Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

Ati stat cateva zile fara telefon si internet? Cum a fost pentru voi?

* * - - - 8 votes
  • Please log in to reply
63 replies to this topic

#1
donpatron

donpatron

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 89
  • Înscris: 13.02.2022
Pe la inceputurile  pandemiei, cand a fost cu carantina aia nasoala, m-a prins undeva la tara. Sat de munte cu case rasfirate, la distanta, teoretic trebuia sa fiu doar in trecere, practic am ramas singur intr-o casa batraneasca. Toti tinerii plecati la oras, eram doar cu pensionarii din sat, magazin nu era decat in satul alaturat, totul rupt de civilizatie complet.

Primele doua zile de carantina au fost ok, aveam doar telefonul la mine, iphone 11, dar era de-ajuns pentru netflix, ceva jocuri si socializare cu prietenii.

Pana intr-o seara cand m-am dus la wc-ul din curte si aveam in maini 2 suluri de hartie igienica, telefonul, tigarile, bricheta si acumulatorul extern, ca deh, iphone. Doar ca inainte sa ma asez comod, a fost cat pe ce sa scap tigarile si incercand sa le prind, am dat drumul din maini la restul lucrurilor. In hazna. Acolo jos. Ramasesem doar cu tigarile. Era clar ca nu mai puteam sa recuperez nimic.

Dupa care a inceput circul: nu mai aveam telefon, nu mai stiam nici un numar din agenda pe de rost, nu mai aveam bani ca foloseam apple pay. Seara a trecut foarte greu, am incercat sa pun in functiune televizorul ala de acolo, nu a mers, am gasit un radio, prindeam Radio Romania Actualitati. Am zis ca o iau razna. Imi venea sa pornesc noaptea de nebun sa ma duc acasa, indiferent de orice carantina. Am gasit prin casa niste tuica, asta m-a bagat la somn instant.

A doua  zi dimineata am pornit catre magazinul din satul vecin. Aveam vreo suta de lei toti banii si eram dispus sa fac orice ca sa fac rost de un telefon. Stare din aia de nebunie, de sevraj, din categoria cand ramai fara tigari. Magazinul inchis, la vreo 15 km aveam o benzinarie. M-am dus acolo, i-am zis baiatului de acolo sa ma lase sa dau un telefon, se uita la mine cam stramb, i-am pus cheile de la masina pe tejghea. Mi-a dat telefonul sa sun. Ghici ce, nu stiam nici un numar. Am cautat peste tot prin masina vreo bucatica de hartie cu vreun numar al vreunui cunoscut pe el... nimic.

Am vorbit cu baiatul de la benzinarie sa adauge pe Fb un prieten de-al meu, am stat vreo ora sa raspunda, dar era singura solutie sa rezolv intr-un fel. L-am sunat pe ala pe messenger, vanzatorul se pipi pe el de ras cand povesteam eu cum am scapat in buda iphone 11 si cum azi dimineata m-am dus si m-am kkt la propriu pe el ca asa a fost sa fie. L-am rugat pe prietenul asta sa imi dea comanda de un telefon pe emag si sa mi-l trimita prin curier acolo la benzinarie (eram la mana vanzatorului, ca eu nu mai aveam telefon si nu avea cum sa ma contacteze curierul) si ca ii dau banii inapoi cand revin in oras. Terminasem de vorbit si nu imi venea sa ii mai dau inapoi telefonul vanzatorului. Nu am crezut ca un om poate sa dezvolte dependenta de tehnologie in halul asta. Ma durea faptul ca nu mai aveam acces la netflix si la net. Imi venea sa nu mai plec de acolo.

Pana la urma m-am suit in masina si m-am intors la casuta de pe munte. A fost ziua care a trecut cel mai greu. Nu ma gandeam decat ca telefonul ala acum probabil a fost luat de picker in depozit, il ambaleaza, imi inchipuiam cum ii lipeste eticheta aia pentru curier, la noapte trebuie sa plece de la depozit, nu aveam pe ce sa urmaresc statusul comenzii, awb, nimic. Eram obsedat, numai la asta ma gandeam.

In rest aveam la dispozitie doar vocile alea distruse de la Radio Romania Actualitati, stateam si fumam ca imi luasem 2 pachete sa imi ajunga, nu aveam chef nici de mancare. Ma uitam la ceas cat de greu trec minutele, ba frate era cu incetinitorul rau de tot. Telefonul meu se balacea in rahat si simteam ca toata viata mea e acolo cu el. Am suferit pana s-a facut seara si am dat-o iar pe tuica si apoi somn.

A doua zi de dimineata m-am trezit la 5 si nu stiam ce sa fac pana la pranz cand trebuia sa ma duc sa iau telefonul de la benzinarie. Am dat iar drumul la mizeria aia de radio, am incercat sa mai mesteresc la televizor, mi-am facut de mancare, un pic de ordine pe acolo, la 10 nu am mai rezistat, am plecat la benzinarie. Eram la volan, fumam si totusi aveam starea aia de nervozitate pe care o ai cand nu fumezi. Trageam ca nebunul din tigara, nimic. Am ajuns la benzinarie si am avut de asteptat vreo 2 ore pana a venit curierul. Eram inebunit, abia asteptam sa ajunga, pana la urma a venit, IN SFARSIT AVEAM TELEFON!

L-am luat si apoi toata ziua am stat sa il setez si sa imi reactivez conturile, la plati a fost mai greu ca nu aveam nici un card fizic la mine si a trebuit sa o fac ocolita prin Revolut, dar a mers pana la urma.

Si uite asa, 48 de ore de chin fara telefon. Mi-am dat seama cat de dependent am devenit de telefon si ca pur si simplu nu reusesc sa traiesc confortabil fara el. Imi dau seama ca nu este ok, dar in loc sa ma gandesc cum as putea rupe aceasta dependenta de telefon ma gandesc sa imi mai iau unul sa am de rezerva.

Ati fost si voi in situatii asemanatoare? Cat de greu v-a fost fara telefon si internet?

#2
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,770
  • Înscris: 14.10.2008
Ce bine e sa fii nefumator. Posted Image

#3
donpatron

donpatron

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 89
  • Înscris: 13.02.2022

 Neaceasca85, on 30 martie 2022 - 13:03, said:

Ce bine e sa fii nefumator. Posted Image

Fara nici o legatura cu chestia asta, m-am lasat de fumat de vreo 2 luni Posted Image

#4
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,490
  • Înscris: 30.10.2003
Best days of my life. Am mai fost cu cortul unde nu exista semnal, nu aveam ce face cu telefonul. M-am bucurat de viata. Singurul lucru care ma face sa am telefonul tot timpul langa mine, e ca daca se intampla ceva cu ala mic sa fiu pe faza.
Au fost weekenduri cand am uitat telefonul in masina, nu i-am simtit lipsa (bine, aveam pc-ul cu net in casa :D).

Am pierdut si telefonul, dar mi-am recuperat datele rapid. Pentru mine nu e o tragedie daca nu am telefon sau net. Cum am trait douajde ani fara, pot sa traiesc si cateva zile. Cel mai simplu pentru mine e sa ies din casa si sa ma plimb cu orele.

#5
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,770
  • Înscris: 14.10.2008
Numerele de telefon din familie le stiu chiar daca am smartphone.

#6
vestale

vestale

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,273
  • Înscris: 24.11.2002
Daca ai dat drumu la toate pentru tigari, in acel moment tigarile au fost mai importante. IPhone-ul ala nu are un standard IP? Daca nu ai inceput sa il cauti, inseamna ca nu ti-a fost suficient dor de el. TV-ul degeaba il faceai sa mearga, nu cred ca avea tunner DVB-2, transmisiile analogice sunt oprite de cativa ani in Romania, nu cred ca aveai CATV. La radio poti cauta si pe unde scurte, daca are si stie.
Incearca sa mergi pe la un doctor, pentru ca problema e grava. Pe moment ai rezolvat solutia, dar pe viitor poate fi mai grav.
Am stat 7 zile in Retezat fara semnal la telefon, doar cu statia radio prin care luam prognoza meteo pentru ziua urmatoare seara si confirmarea pentru aceea zi, dimineata, cand urcam in creasta. Au fost printre cele mai frumoase zile din viata mea, pentru ca era si viitoare sotie cu mine. Asta pe langa 19 de zile in Nepal, pe langa Everest, unde dadeam un mesaj pe Twitter spre casa ca totul e ok si ca suntem in zona X, cam la 2-3 zile cand aveam semnal.

Edited by vestale, 30 March 2022 - 13:10.


#7
bobitad

bobitad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,381
  • Înscris: 24.09.2017
nici eu n-am probleme. citesc destul de mult, da, cartile le am pe tableta dar le downlodez deci nu am nevoie de internet. imi place sa petrec timp pe afara, pot sa stau ore doar sa ma uit in zare, sau sa ma plimb. si de obicei sunt bagat in vreo chestie unde fie incerc sa ajut sau sa invat. acum zilele trec foarte repede cu 2 copii.

daca Dumnezeu o vrea sa traiesc 90 de ani sunt sigur ca nu o sa ma plictisesc nici atunci.

Edited by bobitad, 30 March 2022 - 13:14.


#8
Webbbob

Webbbob

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 636
  • Înscris: 22.03.2019
deci tu aveai masina la dispozitie si ai stat ca fraieru acolo in loc sa te duci acasa ? jeez.

#9
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,770
  • Înscris: 14.10.2008
In situatia initiatorului data si de carantina, telefonul era mai important ca oricand. Acea carantina trebuia sa il prinda in oras sau la domiciliu.

#10
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,563
  • Înscris: 15.06.2004
Mai, eu fara mobil am stat vreo 35 de ani. Fara internet vreo 40...
In concedii folosesc telefonul poate odata la 2 zile.
Zic ca se poate.

Daca zice careva ca nu poate fara, e caz de psiholog.

#11
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,770
  • Înscris: 14.10.2008

 vestale, on 30 martie 2022 - 13:08, said:

Daca ai dat drumu la toate pentru tigari, in acel moment tigarile au fost mai importante. IPhone-ul ala nu are un standard IP? Daca nu ai inceput sa il cauti, inseamna ca nu ti-a fost suficient dor de el. TV-ul degeaba il faceai sa mearga, nu cred ca avea tunner DVB-2, transmisiile analogice sunt oprite de cativa ani in Romania, nu cred ca aveai CATV. La radio poti cauta si pe unde scurte, daca are si stie.
Incearca sa mergi pe la un doctor, pentru ca problema e grava. Pe moment ai rezolvat solutia, dar pe viitor poate fi mai grav.
Am stat 7 zile in Retezat fara semnal la telefon, doar cu statia radio prin care luam prognoza meteo pentru ziua urmatoare seara si confirmarea pentru aceea zi, dimineata, cand urcam in creasta. Au fost printre cele mai frumoase zile din viata mea, pentru ca era si viitoare sotie cu mine. Asta pe langa 19 de zile in Nepal, pe langa Everest, unde dadeam un mesaj pe Twitter spre casa ca totul e ok si ca suntem in zona X, cam la 2-3 zile cand aveam semnal.
Eu si la Miesti la taranoaia am FTTH de la RDS incepand cu anul 2021. Doar gazele, canalizarea si shaormeria lipsesc.Posted Image

Pana in 2021 nu exista nici telefonie fixa.

#12
donpatron

donpatron

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 89
  • Înscris: 13.02.2022

 vestale, on 30 martie 2022 - 13:08, said:

Daca ai dat drumu la toate pentru tigari, in acel moment tigarile au fost mai importante. IPhone-ul ala nu are un standard IP? Daca nu ai inceput sa il cauti, inseamna ca nu ti-a fost suficient dor de el. TV-ul degeaba il faceai sa mearga, nu cred ca avea tunner DVB-2, transmisiile analogice sunt oprite de cativa ani in Romania, nu cred ca aveai CATV. La radio poti cauta si pe unde scurte, daca are si stie.
Incearca sa mergi pe la un doctor, pentru ca problema e grava. Pe moment ai rezolvat solutia, dar pe viitor poate fi mai grav.

Acu pe bune, nu puneam scara sa cobor in groapa aia plina cu rahat Posted Image  Sincer chiar ma gandesc serios sa stau de vorba cu un medic pe tema asta. M-am lasat de tigari, oare as putea sa nu mai fiu asa dependent si de telefon?

 Webbbob, on 30 martie 2022 - 13:15, said:

deci tu aveai masina la dispozitie si ai stat ca fraieru acolo in loc sa te duci acasa ? jeez.

Nu aveam benzina ca sa imi ajunga pana in Bucuresti iar banii erau pe card. Pe apple pay.

Edited by Dany_Darke, 30 March 2022 - 13:35.


#13
giuliani

giuliani

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,153
  • Înscris: 18.05.2007

 donpatron, on 30 martie 2022 - 13:26, said:


Nu aveam benzina ca sa imi ajunga pana in Bucuresti iar banii erau pe card. Pe apple pay.

Eu chiar nu cred ca exista cineva care sa plece sute de km fara sa aiba un card fizic macar in buzunar. Nu mai spun ca aflandu-te la tara in Romania tot cashul e sfant.

#14
ambr0zie

ambr0zie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,540
  • Înscris: 04.01.2006
Cred ca mare parte din populatie are problema asta.
Si eu stau cu telefonul tot timpul langa mine, ce e drept prefer calculatorul cand am ocazia.
Dar cand mai ies in oras ma trezesc ca trebuie sa dau refresh pe facebook si sa verific forumuri si stiri chiar daca nu ma intereseza atat de tare.
De lucrurile cu adevarat importante de verificat - mi-ar fi greu fara.

#15
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,563
  • Înscris: 15.06.2004

 ambr0zie, on 30 martie 2022 - 13:44, said:

Dar cand mai ies in oras ma trezesc ca trebuie sa dau refresh pe facebook si sa verific forumuri si stiri chiar daca nu ma intereseza atat de tare.
Astea au foet primele care le-am scos din aplicatiile cu care a venit telefonul.
telefonul e ptr apeeluri nu ptr internet.
Internet doar in caz de forta majora. Si asa stau 8 ore pe zi cu ochii in ecrane la servici.

#16
donpatron

donpatron

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 89
  • Înscris: 13.02.2022

 giuliani, on 30 martie 2022 - 13:42, said:


Eu chiar nu cred ca exista cineva care sa plece sute de km fara sa aiba un card fizic macar in buzunar. Nu mai spun ca aflandu-te la tara in Romania tot cashul e sfant.

Exact asta e problema. Cand un lucru merge bine (cum ar fi apple pay) incepi sa te bazezi 100% pe el si nu e bine. E iphone, nu are ce sa se intample, cine credea ca o sa sfarseasca in wc... Cash aveam, vreo suta de lei care mi-ar fi ajuns de urgenta, dar chestia cu "la tara" nu mai are legatura cu POS-urile, sunt in zone foarte sarace benzinarii self service unde ai plata cu cardul.

Acolo trebuia sa raman doar peste noapte si a doua zi sa plec mai departe, dar a fost cu comunicatele alea militare si nimeni nu stia ce si cum, de-asta am luat decizia sa raman acolo in carantina. Si sincer ma simteam mult mai in siguranta acolo la munte decat in Bucuresti.

#17
Neaceasca85

Neaceasca85

    Gaz ieftin si curent ieftin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 88,770
  • Înscris: 14.10.2008
Telefonul e foarte bun pentru net cand nu ai altceva la indemana. In situatia lui, initiatorul trebuia sa aiba grija de telefon si sa lase tigarile sa cada in hazna.

Flick, Dl Rima, a fost suficient de nebun sa fuga de la Bucuresti la Oradea pentru a o lua pe Denisa Hodishan, de care se indragostise. In plin lockdown 2020. Deci putea merge in regim de urgenta la Bucuresti, pentru benzina macar 100 lei cash trebuia sa aiba.

#18
GlCA_Contras

GlCA_Contras

    Master Mind

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,653
  • Înscris: 21.03.2020
De telefon nu e asa durere mare dar de internet sunt dependent... :P  Povestea este insa savuroasa!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate