburi, dar se gasesc mai rar la oferta atractiva de pret, dar mai apar oferte si sunt diferente f mari de pret.
La burghie SDS prefer Makita, dar am.folosit si Bosch, ba chiar si Dexter dar acelea nu ersu cumparate de mine.
La Makita - cel putin ce am eu, cele economy made in Vhina sunt deja extrem de bune. Cele pro sunt Made in Germany. Cele Nemesis cu 4 tsisuri sunt f scumpe si nu stau oricum sa dau in armatura deci nu ma intereseza. Am folosit si cu 4 taisuri si Makita si Bosch si Dexter si toate se tocesc cand sunt folosite zilnic...
De la Dexter am un bit Torx 10 x 50 luat cu 3 lei.
TX 8 x 50 am doua Felo luate la oferta tot cu cativa lei de la atelierul tau. Prima data cand am avut nevoie de TX8 x 50 am si uitat chit ca le aveam luate special de cateva saptamani, si am folosit o surubelnita de mana Unior TX 8 TBI...

Edited by loock, 01 April 2022 - 23:53.


#26
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,528
  • Înscris: 21.12.2006
Observ că, în general, criteriul de achiziție e prețul, ocazional mai apar în discuție cuvinte cheie precum: compoziție, Nr. Dinți, pentru lemn cu cuie (adică aplicație), etc.
Accesoriile uneltelor se cumpără după aplicație, e de bun simț să te informezi înainte și despre proprietățile lor, necesare pentru acea aplicație. Nu cumperi accesorii pentru lemn și le folosești la beton, iar apoi te vaiți că se uzează rapid. Sau invers, cumperi accesorii pentru beton, le folosești pentru lemn și te vaiți că dincolo erau de 4 ori mai ieftine.

#27
apocalipsul

apocalipsul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,481
  • Înscris: 26.01.2014
e functie de scop, nu stiu daca si de aplicatie
uni cumpara din necesitsti imediate obiective, altii ca sa fie acolo ca nu se stie iar altii dintr-o șopingareala compulsiva, ca era la promotie/oferta.

#28
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,254
  • Înscris: 06.01.2007

 rex, on 01 aprilie 2022 - 21:36, said:

daca tot zici de dragoste, te intreb si pe tine: ce ai f**e? una misto, o bunaciune 90-60-90 sau 4 grase urate??
Gandeste-te ca totusi sunt 4.

#29
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006
De ce 4 grase urate, sau grase simpatice, sau slabe naspete urate fara tzatze si fara coor, etc., si nu nspe cu de toate cat trebuie...
Adevarul e ca oamenii au gusturi diferite.
Am avut un vecin care era fan grase, nevasta era grasa, si tot se uita la pornache  cu alte grase, si l-a prins nevasta si soacra si l-au dat afara - probabil au fost dezmagite ca ii placeau grasele in general...
Ii placeau si sculele, avea acasa multimetru Fluke 77 si letcon statie Weller, pe care insa le luase acasa de la servici fara sa aiba voie sa faca asta - o chestie anormala ca si mania lui pt. grase.

Edited by loock, 03 April 2022 - 16:35.


#30
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,436
  • Înscris: 05.07.2018

 apocalipsul, on 01 aprilie 2022 - 20:37, said:

bine te-am regasit, nu stiu sa-ti raspund la intrebare, nu stiu daca merita sau nu merita... e o chestie pana la urma subiectiva
Nu stiu cat de mult o sa conteze comentariul meu si nu vreau sa supar pe nimeni. Indiferent de ce zic unii sau altii, important e sa ai o zi buna.

 crisstonne, on 01 aprilie 2022 - 21:04, said:

Buee, dacă îți pun poze, cum am dat, și cu ce, gaură în beton dur cu strat de ,,mărgăritar ", o să zici că este trucaj de la Hollywood.
Pune!

 Adm, on 01 aprilie 2022 - 21:16, said:

Daca le folosesti zilnic sau foarte des si iti castigi painea cu ele, e de dorit sa cumperi gama profi (blue) de la Bosch, altfel produsele Dexter sunt foarte bune in viata de zi cu zi, precum si cele Parkside, pentru utilizari ocazionale, casnice.
Daca ziceam ca cobor la Dexter, la Parkside nici nu ma uit.

 rex, on 01 aprilie 2022 - 21:36, said:

daca tot zici de dragoste, te intreb si pe tine: ce ai f**e? una misto, o bunaciune 90-60-90 sau 4 grase urate??
Sincer, orice, numai sa fie.

#31
tioopedi

tioopedi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,730
  • Înscris: 01.12.2018
Orice nabab care se respecta are 4 grase in harem si o bunaciune "amanta" .

#32
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002
Ce Dexter ? prostii mai mari decat acestea nu am vazut in viata mea. Am luat un aspirator pentru moloz (din acela vertical, tip galeata), a mers probabil nici 30 min cumulat in doua zile si s-a dus, s-a rupt la motor una din lamelele pe care era sudata sarma din rotor - o tablita subtire ca lama de ras, sigur nu din cupru. O bormasina (noua), cateva saptamani si nici 5 gauri, scoate scantei ca artificiile de anul nou, carbuni de fier probabil.
Cu cele Parkside lucreaza o ruda de cateva luni la un apartament, merg de rup
Si mai serioase mi se par cele Steinhaus, am luat cateva (surubelnita electrica, rotopercutor, bormasina..). Sunt solide, grele (cel putin sunt pline de metal, oricare ar fi acela, nu doar plastic), materiale de calitate. Vedem si cat vor tine

Edited by aeon, 04 April 2022 - 09:21.


#33
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006
Exista si branduri mai putin cunoscute de scule bunicele pt. uz profesional, inclusiv cu nume ciudate, dar chiar daca au uneori un pret mai mic decat brandurile consacrate, diferenta de pret este mica, mai ales ca la brandurile consacrate se gasesc des oferte cu reduceri mari de pret.
Unele pot fi chiar mai bune, chiar si mult mai bune decat unele Bosch albastru entry level si unele Makita entry level, dar nu sunt mai bune decat cele heavy duty nici la performanta, putere, viteza si fiabilitate, deci nu prea are rost sa te complici.
Exista Sparky - brand bulgaresc ( am schimbat perii la o bormasinia, aveau carbunii la proenerg), exista si Sealey - brand englezesc, dar atata vreme cat gasesti scule si consumabile heavy duty la brandurile consacrate, la oferta buna de pret - am luat si la jumatate fata de pretul de catalog, nu prea are rost altceva, chiar si unele cate au fiabilitate si performanta, au sub ce pot cele de la brandurile de top.

Daca si redusa cu 30-50% tot e prea scumpa o scula, te poti orienta spre alt model tot heavy duty de la un producator de top, si luat si el tot la oferta.
De ex daca nu-ti permiti un pendular sau un circular Mafell, Fein, Hilti, Festool, te uiti la Makita, Bosch heavy duty. Daca e scump Mafell P1cc, Festool Trion, Bosch GST 150/160, si Makita 4351CT e prea mare, te uiti la GST 90E care e mai slim, mai ergonomic si cei 560W sunt suficienti ba chiar vibraza mai putin decat unul de 720W si e mai usor de controlat. Daca vrei sa tai perpendicular in curba stransa nu te ajuta insa decat Mafell si doar cu lame speciale Mafell dublate care nu sunt compatibile cu celelalte pendulare. Inca se lasa asteptat pendularul Mafell cu acumulatori. Cu acumulatorii de acum nu e o problema sa sustina cei 900W, deci trebuie sa apara pana la urma. Packurile de 18V @ 8Ah cu doua randuri de celule 21700 pot debita 80-84A, si la 18V scoti 900W cu 50A si poti sa tai full power ( au si variator) 7-8 minute care e suficient in mod normal, si oricum e normal sa ai inca un acumulator de backup plus incarcatorul la indemana.
La Parkside Performance se vede din magazin ca rola pe care calca panza e o fierotenie ordinara, si am vazut review in care un utilizator chiar spunea ca sa tocit repede. La un pendular Makita 4351CT folosit zilnic profesional de peste 14 ani daca nu chiar 20 de ani, rola aceea nu are nimic, si la Festool Trion la fel, si la un GST 90E folosit de 6 ani zilnic. La Makita se rupe un arc foaie care apasa cu alta rola pe tija cate misca panza, si trebuie demontat, curatat,  schimbata vaselina, e ceva deranj ca se umple de mizerie de la praf amestecat cu vaselina, si sunt si bibiluri, dar asta dupa mult abuz profesional.
La circulare Mafell are si cu acumulator, dar pana iti permiti te descurci si cu Makita sau Bosch. Sinele Bosch sunt ca la Mafell. Daca vine circularul cu talpa stramba la Bosch il schimbi sau iei Makita.
Panzele efficut Makita taie foarte bine, mai frumos si mai repede, dar nu sunt cele mai ieftine - totusi au pret mult mai mic decat unele Festool chiar si luate la super-oferta de pret cu 58% sub pretul de catalog... Si daca nu te grabesti si nici nu vrei precizie maxima, poti utiliza si panze Makita si Bosch mult mai ieftine, sau de la alte branduri dedicate pt panze profesionale.
La multicuter nu as lua lame Fein si Festool pt ca sunt porcos de scumpe de 10X cat poti sa iei una similar de buna de la Bosch Swiss made - cu precizarea ca si la Bosch sunt f multe modele cu foarte multe preturi. Pt lemn prefer sa iau de lemn cu cuie care au dinfi mai mici si mai rezistenti, taie mai incet putin dar rezista mult mai mult. Cele hobby erau sub 50 lei, si pro erau 80+ dar am gasit si cu 50 la cineva.
La Burghie SDS Makita economy made in China erau 7-8 lei ( se mai scumpesc) dar la fiabilitate erau peste altele profesionale. Cel de 5 se indoaie si trebuie iocuit cu unul din gama pro.
Makita gama pro am luat cu 17 lei bucata, iar foarte bune de 10 x 210 si de 5, si de 6 si 8.
Makita Nemesis cu 4 taisuri erau 50 lei si sunt prea scumpe avand in vedere ca nu stau sa dau in armatira, pierdere de vreme, uzezi si rotopercutanta si burghiul si pierzi si timp. Am folosit si cu 4 taisuri si Makita si Bosch si Hilti si Hawera si DeWalt si Hitachi si Dexter, dar nu luate de mine. Toate se tocesc si fara sa dai in armatura, cine foloseste zilnic le consuma.

Daca nu-ti permiti bormasini si rotopercutoare Duss, nu e cazul sa sari direct la Parkside...
Nu doar Hilti, Bosch si DeWalt ci si Makita are modele excelente - poate chiar mai bune decat celelalte, depinde si de model.

Edited by loock, 04 April 2022 - 15:46.


#34
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,254
  • Înscris: 06.01.2007

 tioopedi, on 04 aprilie 2022 - 08:28, said:

Orice nabab care se respecta are 4 grase in harem si o bunaciune "amanta" .
Si inca una pe baterii.

#35
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006

 maccip, on 04 aprilie 2022 - 19:12, said:


Si inca una pe baterii.

Lasand grasele la o parte ca nu am fetishuri cu grase, nici macar cu chubby girls nu am fetishuri dar in categoria asta mai sunt cate unele interesante, revenind la scule acum - de cativa ani chiar - e moda cu acumulatori la toate sculele, inclusiv scule de peste 2 KW, chiar si de 3 si 4++ KW, si polizoare mari, circulare foarte mari, fierastraie pendulare, bormasini foarte grele, drujbe, aspiratoare mari, rotopercutante grele, picamere si demolatoare grele, foehnuri / heat gun de putere, etc.
Se gasesc si bormasini cu guler de 43mm pt pus pe stand de gaurire, chiar daca unii producatori au renuntat de la NiCd si NiMh ( DeWalt avea dar nu mai face noi), insa are Fein ASCM 18 QM /select, Mafell A18M, Festool DRC/PDC/ TDC/TPC, plus mai multe de la Metabo, poate si Flex Germania, si am vazut chiar si cu unele de gaurit cu talpa magnetica pe la Milwaukee, probabil fac sau o sa faca si altii.
Exista pakuri de 18V de 8Ah si 12Ah din care se pot trage pana la 84 si 132 A, si sunt scule care lucreaza cu 2 x 18 deci 36V cu pana la 84 -132 A.
Hilti are si de 22V si 2 x 22V, si au scos si de 12Ah nuron - au facut un demolator cu 2 x 22 care e mai performant decat modelul pe cablu...



#36
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022
Ma bucur ca si altii,nu multi,percep calitatea sau lipsa de calitatea.De mine se ride la greu,ca aleg sa cumpar lucruri sh,tocmai pentru ca nu suport sa dau banii pe gunoaie.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate